Jokainen on omalla tavallaan nero
13.4.2016
Mitä tapahtuu, kun ruokavalioon lisää hiilaria?
20.4.2016
Show all

Heippa ihanat! <3

Kiitos taas niin ihanista kommenteista, vastaan niihin aina kun ehdin, haluan aina vastata ajatuksella takaisin. Oon oikeesti niin kiitollinen siitä että oon saanut niin ihania ihmisiä lukijoikseni. Te ootte niin jumalattoman ihania mulle, en oikeesti ymmärrä, että miten voin saada noin paljon hyvää palautetta, vaikka oonkin tässä vähän laiminlyönyt tätä blogia. KIITOS. <3

Kirjoittelinkin jo instagramiini kuvasta, jonka löysin. Kuva on ensimmäiseltä dieetiltäni, aikalailla sen loppuvaiheista. Olihan silloin tarkoitus vetää kroppa aika tyhjäksi ja siitä aloittaa lihasten kasvattaminen. Mutta kun kuvia katsoo, pakko myöntää, ettei kunto miellytä silmää. Olin dieetin lopulla tosi väsynyt, hyvin antisosiaalinen ja kiinnitin itsessäni huomiota vain virhekohtiin. Näin vaan ne kohdat, josta vielä olisi pitänyt “laihtua”.

Huom. vaikka kerron painoni, haluan korostaa, että jokainen näyttää erilaistelta eri painoissa. Paino on vain luku ja numero, peili ja kehonkoostumus kertovat paljon enemmän. Tarkoitukseni ei myöskään ole dissata laihuutta, koen sen vain omalla kohdalla minulle epäsopivaksi. Itse koen oloni paljon paremmaksi, jos minulla on vähän “lihaa luiden ympärillä”. 🙂

Photo 17.4.2016 13.51.14

Dieetin loppumisen jälkeen alkoi paino kertyä nopeasti takaisin, syyt siihen ovat moninaiset. Puolen vuoden massakaudesta olin mm. 3kk kipeänä, jolloin kuntoni romahti täysin. Kun palasin salille, en jaksanut kyykätä edes pelkällä tangolla. Kalorit pidettiin koko tuon ajan turhan korkealla, ja lihasten sijaan kroppaan kertyi rasvaa nopeasti. Paino tasaantui noin 75-78kg ja siellä ollaan siis edelleenkin.

Nyt, muutama vuosi takaperin, monta onnistumista ja pettymystä myöhemmin, olen aikalailla löytänyt hyvän balanssin syömiseeni ja kuntoiluun. Olen nyt itse noin kuukauden päivät tehnyt itselleni ruokavalmennusta. Tai siis, että teen itse omat ruokaohjelmani ja elän niiden mukaan. Koen, että valmentajaa tarvitsen ehkä tällä hetkellä vain salilla ja treeneissä. Sinne tarvitsen vielä jonkun, joka pistää minut treeneissä koville. Mutta ruokavalion suhteen tiedän itse itseni parhaiten ja osaan itse optimoida itselleni parhaimman ruokaohjelman.

Photo 17.4.2016 14.29.43

65kg / 78kg

Olen nyt lisännyt hiilaria suhteellisen reippaasti ruokavalioon, jättänyt turhat pillerit ja omega kolmoset pois ihan suosiolla. Syön ruokaa monipuolisesti, enkä stressaa pikkuasioista. Mun päivä ei kaadu siihen, jos kaurahiutaleita tulee 5g lautaselle liikaa. Syön kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasviksia, öljyä, voita, pähkinöitä, leipää, puuroa, riisiä, marjoja, kasviksia.. kaikkea terveellistä ja hyvää. En jaksa enää kieltomentaliteettiä. Ei se ole kamalan terveellistä, jos terveen ihmisen ruokavaliossa on enemmän kieltoja kuin sallittuja ruokia.

Photo 15.4.2016 7.25.56

Hiilaria lisäsin ihan suosiolla, koska ruokavalioon pitää ottaa mukaan myös se salin ulkopuolella tapahtuva elämä. Hinkutin aivan liian pitkään liian pienillä hiilareilla ja ihmettelin kun dieetti ei onnistunut. Kun on korkeakoulussa, rakentaa yksin alusta loppuun kahta eri yritystä, viettää viikonloput koulutuksissa, kirjoittaa blogia ja haluaa nähdä myös kavereitaan, on aika tyhmää yrittää elää turhan pienillä hiilareilla. Ja kun yksittäinen ravinto-aine ei kuitenkaan ihmista lihota. Hiilari on ihan turhaan pelätty. Se on kuitenkin se kokonaisuus, joka ratkaisee.

Tällä hetkellä treeni kulkee, jaksaminen on huipussaan ja en vedä itseäni ihan piippuun vaikka sata rautaa onkin tulessa. Mietinkin, että jos lopettaisin koko dieettaamisen ja keskittyisin siihen, että rauta nousee. Hmm, täytyy fiilistellä asiaa.

Keep you posted honeybuns! <3

43 Comments

 1. Anni sanoo:

  En ole ennen kommentoinut vaikka olenkin lukenut blogiasi pitkään. Nyt on pakko kommentoida. Niin upea vartalo sulla nyt!!

 2. Upeus sanoo:

  SUlla on niin uskomattoman kaunis ja naisellinen vartalo! Jos mulla olisi kurvit noin…ah luoja olisin onnellinen! Älä tee tolle kropalle mitään, vaan jatka samaan malliin terveellistä ja järkevää elämää.

 3. Emmi sanoo:

  Mielenkiinnosta kysyn, että millaisessa kunnossa hääpäivänäsi aiot olla, jos tykkäät itseästäsi muhkeampana? 🙂

  Olenkohan ainut, jonka silmää miellyttää enemmän tuo 65kg??? 😀

 4. Jenni sanoo:

  Minkä pituinen muuten olet, kuvissa näytät melko pitkältä? 🙂

 5. Jesss sanoo:

  Ihanaaa! Mahtava kroppa, tykkään tosi paljon. Kurvit sopii naiselle!
  Jatka samaan malliin, mut please älä menetä kurvejas! 🙂

 6. Jonna sanoo:

  Sun kroppa on kyllä mahtava nykyään! Jotenkin omaan silmään tuo 65kg näyttää hieman epäsopusuhtaisemmalta, mutta niin – mielipideasioitahan nuo on.

  Itsekkin tällä hetkellä painin sen kanssa että vuoden aikana tullut 8-9kg lisää ja katselen viime kesän kuvia toisaalta kaihoisasti ja toisaalta järkyttyneenä. Tuli pidettyä tiukkaa linjaa ruokailussa ja ajettua itsensä ihan loppuun – kuvissa katsoo 69-70kg likka kuivana kuin kuivan kesän orava. Jos olisin uskaltanut syödä enemmän ja vähän hellittää treeneissä, niin ehkä en olisi sairastellut niin paljoa ja kerännyt nyt tätä 79kg elopainoa 😀 Kokeilin myös kuukausi takaperin biosignaturen jälkeen hiilarien ajottamista (kroppani ei sen mukaan kestä hyvin hiilaria) niin kiloja tuli kuukaudessa 3kg lisää ja aivan karsea olo aamupäivisin kun hiilarit oli pannassa silloin… että niin. Ehkäpä olisi vaan parempi kuunnella itseään eikä jonkun ulkopuolelta laadittuja ohjeita. Mullakin on vaan takana alunperin koko lapsuuden kestänyt ylipaino (pahimmillaa 93kg) niin pelkää että sitä pullahtaisi samoihin mittoihin. Vaikka oikeastihan biosignaturessakin ravintovalmentaja sanoi että tällä rasvaprosentilla nyt (n.22%) ja lihasmassalla niin se optimaalikehonpaino on jotain 70kg pintaan. Sen kun oisi kesällä tajunnut, mutta jotenkin kiinnittyi siihen ajatukseen että ei 165cm tyttö voi painaa 70kg ja olla normaalipainonen – vaikka käy salilla 😀 Nyt kun keksisi että mitä nyt sitten tekisi…

  Tulipahan romaani! Mutta pointti oli että upea olet ja kannattaa tehdä (ja syödä) mikä itsestään parhaimmalta tuntuu (: Itselleenhän tätä elämää eletään, ei kenellekkään muulle.

  • Joo, oon tällänen reiska reisikäs ja yläkroppa riutuu aina liikaa suhteessa alakroppaan. 😀

   Itsekkin olen aika kuivis jo 70kg. Tai sanotaan, että viihdyn parhaite 70-75 kiloisena. 🙂 Ja halleluja nimenomaan, jos sitä eläisi vaan muiden mielipiteiden mukaa, sitä hukkaisi itsensä hyvin nopeasti. Tekee ja elää juuri niin kuin itsestä parhaalta tuntuu! 🙂

 7. Netta sanoo:

  Tykkään kyllä myös tosta oikeen puolimmaisesta, huikeet kurvit! Enemmän kuin kilot tai kuvat, kertoo kuitenkin sun kirjotus. Jos on pienemmillä kiloilla onneton ja voi huonosti, niin miksi ihmeessä siinä pitäisi yrittää pysytellä? Olit sitten minkä painoinen tahansa, tärkein juttu on kuitenkin se, että on onnellinen ja voi hyvin. Siinä ei mun mielestä ole toisilla mitään kritisoimista 🙂 You go girl!

 8. Sipu sanoo:

  Ihana sinä! Sulla on upea kroppa kummassakin kuvassa, mutta parasta on sun itsevarmuus! 🙂

 9. Nennan sanoo:

  Moikka! Kysymys menee nyt vähän ohi aiheen ja kuulostaa varmaan hölmöltä, mutta kysynpä silti.

  Tunnen monia reidekkäitä naisia jotka on saanu rasvaprosenttia alaspäin ja samalla päässeet eroon turhista rasvoista sisäreisissä. Moni näistä naisista on lopettanut liikunnan jo pari vuotta sitten ja syö miten sattuu, mutta sisäreisiin ei ole kertynyt rasvaa juuri nimeksikään.

  Käyn ahkerasti salilla ja aloitin pari viikkoa sitten lenkkeilyn. Ruokavaliossa on paljon petrattavaa ja sisäreisien rasva on tiukasti kiinni. Jos saan pudotettua painoani niin, että pääsen sisäreisien ylimääräisestä rasvasta eroon, niin kertyykö rasva siihen myöhemmässä vaiheessa hitaammin? Geenit vaikuttaa ihan varmasti, mutta mietin lähinnä noita naisia joilla sisäreidet ovat olleet aikoinaan paljon hyllyvämmät kuin itselläni – ja ovat vielä parin vuoden liikuntatauonkin jälkeen sellaset mistä mä hikiotsa voin vaan haaveilla. Kirjotan tätä pienessä kiireessä, toivottavasti ymmärsit mitä haen takaa. 😀

  Mulla on vaan sellanen mielikuva, että jos saa laihdutettua sisäreisien rasvat pois niin uuden rasvakerroksen kertyminen on helpompi estää? Jos siis kuitenkin syö muuten hyvin, mutta herkuttelee esim. 2-3krt/vko?

  • Moikka!

   Hmm, vastaan nyt parhaan mahdollisen ammattitaitoni mukaan, en lupaa, että vastaus on absoluuttinen totuus, mutta:

   On huomattu, että rasvasolut eivät laihtuessa katoa, ne vain pienevät. Eli jos olet joskus ollut vaikkapa 90kg, mutta laihdut, sinulla on suurempi todennäköisyys lihoa takaisin 90kg kuin sellaisella ihmisellä, kuka ei koskaan elämässään ole painanut 90kg. Saitko kiinni ajatuksesta?

   Rasvan palamiseen ei valitettavasti pysty vaikuttamaan millään tavalla. Se mistä laihtuu, riippuu aikalailla geeneistä; toiset laihtuvat ensin mahasta ja toiset jaloista. Naiset useimmiset laihtuvat viimeisenä reisien ja takapuolen alueelta.

   Ainoa syy, jonka tähän keksisin on, että sinne reiteen on saatu lihasta. Usein kiinteytyminen mielletään laihtumiseksi, mutta todellisuudella lihas luo kiinteyden. Jos ihon alla on kiinteä lihas, eikä rasvaa, on ihokin silloin kimmoisampi. Ihon elastisuus on taas hyvin henkilökohtainen ja geneettinen piirre.

   Hmm, eli pähkinänkuoressa sanoisin, että ne saa pois treenaamalla lihaskuntoa, ei niinkään aerobisella. Kun kroppa on ryhdikäs, eikä laihduta pelkäski nahkapussiksi, pitäisi myös sisäreisien löllyköistä päästä eroon. Ja ruokavalion on kaiken a ja o. Jos ruokavalio ei ole kunnossa, ei tuloksia synny.

   Eli, ruokavalio kuntoon. Salilla moninivelliikkeitä kuten kyykkyä ja prässiä ja muutenkin koko paketti, eli ravinto, uni ja liikunta kaikki balanssiin. 🙂

   Toivottavasti tämä auttoi yhtään! 😀

 10. Satu1977 sanoo:

  Ihan huilean näköinen oot tos 78kg paljon kauniimman ja nausellisemman kun tuo 65kg.upeat kurvit josta voit olla ylpeä!

 11. mariiy sanoo:

  HUH sä näytät hyvältä!!

 12. mjai sanoo:

  Tässä protskuvillityksessä mäkin erehdyin kituuttamaan itseäni turhan kauan liian vähillä hiilareilla. Tänä talvena uskalsin lappaa reippaasti riisiä (ja toki muutakin 😀 ) lautaselle ja onneksi tein sen!
  Heh oon aikalailla samoissa mitoissa kuin sinä ja sehän taitaa tarkoittaa ylipainoa. Sinänsä hassua, että miten ihminen voi olla tyytyväinen itseensä ylipainoisena, mutta ehkä hyvä näin 😀

  • Onko ollut millaisia fiiliksiä kun lisäsit? Kulkeeko treeni paremmin? 🙂

   Joo, rasvaa löytyy ja ylipainossa mennään ainakin bmi:n mukaan. 😀 Mutta itse en tuosta bmi:stä niin välitä, se olisi jo aika heittää romukoppaan. 🙂

 13. Tiina sanoo:

  Näytät kyllä hyvältä! Taas yksi syy, miksi vaakaa ei kannattaisi niin raadollisesti seurata vaan sitä mitä peilistä näkee! Omaankin silmään näytät paremmalta oikeanpuoleisessa, siitä huokuu enemmän parempi olo.
  Olen itsekin tilanteessa, jossa olen viimeisen reilun vuoden ajan punninnut ruoat ja elänyt jossain ihme sumussa, jossa olen ajatellut, että just se 5g ylitys pilaa koko päivän työn.
  Nyt olen yrittänyt alkaa elämään omaa kehoa kuunnellen. Vaaka piti ottaa pois näkyviltä ja ruokien punnitus on jäänyt. Tervettä järkeä tuli tilalle. Riittää kun silmämääräisesti osaa katsoa mitä syö ja oma olo on isompana mittarina. Painoa ei välttämättä lähe enää niinkään vauhdilla, mutta ehkä nyt on aika opetella tykkäämään itsestään tällaisenä kuin on ja katsoa enemmän peiliin 🙂 pahimmillaan paino oli lähempänä 90 kiloa, nyt on ollut jo jonkin aikaa 69-71 kg 🙂 bmi:n mukaan kymmenen kiloa pois niin olisin normaali, mutta en anna sen häiritä!

 14. Saara sanoo:

  Ihanaa nyt minäkin syön leipää sitten hyvällä omallatunnolla! Kohtuudella tottakai 😊 Oot kyllä kuuma, girl-crush ihan 😘

 15. Emilia sanoo:

  Sul on ihana kroppa ja naisellinen! Ihanaa kun kerranki joku kovaa treenaava henkilö tuo tuollasen kropan ‘julkisuuteen’. Ei tartte aina katella niitä laiheliinejä jolla paistaa kylkiluut 😅

 16. Pauliina sanoo:

  Voin samaistua sinuun. Itse aloitin kovan treenaamisen hyvin negatiivisella tavalla. Kilot karisi pois mutta peilistä katsoi ihminen, joka oli kuiva kuin korppu ja oli pian valmis varisemaan pois. Ei enää ikinä. Nyt elän “säännötöntä” elämää ja saatan ostaa namupussin vaikka ei olisi karkkipäivä tai pistää vähän ekstraa ruokalautaselle. Muodot ovat uskomattoman naiselliset vaikka olen “vanhassa” alkuperäisessä painossani. Kohtuus kaikessa, pysyy hyvässä muodossa vaikka ei salihirmu olisikaan.

  Se laihuus ei sopinut itselleni yhtään. Ja paljon elämästä nautin nyt kuin silloin, kun seurasi haukansilmillä jokaista suupalaa. Elämä on ihanaa. Olet myös mielestäni erittäin naisellinen ja kaunis nainen tuossa oikeanpuoleisessa, kun omistaa sitä “lihaa luiden päällä”. Hurraa elämälle !

 17. Chakira Hooker sanoo:

  Aivan upea kroppa tossa oikeanpuoleisessa kuvassa! Mistä tuo ihana nahkahame on?! Tahtoo kans.

 18. Amelia sanoo:

  Heippa! Upea olet molemmissa, ehkä itseäni miellyttää vielä enemmän tuo oikeanpuolinen kuva! Itsekin olen aika kurvikas, niin varmaan siitä tulee taipumusta muodostaa sydänsilmä- emojia muodokkaita kroppia kohtaan 😀

  Mutta kysymys: mistä tuo oikeanpuoleisen kuvan toppi on ostettu?! Justiinsa sellainen, minkälaista oon etsinyt! Älä vaan sano, että Lontoosta, koska mä tartten ton NYT! 😀

 19. Nasu sanoo:

  Nyt oli pakko kommentoida! Mun mielestä näytät tossa 78kg kuvassa paremmalta tai oikeastaan huikealta! Jatka samaan malliin ja kurvit kunniaan todellakin! 😉

 20. lela sanoo:

  ihanaa kun kerrot julkisesti painosi. olen itsekin aktiivisesti treenaava, paino pyörinyt 70 kilon paikkeilla mutta nyt noussut 75 kiloon. olin ihan kauhuissani ja mietin että miten olen näin repsahtanut, jotenkin syvällä istuu ajatus että “en saa” painaa yli 70 kiloa, vaikka näytän mielestäni ihan samalta kun viisi kiloa sitten. sun kuvas rohkaisi ja sai ajattelemaan että eipä se viis kiloa sinne tänne maailmaa kaada kun olo kuitenkin hyvä 😀

 21. Annukka sanoo:

  Todella rohkeaa kertoa painonsa julkisesti! Näytät upealta molemmissa painoissa, mutta omaa silmääni miellyttää vielä enemmän tuo 78 kg. Tällaisista postauksista sen huomaa, kuinka vääristynyt kuva monilla (ja itselläkin) on siitä, miltä minkäkin painoinen ihminen näyttää. Jos olisit kysynyt, olisin veikannut noita painoja ehkä 58 – 68 😀 Kriiseilen itsekin usein yli 70 kilon menevästä paiinostani (pituutta 171 cm), jotenkin hullusti sitä kuvittelee, ettei nainen muka saisi painaa yli 70 kiloa…

 22. ilona sanoo:

  Olet kyllä niin kaunis ja upea ihminen kaikin tavoin <3

 23. Lotta sanoo:

  Sinulla on kyllä niin uskomattoman kaunis vartalo!!! <3 Ja todella terve suhtautuminen omaan vartaloon ja hyvin vointiin.
  Täytyy lukaista taas pitkästä aikaa joku postaus jossa kerrot matkastasi tähän saakka painonpudotuksen osalta. Se varmasti antaa uutta motivaatiota pudottaa raskaus+muut kilot eli n 35 kg.

  Lotta

 24. Masa sanoo:

  Näin omaan miehen silmään noi viimeisimmät kuvat nähtyäni, ei voi sanoa muuta kun että aika täydellinen paketti, laitetaan 1kpl tilaukseen kiitos. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *