Miltä tuntuu palata salille pienen tauon jälkeen?
21.5.2015
Trying to please everyone
23.5.2015
Show all

Liebster Awards- blogihaaste.

Sain 100 yötä kesään-blogin Emmalta blogihaasteen ja täältä pesee! 😛

1. Mitä haluaisit sanoa viisi vuotta nuoremmalle itsellesi nyt, kun tiedät mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Uskalla unelmoida, koska kaikki ne asiat joista vaan uskallat unelmoida, tulee toteutumaan. Mä lupaan. <3

Tee hyvää ja saat hyvää takaisin. Usko aina parempaan ja tee töitä unelmiesi eteen. Kaikki unelmat on tähän mennessä saavutettu ja nyt on tehty uusia unelmia. Sellaisia, joista sulle en edes uskalla kertoa. Kerron sulle, että avainasemassa on rakkaus. Rakkaus jonka löydät ja saa sinut rakastamaan myös itseäsi.

2. Kotisohva, kotimaan loma vai ulkomaanmatka?

Nolo paljastus, mutta en oo aikuisiällä vielä kertaakaan matkustanut. Mutta matkakuume alkaa ehkä hieman olemaan.. pitäisikin tehdä erikseen postaus, minne lukijat saisivat antaa matkustusvinkkejään. Mutta siis, koti, ei nyt ehkä sohva. Mutta olen kotihiiri (mutta loma tekisi varmasti hyvää). 🙂

3. Enkeleitä onko heitä?

Hmm, mä en oikeasti tiedä, että mitä ajatella esimerkisi uskonnosta ja jumalasta. Enemmän uskon ehkä  uudelleensyntymiseen ja esimerkiksi karmaan.. Papan ja Vikin tuhkat on mökillä, siellä jossa molempien oli hyvä olla. Mä en tiedä mitä ajatella kuoleman jälkeistä elämästä.. keskityn ehkä nyt niin tähän elämään täällä. Toivon vaan, että kaikilla edesmenneillä on hyvä olla. Välillä ehkä mietin, että harmi kun mun avomies ei ikinä ehtinyt näkemään mun pappaa ja vaaria. Mutta en tiedä.. mitä ihmisen sielulle tapahtuu kun ihminen kuolee?

4. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla.

intohimoinen, hassu, herkkä, rakastavainen, hanupetteri

5. Kaksi lempiväriä.

Violetti (minkä sanon aina hassusti vialetti ja porukka ihmettelee) ja oliivinvihreä (mun silmien väri, koska oon narsisti :D)

6. Maa johon haluat matkustaa.

Yhdysvallat, Nykiin. Sinne oon halunnut aina mennä.

7. Ruoka/ruoka-aine, josta toivoisit pitäväsi.

Hmm, eipä ole oikein mitään mistä en pidä ja joka olisi tärkeä ruoka-aine. Oon tosi kaikkiruokainen. Silli on sellanen joka ei vaan uppoo, mutta oon kyllä hyvin pärjännyt tähän asti ilman silliä. 😀

8. Kaksi asiaa, joita et ymmärrä miehissä.

Sitä miten ne ei löydä mitään. Siis oikeesti. Kun ei ne ees eti!! Seisoo vaan paikallaan ja huutaa, että “missä, missä, missä“. Herrajeesus ota silmä käteen ja etsi!!

Että miksi, oiiiii mikkkkssiiiiiiiiiiiii kaikki pitää tehdä viime tipassa. Vaikka olen koko viikon hokenut, että ota sitten se pukusi esille lauantain juhlia varten, niin ei. Lauantai-aamuna VIITTÄ minuuttia ennen kun pitäisi lähteä kuuluu “missä, missä, missä“. Sitten jostain kaapin pohjalta kaivetaan se puku. Mikä on helllllvvvvvvetin ryppynen, mutta paskat. Nyt on mentävä ja mä en ala minkään äijän vaatteita saatana silittään. Se on aikuinen äijä ja siinäs tulee sit juhliin ryppysessä puvussa. Ja sitten juhlissa tottakai kommentoidaan sen ryppystä pukua ja katsokaan mua tuomitsevasti…… …………. anteeksi, että en hoitanut kodinhoitajan virkaani koska olin liian kiireinen käymään töissä sekä koulussa ja elään 2010-luvulla.

Huh. Huomaakohan tosta, että mulla oli jotain pieniä patoutumia.. 😀

FB_IMG_1432234323935

9. Päiväsi toisena henkilönä, kuka haluaisit olla?

Tää oli paha, tosi paha. Mietin tätä pitkää ja ei oo mitään sellasta, että ah, se ihminen minä haluaisin olla. Ehkä joku tosi sosiaalinen ja superpositiivinen ihminen. Olisi kiva tietää se ajatusmaailma, että miten sellainen ihana positiivisuus ja rohkea sosiaalisuus syntyy. 🙂

FB_IMG_1430398053263-1

10. Maailma on täynnä ongelmia ja hankaluuksia, missä haluaisit auttaa eniten?

Sanoisin Suomelle, että herrasiunaa älkää kiusatko yrittäjiä niin paljoa. Yrittäjyys ja uudet yritykset tuovat lisää työpaikkoja plus ulkomaankauppaa. Ihmisiä pitäisi minun mielestäni nimenomaan rohkaista yrittäjiksi eikä ajaa Suomesta pois viimeisetkin rikkaat yrittäjät.. tai yleensäkin rikkaat ihmiset.

Maailmanlaajuisesti ajateltu lähellä sydäntä ovat ihmisarvot. Naisten asema, vähemmistöt. Myös eläinten oikeudet ovat minulle tärkeä asia.

FB_IMG_1432240720968

Ensimmäisenä poistaisin käsitteen “lievä raiskaus”. Mikä helvetti se on? Voiko raiskaus koskaan olla lievä? Myös isommat tuomiot raiskauksista. Naurettavaa, että vaikka lapsen raiskaamisesta istuu linnassa ihan pienen tuomion, mutta talousrikoksesta saa heti maksimirangaistuksen.

FB_IMG_1432240400009

Kehitysapua on mielestäni tässä maailmassa vain laastaria. Niin kauan kun raha on valtaa, ei tätä maailmaa voida täydellisesti pelastaa. Toki, silti haluan antaa apuni, kunhan tiedän, että rahat menevät lyhentämättöminä oikeasti sinne minne pitääkin.

11. Hame vai housut?

Housut ehkä enemmänkin… Voisin kyllä yrittää opetella mekkoihin/hameisiin.

IMG_20150520_115449

Haastan tähän Outin! 🙂

12 Comments

 1. Elina sanoo:

  Eiiii saamari repesin tota kuvausta, miten miehet ei osaa etsiä mitään!!! I feel you!! 😀
  Meilläkin AINA mun täytyy tietää jokaikisen esineen ja asiaan sijainti ja toinen ei tee elettäkään etsiäkseen. Siis ARGH, silmät käteen 😀

 2. Sipesirpa sanoo:

  Suomen laissa ei enää ole kohtaa “lievä raiskaus”, MUTTA… sen tilalla on uusi lievempi asteikko. Käytännössä siis melkein sama asia. Samaa mieltä olen, että on todella ihmisarvoa alentavaa käyttää tuollaisia ilmauksia ja nimikkeitä raiskauksista. Suomessa on pienet tuomiot moneen muuhun maahan verratessa lähes kaikissa rikoksissa, mutta itse en usko eikä tutkimuksetkaan puolla sitä, että kovemmat tuomiot pienentäisivät raiskauksien tai muiden rikoksien määrää tai olisi mitenkään muutenkaan kannattavaa yhteiskunnalle. Pitkät tuomiot tutkimusten mukaan ainoastaan lisäävät rikoksia – pitkä vankila-aika sulkee monia reittejä vangilta, josta seuraa että rikoksenuusinta on erittäin todennäköistä. Pohjois-Amerikka on erinomainen esimerkki juuri tästä ilmiöstä.

  Mutta ymmärrän myös sen, että tuomioissa on kyse kansan oikeudentajusta, kansa haluaa oikeutta. En valitettavasti usko kuitenkaan, että siinä lisääntyy kenenkään oikeus, jos vanki mätänee vuosikymmeniä vankilassa yhteiskunnan elätettävänä, jonka jälkeen on täysin tipahtanut raiteilta ja ainoat sosiaaliset linkit ovat rikollisia yhteyksiä. Sellainen ihminen vasta kuormittaakin jatkossa yhteiskuntaa, niin rikoksien kuin kustannuksienkin puolesta. Itse uskon, että vankila on instituutiona todella vanhentunut eikä sovi enää 2015 länsimaihin. Silti en osaa tarjota mitään toista ratkaisua. Itse kannatan suurta ennaltaehkäisyä esimerkiksi juuri mainitsemissasi seksuaalirikoksissa. Avoin ilmapiiri, jossa ihmiset uskaltavat pyytää ja saavat apua. Esimerkiksi pedofilisia ajatuksia omaava ihminen ei varmastikaan kauhean helposti hakeudu minnekään, missä asia pitäisi tuoda ilmi jotta saisi apua – leimaantuminen on niin suurta. Jos apua olisi helpommin saatavilla, sillä ehkäistäisiin paljon tehokkaammin lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Välillä koen todella suurta pettymystä ihmisten mustavalkoisista ajatuksista, kun esimerkiksi uhotaan, että pedofiileilta pitäisi leikata vehkeet irti, jotteivat sortuisi tekoihinsa enää. Voiko joku näin naivisti todella ajatella? Lastahan ei pysty mitenkään muuten raiskaamaan tai seksuaalisesti ahdistelemaan…?

  Ettei kukaan nokkela ymmärrä tekstiäni väärin, niin korostan, että ajatukseni kumpuavat ennen kaikkea ihmisten hyvinvoinnista. En ajattele, että rikoksista eli normien rikkomisesta ei pitäisi olla mitään seuraamuksia tai sanktioita. Valitettavasti usein ihmisten mustavalkoiset ja vihasta turhautuneet ajatukset ja toiveet eivät ole sitä, mitä yhteiskunta tarvitsee rikoksien vähentämiseen. Meni muutenkin vähän offtopic, mutta kommentoin nyt kun tilaisuus tuli 🙂

  • Hyvä kun korjasit, vai on sellainen muutos tullut. Ja erittäin loistavia näkökulmia, joissa olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Ja ehkä siinä on kyse juurikin tuosta sinun mainitsemasta oikeudesta. Tuntuu niin väärältä, että uhri kärsii teon aiheuttamista henkisistä traumoista mahdollisesti koko ikänsä, mutta rikoksen tekijä pääsee ns. paljon helpommalla.

   Erittäin hyvä kommentti ja minä ainakin ymmärsin kantasi. 🙂

 3. idaelisa sanoo:

  Hahaha toi avautuminen kasi-kohdassa :DDD

  Ihana toi vikan kuvan mekko, mäki haluisin osta käyttää tollasia! Makkarat ja pläskit vaa ahdistaa liikaa, pitäis päästä niistä eroon.

 4. Riinakaisa sanoo:

  Pakko kanssa kompata, että toi kohta 8 on niin totta!
  Taitaa olla miehissä joku oletusasetus 😀

 5. Mona sanoo:

  “Kaksi asiaa, joita et ymmärrä miehissä”-vastaus; touché :’DDDDD

  Ihan paras ku alkaa toi “missä, missä, missä?!” huutelu, ja pystyt vastaamaan yhtään etsimättä esim että “hyllyn päällä” 😀
  Tai just että ukko seisoo pöydän vieressä: “Missä mun iPad?” “…pöydällä” “MISSÄ, EI SE OO TÄSSÄ!!!” Ja lopulte se löytyy jonkun lehden alta. SIITÄ PÖYDÄLTÄ.

  Argh. Patoutumat.. 😀

 6. Outi Karita sanoo:

  Aloin tässä miettimään omia vastauksia pikkuhiljaa paremmin ja kääk! Huomasin, ettei täällä oo mun kommenttia, kenties jossain bittiavaruudessa 😛 ihanaa kun haastoit ja haaste otettu vastaan, en vaan vielä ole ehtinyt siihen kunnolla tarttumaan… Tuo kohta 8, juurikin noin 😀 muutenkin oli kiva lukea sun vastauksia 🙂

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *