Moderni kirppis, Zadaa
5.10.2017
Hyvinvointi?
18.10.2017
Show all

Laihdutuksen jälkeen: pohkeet

Aloitan uuden blogisarjan; laihdutuksen jälkeen.

Minulta kysytään usein laihdutukseen liittyviä kysymyksiä ja ajattelin vihdoinkin avata niitä täällä blogin puolella. Kysymykset koskevat ihoa ja sen palautumista, raskausarpia, saavutetun painon ylläpitoa, sosiaalisia tilanteita yms. Kysymyksiä saa esittää, vastaan niihin osaamiseni ja oman avoimuuteni mukaisesti.

Tällä kertaa otan puheenaiheeksi pohkeet. Miksi? Koska yksi yleinen piirre jos painoa löytyy enemmän ovat isot pohkeet. Kun keho kantaa päivittäin isoa kuormaa, pohkeet tekevät siitä isoimman työn. Samalla tavalla kuin polvet ovat liiallisen kuorman vuoksi koetuksella, myös pohkeet saavat kovan treenin joka päivä. Itselläni paino oli vuonna 2009 melkein 110kg, joten pohkeet ovat silloin olleet kymmeniä kiloja suuremmalla koetuksella kuin nykyään. Muistan, kuinka pienetkin kävelylenkit saivat pohkeet aina ihan tuleen. Jalkapöytäni on myös silloin laskenut, joskaan se ei koskaan ole ollut mitenkään erityisen korkea. Minulla on siis aina ollut ns. pullajalka. Ja toki, myös pohkeeni ovat jo luonnostaan isot. Eli vaikka olisin ollut ikäni hoikka, pohkeeni olisivat silti mitä luultavimmin normaalia isommat.

Pohkeeni ovat kehossani sellainen osa, johon olen toki tottunut, mutta mitä ehkä itse karsastan eniten. En koskaan pidä mekkoja tai hameita ja jos pidänkin, laitan ehdottomasti peittävät mustat sukkahousut. Pohkeissani on myös selluliittia. Selluliitti onkin eräs blogisarjan jaksoista, johon tulen myöhemmin pureutumaan tarkemmin. Minua on jonkun verran kiusattu pohkeistani, mutta en silti ole siitä sen suuremmin traumatisoitunut. Pystyn elämään pohkeideni kanssa, mutta eivät missään nimessä ole kehoni lemppariosa. Kadehdin kapeasäärisiä naisia! Voi kun itselläkin olisi kauniit ja kapeat pohkeet, tai eritoten nilkat. Isommatkin pohkeet voivat olla kauniit, jos sääret ovat hoikemmat. Mutta itselläni on niin sanottu cancles, eli nilkka tuntuu puuttuvan. (Nauratti edes kirjoittaa tuo lause, haha.)

Onneksi jalkani ovat aika pitkät ja korkkareilla saa jotain apua nilkkoihin, mutta painajaiseni olisi laittaa tennarit ja mekko/shortsit. Shortsitkin ylipäätään ovat minulle ehdoton nounou.

Laihtuvatko pohkeet?

Kun laihduin, myös pohkeeni laihtuivat. Eli ne kyllä kutistuvat mukana. Mutta rasvaahan ei pysty polttamaan tai laihduttamaan paikallisesti sieltä mistä itse haluaa. Olen vuosikausia etsinyt tietoa, että mitä suurille pohkeille voisi laihdutuksen sijaan yrittää tehdä. Joka paikassa on sanottu, että älä treenaa niitä ja sitä ohjetta olen tyhmänä noudattanut.

Päärynä- ja tiimalasivartalon ongelma?

Sukuvikana meidän suvun naisilla on huono verenkierto jaloissa. Veri ja nesteet kulkevat jalkoihin, mutta eivät takaisin ylös. Meillä kaikilla on raskaampi ala- kuin yläkroppa. Tähän aivan ehdoton lääke on liike. Pohkeita siis tulee treenata, mutta pitkiä sarjoja pienillä painoilla, jopa 50 toiston sarjoja. Näin pohkeiden verenkierto ja aineenvaihdunta parantuu ja pitkät lihakset kehittyvät. Myös lymfahierontaa kannattaa ehdottomasti harkita.

Kysyin jopa plastiikkakirurgia W:llä, kun olin siellä happokuorinnassa (postaus tässä), että voiko pohkeille tehdä kirurgisesti mitään ja kuulemma ei oikein voi. Etenkin, jos nilkka on iso, kuten minulla. Jos pohkeeni pienentäisi kirurgisesti, sääristäni tulisi vain tasapaksut pötköt. Nilkan operointi on kuulemma hyvin vaarallista, eikä se kannata. Eli nyt vaan reeniä, poro, reeniä. Ja toisaalta hyväksyä se fakta, että pohkeeni tulevat aina olemaan isot ja keskittyä vain niiden kiinteyttämiseen and just f*cking embrace them. #canclespositivity

Käyttöön otan myös tukisukat (seksikästä), hieronnan sekä palauttavan aerobisen ja säännöllisen venyttelyn. Kaikki, mikä parantaa pohkeiden verenkiertoa. Korostan edelleen, että pohkeet ovat sellainen asia, joiden takia en ole epävarma mutta tiedostan, että olisin paremman näköinen kauniilla, kapeilla säärillä. On hyvä, että pohkeissa on muotoa ja pihviä, mutta omistani voisin jo mielellään lahjoittaa vähäosaisille. Vaikka niille miehille, jotka treenaavat pohkeitaan vuosia ilman sen suurempaa kehitystä. Sorry bros, se kaikki pihvi tuli ilmeisesti mulle.

No ne saappaat?

Saappaiden löytäminen on isopohkeiselle naiselle yhtä tuskaa. Nilkkureista on oikein välitä, koska ne usein katkaisevat jalan juuri väärästä kohtaa, tehden niistä vieläkin isommat näköiset. Suosin saappaita, joissa on käytetty stretch-materiaalia. Saatan löytää sopivia saappaita Hennesistä tai vaikkapa Cittarista. Viime vuonna ostin ihanat saappaat, mitkä käytin puhki ja nyt itken verta kun omaa kokoani ei vieläkään ole tullut varastoon. Kengät olivat kenkäcity.fi sivustolta, missä on enemmänkn xl-vartisia kenkiä. Myös KipKop stroresta olen löytänyt yhdet saappaat. Myös muista kaupoista voi ihan sattumalta löytää sopivia ja otan mielelläni vinkkejä vastaan. Nyt löysin Zalandosta yhdet, mutta niiden jalkaan saaminen on yksi perkuleen työmaa.

Okei, nyt on aika 1:st world problems, eli ottakaa jälleen minun kitinät huumorilla.

Treenihousut täältä ja täältä

Koodilla PAULIINA15 -15% alea. Voimassa toistaiseksi. 

Uutta! Bia Brazil -mallistoon on tullut nyt Plus size koko. 

 

EDELLINEN POSTAUS: MODERNI KIRPPIS, ZADAA

 

16 Comments

 1. J sanoo:

  Jes, mahtavaa että teet tälläsen sarjan! Täällä ainakin yksi kiinnostunut.

 2. Noelia sanoo:

  Hei, täällä kans yksi iso pohkeinen kenellä vaikea löytää istuvia saappaita 🙂 mua kiinnostaisi ihan hirveästi tietää, minkä nimiset saappaat oli ne mitkä olit löytänyt zalandolta?:)

 3. Airi sanoo:

  Hei!

  Olipa lohduttavaa kuulla, että on muitakin paksu pohkeisia. Minulla on aina ollut ( siis myös silloin, kun olin laiha ) paksut pohkeet. Olen aina haaveillut pitkistä saappaista, mutta eihän ne mahdu minun paksuihin pohkeisiini. Olisi ihanaa, että voisi laittaa pitkät saappaat ja hameen, mutta kun ei vaan voi. Täytyy koettaa käydä katsomassa Hennesissä ja Cittarissa jos vaikka olisi tuuria. Mutta toistaiseksi pitää mennä nilkkurilla ja pitkillä housuilla.

  Airi

  • Patu sanoo:

   Kannattaa googlettaa saappaat leveällä varrella. Suomesta ja etenkin ulkoimailta saattaa nettikaupoista löytyä. 🙂

 4. Susana sanoo:

  Ihanaa kuulla, että jollain muullakin on sama ongelma. Olen aina ollut suht hoikka mutta pohkeeni (ja reiteni) ovat oleet isot. Miehenikin on sanonut, että ei ole kenelläkään näin isoja pohkeita ennen nähnyt. Parisuhteen myötä painoni nousi noin 50 kilosta pahimmillaan 64 kiloon useamman vuoden aikana. Reilu vuosi sitten sairastuin, jonka takia jouduin rajoittamaan ruokavaliotani hyvin rankalla kädellä. Painoni alhaisimmillaan oli sen 50 kiloa ja nyt on tullu viisi kiloa takaisinkin, ja aina vain pohkeeni tuntuvat olevan samaa kokoa painoin sitten mitä tahansa.

  Housujen ja pitkävartisten kenkien jopa sukkien ostaminen on yhtä tuskaa. Hameita en mielelläni ole koskaan tämän takia tykännyt käyttää, koska ei vain näytä hyvältä. Joskus on vain ollut pakko, ja sukkahousut on silloin ihan must. Shortseja voin käyttää silloin kun en ole ihmisten ilmoilla.

  Itse olen myös karttanut pohkeiden treenaamista, mutta jos minä nyt alkaisin tekemään sitäkin. Verenkiertoni ylipäätään raajoissa on hyvin huonoa, joten kaikki mikä sitä parantaisi on tervetullutta.

  • Patu sanoo:

   Minä myös otan nyt nuo pitkät sarjat ja venyttelyn ihan kunnolla käyttöön. Kerro myöhemmin, että auttoiko sinulla! 🙂

 5. Maria sanoo:

  Allekirjoitan joka lauseen! Voisin puhua sun kanssa paksuista nilkoista ja pohkeista loputtomiin. Lisänä vielä huono verenkierto ja juuri käyty laskimoiden laser-poisto ja ikäähän on alle 30😃 Lohduttavaa et jollain muullakin (ja noinkin kuumalla mimmillä) on tällaisia ongelmia ja puhuu niistä vielä häpeilemättä ääneen, osu ja uppos♥️ Ihanaa syksyä sulle!

 6. S sanoo:

  Siis voin niin samaistua! Oon ite hyvin lyhyt (159cm) ja myös mun jalat on lyhyt ja perintönä olen myös saanut nämä cancles eli siis paksut pohkeet ja vielä paksummat nilkat😂 Siis ihan kamalaa, kun nilkka on yhtä paksu kuin pohje! Samaten myös kadehdin hoikkanilkkaisi kavereitani, kun omat pohkeet näyttää kulmasta kuin kulmasta paksuilta ja sitä ne myös onkin. Ihanaa, etten ole ainoa asian kanssa! Kiitos tästä postauksesta👌🏻

 7. Irina sanoo:

  Oi ihanaa! Ei siis isot pohkeet ja muut ärsyttävyydet, mutta että on joku muukin, jolta puuttuu takanilkka. 😀 Mä en ole eläissäni törmännyt kehenkään muuhun, jolla olisi sama ongelma kuin mulla ja nyt! Pohkeetkin on kyllä isot, mutta eniten kärsin tätisääristä eli nilkan puuttuessa pohja alkaa suppilomaisesti ihan alhaalta asti.

 8. Sohvi sanoo:

  Mulle hieroja on neuvonut lasketaan kylmää vettä polvesta alaspäin suihkun jälkeen, kun myöskin huono verenkierto jaloissa 🙂 tuntuu ainakin että veri lähtee kiertämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *