Leaderin tilaus & kulunut viikko
25.1.2014
Kai Greene
29.1.2014
Show all

Granaattiomenan salaisuudet

Tutustuin ensimmäistä kertaa tämän kyseisen hedelmän sielunelämään.. ja se kannatti. Todella herkullinen hedelmä. Työläs, mutta herkullinen.

Muista pyöritellä omenaa voimakkaasti pöytää vasten ennen avaamista. 🙂

 IMG_20140123_224429

IMG_20140123_224630

Granaattiomena on todella mehukas hedelmä… ja koko keittiö olikin perkaamisen jälkeen aivan punaisessa mehussa, en siis pyöritellyt sitä tarpeeksi. 😀IMG_20140123_224750

IMG_20140123_224957

IMG_20140123_225133

Omenan sisällä on hauskoja “kennoja”, missä siemenet lymyilevät.

IMG_20140123_225201

IMG_20140123_225238

IMG_20140123_225301

IMG_20140123_225323

IMG_20140123_225656

noin paljon jäi ns. ylimääräistä. Ja ei, tuo vaalea höttö ei ole hyvää. 😀

IMG_20140123_225711. IMG_20140123_225727

IMG_20140123_225949

 IMG_20140123_230027

 

Ja kasa rahkaa päälle… ja ei puhettakaan makeutusaineesta. Tämä hedelmä on niin makea, ettei sellaisia tarvita. 🙂

 

Toinen uusi tuttavuus oli litsi.

Kävynomainen pieni hedelmä, missä ensin pois kuorittava päällinen ja sisuksissä vielä kivi. Hedelmä on koostumukseltani mielestäni nahkamainen.. tulee ehkä vähän joku mustekalan lonkero mieleen. 😀 Koostumus on siis ainakin minusta vähän liian outo, mutta maku oli erittäin miellyttävä… Jos vaan pääsee tuon koostumuksen yli. En oo ite varma, että pääsinkö… 😀 

IMG_20140125_182826

IMG_20140125_182911

IMG_20140125_182957Kova kuori, mutta pehmeä sisältä 🙂

 IMG_20140125_183039

 Sisuksissa lymyili vielä musta sydän ;(

IMG_20140126_210144

2 Comments

  1. hanna sanoo:

    Hei kannattaa avata granaattiomena veden alla! Eli kylmää vettä esim. kattilaan, tee muutama viilto hedelmän päälle mistä on helpompi alkaa repimään ja sitten veden alla revit vaan siemenet irti. Valkoiset osat jää veden pinnalle ja siemenet painuu pohjaan. Tosi kätevää eikä sotke yhtään 🙂 On kyllä hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *