Kun laiska ja malttamaton kohtasivat
17.8.2015
Opiskelijalle kouluvaatteita alehinnoin (sisältää alekoodin)
20.8.2015
Show all

Ei dieettiä ilman takapakkia

Noniin, tietysti heti kun dieetti alkoi, niin alkoi taas kaikki ongelmat ja takapakit. Tietenkin!

Tällä kertaa ongelmat tulevat taas tuolta epäkäs-olkapää akselilta. Jotkut lukijat varmaan muistavat, että olen viimeisen vuoden kärsinyt jännitysniskoista/ponnistuspäänsärystä.. miten sen nyt haluaakin sanoa. Ratkaisuna siihen ovat olleet salilla tiettyjen liikkeiden pois jättäminen, pienemmät painot ja pidemmät sarjat, varmasti oikea tekniikka salilla, venyttely, rullailu, hieronta ja ehkä se tärkein; pään oikea asento. Suurimmat ongelmat niskojeni kanssa tulevat jos olen pitkän aikaa koneella. Leukani venyy eteenpäin ja ryhtini on huono. Leuka pitäisi kiinnittää ns. kaulaan eli niin, että tulee kaksoisleuka. Ja ryhti tottakai hyvä ja kädet rentoina sivuilla. Niskaa pitäisi myös jumpata ja saada niska vahvemmaksi.

File 19.8.2015 10.32.21

Olen lipsunut tuosta pään oikeasti asennosta aika paljon, koska varsinkin blogia kirjoittaessa menen aika usein niin flow-tilaan, että en muista kiinnittää huomiota asiaan ja en osaa pitää kirjoittamisesta taukoja. Jos inspiraatio iskee, niin silloin kirjoitetaan niin kauan kuin tekstiä riittää.

File 19.8.2015 10.28.28

Hierojalla olen ravannut nyt koko vuoden. Alussa kävin kerran viikossa ja nyt kokoajan aikaväli on onneksi kasvanut isommaksi. Nyt alkaa riittämään jo kun käyn noin kerran kuukaudessa. Mutta nyt niskojen takia on tullut jälleen uusi ongelma: olkapään limapussin tulehdus. 

Tulehdun ei ilmeisesti ole kovin paha, mutta sille pitää antaa heti lepoa, ettei se ainakaan pahennu. Aluksi olkapäähän sattui vain tietyissa asennoissa, mutta pikkuhiljaa siihen on alkanut sattumaan jatkuvasti. Jos yöllä kierähdän olkapääni päälle, kipu on viiltävää. Eli ei siis hetkeen yläkropan treeniä. Jes, juuri kun dieetti alkoi. Ja muutenkin juuri nyt kun pitäisi keskittyä nimenomaan treenaamaan tuota yläkroppaa. Minut on siis tuomittu alaraajabodariksi. 😀

Nauroinkin Koutsille, että taidan olla tosissaan siihen bikinifitnekseen sopiva kun koko kroppa käskee treenata vain persettä. (P.S toi oli sitten vitsi! :D)

File 19.8.2015 10.31.42

Lääkärille en ole käynyt olkapäätä vielä näyttämässä. Koitan nyt ensin ihan kotikonsteilla saada olkapään parantumaan. Eli kylmää, mobilaattia ja tulehduskipulääkkeitä sekä lepoa. Koulu alkaa nyt maanataina, niin katsoo josko sitten menisi koulun terkalle olkapäätä näyttämään jos nämä ovat jipot eivät auta.

Onko muilla ollut limapussin tulehdusta? Minua kiinnostaisi myös, että osaako joku naprapaatti/osteopaatti/meedio/batman/robin auttaa näissä niska-asioissa?

P.s. Mitä muuten luulette, mies teki minusta kuva.. onkohan hän kyllästynyt mun koirajuttuihin? 😀

File 19.8.2015 10.30.05

18 Comments

 1. Taina/ MoveMe sanoo:

  Mulla on joskus tulehtunut lonkan limapussi (=bursa –> bursiitti). Ja se esti kaiken kävelyn jne. jopa kolmeksi viikoksi. Käytännössä jalkaa piti istuessakin siirtää käsin nostamalla ja silti se vihloi. Lääkkeenä oli tulehduskipulääkekuuri ja täyslepo. Suosittelen lämpimästi noita ennenkuin menee pahemmaksi ja tulee ns. leposärkyä. Terkkarin asiantuntemusta kunnioittaen suosittelen että menet suoraan jollekin fyssarille joka ymmärtää kehon toiminnallista anatomiaa, et siis terkkarille etkä yleislääkärille. Mikään mobilisaatio hierojalla ja/tai naprapaatilla tai osteopaatilla tuskin auttaa, kun kyseessä on se limapussi eikä jänne, nivel, lihas tms. Tsemppiä!

  ps. Kun vaiva on ohi, kandee selvittää fyssarin tai jonkun kanssa, onko sulla jotain asentovirheitä joista ongelmat alunperin aktivoituvat. Mutta kun on kipua, niin se ei onnaa tai tulokset on vähän mitä sattuu, niin ei kande vielä.

  -Taina/ MoveMe

  • Oot kyllä itseasiassa ihan oikeassa tuossa, että ihan fyssarille kannattaisi mennä. 🙂

   Täytyy ottaa nyt myös täyslepoa, pääsee varmasti helpommalla, jos heti hoitaa tämän kuntoon.

 2. Katya sanoo:

  Mulla tulehtu 2012 lonkan nivelen limapussi.Se tulehtu kun treenasi liikaa puolmaratonia varten.Välipäivinä kävelin ja seisoin kivusta huolimatta ja lopulta sitten se meni niin pahaksi etten enää päässyt liikkumaan mihinkään😔 lääkärille meno 1.5km kesti 45min. Ja lopputulema oli se,että pistettiin lonkkaan kortisonia 1kerran viikossa neljän viikon ajan,kovat tulehdussärkylääkkeet ja kepit 3viikkoa. Mua lääkäri “pelotteli” että jos en malta tätä hoitaa rauhassa levolla ni se saattaa alkaa jatkossa uusimaan.Ja jokainen uusi tulehdus haurastuttaa sitä limapussin kalvoa,kunnes se sitten lopulta hajoaa.Uutta limapussia ei voida laittaa vaan jos lonkasta tämä hajoaa niin sitten edessä on lonkkaremontti,sillä ilman limapussia lonkka ei toimi.
  En tiedä oliko tää totta vai vaan pelottelua mut mulle toimi.
  Lopulta meni kaikkiaan 7viikkoa ennen ku pääsin uudestaan hölkkäilemään.Mutta lepo kannatti,koska vaiva ei ole uusiutunut.Toisaalta en ole kyllä enää niin verenmaku suussa juossutkaan.

  Eli anna lepoa ja anna tulehduksen rauhassa rauhottua.en tiedä onko noista lääkevoiteista yms apua mut tuskin haittaakaan. Ikävä ja kivulias vaiva,mutta ajan kanssa ja maltilla menee ohi.
  Paljon tsemppiä diettailuun äläkä anna moisen takapakin haitata.Eikös ne vatsalihakset tehdä suurimmaksi osaksi siellä keittiön puolella😀😀 eli niin kauan ku käsi kelpaa ruoanlaittoon ni ei hätää😄

 3. Minna sanoo:

  Moikka!
  Itellä useita vuosia sitten aivan yllättäen iski vasempaan pakaraan kipu, joka vaikeutti liikkumista.. Kävin varmaan viidellä eri lääkärillä ja kaikki totes, että limapussin tulehdus ja tulehduskipulääkekuuria kehiin. Autto kuurin ajan ja sen jälkeen kipu palas. Tätä jatku siis vuosia ja ravasin lääkäreillä ja mulle iskettii kortisonipiikkiä pakaraan, jotka vaan pahens kipua. Kävin sit fyssarilla ja fysiatrillakin, jotka totes että johtuu varmaan jalan virheasennosta yms. Kukaan ei uskonu mua ku puhuin ja pohdin voisko johtua iskiaksesta, johon myös oireet viittas vahvasti! Kesti neljä vuotta ennen ku mut otettiin tosissaan, sinä aikana monen monta jalkakipua ja lopulta vaiva meni niin pahaks, että mulla meni alaselkä täysin jumiin, en päässy edes sängyssä käntymään ku sattu selkään ja koko vasempaan jalkaan niiiiiin paljon. Käveleminen oli ihan tuskaa, mutta myös lepo pahens kipua. Sit pääsin työpaikan fyssarille, joka suoraan totes, että mulla on erittäin pahaks ärtynyt iskias. Tuntu siis varpaissa asti kipu. Jumppaliikkeitä kehiin ja ainoastaan kevyt kävely oli liikuntana sallittu. Harrastan jalkapalloa ja se pistettiin pannaan siihe asti, ettei kipua enää ole ja nyt joudun jatkossa treeneissä ja peleissä käyttämään ainakin aluks kevyttä selkätukea, ettei selkä pääse äkillisistä liikkeistä rasittumaan liikaa.

  Ei suoranaisesti nyt siis liity tuohon limapussin tulehdukseen, mutta aina ei siis kannata uskoa lääkäreitä ja fyssarinkin kanssa kannattaa enemmän vääntä siitä, mikä vaiva vois olla. Mä varmaan luovutin liian helposti ja uskoin ammattilaisia. Nyt ei oo kesän aikana ollu selkäkipua eikä myöskään jalkasärkyä/kipua!

  Tsemppiä sinne!

  P.S. oot ehkä yks inspiroivimmista ihmisistä ketä tiedän! 🙂

  • Kyllä, olen itse huomannut valitettavasti saman asian. Liian helposti annetaan vaan mieluummin resepti kouraan ja lähetetään kotiin. Ei hoideta itse vaivan aiheuttajaa, vaan pelkästään lääkitään oiretta. Täytyy siis itse pysyä skarppina ja yrittää löytää tähän joku ratkaisu ja oike ammattilainen, kuka ottaa tämän tosissaan. 🙂

   Voi kiitos miten ihanasti sanottu! <3

 4. JM sanoo:

  Heipp! Kiva blogi sulla,olen seurannut pitkään 🙂 Mun on pakko kommentoida tuota olkapää asiaa. Olen itse 19v alppihiihtäjä ja kärsinyt juurikin tuosta limapussintulehduksesta 2,5 vuotta. Ensin oli vain vasemmassa ja sitten tuli oikeaan myös, vasemman tulehdus on varmistettu magneettikuvalla vuosi sitten. Todella ärsyttävä riesa! Vasenta olkapäätä hoidettiin pitkään fyrioterapialla, hieronnalla, teipeillä yms ja kaikki tuntui lähinnä tekohengitykseltä, mikään ei poistanut ongelmaa. Kolmen kortisoonipiikin jälkeen tuntuu että vaiva vihdoin alkais helpottaa, toki muistuttaa itsestään aika-ajoin. Oikeaa on piikitetty kerran. Kumpikin olkapää on nyt arkisissa asioissa täysin kivuttomia, mutta kovan rasituksen jälkeen yhä aika-ajoin muistuttavat itsestään. Toivottavasti saat hoidettua vaivan!

 5. Laura sanoo:

  Hei,
  Suosittelisin sulle kiropraktikkoa. Useinpaan vaivaan heillä on taivaalliset lahjat. 🙂 helsingin suunnalla osaisin suositella mutta et taida tällä suunnalla asustella! Tsemppiä jatkoon 🙂

 6. Juliet sanoo:

  Tyyny kannattaa vaihtaa myös sellaiseksi nisakystävälliseksi 🙂
  Tsemit dieettiin!

 7. Anna sanoo:

  Moikka,
  Kävin availemassa Osteopaatilla jumeja, ihan loistavaa! Tiesin että alaselässä oli jotain, mutta niitä olikin sitten muuallakin mm. niskassa, kyynerpäässä ja selän nikamissa useammassa kohtaa. Suosittelen kyllä, tunnissa teki ihmeitä. 🙂 Limapusseista ei mitän tietoa, mutta vasenolkapää on kipeä ylöspäin suuntauvissa liikkeissä, joten seurailen tätä jos saisi vinkkiä 😀
  -Anna

  • Täytyykin itse myös suunnata sellaiselle! Minulla on myös tuota kipua tietyissä käden asennoissa… saattaa siis olla, että ongelma on kierjätäkalvossa.. se on vissiin yleisin olkapääongelma. :0

 8. Heli sanoo:

  Mulla tulehtu lonkan limapussi pari vuotta sitten..ravasin ensin muutaman kerran lääkärissä ja aina käskettiin vain levätä ja ottaa särkylääkettä, lääkäri oli sitä mieltä että mun selkä on niin jumissa ja kivut johtuu vaan siitä (ei saanut edes lähetettä hierojalle 😕).. lääkäri onneksi vaihtu lopuksi ja se totes vihdoin tuon limapussin tulehduksen -> 3viikkoa saikkua ja 2 kortisonipiikkiä lonkkaan! Mutta se autto, eikä oo limapussit vaivannu sen jälkeen 😊

 9. jenni sanoo:

  Heippa!

  Bursiitti eli juurikin se nivelpussin tulehdus etenee vaiheittain ja kannattaa antaa sille tarvitsemansa lepo sekä käsittääkseni tulehduskipulääke joka poistaa tulehduksen. Mikäli sitä vaan reenillä kiusataan ei se pääse parantumaan ja sisältö joka on normaalisti nestemäistä muuttuu liimamaisen puuroksi ja lopuksi alkaa ns. koteloitumaan eli pussin sisälle muodostuu seinämiä ja paraneminen pitkittyy huomattavasti ja on toki kipeä. Bursiitin voi lääkäri punkteeraa mikä tietty vaikeutuu mikäli seinämiä ehtii muodostua. Ja huom, jostain syystä se on alkunsa saanut eli myös syy/seuraus kannattaa pyrkiä selvittämään ettei sama vaiva saavu uudelleen. Mutta mikään tohtori en ole joten tällä mututuntumalla vaan vähän osviittaa 🙂 Paranemisia siis sen osalta!

  • Kuulostaa kamalalta. 🙁 Tässä olen ihan väkisin nyt pitänyt lepoa, ei siinä muu auta. Mieluummin lepää nyt kunnolla, eikä että käy juuri noin, että tilanne vain pahenee.

   Kiitos! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *