Kun motivaatio hiipuu
22.7.2016
Estrogeenidominanssi
30.7.2016
Show all

Pakko myöntää, olen kärsinyt hääpaineista. Ja ei, ei mitään turhia pieniä asioita. Tai noh, ei pelkästään niitä. Vaan ihan isoja kysymyksiä, kuten raha ja jaksaminen. Meidän tulisi vuodessa saada isot rahat käärittyä häitä varten. Itselläni budjetti on pitkästi miinuksella personal trainer koulutuksen takia. Ja eipä tässä korkeakouluopiskelijana muutenkaan tuota rahaa saa ainakaan puissa kasvamaan. Budjetti on iso kysymys ja se toisinaan tuottaa aika paljonkin ahdistusta. Ja pakko myöntää, että minua ärsyttää ihan äärettömästi jos sanon asiasta ja minulle todetaan, “että nooh ei niistä häistä nyt niin hienoja tarvitse tehdä”. Huh huh. Kuka sanoi, että olen tekemässä mitään öljysheikin häitä? En kuitenkaan halua mitään maistraattiin ja siitä tammelan torille mustamakkaralle häitä, joten kuluja on luvassa. Ihan vaikka häät olisivat suht tavalliset häät. Pitopalvelu maksaa, juhlapaikka maksaa, valokuvaaja maksaa, ihan kaikki maksaa. Kaikesta voi yrittää tinkiä, mutta jo muutama isoin hankinta on vähintään tonnin per laaki, pitopalvelu jo monta tonnia. Eli se on joko tai, joko tammelan torille mustikselle tai sitten jostain pitää pieraista monta tonnia vuodessa.

P7232007

Toinen asia, mikä ärsyttää tässä vaiheessa on muutenkin neuvot ja asioihin puuttuminen. Yksi asia on koristelu. Minä haluan söpöt ja hienot koristelut juhlapaikalle, mutta pelkään, että en osaa tehdä koristeluista hienoja. Kun sanon, että koristelu stressaa, saan siitäkin saman, että noh turha sitä stressata, ei niitä kukaan kuitenkaan huomioi. Arrrhhggggg. No kyllä saakeli varmaan huomioi jos ne koristeet ovat rumia!! 😀 Se on jo puoliruokaa, jos koristeet ovat kauniit ja neutraalit. Toinen on, että koristelu jakaa mielipiteet muutenkin. Toiset eivät itse haluaisi ollenkaan koristeluita ja toinen jaksaisi näperrellä itse koristeita vaikka yötä-päivää. Ja kun juttu on niin, että nämä ovat minun ja mieheni häät. Ei ritvan, ei sirkkaliisan, ei naapurin penan koiran. Vaan meidän. Ja minä haluan tietynlaisia perkuleen koristeita. Ei minua ihan oikeasti kiinnostaa tietää, että miten sinä koristelisit hääsi. Mene vaikka tiimariin pätemään siitä. Perkele.

Kolmas ahdistuksen aihe on viimeaikainen kova stressi ja koulun sekä töiden aiheuttama kiire. Olisi kiva, että en paisuisi takaisin vanhoihin mittoihini tässä kaiken paineen alla ennen häitä. Mutta milläs ylläpidät dieettiä, kun elämä on yhtä juoksemista.. huoh.

P7232033_01

P7232065

Itse häät eivät siis niinkään aiheuta stressiä, vaan muu elämä aiheuttaa stressiä, mikä aiheuttaa stressiä häihin. Saitteko kiinni? 😀 Haluaisin kuitenkin nauttia hääpäivästä, enkä olla loppuun palanut kanttura. Pystyyn nostettu lehmä joka diapamit naamassa kävelee alttarille kierrätyskeskuksesta ostetulla hääpuvulla. 😀

Huh. Siinä ehkä kiihkeimmät ahdistuksen aiheet. Mutta noin muuten fiilis on jo nyt ehkä ihan hyvä. Ehkä nyt tärkein asia oli tehdä lista ihmisistä, jotka kutsumme. Ja koska molemmilla on pienet suvut ja rajasimme ystäväpiiriä vain lähimpiin ystäviin, tulee häistämme ihanan pienet. Ja se vaikuttaa kaikkeen, pitopalvelun hintaan jne. Se ehkä hieman vei suurinta ahdistusta pois.

Mietin myös tulevaa kouluvuotta ja uskoisin sen olevan helpompi kuin viime vuosi. Tein ihan listan, että mitä kaikkea viime vuonna oli ja vertasin tulevaan. Nyt jälkeenpäin mietin, että miten en ole tämän enempää hajalla viime vuodesta. Miten ihmeessä jaksoin porskuttaa. En enää ikinä halua kokea yhtä raskasta vuotta kuin mitä viime vuosi oli. Tosin, toi se mukanaan paljon hyvääkin. Ja ehkä suuri stressi sai minut tuotteliaammaksi ja sain kerralla paljon aikaan. Toisaalta olen myös ylpeä itsestäni. Vaikka sanon, että minulla oli rankkaa, ei se tarkoita ettenkö selviäisi. Se, että on rankkaa, ei tarkoita, että minulla olisi surkea elämä. Ihmiset tuntuvat nauttivan siitä, jos jollain “menee huonosti”. Ja ei, minulla ei todellakaan mene huonosti. Se, että on välillä rankkaa, ei tarkoita, että olisin masentunut. Ei elämä edes aina voi olla helppoa ja kivaa. En kaipaa yhtään lässytyksiä tai “ole itsellesi armeliaampi” kommentteja. Oli rankkaa ja täts it. Kaikesta selviää ja jos ei selviä niin sitten kuolee.  Ja suuret elämänvaikeudet ovat juuri niitä, jotka kasvattavat meitä ja muovaavat meitä. Tiedän paljon tunteita, joita en halua enää koskaan tuntea. Osan pystyn välttämään ja osan en. En voi valita kuka kuolee läheltäni, en pysty vaikuttamaan suomen taloustilanteeseen ja en saa ihmisiä ymmärtämään itseäni, jos he eivät tahdo minua ymmärtää. Mutta sen mitä voin tehdä, on muuttaa omaa asennettani, omaa suhtautumistani. Ja muistaa sen, että kaikkea ei tarvitse sietää ja katsella.

We all get what we tolerate. – Tony Robbins

Mutta kaikesta huolimatta, en halua siirtää häitä. Ensi vuonna on hyvä kohta pitää häät, koska valmistumisen jälkeen olen kokopäiväisesti yrittäjä ja silloin voi olla hankalaa saada häiden aikaan tarpeeksi vapaata. Nyt voin vielä ensi vuonna pitää koulusta kesälomaa ja yrittää vain elää penniä venyttäen. Mietin, että voisin ensi vuonna aloittaa valmennuksen jo keväällä (kesäkuntoon valmennus, miltä kuulostaa?) ja toki tehdä niin paljon valmennuksia koulun ohella kuin suinkin pystyn.  En halua koulun takia siirtää häitä. Ja sitäpaitsi olen niin valmis mun elämäni seuraavaan lukuun. Oon valmis menemään naimisiin, en malta odottaa, että ensi vuonna valmistun. Odotan ihan innolla sitä, että olen muutaman vuoden päästä kolmekymmentä. En tiedä miksi, mutta jotenkin vaan odotan! 😀 Sitten ei tarvitse enää kokopäiväisesti opiskella, minut otetaan enemmän tosissaan ja saan rauhassa elää omaa elämääni.

P7232071 P7232074

Aihe nyt hieman poukkoili, mutta siis odotan häitä innoissani, tai enemmänkin naimissa olemista. Yritän nyt ottaa ensi kouluvuoden hieman rennommin. Vähemmän palikoita ja keskityn muutamaan asiaan kerrallaan. Yritän säästää joka pennin ja teen töitä niin paljon kuin pystyn. Treenistä en luovu ikinä ja lupaan syödä puhtaasti, että en ainakaan nyt kovasti lihoisi häihin. 😀

 Nyt häihin hommattu

Juhlapaikka

Kirkko (saatiin juuri se aika ja paikka mikä haluttiinkin!)

Kaasoja kosittu 😀

Valokuvaaja

Teema miettitty ja koristeita hankittu ja sommiteltu

Kampaaja varattu

Kakkupaikasta tehty varaus

Vielä puuttuu siis pitopalvelu, joka meidän tulisi varata NYT. Saa suositella hyviä paikkoja Tampereen seudulta. Bändikin pitäisi löytää, joten siihen myös otetaan vastaan suositteluja. Häämekkoa alan katsomaan vasta lähempänä häitä, riippuen mihin suuntaan paino vyöryy, maskeeraajaa kaipailisin myös Tampereen seudulta. Hmm, siinä ehkä nyt tärkeimmät. Loput asioista ovat sitten vasta paljon lähempänä häitä mietittävä, mm. kukat, hää-auto jne.

Ja ei, en ole bridezilla ja jos perkele joku niin väittää, niin litsaria tulee!! 😀

 

19 Comments

 1. Maarit sanoo:

  I hear you sister!

  Häät ensi vuonna ja stressaa milloin mikäkin, ja siihen päälle “häiden suunnittelun pitäisi olla ihanaa aikaa”. Joo fuck off everybody, mua vähän stressaa. 😀

  Hengessä mukana siis.

 2. emmakaisa sanoo:

  Olisit soittanut <3 ps. is that boy? 😮

 3. Carita sanoo:

  Tämähän on vain minun mielipide,mutta hyvä koristelu on osa kokonaisuutta!

 4. HM sanoo:

  Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen postaus!
  Ja aivan ihanat hiukset! 🙂 Osaatko yhtään sanoa, mitä värisävyä hiuksissasi on käytetty?

 5. Mari sanoo:

  Mistä on tuo kuvien upea mekko ? Tsemppiä hääjärjestelyihin !

 6. Hansu sanoo:

  Katopa vallesmanni ravintolan kotisivuja sillä silmällä. Just oltiin häissä missä heidän ruoka. Todella hyvää.

 7. Jenna sanoo:

  Huh, I feel u!! Meillä onneksi ei nyt ole kellekään kuulutettu vielä, että häät olisi 2 vuoden päästä, mutta kovasti haluttaisiin ne 2018 pitää.. Meillä tuo budjetti on kanssa ongelma. Säästäminen piti aloittaa syksyllä, mutta nyt näyttää siltä, että mun duunit jää syksyksi lomautuksen vuoksi katkolle, eli ihan turha kuvitella mitään säästöjä ennen ensi vuotta. Vanhempani harkitsevat pitopalvelun kustantamista häälahjana, se olisi iiiiso bonus, mutta hyvin epävarmaa. Isot ja läheiset suvut molemmilla ja useita tärkeitä ystäviä. Erittäin rajattuna kutsuttavia jo 80!! Se on ehdoton maximi ja silti ihan järkky määrä.
  Hääpuvun ostin jo käytettynä, löytyi juuri se malli mitä toivoin, ovh 1600e ja kerran pidettynä ostin 200 eurolla pois. Liikeeseen soitettu ja mahdollista pienentää 4 kokoa, joten voin pitää pienen dietin.

  Äitini ja miehen vanhemmat toistelevat myös tuota, että no tarviiko niitä koristeita olla, tai eikö hääkakkuna voisi olla joku marjapiirakka tms. Äidilläni on ollut hienot häät kahdesti ja ketuttaa niin suunnattomasti, että ehdottelee minulle jotain “pieni kahvitus kotona”-häitä. Ymmärrän niin sun fiilikset!! Tsemppiä!

 8. Amelia sanoo:

  Suosittelen Mallas-Pidot -nimistä pitopalvelua! Oli omissa häissä viime vuonna ja vieläkin vieraat muistelee herkkuruokia 🙂
  Stressiin en osaa ottaa kantaa, koska mun neuvot olisi juuri niitä “noh noh, kyllä se siitä, et vaan ressaa”- tyylisiä lausahduksia.. sori 🙂
  Itse pääsin aika vähällä stressin suhteen.. siksi ehkä en osaa sanoa asiaan mitään.

 9. Johanna sanoo:

  Älä nyt stressaa, kaikki järjestyy varmasti kyllä. Päivä menee omalla painollaan.. 🙂 Terveisin häät lauantaina ja stressistä ei tietoakaan. Aion nauttia tästä viikosta! Ihanaa aikaa ja mukavaa häiden odotusta!

 10. Suvi sanoo:

  Mulla oli aikanaan kohtuu isot ja silti kohtuubudjetin häät. Mut en oo yhtään itse kukka/ koristeluihminen joten valittiin kiva tunnelmallinen juhlatila ja kynttilät vaan vietiin. Mites koristeet joissa käytetään ilmaisia luonnonmateriaaleja, oksia, hiekkaa, kiviä, varpuja tms? Tuoltaan kuulostaa ehkä aika järkyltä mut oon nähnyt upeita toteutuksia. Toki kaikki lasivaasit yms maksaa joka tapauksessa, jos ei satu olemaan jollakin sopivia.

 11. Ilona sanoo:

  The little big kitchen on ihan huikea pitopalvelu. Käy katsomassa facebookista kuvia heidän tarjoiluistaan…ei mikään perinteinen lihapullia ja kinuskikakkua mesta 👌🏼

 12. Emmi sanoo:

  Mun mielestä on outoa, että suunnittelitte jo häitä ja sitten erositte vähän sen jälkeen. En jotenkaan ymmärrä, miten olla jo niin pitkällä hää jutuissa ja yhtäkkiä kävikin noin. Outoa, että sanot että hän oli aivan väärä ihminen hieman tämänkin postauksen jölkeen. Ei tietysti ole minun asiani mutta kummastuttaa kovasti.

  • Näkisin enemmänkin rohkeutena tehdä isoja päätöksiä tälläisessä tilanteessa. Eipä ole kovin sympatiaa uhkuva kommentti. Sinua kiinnostaa enemmän eron syy kuin, että kuinka minä jaksan tämän kaiken keskellä.

   Mitä sitten vaikka sinua kummastuttaa? Kyse on kuitenkin minun elämästäni ja minun päätöksistäni, joiden kanssa minä elän. Jos teen jonkun näin ison päätöksen, ehkä sen takana on painavia syitä ja seison päätökseni takana. Minua ei suoraan sanottuna kiinnosta, että mitä tuntemattomat ajattelevat tilanteesta, kyse on kuitenkin aina vain uteliaisuudesta, ei muusta. 🙂

   Joskus vain ihminen ei ole sitä mitä luulet. Niin yksinkertaista. Ja silloin on parempi jatkaa elämää eri teille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *