Puolesta ja vastaan
6.4.2015
Kun kevyt viikko on tarpeellinen
9.4.2015
Show all

Dieetti & ketoosi

Noniin eli oon  maininnut tässä jo ohimennen muutaman kerran tästä ketoosista. Ja ketoosihan tarkoittaa sitä, että hiilarit on tällä hetkellä ihan minimissään. Ketoosin voi tehdä parilla eri tapaa, mutta mun tapauksessani paras tapa tehdä se on ehdottomasti näin. Eli proteiinia ja hyviä rasvoja edelleen ruokavaliosta löytyy, mutta hiilarit tulevat lähinnä vain kasviksista. Tässä kohtaa on tärkeintä muistaa kuitenkin kuitu ja kalium. Kuidun saan psylliumista ja kaliumia vedän nappina naamaan. Normaalisti jos ruokavaliossa on mukavasti hyviä hiilarinlähteitä, niin kuitu ja kalium tulee sitten sieltä itse ruokavaliosta. Myös jodinsaannista tulisi pitää huolta (muutenkin toki kuin ketoosilla). Itse käytän kalaharin suolaa, johon ei ole lisätty jodia mutta pidän aina huolen, että syön aamuisin sellaisen monivitamiinivalmisteen, josta jodia löytyy tarvittava määrä, eli vähintään 150 µg/vrk. Jodi on kilpirauhasen toiminnalle välttämätön hivenaine. Kalium pitää huolen hermoston kunnosta ja kuitu puolestaan pitää huolen masulista. (Kirjoitin ensin jodiin, että 150 megajoulea.. ketoosiaivot… 😛 )

IMG_20150406_095818 Ketoosin lähtöpiste. Paino n. 74kg.

Mutta ketoosi on vain hetkellinen rasvanpolttokikka. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan, eikä missään nimessä rääkätä sitä. Nämä ketoosin pari ensimmäistä päivää ovat menneet kehon totuttellessa tilanteeseen (väsymystä, päänsärkyä, nälkä jne). Pian ei edes nälkä paina ja olokin muuttuu taas pirteämmäksi. Se on aina kun ruokaa vähennetään, niin noin ensimmäinen viikko on hieman sellaista hakemista. Kroppa ei asiaa ihan purematta siis niele. Ketoosi pitää myös lopettaa hyvin malttillisesti ja varovaisesti, koska keho on ketoosin jälkeen hyvin vastaanottavaisessa tilassa. Toki muutamia kiloja saattaa ketoosin jälkeen tulla ihan siitä, että kehoon tulee taas nesteitä ja lihaksiin painetta.

IMG_20150405_121552

Jos ravitsemusasiat eivät ole täysin hanskassa, voi ja kannattaa ketoosi tehdä ateriankorvikkeilla. Ketoosiin kannattaa mennä pikkuhiljaa, eikä missään nimessä rytinällä. Ruokaa pitää siis vähentää pikkuhiljaa. Fitnesstukusta löytyy ateriankorvikkeita joka lähtöön, joten ketoosin ei tarvitse olla tylsä ja mauton. Ateriankorvikkeisiin pääset tästä. Itse olen aikoinaan pudottanut ateriankorvikkeilla -12kg. Niistä saa useimmat vitamiinit ja hivenaineet sekä painonpudotus tehostuu aikalailla. Mutta korostan, että ketoosi tulee lopettaa lisäämällä hiilihydraatteja taas maltillisesti ruokavalioon. Ja nälkä on ketoosin loputtua todennäköisesti suurempi kuin ketoosilla.

Minun painoni on nyt tällä hetkellä 73,3 eli ihan hyvässä vauhdissa ollaan. Dieetille lähdettiin sieltä 81,3 hujakoilta. Vielä jos tässä tämän ketoosin ajan malttaisi dieettailla (luojalle kiitos tankkauspäivistä). Sitten hiilareiden pieni nosto ja sitten taas jossain kohtaa uusi dieetti. Paljon kivempi tämä kaksiosainen dieetti kuin, että kerralla rykäisisi pitkän dieetin. Olo on koko dieetin ollut suhteellisen energinen ja hyvä. Ainoana juuri nämä ensimmäiset viikot aina kun ruokaa on tiputettu. Mutta muuten fiilis on katossa ja treeni kulkee.

IMG_20150405_205935

Shoppailu on tosin lähtenyt taas aivan käsistä. Kun ainoa ns. hyväksytty pahe dieetillä on shoppailu ja koska uusille vaatteille on kova tarve, niin mikäs minua tässä estämään (paitsi sitten jossain kohtaa henkilökohtainen konkurssi 😛 ). Oli vikatikki eksyä Elloksen sivuille. Siellä on nyt urheiluvaatteita -40%. Ostin muun muassa kolmet lenkkarit…

picisto-20150407055432-894941

Nää söpöliinit oli vaan 21€! Pääset tästä käsiksi näihin kenkiin.

Mukaan tarttui myös huppari, tekninen pusero ja juoksutakki. Huups… 😀

(Elloksella saa vielä -30% kalleimmasta normaalihintaisesta tuotteesta, kun pistää tämän koodin: 315405 JA menossa on myös Midseason sale eli monia tuotteita -50%)

86-3384 Tää oli pakko saada! Tyynyliina 6,25€ 

2 Comments

  1. Lydia sanoo:

    Harvoin jaksan kenenkään blogia kommetoida, mutta mun täytyy sanoa: oot mun esikuva! Sun kroppa, asenne, ulkonäkö ja muodonmuutos motivoi mua jokapäivä. Ihanaa kaiken lisäksi, että jaksat päivitellä tätä sun huippublogiasi näin usein. Tää on mulle kun raamattu, tuun kurkkailemaan tänne joka päivä ja luen sun vanhoja postauksia läpi! 😀 Oon itse vasta nuori (16v) ja oon laihduttanut 15 kiloa onnistuneesti, mutta nyt oon syönyt liian vähän ja oon ollut liian alhaisilla kaloreilla, eli dieetti on jäänyt päälle, vaikka sille ei ole edes enää tarvetta. Oon saanut voimaa syödä enemmän terveellistä ruokaa sun blogin takia! Kiitos, oot ihana!! <3

    • Hyvä kun en kyynel silmäkulmassa lue tätä.. ihana kommentti!! <3

      Se dieetti jää helposti monille päälle. Onhan se pelottavaa alkaa taas syömään kunnolla. Et varmasti ole ainoa, joka tekee samoin. Mutta on aina hyvä juttu jos uskaltaa syödä niin paljon vain kun pystyy ja jaksaa ja niin, että silti pysyy tavoitteessaan (oli se sitten painon ylläpito, laihtuminen tai jopa lihasten kasvattaminen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *