Joulun haikeus
24.12.2016
Muutto ja uusi vuosi <3
19.1.2017
Show all

Ajatuksia rakkaudesta ja miehistä

*sisältää affiliate-linkkejä

Voisi kuvitella, että ajatukseni rakkautta ja luottamusta kohtaan olisi täysin muuttunut. Mutta jostain kumman syystä se on vain kasvanut. Olen loppupeleissä hyvin romanttinen ihminen ja uskon todelliseen rakkauteen. Uskon, että tämä yksi ryppy rakkaudessa saa minut vain etsimään juurikin sitä aitoa ja oikeanlaista rakkautta. Että tämän jälkeen tiedän, mitä on oikeasti aito rakkaus ja mistä sen tunnistaa. En enää ihastu pelkkään ihastumisen tunteeseen ja rakastu vain ajatukseen rakkaudesta. Vaan ihastun ihmiseen ja rakastun sieluun. Nyt tiedän, että mitä haluan ja mitä en todellakaan halua. En sano, että seuraava ihminen olisi vieläkään välttämättä se lottovoitto tai loppuelämäni ihminen, mutta nyt osaan katsoa oikeita merkkejä paremmin. Ja nyt osaan katsoa ihmistä, joka sopii minulle nyt. Nyt kun olen kasvanut aikuiseksi ja olen hyvin pitkälti jo löytänyt itseni.

Toki, minulta on nyt viety isolla kädellä, joten varmasti tuleva kumppanini joutuu kanssani menemään ison tulikokeen läpi. Nyt juuri tuntuu siltä, että kaikki ketä rakastan, viedään pois. Se saa ihmisen helposti työntämään ihmisiä pois luotaan, koska pelkää menettävänsä myös heidät. Tulevan puolisoni varmasti pitää tehdä iso työ, että uskallan luottaa jälleen ja etenkin siihen, että hän on tullut jäädäkseen. Se vaatii minulta itseltä myös paljon, että uskallan taas joskus luottaa ja rakastaa.

Mutta olisi mielestäni väärin tuomita kaikki miehet yhden mokailun takia. Kun eihän se maailma niin mene. Ihmiset ovat yksilöitä ja jokainen tekee omat ratkaisunsa, niin ne hyvät kuin pahat. Uskon edelleen ihmisiin, uskon edelleen miehiin. Enkä anna  yhden ihmisen vaikuttaa myöskään siihen, mitä ajattelen itse itsestäni. Tai sanotaan näin, että isäni rakasti minua ja näki minut juuri sellaisena kuin olen ja hän tunsi minut kuitenkin 27 vuotta. Eksäni tunsi minut viisi vuotta. On oma päätökseni, että kumman näkökannan otan heijastamaan itseäni. Unohtamatta sitä seikkaa, että ehkä se tärkein tyyppi omaan itsetuntoon, eli minä itse, on tuntenut minut myös 27 vuotta. Ja minulla on se suurin valta päättää, että mitä ja miten itsestäni ajattelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eron jälkeen itsetuntoni on kasvanut hurjasti. Enkä edes osaa sanoa miksi, koska kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla laskenut. Mutta muistan jälleen, mitä on kun saan itse päättää mitä itsestäni ajattelen. Olen myös positiivisempi, iloisempi ja rennompi. Ja se vaikuttaa ehkä eniten itsetuntooni. Se, että tiedän olevani hyvä ja kiltti ihminen. En pura enää pahaa oloani muihin vaan olen lempeä ja lämmin, sellainen kuin olin etenkin ennen parisuhdettani. Kun ei tarvinnut pelätä toisen tuomitsemista tai mustasukkaisuutta. Nyt saan täysin itse päättää, että miten asioista ajattelen, olen löytänyt jälleen itseni. Ja mitä tulee ulkonäkööni, en muista koska olisin viimeksi ollut näin tyytyväinen itseeni. Edelleen näen “virheeni”, mutta ne muutan ajan kanssa ja rakkaudella. Muutoksen ei todellakaan tarvitse lähteä vihasta ja itseinhosta. Itsevarman ja itseensä tyytyväisen ihmisen ei todellakaan tarvitse olla valmis ja täydellinen. Itseään pitää osata myös rakastaa epätäydellisyyksistään huolimatta.

Rakastan edelleen miehiä. Minulle todellinen mies on sellainen, joka on uskollinen ja kohtelee perhettään hyvin. Sellainen kuin isäni oli. Kiitän luojaani, että olen saanut elämääni aivan uskomattoman miehen roolin. Kiitän isääni koko sydämeni pohjasta, että olen nähnyt, minkälainen on hyvä mies. Muuten voisin olla jo tämän yhden parisuhteen takia katkeroitunut ja pettynyt jokaiseen mieheen maan päällä. Mutta en pilaa omaa elämääni tai elämänasennettani yhden ihmisen takia. Edelleen uskon ihmisiin, miehiin ja parisuhteeseen. Uskon kaiken voittavaan rakkauteen, uskon uskollisiin suhteisiin. Ajatukseni niitä kohtaan ei ole muuttunut. Tiedän, että parisuhde vaatii työtä ja parisuhde muuttaa dynamiikkaansa monia kertoja vuosien ja vuosikymmenien aikana. Sen tiedän ja olen nähnyt läheltä. Mutta jos toista aidosti rakastaa on valmis tekemään töitä ja on valmis olemaan uskollinen. Todellinen rakkaus antaa siihen voimaa. Jos ei, se ei ole todellista rakkautta, tai rakkaus on vain kuihtunut pois. Ja sekin on ok. Enää en pakonomaisesti ajattele, että seuraavan ihmisen on pakko olla se, kenen kanssa vietän myös eläkepäivät. Nyt katson elämää eteenpäin päivä kerrallaan. Toivon vain, että saisin elämässäni edes kerran kokea sen maata mullistavan ja todellisen rakkauden. Sen, kun katson toista ja tunnet suurta kiitollisuudentunnetta. Kun katsot toista ja tiedät olevasi kotona.

Enää en halua ajatella meneväni naimisiin vain koska se kuuluu elämään ja tiettyyn ikään. Haluan mennä naimisiin, koska tunnen sydäntä pakahduttavaa rakkautta toista kohtaan. Haluan alttarilla kokea, että luojan kiitos juuri tuo ihminen on juuri nyt tuossa. Minun ihmiseni. Minun rakkauteni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siskoni totesi erään asian hyvin. Hän mietti, että kun mökillämme on aina ollut kuva mummumme äidistä, että kuva ei edusta meille mitään. Tai, että kuvaa on katsellut koko lapsuutensa, mutta se on vain kuva ja kehykset. Se ei ole ihminen tai muisto. Ja että meidän isämme kuva tulee olemaan meidän lapsillemme samanlainen. Ja se ajatus on äärettömän musertava.

Minun elämäni suurin suru tulee ehdottomasti olemaan se, että minun tuleva mieheni ei koskaan tule tapaamaan minun isääni. Minua kalvaa se, että eksäni sai kunnian tuntea isäni. Hän on saanut palan jotain niin hienoa ja kallisarvoista. Ihminen, joka ei todellakaan osaa arvostaa sitä, eikä tee niillä muistoilla mitään. Mieluummin olisin halunnut, että se minun oikea elämän rakkaus olisi saanut koskettaa jotain niin kallisarvoista.

Isäni tulee elämään vain kuvissa ja tarinoissa. Minun kumppanini ei koskaan tule tuntemaan ja näkemään hänen lämpöään ja viisauttaan. Se on asia, joka repii sydäntäni.

Mutta minulla on nyt hyvin suuri ja vahva tunne siitä, että kaikki tämä johtaa minua oikeaan suuntaan. Tunnen, että tulen löytämään rinnalleni hyvän miehen. Sellaisen, jonka rakkauden tuntee vaikka tuhansien kilometrien etäisyydeltä. Sellaisen, joka on uskollinen ja uskaltaa näyttää tunteensa. Sellainen, jolle minä olen ainutlaatuinen. Sellainen, joka on hyvä isä lapsilleen. Haluan löytää miehen, joka saa kaiken tämän tuskan ja kivun unohtumaan. Sellaisen miehen, joka sylissä minulla on vihdoinkin turvallista olla, eikä minun tarvitse epäillä hänen tarkoitusperiään. En tarvitse ketään pelastamaan itseäni, mutta toivoisin todella jonkun, joka olisi rinnallani, kun pelastan itseni.

Olen aina halunnut tyttölapsia mutta nyt unelmoin ainakin yhdestä poikalapsesta. Unelmoin, että näkisin hänessä isääni. Se on minun suurin toiveeni. Pojan nimikin olisi jo valmiiksi mielessä. Jukka, isäni mukaan. Vaikka nyt ajatus lapsista tuntuu hyvin kaukaiselta, enää en ajattele lapsia pakollisena ja “vain elämään kuuluvana juttuna”. Nyt ajattelen, että olisi todellinen lahja ja siunaus jos jonain päivänä minulla olisi kaunis oma perhe. Niin kumppani kuin mahdolliset lapset olisivat asia, mistä olisin niin kiitollinen ja olisi elämäntehtäväni pitää heidät onnellisena. Tiedän jo nyt, että kaiken kokemani jälkeen olisin vahva mutta hellä äiti. Sellainen, joka tekisi mitä vain suojellakseen lapsiaan. Tällä hetkellä sydämeni on ääriään myöten täynnä rakkautta. Tiedän, että tälläkin hetkellä se minun elämäni rakkaus on tuolla jossain ja jo nyt tunnen rakkautta häntä kohtaan. Jo nyt haluaisin antaa hänelle koko maailman. Tiedän, että me kohtaamme vielä, kun aika on valmis. Tiedän, että koko tähänastinen elämäni on vain valmistellut minua siihen hetkeen, että olen valmis kohtaamaan hänet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANeulepaita *TÄÄLTÄ

Ja se ajatus on äärimmäisen kutkuttava. Kun tiedät, että elämäsi paras aika ja yksi elämäsi parhaista ihmisistä on vielä kohtaamatta. Ja se ajatushan on aika ihana.. hih.

Elämäni rakkaus, kyllä me vielä kohtaamme. Tunnen sen jo. Vaikka kukaan mies ei ikinä vie isäni paikkaa, on ihana ajatus, että elämääni on vielä tulossa joku upea mies. Se elämäni suuri rakkaus. En ehkä ihan vielä ole valmis, mutta vielä joku päivä olen. Ja silloin, ota kiinni äläkä ikinä päästä irti.

13 Comments

 1. Un sanoo:

  Ihania kirjoituksia sinulla! Juuri pitkästä parisuhteesta eronneeena saat vielä uskomaan rakkauteen, kiitos!

 2. Susanna sanoo:

  Viimeiset postaukset on tuoneet aivan uudenlaisen puolen esille susta, wau! Upeita tekstejä, vaikka myös kipeistä asioista. En ees tiedä oikeen mitä ylistyssanoja tähän heittäisi, näitä tekstejä on vaan ollut jotenkin äärimmäisen miellyttävää lukea. Rakastan syvällisiä, hyvin ja rakenteellisesti fiksusti kirjoitettuja tekstejä omalla henkkohtaisella pohdinnalla, koska olen itsekkin hyvin mietiskelevää, pohdiskelevaa tyyppiä. Oon itse sitä mieltä, että elämässä asiat pitää käsitellä itsensä kanssa kunnolla, ottaa opiksi ja haluta kehittyä, ollen silti tyytyväinen omaan itseensäa.
  Empaatikkona varsinkin kuluneen vuoden aikana on joutunut useampaan otteeseen törmäämään siihen faktaan, ettei kaikki läheiset ihmiset todellakaan ole samasta puusta, ja niin se nyt vaan on. Välillä ottaa vähän tiukille ymmärtää se, etteivät kaikki ajattelekaan asioita toisten puolesta niin pitkälti ja harkitusti. Mutta toisaalta onhan tässä puolessa omat etunsa: ainakin tiedän antavani ihmissuhteissa (niin ystävyys- kuin romanttissuntaisissa) kaikkeni, enkä kallistu puolivahingossa välinpitämättömyyden puolelle, vaikka tietysti tässäkin asiassa on tärkeää oppia vielä paremmin ne omat rajansa.

  ja näytät ihan superkauniilta näissä kuvissa <3

 3. mjai sanoo:

  Vau mikä teksti, vaikkakin hieman huvittuneena sitä joltain osin luin. Ehkäpä juuri siksi, että omasta erostani on jo yli 3 vuotta ja ajoittain on aika vaikea uskoa, että jotain tuollaista voisi tapahtua. Mutta sitten kun oikeasti alkaa miettimään, että tuolla jossain se tälläkin hetkellä on niin onhan se aika jännää 😀

 4. Vera sanoo:

  Aivan mielettömän hieno teksti! Vaikutat ihan älyttömän hienolta ja vahvalta ihmiseltä. Oon myös eronnut vasta vähän aikaa sitten pitkästä parisuhteesta, jossa luulin olevani koko loppuelämäni, ja myös mä pidän isääni suurimpana ja hienoimpana miehen mallina, mitä voi olla. Sen takia voin samaistua teksteihisi. Kiitos, kun annat uskoa ja voimaa myös muille omankin vaikean elämäntilanteen keskeltä!

 5. Susanna sanoo:

  Hei olisiko mahdollista saada treeni kuulumisiasi? Mitä mieltä olet tikiksen valmennuksista?

 6. Eliisa sanoo:

  Kaunis ja herättelevä kirjoitus! 🙂
  Haluaisin kysyä yhtä asiaa, mikä nyt ei tähän postaukseen liity. Selailin sun vanhoja postauksia, mutta ei ainakaan omaan silmään osunut vastausta kysymykseeni. Eli suuren painonpudotuksen jälkeen jää helposti kroppaan ylimääräistä (joskus roikkuvaa) ihoa. Ootko sä huomannut itselläsi sellaista tai onko treenaaminen vaikuttanut asiaan? Kuusi vuotta sitten laihdutin n. 30 kiloa ja vatsaan jäi jonkun verran ylimääräistä ihoa roikkumaan. Vuosien aikana painoa on pudonnut jo ihan alipainon puolelle, eikä tämän ylimääräisen ihon kanssa oo tapahtunut muutosta, siinä se möllöttää ja tuntuu aina että näytän paljon isommalta mitä oikeasti olen. Olenkin pohtinut lihasten vaikutusta tähän asiaan. Kun painoa saa lisää ja treenaisi varsinkin vatsan aluetta, onko mahdollisuus saada roikkuvaa ihoa jollain tapaa ‘vähemmän näkyväksi’? Onko sulla kokemusta tästä?

  • Patu sanoo:

   Kiitos <3

   Laihdutin niin maltilla, että ihoa ei minulle oikeastaan jäänyt ja sekin vähä kuroutui ajan kanssa. Ja nimenomaan lihakset ja muodot auttavat. Jos laihduttaa nopeasti ja etenkin niin, että myös lihasmassaa lähtee, alkaa iho varmasti roikkumaan.

   Kuitenkin treeni, ihon rasvaaminen ja veden juominen auttavat ihon palautumisessa. 🙂

 7. Niina sanoo:

  Patu,

  Haluan kertoa sulle, etta olet inspiroivin ihminen jonka teksteja olen koskaan lukenut. Vaikka viime vuosi oli sulle varmasti vaikeampi kuin osaan edes kuvitella, olet pitanyt leuan pystyssa ja kirjoittanut vaikeistakin asioista rohkeasti. Olet uskomattoman vahva nainen ja olen oppinut sinulta paljon positiivisuudesta, kiitos!

  Toivon sinulle kaikkea hyvaa ja parempaa vuotta 2017 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *