Matkakuume!
3.12.2015
Haaveilusta henkistä voimaa
7.12.2015
Show all

Hyvällä asialla – liikuta mummoa!

Muutama viikko sitten kävin kuvauksissa ihanan äidin äitini kanssa ja nyt siitä on vihdoin näyttää teillekin siitä jotakin kuvamateriaalia. Olimme siis Kauneus ja Terveys -lehden kuvauksissa ja meistä tehtiin samalla myös pieni jumppavideo. Pakko kyllä nostaa hattua tuolle mun ihanalle mummulle, ihan mieletön teräsnainen! Ikää kohta 85-vuotta, mutta kunto on edelleen todella hyvä. Antaa itsellekkin inspiraatiota noudattaa terveellisiä elämäntapoja, koska kyllä se oikeasti kantaa hedelmää jos pitää itsestään ja terveydestään hyvää huolta.

Kauneus ja terveys 16/2015. Pauliina Rantanen ja mummonsa Pirkko Räsänen jumppaavat yhdessä. Kuvattu Tampereella 18.11.2015. Kuva: Laura Vesa. VAIN KAUNEUS JA TERVEYS -LEHDEN KÄYTTÖÖN.

Kuva: Laura Vesa.

Mummia jännitti nuo kuvaukset ihan hirveästi ennakkoon, mutta onneksi meitä oli vastassa kaksi ihanaa ja lämmintä ihmistä, jotka tekivät kuvauksista leppoisat. Nyt mummi odottaa tässä kuussa ilmestyvää lehtinumeroa kuin kuuta nousevaa ja hänen äänestään kuulee, että hän on ihan hirveän ylpeä siitä, että pääsi lehteen! 😀 Hyvällä tavalla siis innoissaan ja tiedän, että mummi vie varmasti sitten lehden omalle kuntosalilleen ja prassailee söpösti asialla. 😀

Kauneus ja terveys 16/2015. Pauliina Rantanen ja mummonsa Pirkko Räsänen jumppaavat yhdessä. Kuvattu Tampereella 18.11.2015. Kuva: Laura Vesa. VAIN KAUNEUS JA TERVEYS -LEHDEN KÄYTTÖÖN.

Kuva: Laura Vesa.

Mummi on liikkunut koko ikänsä ja sen kyllä oikeasti huomaa. Ja nyt mummi käy edelleen joka maanantai kuntosalilla. Siis miettikää, 85-vuotias ja käy vielä omatoimisesti kuntosalilla joka viikko. Mun mielestä mun mummin kaltaiset ihmiset on niitä oikeita arjen sankareita, joita tulisi mediassa enemmänkin nostaa esille.

Ja mummi elänyt hyvin selkeillä sävelillä, syönyt perus kotiruokaa ja harrastanut säännöllisesti liikuntaa. Muistan kun mummi aina kulki pyörällä joka paikkaan kun olin pieni. Enää mummi ei uskalla pyöräillä, koska hänen tasapainossaan on jo sen verran häikkää, mutta on onneksi löytänyt muita hyviä ja korvaavia tapoja liikkua. Tuo kuntosali on ollut mummille todellinen löytö ja sitähän mummi ei minkään pienen syyn takia skippaa. Salille on kuulemma päästävä aina joka maanantai! 😀

Kauneus ja terveys 16/2015. Pauliina Rantanen ja mummonsa Pirkko Räsänen jumppaavat yhdessä. Kuvattu Tampereella 18.11.2015. Kuva: Laura Vesa. VAIN KAUNEUS JA TERVEYS -LEHDEN KÄYTTÖÖN.

Kuva: Laura Vesa.

Mua naurattaa toi viimeinen kuva jotenkin ihan kauheasti. 😀 Lisää naurua saat katsomalla myös meidän treenivideon, joka löytyy TÄSTÄ linkistä. Video on söpö! 😀 Itse koko juttu löytyy siis tämän kuun aikana ilmestyvästä Kauneus ja Terveys -lehdestä. 🙂

Nyt me haastamme sinut liikkumaan iäkkäämmän sukulaisen, naapurin tai ystävän kanssa! Tee hyvää ihmiselle, joka ei välttämättä muuten harrasta liikuntaa tai saa liikuntaseuraa. Koska yhdessä liikkuminen tekee hyvää! Se piristää mieltä ja vahvistaa lihaksia sekä peruskuntoa. 🙂

12 Comments

 1. Nea sanoo:

  Munkin pappa on jo yli kahdeksankymmenen ja käy silti joka aamu pitkällä kävelylenkillä ja keskiviikkoisin kaverinsa kanssa uimahallissa 🙂 sen lisäksi pappa ja mummi asuvat vieläkin itse rakentamassaan omakotitalossa ja ylläpitävät sitä (tosin mä yleensä syksyisin autan vähän esimerkiksi haravoinnissa). Aktiiviset vanhat ihmiset on kyllä todella inspiroivia ja motivoivia esikuvia!

 2. beau sanoo:

  Ihanaa! Niin söpö postaus ja tulin tosi hyvälle mielelle :)) iloisen ja pirteän näköinen isoäiti!
  Oma mumminikin on todella hyvässä kunnossa (73v), golfaa monta kierrosta viikossa sään salliessa ja muuten käy mm. Body pumpissa ja tanssimassa. Oli hauska käydä tässä syksyllä yhdessä pumppi tunnilla! Olen ylpeä mummistani ja hienoa sanoa, että voin käydä urheilemasaa yhdesaä isoäitini kanssa 🙂

 3. Amelia sanoo:

  Mun on nyt ihan pakko kommentoida vaikka ei ihan aiheeseen liity. Oot kyllä ihan jumalattoman kaunis nainen! Susta oikeen huokuu hyvä olo ja blogin perusteella vaikutat niin ihanalta ihmiseltä. Kiitos kun jaksat kirjoittaa ja samalla motivoida meitä muita jotka ollaan vasta alussa laihdutuksen kanssa. Kirjoitat jotenkin niin hyvin että sitä alkaa itse uskomaan siihen että tavoitteiden saavuttaminen on oikeasti mahdollista 🙂 kyllä mäkin vielä joku päivä näytän noin hyvältä!

 4. Monna sanoo:

  Voi vitsi tää oli ihana juttu! 🙂 <3
  Mun piti jo aiemmin tulla tähän kommentoimaan, kun Jenny näytti perjantaina mulle sitä videota missä sun super-mummi jumppaa.
  Ihana ihana ihana!! <3

 5. Moikka Pauliina!
  Kiitos sinulle ja supermummillesi, oli kyllä ihan mahtava kuvaussessio.
  Uskon, että mummisi toimii oivallisena motivaattorina monelle!

 6. Rose sanoo:

  Aivan ihana postaus, pakko kurkata myös tuo video! Mummisi saa ihan oikeudella prassailla ;D Meidänkin mummo asustelee yksin maalla, kohta 90 vuotias ja pitää huolta omakotitalostaan ja pihastaan. Joka vuosi laitetaan vielä porkkanat ja perunat sun muut aluille sekä huolehditaan pikku mansikkamaasta. Tosi ihailtavaa.. Saa vaan itse kiittää kun saa kotiin tuoreita kasviksia suoraan mummon maasta!

  Näytät muuten todelta freshiltä näissä kuvissa ja voimia koko teidän perheelle <3!

 7. sanniiis sanoo:

  Mä olen tosi onnellinen ja kiitollinen siitä, että olen saanut syntyä niin liikunnalliseen sukuun kun omani. Mun vaari eli 92-vuotiaaksi, ja vielä kaksi vuotta ennen kuolemaansa veti kilometrien pyörälenkkejä päivittäin ja hakkasi puita. Oma äitini on lapsena jo oppinut rakastamaan liikuntaa, ja nykyään yli viisikymppisenä pyöräilee päivittäin töihin ja vetää jumppia. Pienestä pitäen minullekkin siis liikunta on ollut itsestäänselvyys, ja vaikka kilpaurheilua olenkin harrastanut niin meillä on aina myös painotettu arkiliikunnan tärkeyttä: ollaan kävelty ja pyöräitly kauppaan ja kaupungille, ja ulkoiltu yhdessä. Olen huomannut että osan kavereista perheissä tämmönen liikunta ei ole ollut osa elämää, eikä samalla tavalla itsestäänselvyys, minkä takia heidän on aikuisempanakin ollut vaikeampi liikkua. Parasta omassa taustassa on ehkäpä juuri tuo arkiliikunnan tärkeyden korostus, ja se, että koska liikunta on osa jokaista päivää niin sen pitää olla hauskaa. Välillä tuntuu, että osalle ihmisistä liikunta meinaa pelkstään lenkillä/salilla kituuttamista, ja sitten ihmetellään kun into lakkaa.. Olisi parasta jos kaikki löytäisi sen oman lajin sillä tavalla kun mummisi on löytänyt kuntosalin ja muiden isovanhemmat omat lajinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *