Kun oot vaan paska
24.6.2015
Elloksen kesä-alen sporttipoiminnat
26.6.2015
Show all

9 tapaa, jotka kaikkien tulisi osata ennen kuin täyttävät 30

Parikymppisenä elämä on uuden opettelua ja uusien asioiden kokemista. Sitä selvitetää, että kuka oikein on ja mitä elämältään haluaa. Tehdään mieluiten sellaisia asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Ne tavat, jotka parikymppisenä opetellaan ovat aikuisiän perusta. Positiivisilla saavutuksilla on valtavan suuri voima itsetuntoon ja siihen, että miten suhtautuu esimerkiksi menestykseen ja menestymiseen.

Muutama tapa olisi kuitenkin hyvä oppia, jotta elämässään saisi menestystä. Tässä on lista niistä.

1. Opi joka virheestä

Asioita tulisi prosessoida, miettiä ja kyseenalaistaa. Omaa ja muiden käytöstä tulisi oppia miettimään ja tulkitsemaan. Elämä hajottaa ja opettaa. Elämä ei ole aina epäreilua. Opi joka virheliikkeestä ja kipukohdasta. Jokainen ihminen tekee virheitä, se on varmaa. On kuitenkin täysin eri asia alkaa pelkäämään virheitä tai katkeroitua niistä, kuin että oikeasti ottaa ne opettavaisina elämänkokemuksina. You know better, you do better.

IMG_5035

2.  Ota tarkkaan mietittyjä riskejä

Tähtää oikeasti kohti niitä unelmiasi! Matkusta! Vaihda työpaikkaa! Opiskele juuri sitä mitä haluat, äläkä esimerkiksi sitä mitä vanhempasi odottavat sinun opiskelevan. Mieti ja toimi. Nyt.

3. Jatka oppimista

Älä ikinä tee sitä virhettä, että kuvittelet olevasi valmis. Kukaan ei voi olla täydellinen kaikessa. Opi ja opettele. Ole tiedonjanoinen.

4.  Ympyröi itsesi ihmisillä, jotka tekevät sinusta paremman

“Seura tekee kaltaisekseen”, on varmasti tuttu käsite kaikille. Jos vietät aikaasi kunnianhimoisten ihmiten seurassa ja sellaisten ihmisten, jotka tukevat sinua ja haaveitasi, menestymisesi on paremmin taattu. Ihmiset yrittävät usein joko laskea sinua omalle tasolleen tai sitä itse yrittää päästä ihailemiensa ihmisten tasolle. Jos joku ihminen tekee sinusta paremman, älä päästä hänestä irti. Tunne ja tiedä oma arvosi. Olet hyvien ihmisten arvoinen. Älä anna kenenkään kohdella sinua kuin roskaa ja päästä irti myrkyllisistä ihmissuhteista.

IMG_4703

5.  Verkostoidu ja luo tärkeitä ura-suhteita

Rakenna uraasi ja pyri pääsemään elämässä eteenpäin. Suhde jonka luot hyvällä ammattitaidolla tänään, saattaa hyödyttää sinua vaikkapa viiden vuoden päästä, you never know. Joten, ole ystävällinen ja pidä suhteista hyvää huolta.

6. Säästä rahaa ja panosta tulevaisuuteen

Onhan se kivaa shoppailla tili tyhjäksi ja kekkaloida baarissa joka viikonloppu. Mutta kyllä siihenkin onneksi kyllästyy. Aikuisuus on valitettavasti sitä, että pitäisi jo pikkuhiljaa oppia ottamaan taloudellista vastuuta. Tietää rahan arvo, eikä marista vanhemmiltansa enää rahaa. Buu.

IMG_20150610_083809

7. Pidä terveydestäsi huolta

Nuorena ehkä voi elää ihan miten sattuu, mutta jossain kohtaa se kuminauha vain katkeaa ja siitä terveydestä on alettava pitämään hyvää huolta. Puhdas ruoka, liikunta ja hyvät yöunet tulevat olemaan iän myötä kullanarvoisia asioita.

IMG_4427

8. Rakasta sitä mitä teet

Työpaikka jossa et viihdy tai parisuhde, jossa et rakasta.. miksi tuhlata elämäänsä sellaisiin! Tee kovasti töitä sen eteen, että saat tehdä juuri sitä mitä rakastat. Kaikki muu on vain pahasta sinulle ja (mielen)terveydellesi.

9. Älä anna työn vallata elämääsi

Parikymppisenä kun tekee lujasti töitä, että pääsee kohti tavoitteitaan ja unelmiaan, oppii helposti sen tavan, että unohtaa henkilökohtaisen elämänsä. Onhan se ymmärrettävää, että kun palo on suuri, ei halua jarrutella. Jossain kohtaa kuitenkin tulisi edes hieman himmata, ettei pala ihan loppuun.

Elämä on suurimmaksi osaksi töitä ja mielekäs työ on kivaa, mutta on erittäin tärkeää myös muistaa se oma henkilökohtainen elämä ja sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen. Tämä kohta vaikuttaa myös terveyteesi, joten kts. kohta 7.

IMG_20150530_145208

Love,

 Patu

Lähde: Business Insider UK

4 Comments

  1. Sannukka sanoo:

    Tuosta puuttui se, että vaikka miten suunnittelet kaikkiin tapahtumiin ei voi vaikuttaa ja yllättävät asiat voivat muuttaa koko elämäsi suunnan.

    Eli siis lyhykäisyydessään, älä suunnittele liikaa ja muista elää ;).

  2. emmakaisa sanoo:

    Kohta 8 !!! Isolla ja alleviivattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *