1. piste
1.7.2014
Treenimusiikkia
16.7.2014
Show all

Miten saada puoliso mukaan omaan elämäntapamuutokseen?

1. Älä vaadi äläkä painosta

Muutoksen täytyy lähteä henkilöstä itsestään. Voit esittää toiveen tai haaveen, mutta pakottamalla et saa haluamaasi ja pahimmassaa tapauksessa vaan pahoitat toisen mielen tai kolhaiset toisen itsetuntoa jos hän ymmärtääkin sinut väärin.

Parisuhteeseen ei  muutenkaan saa lähteä ideologialla, että pyrit muuttamaan toista. Olet itse vapaa muuttumaan, mutta toinen muuttuu vain jos itse niin haluaa.

Mieti, miltä itsestäni tuntuisi jos toinen vaatisi sinua menemään salille ja syömään terveellisemmin. 😀

Ja se, että sinä olet muuttanut tapasi ei todellakaan tarkoita sitä, että toisenkin automaattisesti pitäisi. Olette kuitenkin kaksi eri ihmistä ja vapaita tekemään omat päätöksenne. Elämäntapamuutoksen pitää tuntua omalta valinnalta ei vankilalta. Ajan kanssa hyvä tulee. Älä odota muutoksien tapahtuvan hetkessä. Ihminen aloittaa hänelle sopivammalla hetkellä.. sitten kun on valmis.

Ihminen muuttuu paljon elämänsä aikana, toisen ei tarvitse välttämättä muuttua mukana. Pääasia, että hän tukee ja ymmärtää. Jos vaikka avokkini alkaisi harrastamaan vaikkapa golfia, niin tuskin olisin heti ihan innoissani aloittamassa myös golfausta, mutta tukisin ja ymmärtäisin silti sen, että se on hänen juttunsa. (Itse siis viiiiiihaaaan golfia!! 😀 Ihan liian hidastempoista ja tylsää hommaa, hermot vaan menisi. :D)

IMG_381700165948817

IMG_389533212504847

2. Ole hyvänä esimerkkinä ja näytä, että nautit uudesta elämästäsi

Ole loistavana esimerkkina siitä, kuinka kyseinen elämäntapa on parasta ikinä, jos siis todella koet asian niin.  Olet pirteämpi, solakampi ja voit paremmin. Miksei toinenkin haluaisi silloin samaa.  Voit myös osoittaa huolesi toisen terveyttä ja jaksamista kohtaan ja lähestyä asiaa sitä kautta. Välittäminen ja rakkautta. Valittaminen on vain hiton ärsyttävää.

 

3. kehu ja esitä toiveesi ystävällisesti

“Näyttäisit niin kuumalta kun toi paita päällä nostaisit rautaa… ” Nuff said. 😀

Itse olen usein ilmaissut miehelleni, että se olisi yksi suurimmista haaveistani jos treenaisimme samalla salilla.  Yhteinen juttu ja harrastus olisi aikas superia.

4. Kunnioita toisen mielipiteitä ja aikatauluja. 

Minulla ja miehelläni on esimerkiksi välillä hyvinkin erilaiset työajat ja ymmärrän sen täysin, että hänen työnsä verottaa todella paljon ja vaikuttaa jaksamiseen. Silloin on viimeinen asia marmattaa vieressä ja vaatia toista menemään salille.

Senkin asian voi mieluummin esittää niin, että hyvä yleiskunto ja urheilu auttaa jaksamaan myös muussa elämässä ja töissä.

 

Tuleva fitnesspariskunta (nyt vielä fatness, kun molemmilla jäätävä bulkki päällä :D)

Nyt viimein siis yksi haaveistani toteutui ja avokkini alkoi käymään samalla salilla kuin minä. Nyt tulee paremmilla mielin lähdettyä salille, vaikka olo olisi kuinka väsynyt, kun on toinen vieressä tsemppaamassa. Yhteinen harrastus lisää yhteisten keskustelunaiheiden määrää. Vaikka olemme jo valmiiksi tosi hölösuupariskunta, niin nyt juttua tulee vain entistä enemmän ja kaupassa puhutaan protskuista ja hiilareista ja yhteisiä ruokakin tulee valmistettua enemmän tai vähintään käytettyjä samoja raaka-aineita.

IMG_20140627_191750

IMG_20140704_213152

IMG_20140619_110600

IMG_389528187932140 IMG_20140626_195754

IMG_20140701_070447

Se kävi heti ostamassa kunnon mömmötkin! 😀

Tottakai lopullinen päätös lähteä minun kanssa samalla salille ja pikkuhiljaa muuttaa syömistapojaan lähti hänestä itsestään, mutta tuskin hän olisi sitä tehnyt jos en olisi osoittanut kuinka hienoa se minusta on.

Mutta itse tiedän sen, kuinka pirun inhottava se on jos toiset ihmiset puuttuvat elämäntapoihini. Vaikka nyt puhutaan eri asioista, minä olin todella lihava ja avokkini ei kyllä nyt lihavaa ole nähnytkään, niin silti. Ei toisen elämäntapoihin oikein ole puuttuminen. Sen nyt saa toki siis sanoa, jos on huolissaan toisen terveydestä, mutta valitettavasti ketään ei saa muuttamaan elintapojaan huomauttamalla asiasta tai vaatimalla muutosta. Siinä käy pian päinvastoin ja henkilö vain taantuu enemmän huonoihin tapoihinsa. Ja kun minullakin tässä taka-ajatuksena oli vain se, että saisimme enemmän yhteistä aikaa.

Mutta niinkuin missä tahansa asiassa mitä tulee ihmissuhteisiin, niin tukeminen, ymmärtäminen ja toiveiden esittäminen on enemmä kuin sallittua.

Ja mikä tässä on parasta, niin Koutsi teki minulle ja avokille vielä yhteisen ohjelman. Eli minullakin on nyt taas uusi saliohjelma. Nyt jätettiin kaikki supersarjat ja turhat hifistelyt pois ja treenataan ihan perus isoja liikkeitä, isoilla painoilla. Ja ihan parasta, kun voi yhdessä treenata toisen kanssa ja vaihtaa vaan läpystä, että kumpi lepää ja kumpi nostaa rautaa.  Ja mikä parasta, toinen on spottaamassa. 🙂

IMG_20140703_163811

Käytiin heti molemmat ostamassa kasa uusia treenikuteita. 😀

IMG_20140703_171806 IMG_20140703_172808

Uudet Bia Brazilit, mitkäs muutkaan. 😛

IMG_20140707_154314

Ja suurinosa meidän pöydistä ja tasoista näyttää nyt tältä. 😀

 

Jee, meistä tulee kunnon fitnesspariskunta! Oon niin onnellinen! 😛

IMG_55474649248628

 

P.s. oon kirjoitellut nyt ihan hitsin vähän kun nykyinen läppäri tekee hidasta mutta varmaa kuolemaa ja on raivostuttavan hidas.. plus A:a kirjainkin on jo tippunut pois ja jäljellä on vain tuollainen nysä. 😀

Mutta otan pian uuden koneen käyttööni <3

2 Comments

 1. Eve sanoo:

  Heippa,

  Hyvä kirjoitus! Kiva että teillä on molemmat innostunut ja näytät tosi kivalta! 🙂
  Meillä ei oikein toimi kun ite oon tällainen perusmartta (vanha sm-tason urheilija) joka on semisti lihava 😀 Ja avomies on mikäkin mestari tikku. Siis todella hoikka. Oletus ehkä hänellä ettei hänen tarvi tehdä mitään esim. lähteä salille kun on niin hoikassa kunnossa. Lihasta ei juuri löydy. Itse olen aika bulkki ja kova reenaamaan salilla, luulen että ongelma on siis enemmän se että hän ei kehtaa tai häpee itseään sen verran että salille lähteminen olisi kamalaa. 🙁 Harmi toisen puolesta kun itse tykkään kovasti käydä salilla! Puhuminen asiasta ei ainakaan vielä ole tuottanut tulosta, mutta ehkä joskus vielä 🙂

  Tsemppiä teille kauheesti ja kivaa kesää!

  Ps. Blogi on löytö! Tykkään ihan hirmuisesti! 🙂

  • Pauliina sanoo:

   Se voi hyvinkin olla se. Miehelle se, että on hoikka on melkein sama asia, kuin naiselle olla lihava. Siinä ei ns. täytetä muka yhteiskunnan odotuksia siitä, että miltä tulisi näyttää.
   Olihan se itsellekkin kamalaa joskus aloittaa sali.. mutta hei, jostain kaikki aloittavat! 🙂

   Toivotaan, että aika tuottaa tulosta asian suhteen! 😀

   Kiitos paljon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *