Naked – Urban Decay Vault 2
9.12.2015
Aidon kehun ja palautteen voima
14.12.2015
Show all

Elämänarvot?

 

Mun elämässä on viime aikoina tapahtunut suuria asioita. Sydäntä pakahduttavia ja sydäntä murskaavia asioita. Tunteet ovat heitelleet laidasta laitaan. Perhe, läheiset, sukulaiset. Heitä minä pidän tässä elämässä suurimassa arvossa, sen ovat viime aikojen tunnemyrskyt vahvistaneet.

Oon aina pitänyt perhettä elämän tärkeimpänä asiana ja nyt viime aikoina se on todellakin näkynyt. Meidän perhe ja suku on vaan niin ihana. Välitetään toisistamme, ollaan toistemme tukena. Toki, nykyään vähän vähemmän kun kaikki ollaan jo aikuisia ja asutaan toisistamme kaukana. Mutta en muista koska viimeksi olisin tuntenut näin paljon rakkautta. Mä tunnen sen, kuinka mun sydän on nyt auki. Ja herkkänä ihmisenä en ikinä kulje sydän auki, se on liian riskialtista. Mutta nyt en voi sille mitään, tunnen niin paljon, niin paljon kaikkea. Huomaan olevani miehellenikin hellempi, halailen ja pussailen paljon enemmän kuin mitä ehkä normaalisti. Pidän itsestäni tälläisenä.

Photo 1.10.2015 8.10.31

Arvo numero yksi on siis perhe ja läheiset

Mä haluan tulevaisuudessa lapsia ja mä haluan myös kasvattaa oman perheen. Oon aina tiennyt sen. Oon aina miettinyt, että haluan avoimen ja lämpimän perheen. Haluan myös, että mun lapset ja lapsenlapset pitää musta huolta, kun en joskus sitten enää itse jaksa.

Mua harmittaa se, että nykyään nuoret ei ehkä pidä vanhempiaan ja isovanhempiaan niin isossa roolissa mitä ennen vanhaan. Jos multa kysyttäisiin, haluaisin itse seitsemän lasta ja kunnon sellaisen italialaisen meiningin! Kaikki olisi aina yhdessä ja huutaisi toistensa päälle ruokapöydässä! 😀 Mutta koska haaveilen myös urasta, niin ehkä on parasta tyytyä muutamaan lapseen, heh.Toki, en missään nimessä sano, että ura ja äitiys mitenkään sulkevat toisensa pois. Itse haaveilen yrittäjyydestä ja tiedän, että haluan antaa uralleni todella paljon. Mutta haluan myös tottakai olla sitten joskus lapsilleni se maailman paras äiti.

Myös parisuhde on mulle pyhä ja tärkeä asia. Maailman ehkä tärkein suhde on avioliitto, siitä lähtee kaikki muu. Jos on hyvä avioliitto tai parisuhde, todennäköisesti se heijastuu myös lapsiin ja ystävyyssuhteisiin. Oon aina ajatellut, että tämän elämän aikana menen vain kerran kihloihin ja kerran naimisiin. Siinä ollaan niin isojen asioiden äärellä, että niiden kanssa ei tule pelleillä tai ajatella niistä mitenkään kevyesti.

Toinen arvo, Työ.

Kai tämä kuuluu suomalaisuuteen. Töitä kuuluu tehdä.

Olen kyllä liian sellainen ihminen, että en pysty antamaan kaikkeani sellaisiin asioihin, mistä en aidosti pidä. Silloin työ tuntuu suorittamiselta ja ankealta. Mutta silloin kun työ on intohimoni, en malttaisi lopettaa sen tekemistä ollenkaan, silloin annan työlle kaikkeni. Siksi en keksi itselleni mitään muuta ratkaisua kuin alkaa yrittäjäksi. Olen valmis ottamaan riskin, olen valmis tekemään todella paljon duunia intohimoni eteen. Ja miksi ihmeessä tekisin sen saman työmäärän jollekkin muulle, kun voin samantien tehdä sen omaan pussiin? Ja samalla hyvässä lykyssä työllistää sillä muutaman muunkin ihmisen kuin vain itseni. Vielä vaan kun Suomi tajuisi helpottaa yrittäjien elämää.. sitä odotellessa..

IMG_6734

Kolmas arvo on olla hyvä ihminen

Hyvä, kiltti ja hellä. Mutta silti vahva ja voimakas. Sitä minä haluan olla. En ole ikinä suostunut ajattelemaan, että herkkyys olisi heikkoutta. Tai se, että tuntee paljon olisi huono asia. Päinvastoin. Jos joku ihminen tuntee paljon, pystyy vastaanottamaan sen määrän tunteita ja silti jaksaa pitää päänsä pystyssä, sehän on mieletöntä vahvuutta. Vain vahva ihminen uskaltaa tuntea kaiken ja silti jaksaa painaa eteenpäin. En sano, etteikö vähemmän tunteva ihminen olisi myös vahva, mutta itseäni ehkä vaan harmittaa yhteiskunnan sellainen tunnekylmyys. Tunteettomuutta ja tunteiden piilossa pitämistä pidetään liian suuressa arvossa.

Loputon elämäntehtäväni on olla hyvä ihminen. En todellakaan aina onnistu siinä, olenhan kuitenkin vain ihminen. Mutta pohjimmiltani haluan olla kiltti ja hyvä. Sellainen, että kenenkään ei tarvitse miettiä, että onko minulla jotain pahoja taka-ajatuksia tai että puhunko ihmisistä pahaa kun he kääntävät selkänsä minulle. Haluan, että minuun voi luottaa ja haluan, että minun seurassani on kiva olla.

Neljäs arvo on tasa-arvo

Oon ihan aina, ihan lapsesta asti uskonut tasa-arvoon. Se on täysin mun isän ansiota. Isä ei ikinä ole vähätellyt mua, mun siskoa tai äitiä. Ollaan oltu kaikki yhtä arvokkaita ihmisiä, ihan sama onko tyttö, poika, mies vai nainen. Mä uskon vakaasti siihen yksinkertaiseen sääntöön, että jos oot hyvä ihminen, sää oot hyvä ihminen. Ja sama toisinpäin, mulkku on aina mulkku vaikka voissa paistais. Ei siihen vaikuta sukupuoli tai muukaan asia.

Mä itse pidän miehiä suuressa arvossa ja en kannusta niin sanottuun äärifemakko ajattelutapaan. Tai nykypäivänä edelleen aina jos joku sanoo feministi, niin heti ajatellaan, että ai, miestenvihaaja. Harmi, että näin hyvää aatetta pitää perustella. Kyse on kuitenkin vain siitä, että uskoo sukupuolten väliseen tasa-arvoon, ei naisten, eikä miesten ylivaltaan. Piste.

IMG_6723

Viides arvo on oppiminen

Haluan oppia lisää. Haluan säilyttää tiedonjanoni ja haluan ymmärtää ihmisiä ja elämää monelta eri kantilta. En koskaan halua olla valmis. En halua koskaan ajatella osaavani kaikkea, haluan oppia, haluan ymmärtää enemmän ja enemmän.

Kuudes arvo on terveys

Terveys on tärkeä asia ja toimii pohjana kaikelle muulle. Jos et voi hyvin, et välttämättä pysty antamaan kaikkeasi muilla elämän osa-alueilla. On tärkeää pitää itsestään ja jaksamisestaan huolta, että voi olla paras mahdollinen puoliso, vanhempi, lapsi tai työntekijä.

 

Mitkä ovat teidän tärkeimpiä arvoja ja miksi?

 

2 Comments

  1. Piipu sanoo:

    Taas kerran voi samaistua suhun ja tekstiin, ihan niinku itse ois kirjoittanut. Tosin sä teet sen huomattavasti paremmin! 😉
    Oot kyllä ehdottomasti yksi lempi bloggaajista joita seuraan. Rauhallista Joulua sinne siis täältä Oulusta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *