Muutto etenee
19.1.2016
Asiaa notkoselästä
25.1.2016
Show all

 

Tiedättekö, ne sellaiset ihmiset, jotka ihmevät sinusta kaiken elämän ja positiivisuuden. Negatiivisuutta, valitusta ja katkeruutta. Mistään ei iloita ja mistään ei kehuta. Jos kehutaankin, niin se tehdään kuitenkin negatiivisesti. “Kiva että ees jotkut onnistuu laihtuun, kun me muut pysytään vaan tälläsinä läskeinä..” Tai “Onneks laihduit, kun sähän olit ennen niin kauhee tankki.” Nämä ihmiset ovat energiasyöppöjä. Aina kun olen ollut tälläisen ihmisen kanssa, olen pian myös itse vihainen ja en tunne oloani enää hyväksi. Kaikki energiasyöpöt eivät toki ole ilkeitä, ainakaan tahallaan. Mutta ylitsepursuava negatiivisuus ei vain ole kenellekkään hyväksi. Joskus oman elämäsi energiasyöppö voi johtua siitä että olette vain kaksi aivan liian erilaista ihmistä ja ymmärrys ei riitä toisen elämää kohtaan. Hyvien ystävien tulisi olla sellaisia, että sinun ei pitäisi ihan puutumiseen asti selittää tekemisiäsi. Toki, kaikki ovat erilaisia ja kaikkea ei tulekkaan ymmärtää, mutta energiasyöppö on sellainen, joka on päättänyt jo olla ymmärtämättä. Tai sitten päättänyt vain valittaa. Tälläinen ihminen saa usein tehtyä sinusta syyllisen – olet liian herkkä tai olet itse se kuka ei vaan ymmärrä.

File 11.1.2016 12.28.50

Energiasyöpöt usein tunnistaa helpoiten vasta kun olet löytänyt elämääsi sellaisia ihmisiä, joiden kanssa sinun on helppo olla. Vaikka tulisi erimielisyyksiä, niin silti et tunne oloasi hengästyneeksi ja nuutuneeksi sen jälkeen. Löydät ihmisiä, jotka tunnet ‘omaksesi’. Olen itse päässyt eroon aika hyvin omista energiasyöpöistäni. Olen silti ihminen kuka osaa olla hyvinkin erilaisten ihmisten kanssa, mutta olen oppinut tuntemaan rajani mitä tulee ihmisiin ja kanssakäymisiin. Jos jonkun ihmisen seurassa oloni tulee aina todella huonoksi ja koen oloni todella uupuneeksi jonkun ihmisen kohtaamisen jälkeen, niin on vain molemmille hyväksi olla enää tapaamatta. Ihmiset ovat erilaisia ja kaikkien kemiat eivät vain yksinkertaisesti kohtaa.

Photo 13.1.2016 20.13.34 (1)Loistava kirja luettavaksi ihan jokaiselle ja erityisesti niille negailijoille

Energiasyöpöt usein ovat ihmisiä, jotka puhuvat ylhäältä alas ja saavat sinut tuntemaan (tai ainakin yrittävät) itsesi pieneksi ja suorituksesi huonoiksi. Energiasyöpöt saattavat olla myös itseään kohtaan kamalia.

Itselleni inhokkiasia on jatkuva valittaminen. Jos lauseet alkavat aina sillä, että kun joku ärsyttää tai joku ottaa pattiin ja jos jotain vahingossa kehutaan, niin se on aina vaan se oma suoritus tai itseensä liittyvä juttu. Sellaiset ihmiset eivät vain ole minua varten. Olen itsekkin kova valittamaan jos sille päälle satun, ei sillä. Mutta en jaksa katsella sellaista koko ajan. En todellakaan ole mikään itse neiti Aurinko ja saatan helpostikkin kiukusta joskus omassa arjessani, mutta koen, että silti olen suhteellisen positiivinen ja elämänmyönteinen ihminen. Olen normaali ihminen. 😀 En yltiöpositiivinen, mutta en kyllä mikään jatkuva ärripurrikaan.

File 5.1.2016 14.38.07

Tykkään iloisista ja aurinkoisista ihmisistä, koska he saavat minussakin sen positiivisuuden paremmin esiin. Valittaminen on vain toisille valitettavasti helpompaa kuin iloitseminen.

Positiivisuus on kuitenkin asia, mitä pystyy itsessään kehittämään. Itseään ja omaa asennettaan voi ja pystyy muuttamaan tai ainakin kehittämään. Itse olen muutaman viimeise vuoden aikana yrittänyt olla paljon positiivisempi ihminen. Ja se on tuonut mukanaan pelkästään hyvää. Kun oma elämänkatsomus on myönteinen, alkaa pian kivoja asioita tapahtua. Ja ihmiset huomaavat sen, että kuka on hyvä tyyppi ja kuka ei. Usein enemmin tai myöhemmin. Joku saattaa olla täysi mulkvisti ja pärjätä työelämässään, mutta itse ainakin vakaasti uskon, että kyllä se huono asenne enemmin tai myöhemmin aina kostautuu. Jotenkin itse kuitenkin koen kaikista tärkeimmäksi tässä elämässä olla kiltti muille. Ei siis missään nimessä mikään kynnysmatto, vaan ihan vaan hyvä ihminen. Itselläni on edelleenkin ihan kamalasti töitä tehtävänä oman asenteeni kanssa, tulisieluinen pässinpää kun olen. Mutta olen jo hyvin tyytyväinen siitä, että olen itse päässyt jo tähänkin asti. Se, miten katson elämää on muuttunut hurjasti. Edelleen minulla oon työn alla luottaa ihmisiin, ei olla niin järjetön kontrollifriikki ja yleisesti luottaa siihen, että ihmiset eivät halua minulle pahaa. Itselleni on viime vuosista jäänyt niin pahasti se ajatus, että kaikki haluavat minulle vain pahaa. Ja se ajatus on todella väärin ja tiedostan sen itsekkin. Mutta kaikki muutos, niin henkinen kuin fyysinen, vie aikaa ja vaatii ihmiseltä paljon.

Translation: Keep your friends close and enemies far away. 

18 Comments

 1. Miina sanoo:

  Hieno teksti! Mulla oli ennen tälläinen kaveri, oikeastaan mun “paras” kaveri. Tiesin että hän on luonteeltaan sellainen, enkä aina oikein tiennyt että ymmärtääkö hän itse oman käytöksensä. Hänellä oli rankka perhetausta ja yritin ymmärtää. Kuitenkin parin vuoden ajan jos joku jatkuvasti saa olon huonoksi niin ei se kovin normaalia ole! Sain kuulla jatkuvasti siitä että syön epäterveellisesti enkä ole urheilullinen (olen silti hoikka), hiukseni olivat liian pitkät, juurikasvua oli liikaa, meikki oli huonoa, vaatteetkin välillä rumia. Välillä hän “huomaamattomasti” haukkui muita ystäviäni, miesystävääni sekä perhettäni. Pikkuhljaa alkoi ärsyttämäään yhä enemmän kyseinen henkilö, en vain ikinä maininnut asiasta, paitsi yhden kerran. En edes sanonut ilkeästi, mutta tästä seurasi välien katkeaminen. Seuraavana vklp kuulin kuinka hän on haukkunut minua baareissa monelle yhteiselle ystävälle. Välien rikkoutuminen ei ole missään välissä harmittanut, se harmittaa että minä olin tässä mukamas se kamala ja hirveä ystävä.

  • Huiiiii, kuulostaa todella myrkylliseltä ihmiseltä. Aika parantaa.. nyt vaan et missään nimessä lähde leikkiin mukaan, eli älä provosoidu. Kyllä ihmiset huomaavat, että kuka on se paskanjauhaja ja kuka on kiva tyyppi, enemmin tai myöhemmin. Nyt vaan itse pysyt asiallisena ja annat pölyn laskeutua. Ja muista, että älä päästä tuota ihmistä enää kovin lähelle vaikka sieltä kuinka tulisi anteeksipyyntöjä..

 2. Suvi sanoo:

  Joo positiivisuus voi tuoda hyviä asioita elämään. Sanoisin, että siitä on eniten kuitenkin hyötyä juuri silloin kun se tunnettu asia iskeytyy tuulettimeen. Se on todella myös oma päätös, antaako vastaan tulevien inhottavien asioiden vallata koko elämänsä ja päänsä, vai pystyykö ajattelemaan että kaikilla on omat taakkansa ja hyvääkin on maailmassa niistä huolimatta. On normaalia että joskus vituttaa, mutta ei ole normaalia että vituttaa kaikki, aina ja kaikkialla :D!

  • Tuo on niin totta ja samalla se haasteellisin. Ja kyllä, se on normaalia, että vituttaa! 😀 Turha sitä on myöskään liiaksi peitellä tai feikata, päästää vitutuksen ulos ja jatkaa eteenpäin.

 3. Tuuli sanoo:

  😘💙
  Mää tykään susta ihan just tommosena!

 4. en tahdo sanoo:

  Voi aamen sentään! Nyt kyllä oli niinkuin olisi omasta kynästä tullut tuo teksti. Olen viimeisen vuoden aikana jopa pistänyt välejä poikki ihmisiin, jotka vievät energiaa jokaikisellä tapaamiskerralla. En minäkään usko, että he ovat tahallaan ilkeitä ja varmaan heillä on pirun paha olla, jos maailmankuva on niin järjettömän negatiivinen, ettei elämästä koskaan löydy mitään iloista tai positiivista, mutta tietynlainen itsekkyys on iskenyt minuun ja en enää halua olla se, jonka niskaan se negatiivisuus kaadetaan tai josta kaikki energiat imetään kuiviin.

  Joskus katselin vanhainkodissa vieraillessani mummoja ja mietin, miten osa oli niin positiivia, iloisia ja he loivat hyvää ilmapiiriä missä liikkuivatkin, ja sitten olivat ne, jotka kitisivät, valittivat ja haukkuivat muita koko ajan. Heidän kanssaan ei kukaan halunnut olla, ei muut asukkaat, ei omaiset eikä hoitajatkaan. Jo silloin päätin, ettei minusta tulisi samanlainen negatiivinen ja ilkeä ihminen ja nyt olen huomannut, että siinä taistelussa tulee väistämättä häviämään jos ei kokoajan tiedosta minkälaisten ihmisten kanssa on tekemisissä. Negatiivisuus nimittäin tarttuu ihan järjettömän helposti.

  • Juurikin tuo! Kun ei se negatiivisuus ja valitus auta ketään tai mitään. Kun maailmaa voi katsoa kahdella tapaa, positiivisesti tai negatiivisesti. Molemmat onnistuvat, riippuen siitä mihin asioihin keskittyy.
   Itsellenikin tullut tuo ns. itsekeskeisyys ja se, että ei vaan halua myöskään se, kenen niskaan kaikki kakkarainen kaatuu. 😀

 5. No more sanoo:

  Moikka!
  Todella hyvä kirjoitus ja tunnistin itse kaveripiiristäni tämmöisen energiasyöpön ja samaistun täysin fiiliksiisi! Tämä kaveri on se jolle tarvitsee olla selitys valmiina miksi kävi näin tai noin, hän on tuomitseva eikä IKINÄ kehu! Hänen kanssaan on mennyt solmuun enemmän kuin kerran ja kaverisuhteen ylläpito vienyt enemmä energiaa kuin oma parisuhde. Koin olevani huono ystävä kun löysin itseni pitämästä hauskaa muiden kanssa(tästähän jouduin aina kuulusteluun). Koen kohdelleeni häntä väärin kun en enää kutsu mukaan tai soittele paljoa, mutta pitääkö itseään rankaista jos on parempi olla muiden kanssa?
  Ehkä alan pikkuhiljaa päästä irti velvollisuuden tunteesta pitää yhteyttä koska olemme tunteneet kauan, ehkä on hyväksyttävä fakta että hän on energiasyöppö ja meidän maailmat ei enää kohtaa. Haluan kuitenkin olla onnellinen enkä stressata kaverisuihteistakin.

  • Ei kaverisuhteen tulisi stressata noin paljoa. Toki, tulee erilaisia elämäntilanteita jne.. Mutta mielestäni se ei ole syy väkisin yrittää kaveerata vain sen takia, että takana on pitkä historia. Kyllähän ihmiset kasvavat ja muuttuvat, löytävät uusia piirteitä itsestään. Negatiivinen ihminen pystyy loppupeleissä vain itse muuttamaan itseään ja sitä, että miten maailmaa katsoo. Ja jos joku ihminen on vaan liian ahdistavaa seuraa, on minusta ihan okein “suojella” itseään ja ottaa vähän välimatkaa. 🙂

 6. Nasu sanoo:

  Todella hyvä teksti! Itse olen pistänyt useita ystäväsuhteita poikki, sillä mitä järkeä kuluttaa aikaansa ihmisiin jotka tekevät yhä uudestaan ja uudestaan vaan huonon olon ja pahan mielen! Ystävien tarkoitus on tukea toisiaan ja jakaa ja kokea iloisia asioita yhdessä eikä niin että toinen lyttää yhä uudestaan maahan ja tuo pelkkää negatiivisuutta esille pahoittaen toisen mielen. Itse tajusin vasta pari vuotta sitten kerätä sellaisia ihmisiä ympärilleni jotka toivat onnellisuutta ja iloa elämääni ja katkaista kylmästi ystävyyssuhteet näihin energiasyöppöihin ja se todella kannatti 🙂

 7. Elsa sanoo:

  Moikka!
  Ihan random kysymys, ei liity postaukseen!
  Asut ilmeisesti Pirkkalassa, missä salilla käyt? Pystytkö suosittelemaan jotain Pirkkalan salia vai käytkö Tampereen puolella bodailemassa? 🙂 Itse olen muuttamassa Pirkkalaan kevään aikana ja uuden kotisalin etsintä on edessä!

 8. S sanoo:

  Haluaisin lisätä vielä energiasyöppöihin yhden ihmistyypin, johon itse olen katkomassa välejä. Juuri sen takia, että sen ihmisen seurassa on vain henkisesti todella rankkaa. Tämä “ystäväni” soittaa yleensä, puhelut kestävät 1,5-2 tuntia, ja kaikki asia koskee häntä itseään. Minä sitä, minä tätä ja minä tuota. Lisäksi hänellä on aina jotain draamaa meneillään (vähän kuin live-salkkareita seuraisi). Omalla tavallaan hänen maailmansa on hyvin mustavalkoinen ja tietyllä tapaa kaksinaamainen, kuulemma pettäjät ovat alinta roskasakkia, kunnes hän itse päätyi pettämään, niin hän olikin vain aikuinen nainen, joka tietää mitä tahtoo.

  Hyvin itsekäs ihmistyyppi, tulimme yhdessä toisen kaverin kanssa samaan huomioon, että kun minulla ja kaverilla meni huonosti, niin tämä ystävä katosi kuin tuhkatuuleen, ei edes tekstiviestiä laittanut, että miten menee. Soittaessa hän saattaa alkuun kysyä, että mitä kuuluu. Siihen on aivan sama mitä vastaa, koska hän saa aina keskustelun käännettyä itseensä. Plus riidellessä hän vääntää aina tarinoita siihen suuntaan, että ne ovat hänen etunsa mukaisia. Tuntuu, ettei hän lainkaan osaa asettua toisen puolen saappaisiin ja nähdä asioita muulta kuin omalta kannaltaan. Plus kiristää toisia ihmisiä, mikäli asiat eivät mene niin kuin hän haluaa, ja hänellä on joku naru, mistä kiristää. Erään kerran jopa myönsi ääneen, että hän nauttii, kun tietää olevansa niskan päällä.

 9. Rose sanoo:

  Itsekin olen miettinyt monesti tätä. Varsinaisia energiasyöppöjä ei kavereistani löydy, mutta semmoisia kavereita kyllä joiden kanssa jutut eivät vain enää kohtaa. Olen ajatellut asian päässäni niin, että tapaamme elämän varrella eri ihmisiä eri elämäntilanteissa, toiset niistä sopivat juuri siihen elämän tilanteeseen ja joistakin tulee loppuelämäksi ystäviä, sellaisia jotka ymmärtävät kaiken <3

 10. Niin tuttua! Joka päivä joudun valitettavasti olemaan sellaisten ihmisten kanssa jotka valittaa koko ajan ja kaikesta :/ pitää vaan itse jaksaa tsemppaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *