KESÄ!
16.5.2016
Uudenvuodenlupaus lunastettu! :D
18.5.2016
Show all

Miksi kesä on hyvää aikaa laihduttamiselle

Olen aina onnistunut kesäisin siivoamaan ruokavaliotani. Vaikka ei siis puhuta aina välttämättä dieetistä tai laihduttamisesta, vaan enemmänkin puhtaasti syömisestä. Kesällä saa tuoreita suomalaisia raaka-aineita hurumykket. Herneitä, marjoja, kasviksia, perunaa jne.

Kesällä helposti tulee myös tissuseltua ja syötyä makkaraa, mutta mitä jos tänä kesänä tekisitkin toisin?

Kesässä on myös se hyvä puoli, että lämpimät ilman vähentävät ruokahalua. Olettaen, että tämä kesä tulee olemaan lämmin, hehe. Kunhan vain muistaa juoda tarpeeksi ja saada tarvittavan määrän suoloja. Varsinki paljon liikkuvien tulee erityisesti kiinnittää nesteytykseen huomiota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesällä myös liikkuminen on helpompaa ja täten monipuolisempaa: voit pyöräillä, rullaluistella, uida ja mennä lenkkeillä. Liikunta ei automaattisesti tarkoita kuntosalia ja “sisätiloissa mätänemistä”. Kesän ajaksi voi vähentää esimerkiksi kuntosalikertojen määrää ja suhteessa lisätä muun liikunnan määrää. Monipuolisuus ja vaihtelu on pelkästään hyvä asia. Ihmiset turhan usein vähättelevät muun liikunnan merkitystä. Itse painottaisin liikunnan mielekkyyttä. Jos kesällä on ihan tuskaa mennä salille, mutta haluaisit olla paljon ulkona ja hoitaa pihaa, niin anna palaa. Pääasia on, että kulutusta tulee suhteessa nautittuun ruokaan. Eli kesällä ei kannata lopettaa liikuntaa ihan seinään ja samassa alkaa ahtamaan grillimakkaroita ja siideriä kaksin käsin napaan. Mielestäni kesällä voi liikunnan suhteen soveltaa ja samalla nauttia kaikista ihanista tuoreista kesän antimista lautasellaan.

Mikä on teidän lemppari tapa liikkua kesällä? Entäpä ihan ehdoton kesäherkku? 

4 Comments

  1. Jutta sanoo:

    Lemppari liikuntamuoto ulkolajeista tällä hetkellä tennis! Paljon mielenkiintosempaa ku perus kävelylenkki^^
    Kesäherkuista… Varmaan joku tuplasuklaa magnum jäätelöpuikko ja lakritsijäätelö:D Ja grillattu kana + fetasalaatti 🙂

  2. Jenni sanoo:

    Oon kyllä samaa mieltä, että kesällä on helpompaa syödä terveellisesti ja liikkua enemmän! Talven kylmyydessä ei vaan te mieli salaatteja tai muita kevyitä ruokia, vaan pitää saada lämmintä ja täyttävää 🙂 Kesällä ei tosiaan tee edes mieli syödä niin paljoa. Lempikesäherkkuni on ehdottomasti tuoreet herneet ja mansikat! Onneksi ne ovat myös kevyttä herkuteltavaa 🙂 Grillissäkin tykkään paistaa mieluummin maissia, kanaa, ananasta ja eri kasviksia kuin makkaraa. Suosikkini liikuntamuodoista kesällä on polkypyöräily. Ostin viime syksynä uuden kivan citypyörän ja tälle kesälle olen pyöräillyt jo paljon. Siinä tulee liikuntaa ihan huomaamatta ja saa samalla nauttia kauniista ilmasta 🙂

    • Ihana kommentti! 🙂 Olen hyvin samoilla linjoilla kaikesta mitä kirjoitit. Nyt pitäisi vain uusi pyörä hommata. Jos jollain on nurkissa pyörimässä käyttämätön pyörä, niin ostaisin sen mielelläni. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *