Dieetti & Ruotsi
7.1.2015
Niska- ja hartiajumit ja niiden hoito
19.1.2015
Show all

Ihana maissileipä ja makeat gluteenittomat keksit

Eräässä vanhemmassa postauksessani esiintyy aikaisemminkin maissileipä, mutta olen löytänyt vieläki paremman reseptin! Maissileipä on gluteeniton ja halutessaan siitä voi tehdä myös laktoosittoman.

Maissileipä

IMG_1697

 

1 rkl öljyä

4 dl maissijauhoja

2-3 rkl ruokosokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

2 kanamunaa

5 dl piimää (myös rahkajuoma sopii!)

Tuo nesteenmäärä on otettu alkuperäisestä ohjeesta ja itse laitan kyllä melkein vielä ainakin n. 2dl vettä tai piimää lisää. Näin taikinasta tulee muheampi, eikä kuiva ja jauhoinen. Leivinjauheen sijaan voi myös käyttää ksantaania. Itse lisäsin taikinaan vielä ihan reilustikkin psylliumia.

Laita valurautaiselle tai muulle uuninkestävälle paistinpannulle tai ihan vain vaikka isoon piirakkavuokaan. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Jos teet taikinasta hieman lötkömpää, niinkuin minä teen, niin taikinan voi paistaa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia.

IMG_1659

‘Lasagnevuokaan’ tehty maissileipä

IMG_1712

 Ja uuninkestävässä paistinpannussa tehty

 

Pikkuleivät

IMG_1667

140g voita tai margariiniä (itse laitoin n. 110g voita ja loput kookosöljyä)

1 1/2 dl sokeria (ruokosokeri)

2 tl vaniljasokeri

1 kanamuna

4dl perunajauhoja

Itse lisäsin vielä kookoshiutaleita n. 1 dl  ja ripauksen suolaa

IMG_1675Nää on ihan suuuperrhyviä! 😛

1 Comment

  1. Ari Peura sanoo:

    Moi! Kauanko paistat noita pikkuleipiä. Laitatko lusikalla pellille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *