Maailman risteyksessä
14.10.2016
Mä annan sut pois
29.10.2016
Show all

Elämän vesillä

*Sisältää affiliate-linkin

Olen kertaheitolla saanut elämääni hyvin paljon perspektiiviä. Sitä, että mistä kannattaa valittaa, mistä näkökulmasta asioita kannattaa katsoa ja yleisesti, että miten elämään tulisi suhtautua.

Vaikka en halua missään maailman nimessä vähätellä ketään tai kenenkään ongelmia, voin sanoa, että itseäni ei enää pienet asiat hetkauta. Kun elämässä tapahtuu suuria menetyksiä, pienemmät ongelmat eivät enää vaikuta niin paljoa. Totta kai asiat voivat ottaa päähän, mutta nyt osaa miettiä, että onko tämä sellainen asia, josta kannattaa ihan yöunensa menettää. Kuitenkin useimmiten asioilla on tapana onnistua ja mennä ainakin suurinpiirtein niin kuin haluaa.

Esimerkkinä, joudun pienestä opiskelijanbudjetistani ostamaan autooni uudet talvirenkaat, uuden puhelimen kun edellinen hajosi sekä viemään koirani eläinlääkärille lohjenneen hampaan takia. Ennen olisin stressannut ja kiristellyt hampaita isojen rahanmenojen takia. Nyt mietin, että okei, nyt asialle ei voi mitään, joten kannattaako siitä kiukustua. Tai, että miksi riehaantua asioista, joille vaan ei voi mitään. Mieluummin yrittää keskittyä ratkomaan ongelmia, kuin lietsomaan niitä lisää. Turha negatiivinen vatvominen ei varmasti ole ikinä ratkaissut kenenkään ongelmia.

photo-66fotor

En ikinä halua olla se ihminen, että minulle ei voisi kertoa omista ongelmistaan. Jokaisella on kuitenkin omat, sen hetkiset asiansa ja ongelmansa ja itseään ei saa verrata muihin. Toiselle taloudellinen huono tilanne todella vie ne yöunet ja toiselle riittää huonoon päivään vaan se, että joku sanoi jotain rumasti. Se on kunkin itse tehtävä (asenne)valinta, että mikä hänen maailmansa kaataa.

Itse olen kuitenkin nyt uusien ajatusmallien äärellä. Haluan olla positiivinen, en halua valittaa pienistä. Elämme täällä vain yhden kerran ja emme koskaan voi tietää, koska meidän aikamme täällä päättyy. Elämästä tulee nauttia ja asiat kannattaa miettiä mieluummin positiivisen kuin negatiivisen kautta. Kuitenkin suurimmalla osalla meistä asiat ovat paremmin kuin hyvin. Katto pään päällä, rahaa sen verran, että pystyy elämään, läheisiä ympärillä. Ja monet asiat joista valitamme, ovat sellaisia, joihin pystymme itse loppupeleissä vaikuttamaan hyvin paljon. Ja sellaisista on turha periaatteessa valittaa koska sen kun vaan menee ja tekee! 🙂

Haluan olla onnellinen, iloinen ja hyvä ihminen. Haluan laskea siunaukseni, enkä huonoja tapahtumia. Olen saanut elämässä paljon hyvää ja tulen vielä saamaankin. Haluan tehdä muille hyvää ja olla kiltti ihminen. Haluan olla vahva mutta hellä.

photo-19_fotor

Pelkään, että kuulostan siltä, että jeesustelen tai moralisoin. Mutta haluan vain sanoa, että kannattaa katsoa elämäänsä niin, että näkee sen ainutkertaisuuden ja kauneuden. Miettiä, että mistä kaikesta kannattaa ihan oikeasti valittaa ja olla negatiivinen. Elämä on kuitenkin pitkälti sitä, että mitä siitä itse tekee ja miten asioihin suhtautuu. Pahalta ei voi välttyä ja elämä on raakaa, mutta elämä on samalla myös niin jotain ainutlaatuista ja jumalattoman kaunista.

Itse haluaisin vain elää nyt täysillä, rakastaa, välittää ja nauttia, olla intohimoinen elämää kohtaan. Tehdä rakkaudella itsestäni sen parhaan version, joka vain ikinä pystyn olemaan. Tekemään sellaisen elämän, jota ei tarvitse vanhana katua. Haluan seikkailla, rikkoa rajoja, valvoa öitä puhuen sielujen syvimmistä asioista, tutustua uusiin ihmisiin, olla avoin, nauraa, suudella tuntikausia ja nauttia elämästä ihan täysillä. Haluan nyt olla minä ja tehdä niitä asioita, joita juuri minä haluan tehdä. Haluan jättää jälkeeni hyvää ja haluan, että saan muille ihmisille hyvän olon. Niin ystäville, asiakkaille.. kaikille. Haluan olla lämmin ja eläväinen ihminen, en negatiivinen valittaja. Elämä on vain yksinkertaisesti liian kaunista ja arvokasta, että sitä kannattaisi hukata moiseen turhaan.

photo-21_fotor

Treenipaita *TÄÄLTÄ

Yksi ensimmäisiä asioita on rakastaa itseäni täysillä. Oppia tuntemaan itseni ja rakastamaan itseäni juuria myöden. Olen ainutlaatuinen, olen minä. En ole lähellekkään täydellistä, mutta olen ainoa minä. Olen ihan yhtä arvokas kuin muutkin. Minun olemassaololleni on syy. Ehkä se on olla joskus jonkun elämän rakkaus, ehkä se syy on olla rautaisen kova valmentaja ihmisille, ehkä se syy on olla jonkun ihanan lapsen äiti. En tiedä sitä vielä, mutta jään innolla odottamaan. Olen rakkauden arvoinen ja olen hyvä ihminen, ansaitsen hyvää.

Nauttikaa elämästä ja nähkää aina ne asioiden valoisat puolet <3

1 Comment

  1. Sanni sanoo:

    Hei, saako kysyä että onko teille vielä häät tulossa vai oletteko eronneet? Anteeksi näin suora kysymys eikä todellakaan tarvi vastata jollet halua….oli miten oli, toivon kaikkea hyvää sun elämään :o) Vaikutat ihanalta ja samanmoisen elämänmuutoksen läpikäyneenä sun blogisi on mulle tärkeä…Ihanaa syksyä:o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *