Pitäisikö saliohjelmasi päivittää?
25.2.2016
Liikkujan paras kaveri!
2.3.2016
Show all

Mistä pt-palveluiden hinta koostuu

Minun piti jo alunperin tehdä aiheesta postaus ja edellinen postaus vaan korosti entisestään, että tästä kannattaisi kirjoittaa. Tämä on aihe, josta olen jo pitkään halunnut nostaa kissan pöydälle. 🙂

Aloitetaan sillä, että jokainen yrittäjäksi alkava tarvitsee aina pääomaa, jotta voi aloittaa yrityksen. Omilleen olisi päästävä ja katteet on laskettava myös sen mukaisiksi. Siinä missä palkkatyöläinen saa palkkansa yritykseltä, yrittäjä saa sen asiakkailta. Yrittäjä maksaa itse asiakkaalta saamastaan summasta sen, minkä työnantaja maksaa kun puhutaan palkkatyöstä. Jos saat 10€ tuntipalkkaa, se maksaa työantajallesi noin 20€. Yrittäjälle jää nämä ylimääräiset kulut itselleen maksettavaksi. Asiakkaan maksamista summista yrittäjältä lähtee siis verot, sosiaali- ja eläkemaksut, suorat ja epäsuorat kulut. Koulutusmaksut, nettisivut, bensakulut, tulostin.. kaikki yrittäjä maksaa itse. Lisäksi itelleen tulisi pystyi nostamaan palkkaa, että elämäänkin pystyisi.

Rahaa tulisi jäädä myös sen verran, että varaa jäisi jatko-opiskelulle ja ammattitaitonsa jatkuvalle kehittämiselle. Ja toki, jotta yritys on kannattava, katteen tulisi olla nimenomaan kattava. Jos kaikki hinnat aina poljetaan alas, se ei pitkässä juoksussa ole kenenkään etu.

IMG_7078

Personal trainereiden hinnoissa on 24% alv eli jos maksat minulle 100€ siitä lähtee valtiolle heti oma reilu osuutensa alvin muodossa (noin 20€). Myöhemmin kuvaan tulevat vielä verot ja muut hienoudet, jotka jo aikaisemminkin mainitsinkin.

Jos jakelisin liukuhihnalla samoja ohjelmia, tuntipalkkani olisi varmasti parempi. Mutta kun teen räätälöityjä ohjelmia, käytän niihin myös aikaa ja energiaa. Koen, että asiallinen hinta nostaa niin minun kuin asiakkaan motivaatiota. Halvalla toki saa halpaa, jos sellaista haluaa. 🙂

Netti on pullollaan erilaisia verkkovalmennuksia. Toki, jos sama ohjelma myydään esimerkiksi 100 ihmiselle, siihen menee vähemmän työaikaa verrattain jos 100 ihmiselle tekee räätälöidyt ohjelmat. Jos minä tekisin nyt viidelle ihmiselle kaikille saman ohjelman, varmasti pyytäisin vähemmän rahaa per asiakas. Mutta samalla myös ohjelmien yksilöllisyys kärsisi. Toki, ryhmävalmennukset ja verkkokurssit eivät ole minulle kirosana, mutta niihinkin otan maksimissaan 15 ihmistä, en yhtään sen enempää kerrallaan. Haluan olla varma siitä, että varmasti pystyn pitämään kaikki ihmiset hyppysissäni ja varmasti olemaan kaikille avuksi.

Koen, että isompien firmojen nettikurssit sum muut eivät ole juuri ollenkaan huomioon ihmisen yksilöllisyyttä. Hienosti brändätty ja mainostettu tuote kuitenkin puree ihmisiin.

Photo 4.2.2016 20.22.10

Terveys on kuitenkin ehkä tärkein asia, mitä meillä on ja mielestäni sen kanssa ei tulisi pelleillä. Tuskin kukaan ostaisi halvalla putkimiestä tekemään remonttia tai itse haluaisi antaa alennusta omasta palkastaan. Yrittäjä on ihan normaali ihminen, joka yrittää tehdä elantonsa. Ei ahnea kusipää. Suomessa nyt vain jostain syystä yrittäjyyttä ei kauheasti tueta ja siitä kärsii myös se asiakas. Kelatkaa sitä maailmaa, jos yrittäjyyttä oikeasti tuettaisiin; halvemmat hinnat, enemmän työpaikkoja.. ei paskempi homma? 🙂

Mutta henkilökohtaisesti minua korpee erilaiset massatuotantodieetit, jotka polkevat koko alan hintoja alas ja antavat asiakkaille todella väärän kuvan hinnoista. (Ja yleinen hintojen alas polkeminen ihan kaikessa, sehän vain pahentaa Suomen tilannetta). Ihmiset eivät tajua, että mikä terveyspommi erilaisissa tuskadieeteissä piilee. Mielestäni on suorastaan jopa kauhistuttava ajatus, että silloin kun on kyse siitä omasta terveydestä, niin etsitään se halvin mahdollinen vaihtoehto. Mutta sitten kenellekkään ei tee pahaa maksaa 5€ röökiaskista tai siideristä. Se on vähän hassua se.

IMG_7055

Vaikka olen aloitteleva pt, tiedostan oman ammattitaitoni ja sen, että minulla on asiakkaalle paljon tarjottavaa. En tee vain ohjelmaa, vaan oikeat ja toimivat työkalut elämäntapojen muuttamiseen. Tarjoan tulevissa valmennuksissani asiakkaalle itsestäni todella paljon. Haluan kulkea asiakkaan vierellä ja yhdessä teurastaa ne demonit ja rakentaa sen uudenlaisen elämän. Kun pääsen kunnolla aloittamaan varsinaiset valmennukset, tiedän, että minulla on tarjota laihduttaville asiakkaille todella paljon jotain sellaista, mitä muilla valmentajilla ei ole.

Takaisin hintoihin. Otetaanpa lähempään tarkasteluun vaikka tuo kuntosaliohjaus 40€/h.

Otetaan siitä pelkästään alv ja bensakulut pois. Hinnaksi jää 25€. Okei, vielä aika korkea tuntipalkka. Sitten kun pakkaan lisää vielä verot, yellit ja koulutusmaksut, niin ei se summa oikeastaan olekkaan niin paljoa enää. Ja että oikeasti siitä pitäisi jäädä jotain sinne ruokakauppaankin kassalle maksettavaksi. Sekä työpuhelinlaskuun ja vuokraan.

Ja mitä tulee alennuksiin, niin miettikää jos teidän pomo ehdottaisi teille palkanalennusta. “Teeppä tuo perjantai hei puoleen hintaan.. pliis.” Mikä olisi sun työmotivaatio perjantaina?

Jäin miettimään erään kommentin jälkeen erästä nettivalmennusta. Kahden nimekkään valmentajan 2 kk verkkosetti maksoi 99€. Siitä kaikki verot ja muut pois, niin jäljelle jää noin 60€. Tämä vielä jaetaan mahdollisesti näiden kahden valmentajan kesken. 30€ kahdelta kuukaudelta jää käteen.

Nyt ei ihan kaikki täsmää. Tuossa kohtaa asiakas ei voi saada hyvää ja laadukasta ohjelmaa. Tai sitten valmentaja on vaan tykkää tehdä ohjelmia hyväntekeväisyyttään.

Korostan kuitenkin, että tarjoamani hinnat eivät ihan oikeasti ole vielä kalliit. Ne ovat kalliit ehkä suhteutettuna siihen, että olen aloitteva pt. Sen myönnän. Mutta seison itsevarmasti ammattitaitoni ja oman elämäni tuoman kokemuksen takana. Toivon todella, että motivoituneelle asiakkaalle se on pelkästään positiivinen asia ja vihreä valo. Itse kyseenalaistaisin valmentajan, joka on valmis ottamaan 30€ kahdelta kuukaudelta itselleen..

Asiakkaita pitää olla oikeasti satoja kerrallaan, että tuo summa on millään tavalla kannattava. Ja onko se oikeasti hyvän personal trainerin tai valmentajan merkki, että pt on ollut televisiossa? Se on vain nimi, julkisuutta. Ei välttämättä meriitti ammattitaidosta.

Ja mitä ohjelmiin tulee, niiden tekeminen ei ole niin yksinkertaista kuin ihmiset olettavat tai ajattelevat. Ei varsinkaan juuri silloin, kun puhutaan räätälöidyistä ohjelmista. Huomioon pitää ottaa ihminen täysin kokonaisuutena; hänen painohistoriansa, työnsä, elämäntilanne, ihan kaikki. Itse haluan, että jokainen jolle tulen tekemään ruokavalion, pitää minulle ensin tarkkaa ruokapäiväkirjaa, jonka sitten analysoin. En ikinä lähtisi tuosta vain tekemään pelkkää laskennallista ruokaohjelmaa.

Photo 4.2.2016 23.13.39

Teidän, että ihmiset odottivat minulta alaspoljettuja hintoja koska olen aloittelija. Niin ja, miksi osaa minulta ohjelma, kun sen saa ilmaiseksi netistä.

Minä teen sinulle sopivan ja yksilöidyn ohjelman. Katson, että kaikki palikat osuvat kohdalleen.

Esimerkkinä autot. Osaan ajaa autoa, mutta en tiedä auton vara-osista mitään. Jos ostaisin netistä autooni varaosan, en tiedä olisiko se Fordiin vai Audiin. Mieluummin kysyn asiantuntijalta ohjeet, että mikä varaosa ja minne. Sitten voin taas itse kyllä taas ajaa sitä autoa, kun kaikki osat ovat toimivia. Pystyykö tästä ajatuksesta ottamaan koppia?

Liikunta on kuitenkin vain 20% koko hommasta, ruokailu sen 80%. Mutta tuokin 20% muuttuu yllättävän suureksi, jos se ei sovi kokonaisuuteen. Miten ihminen, joka ei ole käynyt asiaan koulutusta, voi olla täysin varma siitä, että se netistä ongittu ohjelma toimii juuri hänelle? En minäkää esimerkiksi lähtisi treenaamaan samalla ohjelmalla kuin Michelle Lewin ja toivoisi, että pian näytänkin jo siis samalta. Juuei.

Kärjistetysti voisi sanoa, että on turha tehdä voimanostoa jos haluaa laihduttaa. Moni asia tulisi ottaa huomioon ohjelmia rakentaessa ja siksi olenkin tähän hommaan käynyt koulutuksen. Haluan myös, että asiakkaani ovat jo niin motivoituneita, että heille on enää siinä kohtaa sama, että maksaako ohjelma 50€ vai 80€. Jos homma kaatuu siihen, en tiedä, että olisiko homma edes toiminut muutenkaan.

P.S Ja en missään vaiheessa sanonut, ettenkö voisi laittaa pystyyn arvontoja ja tarjouksia. 😉

23 Comments

 1. Kia sanoo:

  Hyvin kirjoitettu asiallinen postaus. Itsekin aloittelevana pt:nä saatan joidenkin mielestä pyytää “paljon”, mutta kun oikeasti miettii, mistä hinta koostuu ja mitä kaikkea se asiakkaan terveyden eteen tarjoaa, hinta on kohtuullinen. Yhden ohjelman tekoon saattaa kulua tunteja, kun ensin viestittelen asiakkaan kanssa hänen toiveistaan ja tavoitteistaan, hankin kaikki mahdolliset esitiedot ja sitten vasta rupean kokoamaan yksilöllistä ohjelmaa. On siis aivan väärin puhua tuntipalkasta.

  Baarireissuun voi helposti mennä se satanen, joillakin jopa viikoittain. Ja mitä se antaa? Ei mitään, ainakaan terveyden edistämiseksi. Ja sitten kauhistellaan “korkeita” PT-hintoja, joita maksellaan loppupeleissä paljon harvemmin kuin röökiaskeja ja siidereitä, ja näiden hyödyt eivät ole edes verrattavissa.

  Myönnän, että itsekin ennen hieman kauhistelin PT:eiden korkeita hintoja, mutta nyt koulutuksen käyneenä osaan arvostaa jokaista euroa. Tsempit sulle alkavaan uraan! 🙂

 2. Marja sanoo:

  Minä ainakin valitsisin monen vuoden kokemuksen omaavan ptn vastavalmistuneen sijaan varsinkin vielä jos saisi samaan hintaan. Vuosien ammattitaitoa, lukuisia asiakaskohtaamisia ja kokemuksia ei voi koulussa oppia.

  • Kiitos näkemyksestäsi. 🙂 Hienointa tässä onkin, että saa itse valita itselleen juuri sellaisen valmentajan kuin haluaa. Henkilökemia on myös erittäin tärkeä osa valmennusta. Itse valitsen valmentajan myös kokemuksen perusteella mutta ihan jo valmentajan persoonallisuus ja yleinen viba vaikuttaa äärettömän paljon. Kun aloitin kuntoilun, kriteerini olivat hieman erilaiset. Erilainen valmentaja sopii erilaisiin tavoittesiin ja elämäntilanteisiin. Myös valmentajan sukupuoli tuntuu olevan monelle hyvinkin tärkeä kriteeri. Itse halusin ehdottomasti, että oma valmentajani on mies. heh! 😀

   Itselläni on puolestaan yli 40kg laihtuminen takana. Ja sitä kokemusta ei voi myöskään koulussa oppia. 🙂

 3. Jenna sanoo:

  Todellakin asiallinen kirjoitus ja hyvä. Omasta mielestäni monella pt:llä on joko todella alas poljettu hinta tai sitten todella korkea, keskitasoa on harvemmin löytynyt. Varsinkin sitten kun lähdetään katsomaan pt:n koulutusta ja kokemusta niin välillä tulee kulmien kohottelua itselle, ja mietin että millä kyseinen ihminen aikoo elää tai vaihtoehtoisesti ompa korkea hinta kokemukseen nähden. Ja tottakai siis niissä korkeissa hinnoissa on myös niitä jotka voi ihan surutta pyytää sitä hintaa ja joista itse maksaisin jos olisi varaa. 😀

  Mun mielestä yleisestikin Suomessa tuetaan yrittäjyyttä todella vähän, vaikka juuri sitä kautta voisi saada talouden nousuun. Se kun toisi työpaikkoja, kun olisi halvempaa palkata se työntekijä tai vaihtoehtoisesti laskisi ainakin osaa hinnoista. Mutta meni kyllä vähän ohi aiheen tuo… Itse en oikein ymmärrä miten todella moni ei tiedä mistä kaikista tuotteen/palvelun hinta koostuu, kun näitä asioita opetellaan yleisesti koulussa ja netistäkin löytyy tietoa.

  Kaiken kaikkiaan siis todella hyvä aihe ja kirjoitus oli todella hyvä. Varsinkin se mitä olet myös sanonut siitä että henkilökemiat pitää myös kohdata. Itse jos pitäisi valita aloitteleva pt joka pyytää 15€ tai kokeneempi jonka hinta 10€ niin voisin ihan hyvin mennä tuolle aloittelevalle, jos hänen kanssaan kemiat pelaa ja kokeneen kanssa ei. Mun mielestä kun on ihan turha mennä treeneihin jos kemiat ei kohtaa, siitä tulee vain pakkopullaa tai jätetään kesken kun ei löydy mitään nautintoa.

  • Ja uudella valmentajalla on myös se uusin tieto. Varsinkin kun ravitsemuksen saralla tieto muuttuu jatkuvasti ja toisilla se tietotaito saattaa olla jo vanhentunutta. Mutta se on toki hyvin tapauskohtaista. Mutta kokonaisuus ratkaisee tässäki asiassa. 🙂

   Esimerkiksi kun moni ihmettelee sitä, että miksi kupillinen kahvia maksaa melkein saman verran kuin itse kahvipaketti. Mutta todellisuudessa itse kahvi saattaa olla asiakkaalle jopa ilmaista. Hintaan sisältyy verot, vuokrat, palkat ja niin paljon muuta kuin itse kahvi.

   K vertaa erimerkiksi Lidliä ja Prismaa ja lähtee miettimään, että miksi Lidl on halvempi. Ihan jo se, että Lidlissä ei soi musiikki vaikuttaa asiaan (ei tekijänoikeusmaksuja) jne. Mitä yksinkertaisempi ja riisutumpi palvelu, sen edullisempi. Laatu ja kokonaisvaltainen palvelu maksaa aina hieman enemmän. 🙂

 4. Sanna sanoo:

  Tosi hyvä kirjoitus!

  Ja olet aivan oikeassa, hintojen kyseenalaistaminen on turhaa ja tyhmää, itse koen sen omalla kohdallani (eri ala,mutta yrittäjänä kuitenkin) jopa loukkaavana. Eikö yrittäjä ansaitse palkkaansa, ei kukaan palkansaajakaan halua luopua omastaan (tai niistä loistavista eduistaan, joista on kovasti käyty keskustelua viime aikoina..).

  Mutta tuohon arvonlisäveron laskemiseen, alv lasketaan verottomasta hinnasta, joten 100e summasta alv on 19,36e, ei 24,00e. Hämmentävää, tiedän. 😀

 5. Jenni sanoo:

  Noi nettidieetit ei tosiaan ota jokaisen yksilöllisiä tarpeita, normaalia ruokavaliorytmiä ja jo tutuksi tulleita (terveellisiä) raaka-aineita. Esim. osa ei vaan yksinkertaisesti kykene syömään mitään aamuisin tai ei ainakaan mitään puuroja ja leipiä ja raejuustoa siihen päälle. Jos taas vaikkapa parsa ei maistu, mutta moni muu kasvis kyllä, niin hlökohtainen ruokavalio saadaan koostettua niistä asiakkaalle tutuista raaka-aineista parsapakottamisen sijaan ja kun on tutut, itselle maistuvat raaka-aineet ruokavalion pohjana, on dieetillä taas paljon suurempi todennäköisyys onnistua. Noihin nettidieetteihin kuuluu usein myös sikakalliita lisäravinteita jotka olis korvattavissa ihan luonnollisillakin raaka-aineilla. Esim Fitfarmin dieetissä on kalliita lisäravinteita, jotka olis korvattavissa luonnollisilla, kotimaisilla, paljon halvemmilla raaka-aineilla.

  Isot pisteet kyllä sulle kun jaksat täällä kärsivällisesti vastata negatiiviseenkin palautteeseen ja perustella eriävän mielipiteesi. Pidä lippu korkealla äläkä yhtään aliarvioi omaa osaamistasi ja taitoasi. Aloittelevakin voi olla tosi hyvä ja monta vuotta alalla toiminut ei välttämättä vieläkään osaa hommiaan. Tsemppiä kovasti että saisit PT-työsi käynnistymään ja pyörimään 🙂 Oon varma, että sunkaltaiselle PTlle on kysyntää!

  • Kiitos todella ihanasta kannustuksesta <3

   Kyllä, niin samaa mieltä. Kun taas minä valmentajan erimerkiksi tarjoaisin ratkaisut tuohon, että jos aamupala ei maistu. Sehän olisi asiakkaan ykkösongelma, joka tulisi ehdottomasti ratkaista. Siihen sitten kokeiltaisiin erilaisia keinoja, kunnes se aamupala oikeasti maistuisi. 🙂

 6. Punttimimmi sanoo:

  Hyvää pohdintaa! 🙂 Ei varsinaisesti liity asiaan, mutta tuli mieleen tosta sun vertailusta röökiin ja siideriin, tapaus pari viikkoa sitten, kun oltiin isolla porukalla iltaa viettämässä ravintolassa. Iltaa istuttiin joku 4h ja kaikki söivät heti alkuillasta ja muut sitten jatkoivat dokaamista sen jälkeen, kun itse olin vesilinjalla. Mulla iski sitten muutaman tunnin jälkeen nälkä uudestaan ja tilasin toisen annoksen ruokaa, mitä ihmeteltiin kovasti että käytän rahaa siihen. Mutta muuthan olivat käyttäneet vähintään sen saman rahan illan aikana alkoholiin, mitä ei sitten ollenkaan pidetä huonona rahankäyttönä… 😀 Jännä ajatusmaailma monella!

 7. Punttimimmi sanoo:

  Niin ja vielä ihan mielenkiinnosta kysyisin, että miten perustelet sen että voimanostoa on turha tehdä jos haluaa laihduttaa? 🙂

  • Perustelen sen sillä, että miinuskaloreilla ei kehitetä voimaa. Esimerkki perustuu keskivertoiseen laihduttajaan, ei lajin harrastajaan. Tarkoittaen, että jos tarkoituksesi on laihtua, niin en ehkä samaan hetkeen aloittaisi voimanostoa. 🙂

   On eri asia jos on jo lajin harrastaja ja vetää vaikka dieetin. Mutta jos nyt puhutaan peruslaihduttajasta, joka ei ole hirveästi ikinä liikkunut.

 8. yrittäjä myös sanoo:

  Moi! Ymmärrän täysin että mistä hinnat koostuu, itse olen yrittäjä ollut yli 10v. Toisinaan tulee se tunne, ettei monikaan asiakas ymmärrä mistä maksavat. Erityisesti kun on kyseessä palvelu, kuten omassa työssäni, teet sen työn itse omin käsin tai omana persoonana käyttämällä aikasi ainoastaan yhdelle asiakkaalle sillä hetkellä. Palvelualoilla yrittäjän tulot ei päätä huimaa vaikka oletetaan että palvelu maksaisi 100euroa/h. Sen sijaan jos myyt tuotetta on mahdollista jopa ansaita sillä vähän enemmän. Ja nimenomaan näissä ryhmä/nettivalmennuksissa myydään tuotetta eikä palvelua. Mielestäni. Sama kokonaisuus kaikille pienellä hinnalla. Valtavasti asiakaskuntaa mutta sama aika menee työhön. Eipä siinä, kovan luokan bisnessnainen on esimerkiksi Jutta Fitfarminsa kanssa. Nostan hattua hänelle. Muttei ole verrattavissa yksilölliseen valmennukseen eikä yhden naisen toiminimiyritykseen. Näin sen vaan menee. Tietenkin monen yrittäjän on alkuvaiheessa syytä pitää pienemmät hinnat uusien asiakkaiden hankinnan takia mutta kyllä se oma arvo ja ammattitaito pitää muistaa ja sitä arvostaa. Tsempit sulle! 🙂

  • Kiitos ja kiva kommentti 🙂 Jutta on mulle esikuva ja upea nainen <3 Mutta juuri kuten sanoit todella osuvasti, että nettivalmennuksissa myydään tuotetta eikä palvelua. Todella osuvasti kiteytetty!

 9. urheiluhullu sanoo:

  Tarkoititko että jos haluaa laihduttaa on turha tehdä voimannostoa salilla?
  Mun täytyy sitten varmaan vähentää sitä ja lisätä lenkkiä kun tarvis saada vatsamakkaroita pois.

  • No siis.

   Perusajatus on se, että jos haluaa voimaa tai kasvattaa lihasmassaa, pitää kalorit on plussalla ja aerobisetki kannattaa jättää aika minimiin. Eli kaikki energia siihen, että sitä voimaa tai lihasmassaa tulee, kumpaa sitten havitteleekin.

   Ja kun haluaa laihtua, pitää olla miinunkaloreilla ja treenin olisi hyvä olla suhteellisen lennokasta ja nopeatempoista. Mielellään mukaan aerobisiä.

   Mutta, toki isot voimaliikkeet kuluttavat paljon, koska liikkeet kuormittavat niin kokonaisvaltaisesti. Eli tässäkin kokonaisuus ratkaisee. Tilanteet ovat yksilöllisiä. 🙂

 10. Suvi sanoo:

  Fiksu teksti. Se on jännä, että noiden massavalmennusten laadusta kuulee vähän väliä napinaa, haluttaisiin parempaa. Silloin pitää myös ymmärtää, että se parempi = enemmän työtä = kalliimpi. Eri valmennuksilla on eri tavoitteet, massatuotteet tuo tietoa monen ulottuville, henkilökohtaisuus taas muuta hyötyä. En silti kiellä etteikö hintakin paina, oon suunnitellu fyssarille menoa parin pikkukrempan vuoksi jo pitkään, mutta aikapulan lisäksi rahanmeno aina mietityttää, että osaisiko omin neuvoin saada kuitenkin kuntoon vai tuleeko jossain vaiheessa isompi ongelma eteen. Postauksesi olikin myös hyvä muistutus että kannattaa mieluummin sijoittaa vähän jo nyt.

 11. Mona sanoo:

  Mä sanon tähän vaan että: ASIAA!
  Kyllä mä ainakin huolestun, jos luvataan ruoka- ja saliohjelma esim. 20€lla. Ei siinä vaan kaikki täsmää.

 12. *** sanoo:

  Itse oon aloittanu pt:n treenattavana vasta, ja todellakin se on kaiken sen rahan arvoista. Salilla saa yksilöllistä neuvontaa ja ohjeita, paljon hyviä vinkkejä sekä yksilölliset ohjelmat, paneudutaan yhdessä ruokavalioon ja saa oikeasti hyviä vinkkejä mitä toimii just omalla kohdalla. Pt käyttää aikaa ohjelmien tekemiseen, yhteisiin treeneihin ja miulla ainakin pt on melkeinpä mihin aikaan vaan saatavilla kiinni tekstareilla joten se on mun mielestä paljon enemmän mitä voi vaan pyytää :>

 13. Eveliina sanoo:

  Hyvä ja asiallinen postaus! Asiaa en ole ollenkaan ajatellut tolta kantilta, mutta kiva, että joku puhuu näistäkin asioista! 🙂 Osaa ymmärtää yrittäjänkin kantilta näitä asioita.. 🙂

 14. ronja sanoo:

  Todella hienoa, että kerroit kunnolla mistä hinta koostuu ja mitä kaikkea pitää huomioida! 🙂 tavallisena tallaajana ei tule näitä asioita mietittyä ja silloin tulee helposti vaikutelma että ois kallista varsinkin kun on mieleen jäänyt valmennus, tv tarjous, nettimainos hinnat ym. Upean asiallisesti ja ammattitaitoisesti hoidit epäilevät kommentit, nyt ymmärtää mistä hinta tulee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *