Kyökkikokeilussa: myskikurpitsa
4.10.2017
Laihdutuksen jälkeen: pohkeet
9.10.2017
Show all

Moderni kirppis, Zadaa

Kyseessä ei ole minkäänlainen yhteistyö, vaan haluan vain kertoa teille itselleni täysin uudesta jutusta: Zadaasta.

Ilmoitin snäpin puolella muutamia kuukausia sitten, että myisin vaatteitani ja laukkujani. Minulle vinkattiin silloin Zadaasta, kirppariapplikaatiosta. Menin ja tutustuin. Halleluja. Olen myynyt siellä jo kohta puoliomaisuuttani, heh.

 

Modernia kierrätystä

Kirppari on siis appsi. Kirjaudut ja teet tunnukset, syötät oman kokosi ja laitat ne näkyviin mitä haluat. Näin  Zadaa osaa katsoa “kaksosesi” ja löydät helpommin ostajia sekä ostettavaa. Ihmiset voivat “tallentaa” tuotteitasi painamalla niiden kohdalta sydäntä ja jos esimerkiksi alennat tuotteen hintaa, tuotteesta tykänneet saavat siitä ilmoituksen ja ostoprosentti paranee.

Kun joku ostaa tuotteesi, teille tulee yhteinen keskustelu, missä sinulle tulee koodi. Pakkaat tuotteen ja viet sen lähimpään K-kauppaan, sanot myyjälle koodin. Zadaa merkkaa, että tuote on kuljetuksessa. Kun paketti on ostajan K-marketissa, saa hän siitä ilmoituksen. Zadaa ilmoittaa aina molemmille kaikesta. Kun asiakas on hakenut tuotteen ja arvioinut myyjän, ostajan maksama raha lähtee vasta siinä vaiheessa liikkumaan ostajalle. Se on jo ns. otettu maksajalta, mutta vasta kun tuote varmasti on hänellä ja arvio tehty, raha lähtee liikkuman pois Zadaan käsistä. Näin turvataan, että myyjät eivät kuseta tai myy sikaa säkissä.

 

Hinnoittelu

Alin hinta tuotteille on 5€ ja zadaapaketti eli matkahuollon kautta tehty lähetys maksaa asiakkaalle 4€. Zadaa ottaa pyyntöhinnasta aina pienen prosentuaalisen osuuden. Summa aina kasvaaa siis sen mukaan, paljonko tuotteesta pyydät. Huomiona kuitenkin, että vaatteista ja laukuista saa enemmän kuin esim. perinteisellä kirpputorilla. Myin esim. MK:n isot basic bitch käsilaukkuni (eksältä saatu, joten bye Felicia) ja sain molemmista reilusti yli sata euroa. Moni yrittää myydä samanlaisia laukkuja FB kirppiksellä jopa kahdellasadalla, mutta raaka totuus on, että ei niistä kukaan enää juuri yli sataa euroa suostu maksamaan. Käytetty on aina käytetty. Mutta kirpputorilla en laukusta olisi saanut tuskin edes viittäkymppiä. Ja kirpputorilla on aina varastamisen riski.

 

Myyjän arviointi tuo turvallisuutta ja tuskaa

Zadaa ohjaa kokoajan, että mite teet seuraavaksi, joten applikaatiota ei tarvitse pelätä. Ainoat huonot puolet mielestäni ovat siinä, että ihmiset joskus tekevät myyjäarvionnit hyvin kärkkäästi. Minulla on itselläni melkein täydet viisi tähteä ja olen myynyt melkein 60 tuotetta, joten olen saanut pääosin hyvät arvioinnit. Mutta esim. kun olin Kyproksella ja silloin joku osti minulta, sain huonot arvosanat, koska lähetys keski kauan, vaikka sanoin tilanteen. Vanha, jo rikki mennyt puhelimeni ei myös loppuvaiheessa enää antanut Zadaa-ilmoituksia ja alappas sitä nyt selittämään ostajalle. Nykypäivänä ihmiset ovat tottuneet siihen, että kaikki tapahtuu HETI jos ei jopa aikaisemminkin. Ja mistään ei pitäisi maksaa, mutta silti pitäisi saada priimaa (patoutumia much). Esim. myin yli 200€ custom made kaasonmekkoni 40€ (sain siitä n. 37€) ja se kuulemma istui ostajalle täydellisesti, mutta sain 3 tähteä, koska lähetyksessä kesti. Joskus ihmiset jättävät myös arvioissa sanomatta mitään. Myin kerran käyttämättömän kevyttoppatakin 9€ (sain n. 7,5€) ja ostaja antoi 4 tähteä. Takki oli priimakunnossa ja hän sai  niin pian kuin mahdollista. Mistä voi kiikastaa!? 😀 Luulen, että osaa luulee, että itse tuote pitää arvoida, eikä myyjä. Toki, muutaman kerran olen itsekkin aivopieruissani mokannut. Yhden paidan xs-paidan myin vahingossa m-kokoisena ja luonnollisesti ostaja pettyi. Yksistä housuista yritin pestä pölyä pois (hintalaput vielä kiinni, siksi en pessyt pesukoneessa) ja laitoin housut liian märkänä postiin ja jälleen, luonnollisesti ostaja pettyi. Varmaan luuli, että olin pervoillut housujen kanssa, oh lord. 😀

Mutta pääsääntöisesti, jos lähettää realistisen hintaista, laadukasta vaatetta, laukkua, kenkää ja lähettää tuotteet niin pian kuin pystyy, niin ongelmaa ei pitäisi olla. Nyt kun myyntitahti on laantunut, unohdan helposti tarkastaa onko ostoja tullut ja viimeistään unohdan viedä tavaran postiin, jolloin nihilistisempi ostaja saattaa antaa huonon arvion.

 

Itse olen ostanut useita vaatteita Zadaasta ja melkein jokainen on ollut ihan mielettömän hyvä. Rakastan sitä, että kirppareiden maine on mennyt siihen suuntaan, että kierrättäminen on trendikästä. Mieluummin myy hyväkuntoiset, käyttämättömät vaatteensa pois tai vie uffin laatikkoon kuin antaa niiden lojua kaapin pohjalla. Itselläni ei ole mitään ongelmaa ostaa käytettyjä vaatteita, päinvastoin. Olen saanut hienoja vaatteita ihan super-edullisesti.

Onko Zadaa sinulle tuttu? Jos ei ole, aiotko nyt tutustua siihen?

4 Comments

 1. ida sanoo:

  Mä aloin käyttämään tätä joskus keväällä ja oon lähinnä ollut ostajan roolissa, mutta myynyt myös parit jutut. Pitäiskin taas ainakin muutamat takit laittaa myyntiin, otan sen viikonlopun agendaksi.

  Viimeisimmät löydöt oli Kurt Keigerin nahkakorkkarit 30 eurolla ja ne näytti lähes käyttämättömiltä, ja niitä ennen supersöpö Rebekka Minkoffin Mini Mac -laukku, josta olin haaveillut jo aiemmin, ja nyt sattu tulemaan eteen!

  Ainoo huono puoli on ehkä se, että käyttäjiä alkaa olemaan jo niin paljon, että esim. vaatteiden selaus on vähän puuduttavaa, ja lisäksi haku-toiminto olis erittäin jees!
  Muutoin kyllä huippusovellus ja tosi helppo käyttää!

 2. Mikaela sanoo:

  Ihan sikakiva postaus, mä oon kanssa Zadaa-fani ja ostanut sieltä vaikka kuinka monesti ja myynyt myös 🙂

 3. Hihi sanoo:

  Mä latasin viime viikolla ton Zadaan ja kyllä siellä sellaista on mitä voisin ostaa. Yritän nyt suosia second handia hankinnoissani. En jaksais myydä Zadaassa, koska pitää kuitenkin kuvata vaatteet ym.

  Suosin Rekki-palvelua, sieltä oon ostanu jo monta vaatetta ja kenkiä. Tuotteet on ihan uuden veroisia ja mielestäni todella huokeita. Toistaiseksi oon vasta ostanut, mutta aion lähettää sinne myös myyntiin. Ainakin siellä sivuilla on myyjiltä hyviä käyttäjäkokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *