Puhtaat valkeat lakanat
24.3.2016
Pehmeä lasku arkeen <3
27.3.2016
Show all

Moikka, ajattelin tehdä piiitkästä aikaa esittelypostauksen. Blogissani on varmasti niin uusia kuin aikansa minua seuranneita lukijoita, joten ehkä pieni esittäytyminen on jälleen paikallaan. vakkarilukijat ovat varmasti jo hyvin perillä minusta, mutta uusille saatan olla vielä vähän mysteeri.

Photo 19.3.2016 17.29.21

Eli,

Olen Pauliina Olivia, lempinimeltäni Patu ja täytin juuri tässä kuussa 27-vuotta. Asun Tampereella kihlattuni sekä meidän staffikoira Yelan kanssa. Hääpäivä on lyöty lukkoon kesälle 2017, joten jonkun verran myös häähömpötystä blogistani löytyy. Varmasti nyt nousevissa määrin, mitä lähemmäs häitä mennään.

Opiskelen Tampereen ammattikorkeakoulussa yrittäjyyden/tiimijohtajuuden linjalla Proakatemiassa. Proakatemissa olen Eventa Creative nimisen osuuskunnan jäsen, jonka kautta olen mukana monenlaisessa yritystoiminnassa. Nyt työn alla on kaksi isompaa kokonaisuutta, joista toisen tulen lanseeraamaan ihan muutaman kuukauden kuluttua.

Photo 10.3.2016 8.59.00

Koulun ohella kouluttaudun myös personal traineriksi sekä ravintovalmentajaksi Trainer4you:n koulutuksissa. Itselläni on treenitaustaa noin kymmenen vuoden ajalta, mutta valmentajan kanssa olen itse treenaillut nyt noin kolmisen vuotta. Ja se ainainen kysymys, että lähdenkö kisaamaan, jää edelleenkin toistaiseksi ilman vastausta. Se on kysymys, johon yksinkertaisesti osaa sanoa vielä juuta enkä jaata. Sen tiedän, että koulun ja häiden ohella en ainakaan mieti kisaamista yhtään, vaan keskityn nyt rakentamaan tulevaisuuttani.

Mistä tupsahdin blogimaailmaan?

Painonpudotukseni kautta. Moni kyseli, että kirjoitanko blogia ja huomasin, että blogilleni voisi olla kysyntää. Huomasin, että tarinani kiinnostaa ja sitä kautta pystyisin auttamaan muita painonsa kanssa kamppailevia ihmisiä.

Photo 5.3.2016 19.09.05 (1)

Tässä painohistoriani hyvin pähkinänkuoressa:

Olen ikäni ollut aika pyöreä, teininä laihdutin huonoin keinoin 20kg, näännytin itseäni ja olin ihan syömishäiriön kielekkeellä. Sitten alkoi lukio ja rillutteluelämä ja lukion aikana paino nousi sen noin 40kg. Olin todella hukassa ja todella onneton niihin aikoihin.

124

Meni vuosia ja paino nousi tai vähintään junnasi paikoillaan. Päätin lukion jälkeisten välivuosien jälkeen hakea kauppaoppilaitokseen ja silloin sain itseäni aika hyvin jällee niskasta kiinni. Laihduin noin 20kg, kunnes paino taas jumittui yli vuodeksi, ellei ylikin.

Tässä vaiheessa tapasin mieheni ja miehen eräs ystävä oli juuri valmistunut personal traineriksi. Olin juuri telonut polveni todella pahasti ja päätin kysyä tältä personal trainerilta itselleni saliohjelman, jotta en salilla teloisi polveni mitenkään, vaan saisin sen kuntoutettua.

Tämän pt:n kanssa alkoikin hyvin menestyksekäs valmennus ja hänen avullaan pudotin loputkin ylimääräiset painostani. (Painoani putosi kaiken kaikkiaan yhteensä yli 40kg.) Jatkoimme valmennusta ja treenasimme yhdessä myös elämäni ensimmäisen massakauden.

Pudotin painoa siis vuosien ajan, sisältäen niin ylä- kuin alamäkiä, pausseja, oppimiskokemuksia ja todellisia menestyshetkiä. Edelleenkin omaan terveelliset elämätavat ja painonhallinnasta on tullut terve ja tasapainoinen osa elämääni.

Photo 18.3.2016 9.27.46

Treenailen edelleen aktiivisesti, vuorotellen niin kasvatuskautta kuin dieettiä. Tällä hetkellä on menossa kiristelykausi eli dieetti ja treenaan kahdeksan kertaa viikossa, neljä aerobista ja neljä salitreeniä.

Photo 4.3.2016 15.11.01

Terveelliset ruokailutottumukset ovat siis jääneet ja uusista opituista tavoista on tullut minulle ihan puhtaasti elämäntapa. Olen siis yksi hyvin pienestä määrästä, jotka ovat saaneet painon pidettyä normaalin rajoissa laihtumisen jälkeenkin. Painoa on tottakai tullut myös takaisinpäin ja huomaan, että dieettaus ei enää ole nii helppoa kuin ennen, mutta paluuta entiseen ei silti ole. Rakastan nykyistä elämääni ja en mistään hinnasta palaisi enää entisiin tapoihini. Ja sen onkin yksi suurimmista syistä, miksi kirjoitan tätä blogia. Haluan kertoa ihmisille, että omien elämäntapojen muuttaminen on mahdollista. On tutkittu, että laihduttajista 92% epäonnistuu ja ennemmin tai myöhemmin lihoo kaiken takaisin. Tuo prosenttimäärä on todella huolestuttava ja haluan ehdottomasti tehdä oman osuuteni, että tuo luku saadaan erilaiseksi. Jos olen yksi siitä kahdeksasta prosentista, jotka ovat tässä onnistuneet, olisi äärettömän hölmöä jättää äänensä käyttämättä. Haluan kertoa terveellisten elämäntapojen ilosanomaa, haluan tehdä tästä itselleni unelma-ammattini ja haluan auttaa muita.

Tervetuloa seuraamaan blogiani. <3

 

<3:lla,

Pauliina Olivia

 

10 Comments

 1. Vaikka oonkin lukenu blogiis jo aika pitkään, niin kiva tälläinen koostepostaus pähkinässä 🙂

 2. Rose sanoo:

  Oon jo vanha lukija, silloin tällöin seurailen. Piti vaan tulla sanomaan, että inspiroit mua (vaikken erilaisista syömishäiriöistä huolimatta ylipainoinen ole ikinä ollutkaan) tuolla mielenlujuudellasi ja asenteellasi! Repsahdukset on elämää, mutta elämässä on muutakin kun repsahdukset.
  ps. Olet tosi kaunis, noi huulipunat näyttää kaikki niin upeilta sun huulilla, että huh!

 3. Johanna sanoo:

  Moi Patu!

  Postauksen sisältöön mitenkään liittymättä: mistä nuo upeat bambukorvakorut on?

 4. Tt sanoo:

  Täällä myös ilmoittautuu yksi lukijasi. 😊 Taisin aikoinaan löytää blogisi juurikin tuon uskomattoman laihdutuskokemuksesi myötä. Kirjoitat sellaista asiallista mutta sopivan keveää tekstiä, mitä on kiva lueskella. Kiitos hyvästä blogista!

 5. Punttimimmi sanoo:

  Onpa ihanat huulipunat sulla, sopii tosi hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *