Kehonkoostumusmittaus kontrolli
15.3.2015
Ujo, sisäänpäinkääntynyt, yksinäinen susi? – vai sittenkin introvertti!
17.3.2015
Show all

Terppa! Eheii, ei täältä mitään ärripurritekstiä tule! 😛

IMG-20150315-WA0027

Mutta ensimmäinen dieetin aikana tapahtunut uskonpuutos/ turhautuminen.

Dieetti on edennyt hitaasti ja varmasti ja kuten edellisessä postauksessa käy ilmi, tässä on näppärästi laihdutettu hyvin pihviä säästäen. Eli minimoiden kataboliaa. Painan suurinpiirtein saman verran kuin viime syksynä, mutta kehossa on melkein kaksi kiloa enemmän lihasta kuin silloin ja esimerkiksi vyötärö on kaventunut hurjasti. Mutta. Vaikka olenkin kokenut konkari mitä tulee laihduttamiseen, niin kyllä minuakin ärsyttää hurjasti painon jökkiminen. Viime viikko oli tähän astisista viikoista pahin. Ruokaa oli juuri siitä viikko takaperin laskettu ja liikuntaa lisätty, paino putosi näppärästi ja ehdin jo ajatella, että jes, nyt lähti laihtuminen tosissaan käyntiin. Mutta sitten tuli seuraava viikko.. paino jopa nousi. Eikä ollut edes “se aika kuukaudesta”, tai mitään muuta loogista selitystä nousevalle painolle. Tein kaikkeni, liikuin, söin kuten pitääkin.. mutta ei.

Eikä asiaa todellakaan auta se, että minä kuka olen nyt 3kk dieettaamisen jälkeen laihtunut n. 5kg, seuraan vierestä kuinka tuo (perkeleen) mies on 6 viikon dieettaamisen jälkeen laihtunut 10kg ja melkein valmis dieetissään. Siis. Tuota. Hmm. Yritän, etten olisi pikkumainen ja katkera pieni porsas.. mutta hitto vie. Miten tässä on nyt sitten mennyt muka nallekarkit tasan!? 😀

Nämä tilanteet ovat varsinkin aloittevalle laihduttajalle kriittisiä. Minulla on se etu, että käytössäni on asiansa osaava valmentaja ja koska syön hänen tekemien ohjeidensa mukaan, tiedän ettei vika ole ruokavaliossa. Ja valmentajalta saan myös aina “kriisiapua” näissä tilanteissa.

Mistä on siis kyse?

Siitä, että paino ei putoa lineaarisesti. Eli paino ei tipu esimerkiksi -1kg/viikko, vaan saattaa heitellä ja vaihdella suurestikkin. Yksi viikko lähtee 100g ja toisella 2,5kg vaikka tekisit kaiken aivan samoin. Kehon nesteet, stressi, hormonit yms. vaikuttavat suuresti painoon. Itselläni suurimmat painonnousut ovat jalkapäivien jälkeen ja kuukautisten aikaan. Silloin on aivan normaalia, että kroppa on impannut nestettä normaalia enemmän. Ja kropassa toki saakin olla nesteitä jonkin verran, se suojaa niveliä ja estää kramppeja.

Joskus paino voi jumittaa muutamaksi viikoksikin, mutta ei silti kannatta heittää hanskoja tiskiin. Kannattaa seurailla, että olisiko esim. herkkupäivän/hiilaritankkauksen aika, millä saisi aineenvaihduntaan boostia tai toinen syy voi olla, että kaloreita tulee edelleen hieman liikaa suhteessa kulutukseen. Usein kyllä aloittelevat laihduttajat tosin pistävät heti kättelyssä kalorinsa aivan turhan alas, jolloin juurikin aineenvaihdunta hidastuu ja motivaatio laihtumiseen kärsii. Muistakaa, että pysyvät tulokset vaativat malttia ja hitaan prosessin.

Mutta se, että yhden hitaan viikon takia heittäisi kokonaan hanskat tiskiin? Haloo!! Se on kuin puhkoisi autosta kaikki renkaat, koska yksi tussahti! 😀 Asennetta kehiin ja stressi pois. Painon tippumista on myös turha stressata liikaa, koska stressi on laihtumisen pahin vihollinen.

Ei muuta kuin eteenpäin, sanoi mummo lumessa. Nyt stressittömästi uuteen viikkoon. Mahtavaa maanantaita!

IMG_20150315_194241 IMG_20150316_114138

Rautaa ja rakkautta,

Patu <3

6 Comments

 1. sofia sanoo:

  Sun blogi on mun lemppari! Kirjoitat hyviä, perusteltuja tekstejä, motivoit ja oot innostava! THANKS 🙂

 2. sanna sanoo:

  Mun on pitänyt jo monesti kommentoida tätä sun blogia! Tää on ihan ehdottomasti yks mun suosikkiblogeja ja melkeinpä joka päivä pitää käydä tsekkaamassa onko tullut uusia tekstejä =D Sun muodonmuutos/elämänmuutos on ollut huikea ja antaa kyllä tosi paljon motivaatiota itsellekin! Plussaa siitä että käsittelet blogissa myös laihduttamisen “henkistä puolta” etkä vain treenejä, koska monella ne laihdutuksen haasteet on nimenomaan siellä henkisellä puolella. Voisin hehkuttaa vielä lisääkin mutta you got the point! Kiitos kivasta blogista=)

  • Voi kiitos 🙂 Itselleni juurikin tuo henkinen puoli oli niin suuressa roolissa ja huomaa kuinka se mediassa laitetaan aina sivuun.. ei laihtuminen ole pelkkiä tippuvia kiloja, vaan niin paljon muutakin. Kiitti, kivasti sanottu siis. 🙂

 3. Salla sanoo:

  Ihan pakko munkin kommentoida, Ihan huippu tekstejä ja blogi! Pystyn itse samaistumaan yhä useampaa kirjoittamaasi asiaan ja tuot niin hyviä näkökulmia joka asiasta! Paras blogi mitä luen. Susta uhkuu positiivisuus, mutta ei todellakaan liian imelästi. Et pidä mitään kulissia yllä vaan oon rehellinen ja pirtsakka 🙂 Kiinnostaisi erilaiset ruokavalioon liittyvät postaukset. Esimerkiksi kuinka olet huomannut vaikka rasvojen vaikutuksen ruokavaliossa taikka dieetillä tai sellaista ns. pikkutarkkaa hifistelyä yleisesti ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *