Resting bitch face -syndrooma
27.10.2015
Vinkki laihduttajalle: Maksimisyke HIIT ennen treeniä
29.10.2015
Show all

Menestys ja onnellinen elämä – Brian Tracy

 

Halusin lukea kirjan aiheesta motivaatio. Löysin yhden kirjan koulun nettikirjaston haulla, menin kirjastoon ja löytänytkään sitä. Silmiini osui eräs toinen kirja. Vanhat kannet, jotka olivat jo melkein irti. Menestys & onnellinen elämä, kirjoittajana Brian Tracy. Otetaan sitten kai tämä. Kirjan nimi on ainakin aika mielenkiintoinen.

Ainoa toiveeni oli, että kirja ei olisi hömppää. Jotain kasarihömppää.

Luen sisällysluetteloa läpi.

Luen johdannon.

Luen ensimmäisen luvun.

Tämä kirja tulee olemaan paras kirja mitä olen ikinä lukenut. Tiedän sen jo nyt.

Menestys ja onnellinen elämä

Brian Tracy on onnistunut keräämään yksien kansien sisälle niin hienosti koko elämämme tärkeimmät ajattelumallit ja niiden kulmakivet. Välillä happea haukkoen kääntelen sivuja ja janoan lisää tätä tietämystä. Haluan päästä loppuun ja tietää kaiken, mutta samalla en halua, että kirja loppuu. Sivu sivulta, lause lauseelta kirjoittaja onnistuu sanomaan selkokielellä sen, jonka jokainen edes jollain tavalla jo tiedostaa, mutta vain harva toteuttaa näitä oppeja omassa elämässään.

Mistä on siis kyse? Kuten otsikko sanoi, kirja lupaa sinulle menestystä ja onnellisen elämän. Mitä sinun tulee tehdä, jotta teet elämästäsi parhaan mahdollisen. Se ei ole vaikeaa, se ei ole mahdotonta. Siihen tarvitaan vain oikeanlainen ajatusmaailma. Vetovoiman laki; vedät puoleesi sitä mitä itse olet. Jos olet onnellinen ihminen, vedät puoleesi onnellisia ihmisiä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta miten saavutamme ensin tuon onnellisuuden, jotta voimme vetää sitä puoleemme. Kirjoittaja opastaa nerokkaasti lukijaa askel askeleelta kohti hyödyllisempää ja tuottavampaa ajattelutapaa. Kirja on täynnä voimakkaita sitaatteja. Kirja on täynnä hetkiä, kun on vain pakko laskea kirja alas ja todeta, että ”tuo on täysin totta!”. Kun tämän kirjan on lukenut, ei elämä ole enää entisensä. Koen, että kirjan lukemista on minulle hyötyä niin oman elämän kohentamisessa kuin fyysisen kuntoni sekä liike-älyni parantamisessa. ”Olet mitä ajattelet” on yksi keskeisimmistä kirjan ajatuksista. Jos ajattelet olevasi huono ja kelvoton, käyttäydyt myös sen mukaisesti ja sellaiseksi myös koko elämäsi muuttuu. Jos puolestaan ajattelet olevasi hyvä ja koet, että sinulla on jotain hienoa annettavaksi maailmalle, sellaisena alat myös itsesi näkemään. Kun näet itsesi positiivisessa valossa, pian muutkin ajattelevat niin ja vedät puoleesi hyviä asioita. Jos ajattelet vain negatiivisia asioita, huomaat vain negatiivisia asioita ja elämästäsi tulee negatiivista. Kuvittele siis millaiseksi elämäsi muttuu, jos päätätkin kääntää ajattelumallisi positiivisiksi. Kuvittele, kuinka suuri vaikutus sillä olisi sinuun, ihmissuhteisiisi. Ihmiset usein tekevät sen virheen, että kuvittelevat olevansa vain elämän vietävissä ja että heillä ole juurikaan vaikutusta tai valtaa heidän omaan elämäänsä; toinen menestyy, koska on onnekas, toinen epäonnistuu huonon tuurin vuoksi. Ei, toinen menestyy, koska hänen koko olemuksesta ja ajattelunsa on suunnattu kohti menestystä. Olet mitä ajattelet. Jokaiselle tapahtuu sekä huonoja ja hyviä asioita, onkin kyse siitä, miten suhtaudumme niihin.

Kuvittele, että heräät huomenna ja et muista elämästäsi mitään.  Voit aloittaa kaiken alusta. Olet kuin tyhjä taulu, johon luot ihailemasi kuvan. Päätät lähteä kohti unelma-elämääsi, ilman totuttuja vanhoja kaavoja tai ajatusmalleja. Kaikki ne tavat, joita toteutamme päivittäin, ovat opittuja. Voimme siis oppia niistä myös pois. Kuvittele, että jos sinulla olisi joku pelko tai fobia. Pelkäät vaikkapa esiintymistä. Palataan ajatusleikkiin siitä, että heräät ilman muistoja. Joku sanoo sinulle, että olet loistava esiintyvä. Nyt luultavasti osaat esiintyä rennosti ja jopa nautit tilanteesta. Jos joku olisi sanonut sinulle sen, että pelkäät ja jännität esiintymistä, varmasti olisi jälleen käynyt niin ja olisit ollut kömpelö esiintymään. Mikä on näiden tilanteiden ero? Ajattelumallit. Jos ajattelet, että pysyt, pystyt siihen varmasti. Jos mielesi valtaa epäily, suorituksesi on varmasti heikompi. Jos sinulla on jokin tavoite elämässä, ajattele itsesi siihen tilanteeseen, että olet jo saavuttanut haluamasi. Eikö ole hieno tunne? Nyt tästä eteenpäin kuvittele tilannetta joka päivä ja joka päivä pyri tätä tavoittasi kohti. Älä suostu ajattelemaan asiasta tai sen tavoittelemisesta mitään negatiivista. Pelko on meidän suurin esteemme elämässä. Kaikki uusi on aina uhka mutta se on yhtä paljon myös mahdollisuus. Jos epäonnistut yrityksessäsi, voit ottaa sen joko kokemuksena tai tappiona. Jos päätät ottaa sen kokemuksena, olet jälleen askeleen lähempänä tavoitteitasi. Huomaatteko kuinka suuri voima ajatuksilla on? Sinulla on valta valita oletko yrittäjä vai luovuttaja.

Heti kun tajuamme sen, että elämä on täysin sitä mitä siitä itse tekee, kaikesta tulee helpompaa ja yksinkertaisempaa. Sinä päätät menestytkö, ei vanhempasi, ei ystäväsi, ei kukaan muu kuin sinä. Kuinka paljon esimerkiksi juurikin vanhemmillamme on alitajuntaista vaikutusvaltaa ajatuksiimme ja meidän elämänvalintoihimme. Jos isäsi on aina sanonut, että ei teidän suvusta kenestäkään ole yrittäjäksi, niin miten se vaikuttaa sinuun? Todennäköisesti sinäkään et osaa ajatella suuresti ja isäsi rajoittunut ajattelutapa/pelot estävät alitajuntaisesti sinuakin yrittämästä jotain hienoa. Kuvittele taas tilanne niin, että et muistaisi elämästäsi mitään. Et muistaisi tuon kaltaisia epäilyksiä tai pelkoja. Tekisit sen mitä haluaisit. Kuuntelisit itseäsi ja sydäntäsi, ilman, että antaisit minkään elämänkokemuksesi vaikuttaa siihen negatiivisesti. Usein ajatuksemme ovat suurimpia vihollisimpiamme. Olemme itse pahin rajoittajamme.

Kuvittele elämäsi sellaisena, että olisit siihen äärimmäisen tyytyväinen. Mitä siihen kuuluu ja millainen olet? Aseta itsellesi korkeita, mutta realistisia tavoitteita. Tutki, opi, kuuntele ja ole kiinnostunut. Kaikki on kiinni sinusta. Vain sinä voit tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin olet aina halunnut. Myös sinä voit antaa elämäsi lipua ohi, koska pelkäät tai et jaksa tehdä asioita unelmiesi eteen.

Oli kyse urasta, luonteenpiirteestä tai esimerkiksi fyysisestä kunnosta, sinulla on kaikki valta tehdä asioita sen eteen, että saat haluamasi.

Kiitos Brian Tracy, tämä kirja muutti minun elämäni lopullisesti parempaan. Tämän kirjan aion ostaa itselleni omaan kokoelmaani ja lukea tätä aina kun usko itseeni on loppumassa. Tätä kirjaa ei voi olla lukea ilman, että ajattelutavoissa tapahtuu lopullisesti suuria muutoksia kohti parempaa. Mieletön, voimauttava opus. Klassikko!

#briantracyonjumala

 

2 Comments

  1. Linda sanoo:

    Moikka!

    Oletko huomannut, että Brian Tracylla on myös mahtavia videoita youtubessa? Itse olen kahlannut ne varmaan kaikki läpi . Osa videoista on vanhoja mutta todellakin ikivihreitä ja ihan tämän päivän asiaa. Muuten se paperille kirjoitettu lista asioista, jotka haluat saavuttaa, oikeesti toimii. Olen testannut 🙂 Olen itse ajatellut hyötyväni noista lähinnä työelämässä, mutta varmaan voisin taas katsoa jonkin videon ja kopioida mallit myös omaan laihdutusprojektiini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *