Blondasin ja lähdin Ruotsiin!
13.7.2015
The only heaven I’ll be sent to is when I’m alone with you
17.7.2015
Show all

Asiaa ihosta – onko ravinnolla vaikutusta ihon kuntoon?

Olen kuullut sanottavan, että ravinnolla ja ihon kunnolla ei ole mitään yhteyttä. Ja minun mielestäni se on aikalailla puppua. Ainakin oman kokemukseni perusteella.

Kun ennen elin miten elin ja söin huonosti, oli ihoni todella huonossa kunnossa. Olen elämäni aikana syönyt neljä kertaa aknekuurin. Viimeisimmän kerran ihoni meni hetkellisesti huonoon kuntoon, kun jätin gluteenit pois ruokavaliostani. Iho teki puhdistusreaktion ja nyt ihoni on parempi kuin koskaan. Edes kun lopetin tupakoinnin, ihoni ei tehnyt mitään puhdistusreaktiota. On siis hyvin jännä, että muutos ruokavaliossa aiheutti noin ison reaktion.

Sokeri aiheuttaa kehossa matala-asteisen tulehduksen ja ainakin minulla, kenelle on taipumusta akneen, se aiheuttaa ihoon heti epäpuhtauksia ja finnejä. Jos syön roskaruokaa ihoni alkaa usein nopeasti sen jälkeen oireilemaan. Ja nimenomaan kasvojen iho. Voihan tämä kaikki olla hassua sattumaa ja osa hormoneiden syytä, mutta sen sanon, että sen jälkeen kun aloin syömään puhtaasti, liikkumaan ja elämään terveellisesti, on ihoni ollut todella hyvässä kunnossa. Siksi koen hassuksi väitteeksi sen, että ruokavaliolla ei olisi vaikutusta ihon kuntoon. Jos elämäntavoilla muutenkin on vaikutusta ihoon ja koko kehoon, niin miksei ravinnolla myös?

IMG_20140326_143533

Toki, kun salilla ja lenkillä hikoilee useita kertoja viikossa, ei ihonhoitoa saa missään nimessä unohtaa, vaikka ruokavalio olisikin kunnossa. Myös vartalon ihoa tulee kuoria ja rasvata säännöllisesti.

The bodyshopissa on ihania ja laadukkaita tuotteita niin kasvojen kuin vartalon iholle.

kasvot_kasvovedet

The Body Shopin *ihonhoitotuotteet kasvoille & *Vartalon iholle

Body Shopin vartalorasvat ovat ihan kestosuosikkejani. Olen vähän laiska rasvaamaan ihoani, mutta kun iholle sivelee body shopin rasvaa, pysyy sillä kimmoisana seuraavan viikon. Erityisesti suosin aina sellaisia putiloita, joissa lukee, että for very dry skin. Vaikka ihoni ei aina nyt ruitukuiva ole, niin kun tuollaista rasvaa laittaaa iholle ennen nukkumaanmenoa, on iho aamulla iiiihana. Mutta tuotetta ei siis kannata laittaa juuri ennenkö on lähtemässä johonkin, vaan antaa sille rauhassa aikaa imeytyä.

vartalo

Mikä on iholle sopivaa ravintoa?

Kaikki puhdas, mahdollisimman vähän prosessoitu ruoka. Kasviksia, hedelmiä, riisiä, rasvatonta lihaa, hyviä rasvoja, pähkinöitä sekä vesi. Vesi on ihon kunnossa kaiken a ja o.

Yksi toinen erittäin tärkeä asia hyvän ihon havittelussa, ovat Omega 3 -rasvahapot. Omega 3 rasvahapot edesauttavat säilyttämään ihon luontaisen kollageenin. Omega 3:n puutosoireet voivat olla ihon hilseily ja kuivuminen. Omega 3:n on tutkittu auttavan jopa psoriasiksen oireiden lievittämiseen.

IMG_5542

Sain Mass.fi -verkkokaupasta tälläisen pänikän omegoita ja en voisi olla tyytyväisempi! Tästä pänikästä riittää pitkään. Tässä suora linkki tuotteeseen.

5:2 Dieetti IHOLLE

Olette varmaan kuulleet puhuttavan 5:2 dieetistä. Nyt samanlainen on kehitytetty iholle ja kyse ei siis ole ruoasta, vaan siitä, että viikossa ollan kahtena päivänä käyttämättä meikkiä. Kuulostaa ihan hyvältä ja järkevältä ihan maalaisjärjelläkin mietittynä. Ihomme on niin paljon kosketuksissa eri kemikaalien ja kosmetiikkatuotteiden kanssa, että muutama lepopäivä tekee iholle hyvää. Huomaan usein kesällä, kun meikkiä tulee käytettyä paljon vähemmän ja harvemmin, että iho on huomattavasti paremmassa kunnossa. Toki, talvi on muutenki iholle ankarampi. Kesällä tulee usein myös juotua enemmän vettä ja syötyä enemmän hedelmiä ja kasviksia. Talvella helposti napostelee herkkuja kylminä iltoina kun väsyttää ja paleltaa.

Ehkä siis kun kaikki nämä asiat yhdistää, lyötyy avain ihon hyvinvointiin; ravinto yhdistettynä ihon oikeanlaiseen hoitoon.

IMG_20150701_153451

Yhteenveto

Ravinto, ihonhoito ja iholle tarpeeksi lepoa kosmetiikkatuotteista ovat siis omat ihonhoitoni kulmakivet. Juon alkoholia hyvin harvoin ja pyrin välttämään roskaruokaa. Nämä ovat itselleni hyviksi koettuja asioita, joilla ihon saa pysymään hyvänä. Pelkällä ravinnolla ei siis saa hyviä tuloksia jos ihonhoito on puutteellista ja myöskään maailman parhaimmillakaan ihonhoitotuotteilla ei saa hyvää ihoa jos ravinto on ihan mitä sattuu. Ravinto vaikuttaa myös moneen asiaan, mitkä vaikuttavat epäsuorasti ihon kuntoon. Mm. stressi vaikuttaa negatiivisesti iho kuntoon ja väittäisin, että monipuolisella ravinnolla ja liikunnalla pystyy vähentämään tai poistamaan stressiä. Terveelliset elämäntavat ovat siis monin tavoin kannattavat ja saavat ihmisen näyttämään hyvältä. Iholle ehdottomasti pahimpia asioita omasta mielestäni ovat huonot yöunet, liian vähäinen vedenjuonti, tupakointi, valvominen, stressaaminen ja huono ruokavalio. Mielestäni kehoonsa ei kannata pumpata turhia antibiootteja tai myrkkyaknekuureja, ennen kuin on edes kokeillut ruokavalion vaikutuksen. En väitä, että ruokavalio olisi vastaus jokaisen ihmisen iho-ongelmiin, mutta suosittelen kokeilemaan. Sen voin vannoa, että terveellisten elämäntapojen kokeilusta ei ainakaa haittaa ole kenellekkään. 🙂

IMG_20150703_154515

 

Terkuin, 

Patutäti

<3

12 Comments

 1. Raidallinenrouva sanoo:

  Kaiken järjen mukaan se kyllä on noin. Ihohan uusiutuu ja varmasti hyvät rakennusaineet, kosteus sun muut ovat tärkeitä. Mutta outoa on se että oma ravitsemus on lasten myötä aika retuperällä, kuten nesteytys, mutta ihoni on ollut aina loistavassa kunnossa. Terve, puhdas ja kimmoisa, eikä näpynnäppyä ikinä. Ihan kosmetologitkin kehuu. Että sinäänsä outoa. Toisaalta meikkaan hyvin kevyesti, enkä käytä meikkivoiteita tai puuteria tms.

  • Toisilla on varmasti todella hyvä iho luontaisesti. Omalla äidillänikin on ihana iho ja hänellä ei ikinä ole ollut finnin finniä.. ja aikalailla samaa ruokaa olemme syöneet. Eli toisille ravinto vaikuttaa paljon ja toisille ei mitään. Itselleni se vaikuttaa, kun iho on altis aknelle ja epäpuhtauksille. Kehoni reagoi kyllä muutenkin hyvin herkästi ruokavaliooni. vaikuttaa mm. henkiseen puoleen jne. 🙂

 2. mari sanoo:

  Minulla on tullut siinä mielessä hyvät geenit ettei ihon kanssa ole koskaan ollut ongelmia. Nuorena söin kauheasti suklaata, ei vaikutusta, ei vaikuttanut raskaudet eikä imetyksetkään eikä teiniajan dokailut ja tupakointi.
  Pesen meikit pois illalla ja laitan rasvaa. Jos ei ole kasvorasvaa niin sitten käsirasvaa tai jalkarasvaa mutta kunhan jotain rasvaa. Kasvohoidossa en ole käynyt varmaan lähemmäs kymmeneen vuoteen enkä koskaa käytä naamioita, kuorintoja tai mitään erikoisvoiteita.
  Ei ole finnejä eikä muutakaan ongelmaa. Nykyisin kun tuota bodyelämää on tullut vietettyä jo useampi vuosi niin ei myöskään lisä ravinteet ole aiheuttaneet iho ongelmia mutta ei tuo runsas vedenjuonti ja hyvä ruokavaliokaan kyllä voi korjata mitään kun ei ole mitään korjattavaa.
  Joskus sattuu hyvä tuuri:)
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
  -mari-

 3. Rose sanoo:

  Moikka,

  mä oon saanut kavereita tsempattua juuri tuon vedenjuonnin kanssa, eikä oo tarvinnu ite ees patistella vaan kuulemma mulla on niin hyvä iho niin se on riittänyt ryhdistäytymään 🙂 Huomaan sen eron itsekkin, varsinkin vedenjuonnilla ja hyvillä rasvoilla ollut tosi suuri merkitys oman ihon “heletytymisessä”. Lopetin vastikään e-pillereiden popsimisen ja hetken jo pelkäsin, että siitä ne iho-ongelmat alkaisi… no ei oo ainakaan vielä näkynyt ja jaksankin uskoa, ettei tämä ihon näin hyvässä kunnossa oleminen ole voinut johtua vain niistä. Muualla kropassani kärsin kyllä sitten mm. nokkosrokon aiheuttamasta ihottumasta…

  Lopuksi pakko vielä sanoa, että oot ihan älyttömän kaunis ja inspiroiva!

  Ihanaa kesää! 🙂

  Ps, Mitkä on sun mielestä kivoja paikkoja asua Treellä? 🙂

 4. Ongelmaihoinen sanoo:

  Itselläni on ollut ongelmia ihon kanssa 12v lähtien. Aknekuurit ja pillerit pitivät kyllä ihon kunnossa useamman vuoden mutta pilasivat mm.suoliston kunnon. Ravinto näkyy naamassa heti. Vähänkin suklaata tai roskaruokaa tai vaaleeta leipää ja heti kipeitä paiseita. Ei voi kun haaveilla siloposkista..

  • Sitä ne akne kuurit kyllä tekevät! :O Ovat vähän plusmiinusnolla, kun suolisto hyvinvointi on kuitenkin niin suuri osa koko ihmisen hyvinvointia. Kyllä niistä kannattaa haaveilla. 🙂

 5. Ansku sanoo:

  Joo ehdottomasti on. Syön nykyään tosi vähän hiilaria/sokeria, mut kun syön, vaikka kahtenakin päivänä, pukkaa suun ympäristöön heti finnejä.

 6. Outi Karita sanoo:

  Suurin vaikutus ihoon on juuri sillä mitä suuhunsa pistää sanoo tämä atoopikko. Ihon parasta rasvausta on sisäinen rasvaus 🙂

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *