Mielenkiintoisin Instagramlöytö
22.7.2015
Gluteeniton mustikkapiirakka ja videoterkut
24.7.2015
Show all

Kosinta.

Aloitetaan kertomalla heti se, että oliko kosinta yllätys. Ei ollut. Tai varsinainen päivä oli ehkä hieman yllätys, mutta kyllä me olemme melkein koko seurusteluaikamme hyvin avoimesti puhuneet tulevaisuudesta, naimisiinmenosta jne. Ja lisäksi tuo mies on aivan mahdottoman huono pitämään salaisuuksia. Se on aina niin kertakaikkien innoissaan, että kaikki joululahjatkin tiedän jo aina etukäteen. Se aina antaa “pieniä” vihjeitä pikkuhiljaa ja hihittää samalla. Kunnes sitten tiedänkin jo tasan tarkkaan, että mitä tulen saamaan lahjaksi. Esitän aina, että en millään arvannut.. mutta aina olen arvannut. 😀

Sanotaanko näin, että kosinta oli hyvin meidän näköisemme.

Mies jos tiistaina vihjaili menevänsä keskiviikkona asioille töiden jälkeen. Silloin tiesin jo tasan tarkkaa, että miksi. Olinhan jo aikemmin käynyt mittaamassa sormeni, että mies tietää ostaa oikean kokoisen sormuksen. Siinä mies kyllä onnistui, että sanoi, että sormuksilla menee kahdesta kolmeen viikkoon tulla, koska ne tehdään aina mittatilaustyönä.

Keskiviikkona mies oli siis asioilla, soitti että haluanko Hesestä mitään. Sanoin, että tuo nyt ehkä sitten salaatti. Mies tuli kotiin ja alkoi syödä omaa ateriaansa. Kesken aterian hän muisti, että unohti ostoksen autoon. Ajattelin vain, että no hän oli väsynyt ja nälkäinen. Ihmettelin silti kummallista hajamielisyyttä ja pientä jännittyneisyyttä. No, minä söin ja siitä hetken päästä menin suihkuun. Mies tuppaa aina tunkemaan kanssani suihkuun samaan aikaan ja se ärsyttää mua ihan hirveästi vaikka onkin suloista. Mies otti paitaa pois ja hihitti taas hassusti. Tuijotti minua ja hihitteli suihkuverhon takana. Ajattelin vain, että voi hemmetti kun kerrankin saisi olla suihkussa rauhassa ja PAM! Siihen se polvistuu ja osoittaa mua sormusrasialla. Tärisee kuin haavanlehti, antaa sormuksen ja sanon kyllä! Mies pomppaa ylös innoissaan, pusutellaan ja ollaan kihloissa. Jes vihdoin!!

Kunnes sitten se kolahtaa. Mä sain hesen salaatin ja mua kosittiin kun olin ALASTI. Ei, ei, ei, ei. Tää ei oo mun tarina. Tää ei oo mun kosintatarina. Ei.

Mies on vielä viimeisen vuoden puhunut kuinka tulee kosimaan maailman hienoimmalla tavalla ja tulen itkemään silmät päästäni. Ei minua itkettänyt. Olin alasti. Ja suihkussa. Ja mies hihitti kun kosi.

Ei helvetin persekeitto.

Olen aina ollut raadollisen rehellinen ihminen ja sanoin miehelle ääneen, että no mitäs persettä. Että suostun kosintaan ja ihanaa vihdoin tämä tapahtui. Mutta voi kilin*ittu, että kaikki aina kysyvät, että miten sinua kosittiin ja tuoko on nyt se maaginen tarina, mitä kerron ihmisille, lapsille, lapsenlapsille lopun ikääni. Hesen salaatti ja suihkukosinta.

Olenko ihan hirveä ihminen? No olen.

Meni varmaan puoli tuntia kun ensimmäisen kerran siis sormus lensi sormestani riidan yhteydessä. 😀 Molemmat tiesivät, että riita ei ole vakava, mutta minua otti päähän kosinta ja miestä se, että kosinta ei kelvannut.

Menin seuraavana päivänä siivoamaan vanhempiani kotia, koska sain luvan pitää siellä tyttöjen illan viikonloppuna. Olin jo hieman rauhoittunut ja osasin jo suhtautua siihen järkyttävän kamalaan kosintaan huumorilla. Eihän sillä kosinnalla ole mitään väliä, kun tasan sillä, että minua kosii ihminen, jota rakastan ja en malta odottaa, että saan viettää loppuelämäni hänen kanssaan. Samalla vähän hävetti ja kylmä totuus iski päin kasvoja.. olen jo nyt ihan jäätävä bridezilla.

Soittelimme miehen kanssa ja muutamaa kirosanaa lukuunottamatta kaikki oli kunnossa. Niin kuin aina. olemme aina olleet niin hyvässä kuin pahassa hyvin impulsiivinen ja tunnerikas pariskunta. Minun temperamenttinen luonteeni ei tee meidän elämästämme kovin helppoa.

Ovikello soi. Menin varovasti avaamaan, olinhan kuitenkin vanhempiani talossa yksin, enkä tiennyt, että kuka siellä olisi. Avasin oven ja siellä mieheni oli. Hän oli tehnyt ihanan kornisti ruusuista sydämen, pistänyt kynttilät palaamaan ja odotti siellä polvistuen. Autosta oli laittanut soimaan “meidän biisin”. Niin ihanaa, niin kornia, niin siirappista.

-No kelpaako tämä?

Kyllä, kyllä! Kyyneleet valuivat pitkin poskia ja mieskin jopa liikuttui kyyneliin. Nyt kelpaa!

Sitten sen tajusin, miestä oli jännittänyt ihan hirveästi ja varmaan halusi keskiviikkona mahdollisimman spontaanisti kosia, että jännitys ei ottaisi valtaa. Nytkin hän jälleen tärisi ja ei meinannut pysyä ollenkaan kasassa. En osannut tajuta asiaa. Kun hän varmasti keskusteluiden pohjaltamme tiesi, että tulee saamaan myönteisen vastauksen. Ja olemme ehkä hassuttelevin pariskunta ikinä ja tuttummekin hyvin tietävät, että meiltä puuttuu täysin henkilökohtaiset rajat meidän parisuhteestamme. Vessassa käydään ovi auki, oli hätä iso tai pieni. Aamu aloitetaan revittelevällä tanssilla alasti, päivällä puristetaan finni toisen selästä ja illalla paukutellaan ihan olan takaa. Ja kyllä, minä voitan aina. Miten miestä voi nyt niin yhtäkkiä noin hirveästi jännittää olla edessäni?

Koska se on niin raakaa ja todellista. Siinä ollaan ihan erilailla alasti toisen edessä. Kosinnassa on koko elämä pelissä ja se ei ole pelleilyä.

Olen hölmö. Halusin hienon kosintatarinan ja en miettinyt ollenkaan  miestäni. Nyt sain kuitenkin hauskan tarinan ja saan kertoa, että minua kosi mies, joka todella rakastaa minua. Kosi vieläpä kaksi kertaa. Kyllä on kivisen tien mies valinnut, mutta ilmeisesti valinnassaan pysyy.

Siinä. Siinä oli minun kosintatarinani. Ei ollenkaan sellainen kuin olin kuvitellut sen sitten olevan. Ei kovin romanttinen, hieman arkinen, mutta juuri meidän näköisemme. Elämä harvoin menee juuri niin kuin on suunnitellut ja elämä harvoin on suoraan kuin elokuvasta. Mutta hittovie, tämä oli jopa parempaa! Hauska tarina, hauska kosinta ja mikä tärkeintä.. kaunis sormus ihana mies!

menaiset

Kuva: Rami Marjamäki photography, www.prokuvat.fi

30 Comments

 1. S sanoo:

  Leimaan sitten itsenikin Bridezilla kategoriaan, mutta olisin reagoinut about samalla tavalla kuin sinä, heti alkujärkytyksestä toivuttuani. Mutta pisteet kuitenkin siitä, että tuli mieheltä paremmin suunniteltu uusinta yritys 🙂

  Itsehän varmaan ehkä surkeassa kosintatilanteessa sanoisin, että yritä uudestaan romanttisemmin, niin saat vastauksesi. Ei vaan pysty missään suihkussa tai muussa. Hirveä olen, mutta haluan, että siihen tilanteeseen panostetaan.

  Yhdet rukkaset antaneena voin kertoa, että ensimmäinen (ja tähän asti ainoa) kerta kun minua kosittiin tapahtui aprillipäivänä ja hyvin pitkän ylityörupeaman jälkeen vähän ennen kahtatoista yöllä. Ja oli siis aito oikea kosinta, jostain syystä kun en meinannut ensin uskoa. Mies oli kuunnellut kun olin sanonut, että haluan erikoisen päivän. En ollut tarkoittanut erikoista päivää päivämääränä vaan sisällöllisesti. Esim. ulos syömää tai jotain arkisesta poikeavaa ja “spesiaalimpaa” vaikkapa yhteinen kuvaushetki ammattikuvaajalla tai ihan mitä tahansa 😀 Mutta suhde siis kaatui muista syistä kuin “surkeaan” kosintaa.

 2. mikaela sanoo:

  Ihana tarina! Sitä aina maalailee elämälleen kaikkea tiettyä tarkkaa tapahtumaa mutta todellisuus kuitenkin vie aina mennessään. Ihanaa, että olet tavannut ihmisen, jonka kanssa saat olla täysin oma itsesi, pieruinesi päivinesi 😉 😀

 3. tiiuh sanoo:

  :’)<3

 4. ereenes sanoo:

  Onnea! Ihan todella mielenkiintoinen kosinta ja itse ainakin arvostan että mitä erikoisempi niin sen parempi. Saas nähä meneekö meitsi koskaan naimisiin, mutta tuota käydään-pytyllä-ovi-auki ei tulla kyllä harrastaa koskaan meidän suhteessa. Kaikkee ei tarvii mun mielestä jakaa ja vähiten sinakin itteeni kiinnostaa kuulla kuinka p**ka lösähtää pönttöön. Onneks mussu on samaa mieltä

 5. Hikikinkku sanoo:

  Oi luoja mie nauroin 😀 just paras kosintatarina kaikkine käänteineen! Sitä harvoin itsekin miettii, kuinka isot paineet miehillä usein kosinnasta on etenkin kun nainen kuin nainen miettii spektaakkelia päässään 😀 tai edes sellaista romanttista spektaakkelia, jos ei ihan youtube-materiaalia

 6. Tiina sanoo:

  Tätä postausta oon ootellu! Aattelin, että jes kohta pääsee lukemaan jotain yltiöromanttista ja ällösöpöä juttua 😉
  ja tämähän oli just sitä! Olisin itsekkin varmaan reagoinut samaan tapaan tuohon suihkukosintaan, koska Sitä Päivää on vaan mielessään kelannu ja kelannu että millasena sen päivän haluaisi viettää ja mitä sillon tapahtuisi. Mutta täytyy muistaa, että eihän sitä yksin ole ikinä kihloihin menossa vaan juurikin sen rakkaimman kanssa ja silloin sen kihlauksen pitää olla juuri oman näköinen 🙂 yltiöromanttista tästä teki sen, että sinä todella sitten sait ne sydämmenmuotoiset ruusut <3 hieno ele mieheltäsi. Onnea teille 💕

  • Kyllä, vaikka mikään superprinsessa en olekkaan, enkä juurikaan ole edes lapsena häistä haaveillut.. mutta tuo kosinta on kyllä ollut aina sellainen, mistä on haaveillut. 🙂

   Niin oli <3 Kiitos. 🙂

 7. Susanna sanoo:

  Onnea kosinnasta! Kuulostaa ihanalta

  Tulin niin hyvälle mielelle tästä postauksesta, kuulostaa ihan meidän touhulta 😀 Tuo suihkujuttu on jotain käsittämätöntä. Aina kun ovi aukeaa ja mies hiipii samaan suihkuun tulee itellekkin fiilis “et oo tosissas, haluun peseytyä rauhassa” 😀
  Mutta on ne ihania ja hassuja nuo miehet <3

 8. IHANA :D. Kuulostatte iha huippu parilta,nii sitä pittää että on oma ittesä ja voi paukutellaki jos siltä tuntuu:D

 9. Aivan mahtavaa! Jokaisen miehen unelma on saada kosia suihkussa alasti. Olet jo nyt tehnyt miehestäsi Maailman Onnellisimman Miehen. Mutta älä kiroile noin paljon!

 10. Janna sanoo:

  Voi että !! Ihan mahtava tarina <3 🙂 🙂 ei varmasti toista samanlaista löydy 😉

 11. Nora sanoo:

  Aww, voi että! Siis on ainakin ihan omanlaatuinen, persoonallinen tarina kerrottavana, ja musta on niin ihanaa että mies otti “uuden kierroksen” vaikka oli niin himskatin jännittynyt <3 onnea teille, mä ihan liikutuin ja täällä ruudun toisella puolella, kröhöm, tulvii.. 😀 \o/

 12. rantsu sanoo:

  Voi apua! 😀 Voin kyllä samaistua tuohon,että itsekin varmaan olisin vähän pillastunut kun olisin tajunnut, että kosinta ei ehkä ollut sellainen mitä olisi voinut odottaa (etenkin hormonihuuruissa olisi voinut sormus lentää äkkiä…) Jos oma avopuoliso joskus päättää kosia niin olen kyllä onneksi jo tottunut siihen, että mitään yltiöromanttista on turha odottaa. Mutta ajatus on tärkein ja ihanaa että mies korvasi sinulle hölmöilynsä “kunnollisella” kosinnalla. Ja eipä ole ainakaan turha ja persoonaton tarina kerrottavana 😉

 13. Outi Karita sanoo:

  Ihan mahtava tarina, jossa riittää muisteltavaa <3
  Ihana oli kyllä tuo ekakin kosinta, hih 🙂

  http://outikarita.fitfashion.fi/

 14. Veera sanoo:

  Haha, just hyvä toi suihkukosinta. Itseänihän kosaistiin aikoinaan uuden vuoden yönä, kun tulimme kotiin päissään. Tulin vessasta sukkahousut polvissa, kun ukko polvistui eteisessä Slipknotin soidessa taustalla. 😀
  No, sittemmin kyllä kuopattiin koko hääaikeet vaikka edelleen yhdessä ollaankin.

 15. Nansku sanoo:

  HAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA mää nauran ääneen täällä :DDDDD Toi toinen kosinta oli ihan liian lässynläätä mutta toi ensimmäinen versio!!! Ai perkale :DDDDDD Tulee vedet silmistä ku kuvittelen ton tilanteen..omalle kohdalle. Hahahahahahaha.. En oo ollu mikään romantikko koskaan eikä kyllä miehenikään. Hän tosin osaa yllättää ja nyt tän sun jutun luettuani tajuan kuinka isot paineet miehelle tulee kosinnasta 😀 Ja siis kun mäkään en oo kauheen helppo ja hiljanen, niin tiedän jo nyt kuinka isot paineet miehellä on pelkästään sormuksen valinnasta sit joskus tulevaisuudessa.. Mutta ai saateri ku kosis mua suihkussa..alasti :DDDDD En tiedä mitä sanoisin. Varmaan samanlainen riita tulis ja sormus lentäis, jälkikäteen sit naurattais. Ahahahahahahahah, ootte ihania, onnea teille <3 Miksei me tunneta, tultais varmaan hyvin juttuun 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *