Juhannus kuvin
26.6.2014
1. piste
1.7.2014
Show all

Häähumua ja vinkit hoikempaan varteen ilman laihtumista

 

Nyt on luvassa paljon kosmetiikka- ja hääjuttuja! Vinkit ja neuvot ovat erittäin tervetulleita! 🙂

 

Siskon häät lähestyvät lujaa vauhtia ja suurin murheenkryyni itselläni niihin liittyen on ollut sopivan mekon löytäminen. Olen yksi kaasoista ja sovimme siskoni toiveen/ehdotuksen mukaan, että mekoissamme on joku yhtenäinen väriskaala ja itse päätin, että haluan maximekon.

Väri ja mekon malli rajasivatkin yllättävän paljon.

Päätin heti, että en lähde kaupoille pyörimään, vaan metsästän mekkoa netistä. Pian huomasinkin, että minulla ei ole hajuakaan siitä, että minkä kokoinen nykyään olen.

Löysin yhden mekon Asos.comista, mutta.. se ei ollut täydellinen. Ja tämän mekon haluan olevan täydellinen. Mekko oli ihan ok, mutta oloni ei ollut siinä kotoisa. Se ei ollut minua. Plus resori meni aivan väärästä kohtaa, tehden illuusion raskausmahasta. Tai niin minusta ainakin tuntui..  😀 Usein nämä päähänpinttymät ovat todellakin siellä omassa päässä, mutta kuitenkin kun tärkeintä on se, että kuinka hyvin kyseisessä asussa viihtyy.

Mekko on tässä, olen jo siis palauttanut sen. Anteeksi tuota sekaista kämppää.. 😀

IMG_20140527_173604 IMG_20140527_173613 IMG_20140527_173624

Resori menee kroppani pienimmästä kohtaa ja siksi on erittäin tärkeää, että se korostaisi nimenomaan tämän kohdan pienuutta. Tämä ei tehnyt sitä. Edestä näytin jopa leveämmältä kuin oikeasti olen. Ja rintani olivat tähän liian suuret, ilman liivejä olisi mennyt jotenkuten. Plus mekko oli jotenkin liian lälly minulle. Blaah.

Seuraava mekko lähti tilaukseen nelly.comista. Se taas ei mennyt edes kiinni. Minulla oli siihen liian leveä selkä ja taas liian isot rinnat. Eli edes isompi koko ei olisi auttanut, koska sitten se olisi ollut kaikkialta muualta liian suuri. Blaah.

Jotain hyötyä nellyn tilauksesta kuitenkin oli ja sain tilattua hyvät olkaimettomat liivit. Suosittelen katsomaan nellyn tarjonnan erikoisempien kokojen kanssa. Pieni rinnanympärys – iso kuppi -yhdistelmiä kun ei perusvaatekaupoista löydä.

IMG_20140604_140325 IMG_20140604_141354 IMG_20140604_141604

Yhyy, tämäkin kaunis mekko lähti maitojunalla takaisin.

Olin googlettannut kaikki orange, coral kaikki tuollaiset maximekot jo netistä läpi. Mutta yhden nettisivun olin koko ajan sivuuttanut sen ruman nimen takia ja koska se oli jotenkin hassusti minusta liian ‘mainosmainen’ sivusto.. mutta kuinka meinasinkin tehdä ison virheen.

Juhlamekkoja.. hmm, maximekkoja.. wau! Tosi hienoja maximekkoja… ja näitähän on ihan sairaasti!!! Siinä meni koko ilta mekkoja selatessa. Sitten huomasin, että heiltä voi tilata mekon mittatilaustyönä ja mekon värinkin saa itse valita. Onko tämä oikeasti totta?!

JJ House

 

Screenshot_2014-06-26-21-40-31-1 Screenshot_2014-06-26-21-39-33-1 Screenshot_2014-06-26-21-39-51-1 Screenshot_2014-06-26-21-40-23-1

Näyttää vähän tuollaiselta kusetussivulta minusta. 😀

Mutta ihan tosi upeita mekkoja ja melkein liian kattava valikoima. Oli todellinen valinnanvaikeus!

Hinnat pyörivät noin satasen paikkeilla, ja postitoimikulut tuovat kaiken kaikkiaan hintaa lisää n. 35 €. Ensin n. 20€ lisää itse tilaukseen ja myöhemmin vielä 15€ tulee laskua kuriirilta. Minulle tuli tekstiviesti UPSilta, että minulle on saapumassa lähetys ja minua pyydettiin soittamaan teksiviestissä ilmoitettuun numeroon. Siellä he pyysivät lisätietoja tuotteet tullausta varten ja ilmoittivat, että koska tuote olisi saapunut suomeen jne. Ups laskuttaa toimistaan laskulla.

Mekko saapuu Kiinasta ja yhtään tullimaksua en joutunut siitä maksamaan.

Tilasin mekon 12.6. ja kun seuravana päivänä katsoin sähköpostiani, siellä oli kysely, että olenko varma tehdyistä mittauksistani. Että kuulemma lantioni oli liian pieni suhteessa muihin otettuihin mittoihin. Olinkin epäillyt, että otimmeko me sen oikein, koska jonkun aivopierun saattelemana mittasimme lonkkaluuni kohdalta, emmekä pehvani leveimmästä kohtaa. Mittasimme uusiksi ja leveyttä tuli lisää 12cm.. huuups. Jaaaa sitten pikaisesti vastausta jjhouselle!!

Vietissä oli, että he eivät kolmeen päivään laita tilausta eteenpäin jos en vastaa mitään, sen jälkeen vasta laittavat tilauksen toimintaan. Vastasin lauantaina ja maanantai-aamuna minua odotti viesti siitä, että tilaus on tehty uusilla mitoilla.

Sivustolta löytyy oikein video siitä, että miten mitat kannattaa ottaa.. sitä ei kannatta missata. 😀

Eli, 26.6 sain viestin, että mekko on matkalla ja luultavasti 27.  päivä perillä ja ehtii joko perjantain tai viimeistään maanantain lähetykseen saavuttuaan Suomeen, Vantaalle.

Sitten enää ainoa jännityksenaihe oli, että millainen mekko on. Onko se tehty ammattitaidolla ja ennen kaikkea, että istuuko se..

Mekko saapui 27. päivä perjantaina ja upsin lähetti toi sen sopivasti juuri kun olin vielä kotona. Avasin paketin melkeinpä tärisevin käsin. Väri oli upea, entäs sitten istuvuus…

IMG_20140627_143341

Niinkun he nettisivuillaan mainitsevat, he saattavat lisätä 2-5 cm lisää annettuihin mittoihin ja minun kohdallani se hieman kostautui. Mekko oli paikkapaikoin liian suuri. Mutta onneksi häihin on vielä kuukausi ja mekko tuli ajoissa niin ehdin viemään mekon ompelijalle hieman korjattavaksi. Mekko on tehty siten, että sitä on erittäin helppo korjailla ja jopa koristeita siirrellä.

Haluan, että mekko on ihana ja mieluisa ja siksi mielelläni vien sen vielä ompelijalle, jotta siitä todellakin tulee täydellinen. Mekko tosin ei ehkä ollut juuri sellainen kuin olin haaveillut, mutta ehkä mielipide muuttuu pienten modausten jälkeen.. tai sitten olen nyt aivan liian perfektionisti! 😀

Olenkin ilkeä ja laitan mekosta vasta pienen sneak peekin..

IMG_20140629_093500

Mekon väri on “vesimeloni”.

Meikki ja hiukset

Mekkoni määrittelee sen, että millaisen kampauksen laitan. Tässä mekossa on toinen olkain, joten alkuperäinen suunnitelmani pitää hiukset auki, ei enää välttämättä toimi. Olkaimettoman mekon kanssa olisin laittanut pidennykset ja laineikkaat hiukset.

Nyt mielessäni on jonkinlainen sivunuttura ja hiuskoruja. Glitterin hiuskuvastossa oli kaikkia kauniita kampauskoruja, eli täytyypi mennä shoppailemaan. 😛

Siskoni ja äitini menevät hää-aamuna kampaukseen ja meikkiin. Itse ajattelin luottaa omiin taitoihini.. toivottavasti se ei kostaudu! 😀 Mutta koska vain morsiammelle on koekampaus ja-meikki, niin en uskalla ottaa noin tärkeänä päivänä riskiä, että en sitten olekkaan itseni näköinen. (Tai kai sen koekampauksen saisi, mutta olen liian pihi siihen. :D) Sata vuotta sitten kun oli vanhojentanssit, niin silloin parturi teki minulle aiiiivaaan kamalan kampauksen. Selitin mitä haluan ja hän näytti ymmärtävän sen, mutta lopputulos olis aivan kamala. 😀 Kummallisia koppuroita rinkuloita pää täynnä.

Sitä en vielä ole päättänyt, että menenkö leikkauttamaan hiukseni ennen häitä. Eli onko tämä pitkä otsahiuksensuikale hyvä juttu, jotta sen saa korvan taakse jos teen nutturan, vai pitäisikö siihen leikata joku “juju”. Samoin jos päädynkin klipsipidennyksiin niin parastahan on jos omassa hiuksessa ei ole selkeää leikkausta ja näin ne sulautuvat paremmin pidennyshiukseen. Jos joku Tampereen seudulla tarjoaa hiustenleikkuun edullisesti, niin I’m game! 😀 Saa myös ehdottaa kampausta ja meikkiä. 🙂

Meikkini ehdoton pelastaja on nämä volyymiripset. Viime huollossa Liisa laittoi minulle ripset d-kaarevuudella. Se toi heti lisää sähäkkyyttä ja draamaa katseeseeni.

Nyt täytyy kokeilla eri meikkivaihtoehtoja. Sen tiedän, että koska mekkoni on vaaleaa sävyä, huulet pidän aikalailla nudena, eli meikki painottuu esimmäkseen hyvään heleään ihoon ja silmämeikkiin. Turhan tummaa silmämeikkiäkään en halua, vaan haluan pysyä mahdollisimman luonnollisessa lookissa.

IMG_20140618_152426 IMG_20140619_095333

Eli tässä nämä “kaarevammat” ripset. Mitä tykkäätte? 🙂

Menen vielä ripsihuoltoon päivää ennen häitä plus laitamme minulle vielä kynnet silloin kuntoon, niin johan kelpaa.

Moldiv_1403531123770

Kulmakarvani olen jo vuosi laittanut, uskokaa tai alkää, Seppälän kulmakarvasetillä. Kävin nyt pitkästä aika ostamassa uuden ja se oli uudistunut kivemmän näköiseksi.

IMG_20140618_145413Vanha setti, väline millä “piirrän” kulmat ja uusi setti. En kyllä ymmärrä, että miksi tuossa uudessa paketissa on nuo tyynysiveltimet. 😀

Tuo sivellin mikälie, millä laitan kulmani on jo varmaan tuhat vuotta vanha, mutta niin täydellinen. Se on luultavasti tarkoitettu huulien maalaamiseen, mutta toimii näinkin.

Tykkään korostaa kulmiani piirtämällä ne. Koen kuitenkin erilaiset kulmakynät liian raskaiksi. Niistä tuleva jälki ei näytä luonnolliselta. Tälläisellä luomivärimäisellä aineella saan hyvin korostettua kulmieni luonnollisia rajoja ja piirteitä.

Pohjustus

Liisalle purin tätä meikki”ongelmaani” ja isoin huolenaiheeni onkin meikin pysyvyys.

Onko teillä mitään kikkakolmosia pysyvälle meikille? Sen lisäksi, että meikin tulee pysyä kauniina koko päivän tulee mukaan myös sellainen pieni force majeure, kuin minun jatkuva vollaaminen.

Mikään ei saa minua itkemään enemmän, kuin liikuttuminen. Jo pelkkä ajatus siskoni häistä saa minut liikuttumaan. 😀

Nämä volyymiripset ovat minulle siis tässäkin suhteessa ihan ehdottomat. Ilman niitä näyttäisin jossain vaiheessa ihan pandakarhulta. Ihan sama kuinka vedenkestävää ripsaria minulla olisi. 😀

Liisa suositteli hyvää meikinpohjustusvoidetta, minkä tulenkin ostamaan. Meikkivoiteena olen käyttänyt jo pitkään Maybellinen Fit me -sarjaa, mistä todella pidän, mutta meikkivoide on aika öljyistä ja epäilen, että sopiiko se pitkään ja mahdollisesti kuumaan päivään.

Onko ehdotuksia hyvään ja kestävään meikkivoiteeseen? Plus sävyjä täytyy löytyä aika tummaan. Normaalisti kesäisin perusmeikkivoiteiden väriskaala ei riitä minulle.

Myös hyvä ja kestävä huulimeikki tulisi löytää. Aikoinaan käytin Chanelin huulikiiltoa, mikä oli todella hyvä. Onko teillä tähän ehdotuksia?

Rusketus

Haluan häihin hyvän rusketuksen, mutta näillä keleillä se ei taida ihan luonnollisesti onnistua. 😀 Lorealin sublime bronze ja pari kertaa solariumia (terveellistä, heh heh) taitaa siis olla vastaus tänä kesänä.

Tähänkin saa ehdottaa, jos tietää jonkun tosi hyvän itseruskettavan! 🙂

 

Kuntosali ja lenkit

Vihdoin salikieltoni loppuu ja pääsen vielä ennen häitä kuukauden kiristelemään tätä perunäsäkkiä. Se on jännä kuinka nopeasti kroppa “löystyy”, kun lihaksista lähtee kaikki paine. Kuukausi ei ole paljoa, mutta se on sentään jotain ja nyt vaan kun treenaan kovaa, käyn lenkillä, syön grammalleen oikein ja huollan kroppaani, niin eiköhän minusta taas ihan näppärä paketti saada. Kroppa on kerännyt taas nesteitä salikiellon aikana ja kroppa ei tunnu omalta. Vatsa on turvonnut ja käsivarret pehmeät ja löysät. Mikä tarkoittaa, että seuraava kuukausi vedetään sitten oikeasti ihan apinanraivolla. Ensimmäinen viikko täytyy tottakai ottaaa vähän iisimmin ja muutenkin kuunnella sitä omaa kroppaa, mutta noin muuten.. no excuses.

Massakausi ottaa jo välillä rajusti päähän mutta siitä lisää sitten seuraavassa postauksessa. 😀

Eli, millä saada hoikka olo ja turvotus lähtemään ilman varsinaista laihduttamista:

Ensinnäkin, juomalla vettä. Turvotus lähtee runsaalla veden juomisella (n. 2l päivässä). Kahvi, ananas ja mansikka toimivat hyvinä diureetteina. Muistakaa, että tupakka on antidiureetti.

En suosittele mitään detox-kuureja tai muutakaan varsinaista nesteenpoistoa. Neste lähtee muutamassa päivässä (2-5) ihan normaalissa arjessa, kunhan syöt säännöllisesti ja terveellisesti. Vältä prosessoitua ruokaa ja ns. valkoisia jauhoja eli jalostettua viljaa. Vihreäteekapselit ovat ainoa, mitä voin suositella ruuansulatuksen boostaamiseen.

Eli tärkeintä on siis saada ruuansulatus toimimaan ja kroppa käyntiin. Tämä tarkoittaa lenkkiä, sykettä nostattavaa liikuntaa, paljon kasviksia, kuitua ja terveellistä ruokaa. Vähärasvaista proteiinia ja niinkun sanoin, niin paljon sitä vettä. Ja kyllä, joudutte sitten ravaamaan vessassa.. welcome to my life. Aina minne menenkin, niin ensimmäisenä kysyn, että missä on vessa. 😀

Alkoholi, rasvainen ja prosessoitu ruoka, sekä ns. huonot hiilarit ovat ehdottomasti kieltolistalla. Nyt pitää suosia sellaisia hiilarinlähteitä, mistä saa paljon kuitua. Kuitu pistää vatsan toimimaan, eli kaikki shaibe, mikä siellä kehossa on jumissa, lähtee liikkumaan.

Sauna on hyvä keino päästä eroon ylimääräisistä nesteistä ja se tekee muutenkin hyvää keholle sekä varsinkin kipeille lihaksille.

Eli samat säännöt kuin laihduttajalle, mutta nyt ei tarvitse katsoa niin tarkkaan sitä annoskokoa. Toki siis lihottamaan itseään ei tarvitse alkaa, mutta ymmärrätte varmaan, että terveellisellä ruualla uskaltaa aika näppärästi vetää napansa täyteen, ilman lihomisenpelkoa. 😀

IMG_20140615_070825 IMG_20140615_070839 IMG_20140615_070911 IMG_20140615_120020

IMG_20140616_121936

IMG_20140627_191804

Tumma riisi ja makaroni ovat hyviä kuidunlähteitä.

IMG_20140617_230012 IMG_20140623_120959 IMG_20140624_203913

 

 

Kevyempää kesää!

 

IMG_20140628_191124

Toivoo,

Pauliina <3

4 Comments

 1. NNRR sanoo:

  Hei, olen melko vasta löytänyt blogisi ja luinkin kaikki postaukset läpi heti koska pidän älyttömästi tyylistäsi kirjoittaa 🙂
  Biotieteiden opiskelijana haluaisin antaa vähän vinkkiä tähän postaukseen (tätä kommenttia ei tarvi välttämättä julkaista ollenkaan).
  Aineenvaihdunta ei ole sama asia kuin ruuansulatus, eli se, kuinka useasti käydään vessassa.
  Aineenvaihdunnalla tarkoitetaan solun metaboliaa, ruuansulatuksella taas sitä miten syöty ravinto ja nesteet kulkevat elimistössä.
  Aineenvaihdunnasta voit halutessasi lukea lisää (selkokielisenä) esim. täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/Aineenvaihdunta

  En tarkoita tätä ollenkaan negatiivisenä kommenttina, nämä asiat usein sekaisin jopa pitkään liikuntaa harrastaneilla. 🙂
  Hyviä treenejä ja kesäpäiviä sinulle 🙂

  • Pauliina sanoo:

   Okei!! Tää oli ihan uus mulle! 😀

   Niinkun oon sanonu, niin en ole koulutettu PT tai muutenkaan en omaa alan koulutusta eli kerron vain omasta kokemuksesta, niin termivirheitä voi sattua. Kiitos paljon vinkistä ja modaankin heti tekstiä. 🙂

   Kiitos samoin! 🙂

 2. Leena Annala sanoo:

  Ihana postaus <3 Tykkään itsekin pohtia kaikkia kauneuteen ja tälläytymiseen liittyvää 😀 Sinä kyllä kaunistut aina vaan, innolla ootan että nähdään sun häälook 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *