Herkkuja ja shoppailua!
8.10.2014
Raakakakkukurssi
12.10.2014
Show all

Kisat – aatteita aiheesta

Otan ensimmäistä kertaa nyt kunnolla kantaa aiheeseen kisaaminen.

Minulla ei ole vielä laajaa tietämys aiheesta, koska se ei vaan ole ollut vielä ajankohtainen juttu omassa elämässä. Kaikki tietämys mitä minulla on, on tullut tutuilta ja asiaa tutkimalla, mutta omaa kokemusta minulla ei vielä aiheesta siis ole. Kisaaminen aiheena kuitenkin kiinnostaa monestakin syystä.

Sen sanon, että kaikki kisaaminen on raa’an työn tulosta ja minusta on tosi tyhmää vähätellä kisaajia. Kaikki he ovat tehneet kovan työn ja paikkansa lavalla ansainneet.

Se onkin sitten asia erikseen, että mitkä toimivat ihmisillä motivaattoreina mennä kisaamaan. Ja millä aikataululla kisoihin tähdätään. Ideaali tilanne olisi, että ihmiset treenaisivat jopa vuosia ennen lavalle astumista ja menisivät sinne urheilijoina, eivätkä trendin perässä kulkijoina tai muuten vaan hakemassa huomiota itselleen. Laji on raaka ja voi hajottaa väärin toteutettuna niin ihmisen terveyden kuin itsetunnonkin.

Minä & kisat

 Se, miksi en ole viela lyönyt lukkoon minkäänlaisia kisasuunnitelmia johtuu puhtaasti kunnostani. Tai siitä, että minulla on niin paljon painoa vielä pudotettavana. Normaalisti esimerkiksi bikini fitness kisaan tähtäävillä tytöillä ei välttämättä ole juurikaan pudotettavaa ja kisadieetti onnistuu muutamassa kuukaudessa, ehkä jopa viikossa. Itse kun viime vuonna pidin ensimmäisen virallisen dieetin valmentajani avustuksella, pudotin noin 20kg (sitä ennen olin itse pudottanut jo yli 20kg) ja itse kisakuntoon olisi siinä kohtaa ollut vielä kuitenkin 10 kiloa matkaa. Mutta jos olisin siitä jatkanut vielä laihduttamista, olisin ollut lihakseton ja kroppani täysin tyhjä. Ja kuntoni ei olisi enää kestänyt.. saati sitten pääkoppa. Ja en olisi edes halunnut mennä suoraa dieetiltä kisaamaan, koska haluan, että minulla on lavalla myös lihaksia.

Kuvia viime dieetin loppuhetkistä.

Screenshot_2014-10-10-15-12-53-1 Screenshot_2014-10-10-15-11-44-1 Screenshot_2014-10-10-15-12-05-1 Screenshot_2014-10-10-15-12-17-1 Screenshot_2014-10-10-15-12-30-1

Kunto on samalla pehmeä, mutta riutunut. Yläkroppani riutui aika pahasti verrattuna alakroppaan. En enää ikinä halua olla noin lihakseton ja rimpula.. siksi kunnon rehti offikausi kunniaan! 🙂

Kuvia (nyt käynnissä olevan) massakauden lopulta. Ainakin toivomus olisi, että seuraavan dieetin kunto olisi parempi kuin edellisen. 😀

IMG_20141008_161835

IMG_20140929_160125

IMG_20141002_184117 IMG_20141008_161050 IMG_20140913_161501

20140914_092331-2

Massaa on tullut niin hyvässä kuin pahassakin. 3 erillistä kuukautta salikieltoa ovat tehneet tehtävänsä siinä, että myös sitä vääränlaista massaa on tullut ja paljon. Seuraavan massakauden tulen varmasti tekemään puhtaammin ja ilman ylimääräistä stressiä. Odotan kyllä jo niin innoissani pian alkavaa dieettiä. En vain malta odottaa nähdä, että millainen kunto tuolta paljastuu. Tulen pienenemään ja paljon, mutta toivottavasti siellä olisi edes jotain lihaksia. 😀

Viime dieettini olis siis pitkä, 10kk. Siihen tarvitaan kunnon off-kausi, jotta keho saa levätä ja jotta saadaan niitä lihaksiakin. Ja koska dieettini oli niin pitkä ja rankka, niin offilla niitä kiloja myös kertyi helposti koska kroppani oli hyvin kaloreita vastaanottavassa tilassa pitkän nälän jäljiltä.

Ja jälleen seuraava dieettini tulee olemaan pitkä ja raskas. Siihen voisi vain yksinkertaisesti olla liikaa vetää vielä kisadieetti loppuun. Kroppani ei jaksaisi ja itsestäni tuntuu, että en millään vielä seuraavan vuoden aikana pääsisi mitenkään tarpeeksi kireään kuntoon.

Ja voi olla, että siinä vaiheessa kun olisin kaikinpuolin valmis kisaamaan joskus vuosien päästä, olen saanut sen verran lihasta, että voin unohtaa koko bikini fitness -kisat. Itseäni ehkä hieman ärsyttää liikaa bikinissä se, että siinä ei saa olla kovin paljoa lihaserottuvuutta ja lihasten määrä on “rajoitettu”… ja en haluaisi lähteä määrittelemään kroppaani ja ulkonäköäni kisojen standardin mukaan. Ja toisaalta en tiedä, että haluanko mennä bikinistä isompiin luokkiin, kuten body fitnekseen tai figureen asti kuitenkaan. Se jää nähtäväksi..

Haluan kuitenkin, että elämäni ja kuntoni sanelee, että koska menen kisaamaan (jos menen) eikä, että kisat sanelevat elämääni. En ainakaan vielä tässä vaiheessa. Ja nyt  varsinkin kun pääsin kouluun, niin haluan keskittää sinne kaiken energiani ja luoda itselleni hyvän tulevaisuuden.

Ja mitä opiskeluun tulee, kisaaminen ja opiskelijabudjetti eivät kulje ihan käsi kädessä. Mitä olen kuullut, että kisabikineistä voi joutua maksamaan aina viidestä sadasta aina jopa tonniin asti. Plus meikit, hiukset, värit, kengät ja ihan kaikki muut. Ja tietysti viimeisiin viikkoihin ennen kisoja tulisi pystyä käyttämään kesälomansa ja sellaisia minulle ei seuraavaan pariin vuoteen tule edes siunautumaan.

Eli, kisaaminen kiinnostaa ehdottomasti ja kokojan treenankin sinne suuntaan, tai ainakin treenaan siis tavoitteellisesti. Mutta kun pääsen seuraavalle dieetille näen vasta nykyisen kuntoni ja se määrittelee paljon. Joko innostun heti, että haluan kisaamaan keinolla milllä hyvänsä tai sitten odotan rauhassa sen pari vuotta, käyn kouluni loppuun ja hion kuntoani siihen pisteeseen kunnes olen kunnolla valmis.

Koulusta saan myös esiintymisvarmuutta, mitä kisoissa tarvitaan. Nyt jos menisin lavalle, olisin varmasti liian epävarma raakile.

Mutta nähtäväksi jää. Vielä kisat eivät ole pakkomielle, mutta mielihän saattaa aina muuttua..

Kuinka moni lukijoista on miettinyt kisaamista? 🙂

8 Comments

 1. Viivi sanoo:

  Täällä treenataan myös kisat takaraivossa. Uskalsin hiljattain sanoa ääneen haaveilevani kisaamisesta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että haluaisin sinne lavalle mahdollisimman nopeasti. Se tarkoittaa tällä hetkellä vain sitä, että haaveilen kisavalmennukseen pääsemisestä. Valmennuksen pituus ennen kisoja voisi olla pitkäkin, kiire ei ole. Mullakin on paino sahannut viime vuosina ylös alas, joten järkevämpää on varmaan nyt keskittyä siihen, että paino ei ainakaan (rasvan muodossa) ihan kamalasti nouse, ja kasvattaa ja muokata lihasmassaa rauhassa. Olen samoilla linjoilla sun kanssa siitä, että sinne lavalle mennään vasta, kun ollaan valmiita. Mieluiten odottaisin, että tää “buumi” laantuu. Jostain syystä mua hävettäis leimaantua trendin aallonharjalla ratsastavaksi.

  • Pauliina sanoo:

   Offilla sitä rasvaakin tulee, ei sitä kannata liikoja pelätä. 🙂

   Joo,jotenkin myös odotan tän buumin laantuvan.. menee vähän samaan kategoriaan, kuin että en oikein ikinä käytä sanaa “fitness”, vaan paljon mieluummin “bodaus”, kun puhun lajistani. 😀

 2. Lottis sanoo:

  Huh kuinka hyvältä näytät offi kauden lopussa!! Ihan mun ihanne vartalo! Uskaltaako udelle millaisissa mitoissa nyt menet?

 3. tsemiii sanoo:

  Hyvä siitä tulee, tsemppiä!

 4. Bansku sanoo:

  Koska sun dieetti alkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *