Miten treenaan dieetillä?
17.4.2015
Unen merkitys dieetillä
18.4.2015
Show all

Julkkis = ei ihminen

Kun ihmisestä tulee julkisuuden henkilö on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että hänestä puhutaan pahaa. Pahan puhuminen on myös tottakai yhteydessä siihen, että millä tapaa ihmisestä on tullut julkkis. Turhia julkkiksia ja itseään julkisuuten keinolla millä hyvänsä pyrkiviä ryöpytetään tottakai enemmän.

Mutta entäs sitten ihan ne, ketkä sattumoisin ovat julkisuuteen joutuneet tai julkisuudellaan haluavat hyvää. Miksi julkisuus on automaatio sille, että henkilöä ei kohdella enää kuin ihmistä.

Mä olen syvästi järkyttynyt siitä minkälaista jauhamista meidän oma ihana bloggaaja Eevi eli minifitness joutunut kokemaan. Kaunis, upea, timmi nuori nainen. Mikä jumalauta siinä on, että meidän naisten ulkomuotoa pitää heti olla haukkumassa. Eevi ei ole lihavaa nähnytkään ja hän edustaa mielestäni nimenomaan sitä tervettä fitneksen puolta jonka näkemistä tässä kaikessa fitnessvihassa ollaan kaivattu. Urheilullinen, tasapainoinen ja fiksu nuori nainen.

Eevi on ihan yhtälailla edelleen ihminen siinä missä me muutkin. Hän käy töissä, elää parisuhteessa, käy kaupassa. Tekee tasan niitä samoja asioita mitä me muutkin. Miltä sinusta itsestäsi tuntuisi jos aina kun avaat tietokoneen, niin saisit lukea haukkuja itsestäsi. Tulet väsyneenä kotiin, avaat koneen ja PUM. Pelkkää vihaa. Niinpä, samat tunteet ne julkisuuden henkilökin kokee.

Toki, vihaan turtuu. Ei sitä vaan pysty eikä jaksa antaa jokaisen haukun päästä ihon alle. Ja kyllä sen oppii tuntemaan, että mikä on puhdasta ilkeyttä, trollausta ja vihaa. Sitä lähinnä miettii, että voi hyvä ihmissielu, miksi sinulla on noin paha olla kun se pitää purkaa sinulle täysin tuntemattomaan ihmiseen. Noinko kohtelet läheisiäsikin? Ei tuo ole normaalia hyvän ihmisen käytöstä.

Ei se tarkoita, että jos ihminen on julkisuudessa, että hän on täysin vapaata riistaa. Osalle julkisuus on myös liiketoimintaa. Rahavirtaa. Ei kaikki julkisuus ole pelkkää puhdasta huomionhakua vaan fiksua bisnestoimintaa. Mutta ei se tarkoita, että ihmistä saa haukkua miten haluaa, vaan koska hän on esillä. Toisille se tuntuu olevan automaatio; julkkis = vapaata riistaa. Ihmisyys unohtuu ja julkkiksesta tulee vain objekti. Ei ollenkaan enää ihminen tunteineen vaan pelkkä kohde mihin se oma huono olo puretaan. Arvostellaan ja riepotellaan.

Minultakin välillä täällä blogissa yritetään kysyä erittäin henkilökohtaisia asioita ja sitten suututaan, kun en halua kertoa jokaista pienintäkin yksityiskohtaa itsestäni. Ja ilkeisiin kommentoihin tulisi vastata vain pelkällä rakkaudella tai muuten minulle suututaan lisää. Muistakaa, että minä olen kuitenkin se, kuka päättää, että mitä haluan blogissani kertoa. Teen tätä blogia teille ja toivon myös, että saan saman verran kunnioitusta takaisin. Jos koen, että blogini ei enää kelpaa, en riitä teille tai minulta vaaditaan liikaa niin lopetan tämän homma kyllä saman tien. En ole missään vaiheessa tullut hakemaan julkisuutta ja en myöskään halua, että minua aletaan kohtelemaan kuin julkkista. Olen normaali ihminen siinä missä ihan kuka tahansa muukin. Minulla on mielipiteitä, hyviä ja huonoja. Minulla on erilaisia päiviä, hyviä ja huonoja. Olen ihminen, omanlaiseni. En ole täydellinen muuta kuin ehkä omille vanhemmilleni. Olen nainen, muodokas, ehkä enemmän fatness kuin fitness. Olen fiksu, välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Miksi Suomi on niin vihainen? Miksi kaikkea pitää vihata? Ja miksi, herranjumala miksi nainen on naiselle susi? Mitä enemmän munkin blogi ottaa tuulta siipiensä alle, sitä enemmän vihaa tulee. Mikä ihmisiä vaivaa? Mua ei ilkeät kommentit muuten haittaa muuta kuin, että tulee vain ajatus, että onko ihmisillä oikeasti noin paha olla. Tosi, tosi surullista.

6 Comments

 1. Word sanoo:

  Jälleen postaus täynnä asiaa! Olen itse miettinyt tätä samaa ihan hollywoodin julkkiksista “pienempiin” julkkiksiin.

  En pysty käsittämään mikä saa ihmisen kirjoittamaan ilkeitä ja pahoja sanoja toiselle ihmiselle, varsinkin sellaiselle jota ei edes tunne. Kyllä minuakin on jotkut bloggaajat esimerkiksi ruvenneet ärsyttämään, mutta minä herranjumala poistan heidän bloginsa vain lukulistaltani – katsos, ärsyyntyminen tiessään ilman että tarvitsi kenenkään tunteita loukata tai haukkua toista anonyymisti netissä!

  Kaikki propsit sinulle ja muille sitkeille tunnetuille bloggaajille, itse en kestäisi kaikkea sitä törkyä mitä jotkut bloggaajat saavat osakseen – eikä sitä pitäisi kenenkään edes sietää, mutta harmittavasti netissä on niin helppo purkaa omaa pahaa oloaan muihin. Touvottavasti nettikäyttäytyminenkin joskus muuttuisi ystävällisempään suuntaan ja sitä omaa pahaa oloaan purkaisi sitten mieluummin katsomalla peiliin ja miettimällä, mitä omassa elämässään pitäisi tehdä toisin että ei kokisi tarpeelliseksi haukkua muita.

  • Sepä se. Itsekkään en ole niin naiivi, että olettaisin kaikkien minusta pitävän. Mutta siinä kohtaa mun mun jutut ja naama jotain ärsyttää, niin toivon, että ihminen vain lopettaa blogini lukemisen. Mutta toisaalta sen tottakai tajuaa, että ne ilkeät kommentit kuuluvat tavallaan pelin henkeen..

   Sinä sen sanoit. Nettikiusaaminen on aivan liian helppoa ja osaltaan liian hyväksyttyä tänäpäivänä. Toivon silti myös, että ihmiset pikkuhiljaa tajuaisivat nettikiusaamiset seuraukset. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Eevi pysy pää kylmänä kaiken tämän ryöpytyksen keskellä.. mutta entäs ne kaikki nuoret joilla se itsetunto ei ole vielä kunnolla kehittynyt. Mitä kun he lukevat, että Eevin kaltaista timmiä nuorta tyttö haukutaan lihavaksi. Sitten ihmetellään, että miksi nuorilla tytöillä on hyvin nuoresta iästä lähtien ihan järjettömät ulkonäköpaineet.

   Mikseivät ihmiset osaa sanoa enää mitään kivaa. Vaikkapa että Eevi oli fiksu ja terveen näköinen roolimalli nuorille tytöille, niin kuin hän onkin. 🙂

 2. milja sanoo:

  Mä olin viimeviikolla koulutusessa, jossa istuin 3 nuoren (n.20v) naisen vieressä, ison luokkahuoneen takarivissä.
  Ja siis mulla meinas mennä kahvit väärään kurkkuun, kun aloin kuuntelee niitä neitejä. Siellä ne iloisesti arvosteli jokaisen luokkan tulijan tyyliin:
  “Kato miten kauhee tukka tolla, hyi v#ttu minkä värinen, mitä tollaki on päällä…” ja näitä kommentteja tuli 🙁
  Mulle tuli ihan sairaan paha olo ja jotenkin rupes ahdistaa. Teki mieli kysy tytöiltä, et tuntuuko niistä paremmalta olla omissa nahoissaan, kun haukkuu muita?
  Ei toisia lyttyyn painamalla pääse itse ylemmäs.

  Sellanen ehkä vähän aiheen ohi avautuminen 😀
  Ja sitten asiaan, eli sinä ja Eevi ootte sairaaaaaaan upeita ja kauniita! ♡ nuff said.

  • Olen myös huomannut/kuullut joskus samanlaista. Ihan kauheata kuunneltavaa. Okei, tuollainen typerä käytös menee vielä tietyn iän piikkiin, mutta kun tuntuu, että oikeasti aikuisetkin ihmiset ja etenkin naiset harrastavat samaa. Naiset itse kaivavat kuoppaa itselleen. Kaikki on vain pelkkää ulkonäköä ja ulkonäöllä kilpailemista osalle naisista. (en siis puhu kisalavoista :D). Miksei tuotakin energiaa käytä johonkin oikeasti hyödylliseen. Itse olen aina pitänyt tuota ihan superkammottavana, että tuolla tavalla haukutaan toisia naisia.. hyi!

   Sepä se, kun ei sitä itse muutu yhtään sen paremmaksi, vaikka toista kuinka haukkuisi. Päinvastoin.

   Voi kiitos ihana. <3

 3. Vanhuskin treenaa sanoo:

  Olen miettinyt ihan tota samaa, että miksi Suomi on niin täynnä vihaa, kateutta ja katkeruutta kaikkea kohtaan. Yhtenä esimerkkinä oli kun jossakin lehdessä kerrottiin suomenruotsalaisten olevan onnellisempia avioliitoissaan ja kenties näin on tai sitten ei, mutta sen sijaan, että tästä asiasta oltaisiin keskusteltu niin alettiinkin haukkumaan haastateltujen ihmisten ulkonäköä. Siis mitä h..vettiä?!

  Ennen tällaisia ajattelemattomia heittoja saattoi kuulla todella nuorilta ihmisiltä, jotka eivät vielä osanneet käytöstapoja, mutta nykyään niitä heittelevät ihan kaikenikäiset ja ruuhkabussissa stadissa keski-ikäiset naiset ovat niitä pahimpia -luoja sentään sitä silmien pyörittelyä ja tuhahtelua toisten ulkonäölle eli kyseessä ei ole käytöstapojen osaamattomuus vaan joku muu.
  Taustalla täytyy olla joku henkilökohtainen ja todella paha sisäinen ahdistus, jota sitten kuvitellaan helpotettavan syytämällä sitä kuonaa viattomien kanssaihmisten niskaan. Eevi esimerkiksi ei ole tehnyt yhtään mitään ansaitakseen tuollaisia kommentteja, mutta jostain syystä järkyttävän monet käyttävät häntä omien ongelmiensa sylkykuppina. Miksi ihmeessä ihmisten pitää seurata sellaisia ohjelmia tai bloggaajia, joista eivät pidä? Normaalistihan ihminen vaihtaa kanavaa ja that´s it. Ei normaali ihminen ala syytämään vihapostia toisille vain siksi, ettei pärstä tms. miellytä.

  Itse ajattelen nykyään kyynisesti, että muiden kimppuun aiheetta anonyymisti, tai nimelläänkin, hyökkäävät ihmiset ovat henkisesti jonkinasteisesti sairaita. Onneksi enemmistö on kuitenkin vielä niitä ihania, positiivisia, toiset aidosti huomioonottavia ja normaalilla empatiakyvyllä varustettuja ihmisiä, joilla on käytöstavat kunniassa ja hymy herkässä.

  • Kyllä, itse jotenkin ajattelen myös noin, että ei voi olla ihmisellä silloin kaikki hyvin. Ja jotenkin ihan senkin kautta, koska itse olen ollut todella masentunut ja katkera ihminen aikoinani. Silloin kadehdin siskoani tooodella paljon ja olin todella inhottava häntä kohtaan. En tajunnut, että vihani kumpusi kateudesta.

   Mutta edes nuorempana en ikinä olisi tullut mieleenikään mennä esim. kommentoimaan ilkeitä jonkun tuntemattoman blogiin tai vaikkapa johonkin keskustelufoorumille. Se on jo jotenkin liian ilkeää ja liian selkästi sitä, että hei.. nyt en ole ihan sinut itseni kanssa. Tai ainakin itse olisin ajatellut niin.

   Harmittaa kateus ja ilkeily muutenkin niin paljon. Jos toisen joku juttu aiheuttaa kateutta, niin miksi ei käytä sitä samaa energiaa siihen, että vaikka itse pyrkisi samaan? Itse tekisi elämästään niin hyvää, ettei toisia tarvitsisi kadehtia.

   Mutta niinpä! Onneks kuitenkin suurin osa ihmisistä on ihania ja iloisia.<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *