Uusi minä odottaa?
17.12.2014
My staffie
22.12.2014
Show all

Monta dieettiä, monta offia

 

Ida Jemina kirjoitti tuossa omasta dieetistään. Huh, upea pimu ja aivan upea kunto. Käyn aina instassa kuolaamassa hänen kuviaan ja hakemassa lisää motivaatiota treeneihin. 😀 Tuollaiseen kuntoon itsekkin haluan. Itselläni on vain niin erilaiset lähtokohdat tähän kropan muokkaukseen ja treenaamiseen. Kun takana on pitkä painonpudotus, homma ei mene täysin samalla tavalla, kuin mitä valmiiksi hoikalla ihmisellä. Minulla tähän menee normaalia pidempi aika. Kun aloitimme treenauksen ja siis ensimmäisen dieetin valmentajani kanssa, vaaka näytti yli 80kg. Siitä aloitimme pitkän dieetin, n.10kk ja kiloja tippui se parisenkymmentä. Se on pitkä aika ja monta kiloa. Aineenvaihdunta ehtii siinä ajassa menemään aika lukkoon, vaikka kuinka asiat tekisi oikein ja oppikirjan mukaan. Plus, että ennen tätä valmentajan kanssa tiputettua painomäärää, olin jo itsekseni tiputtanut jo kertaalleen tuon samanlaisen määrän ja dieetin loppuessa painonpudotukseni yhteismäärä oli 43kg.

Eli siinä missä normaalipainoiset naiset aloittavat tämän fitness- ja bodytouhun ja alussa pudottavat vaikka 65 kilosta 55 kiloon, niin  minä aloitin valmentajan kanssa melkein vuoden pituisella dieetillä, että pääsisin edes tuohoon ns. normaalipainoon. Ja dieetti oli pitkä, koska olisi ollut hölmöä aloittaa massakausi 10kg pudotuksen jälkeen ja vetää massakausi 70 kilosta alkaen. Noup.

Mutta sitten taas kun tekee pitkän dieetin, niin homma ei mene sen lopetuksessakaan ihan niinkuin muilla. Reversellä tottakai mentiin, mutta koska kroppa oli väsynyt, niin mitään supermaltillista reverseä ei voinut tehdä. 10kg pudotuksen jälkeen tiukka reverse olisikin vielä inhimillinen, mutta ei noin pitkän dieetin jälkeen, mitä minulla oli. Kropan oli pakko saada kunnolla polttoainetta, tai olisin väsähtänyt aivan täysin ja aineenvaihdunta piti saada kunnolla käyntiin. Ja dieetin jälkeen kroppa on tottakai todella vastaanottavaisessa tilassa ja mitä pidempi dieetti, sitä vastaanottavaisempi kroppa on (aka aineenvaihdunta hitaalla).

Eli, jos ihmettelette että miksi en ole yhtä kisakireässä kunnossa, kuin muut tytöt samassa ajassa, niin syy löytyy tästä pitkästä painonpudotusprojektistani. Nyt ensi dieetillä päästään toivon mukaan taas sinne 60-65kg ja siitä luultavasti jatkamme dieettiä ja massaa aikalailla syklittämällä tai ainakin paljon lyhyempinä kuin mitä nuo ensimmäiset dieetti ja massa olivat. Eli enää tulevaisuudessa painoa ei tulla päästämään näin ylös kuin nyt. Mutta ensimmäiseksi massakaudeksi on hyvä pitää ihan kunnon bulkki ja dieetille on turha mennä ennenkö sitä lihaa on ihan oikeasti tullut. Nyt kun kuntokin on parantunut, dieetti on entistäkin helpompi ja kroppa ihan eri mallinen kuin ennen. Dieetti pystyttiin esimerkiksi nyt aloittamaan paljon suuremmilla ruokamäärälillä, kuin viimeksi, mikä on myös helpottava tekijä ja on enemmän mistä sitten nipistää ruokaa pois dieetin edetessä.

Nyt alussa dieetti on n. 4-6kk. Sitten taas hetki syödään ja sitten taas tiputellaan. Ideaalinen tilanne olisi tällä ensimmäisellä dieettikierroksella päästä jo sinne kutosella alkaviin painomääriin. Seuraavalla kierroksella sitten taas hieman alemmas.

Itse uskon ihan kunnon bulkkikausiin. En siis tietenkään siihen, että rasvaa pitää tulla ihan näin paljon kuin minulla nyt tällä ensimmäisellä massakaudella. Mutta fakta on se, että massaa tulee bulkilla monessakin muodossa ja loppupeleissä se on myös hyvin terveellistäkin jos se tapahtuu puhtaalla ruoalla. Tosi moni naispuolinen treenaaja ei osaa tai uskalla syödä tarpeeksi ja tykkää pitää rasvat ympäri vuoden tosi alhaalla, tosi lähellä sitä kisakuntoa. Olisihan se hienoa näyttää aina tosi kireältä, mutta itse en uskaltaisi tehdä niin. Tekee kropalle ja aineenvaihdunnalle superhyvää välillä nostella kaloreita ihan reippaastikkin. Mutta itsekkin pyrin tuohon Ida Jeminan tilanteeseen, että lihaa on jo sen verran, että massan dieetin välillä kilot eivät heittele ihan kauheasti. Itselläkin aineenvaihdunta toimii nyt kuin junan vessa. Treenatessakin oikein vielä tehostan hikoilua pitämällä jonkin aikaa treenin alussa hupparia päällä. Käsipäivien lopuksi olen vielä vetänyt Hiit-treenejä, millä aineenvaihdunnan ja rasvanpolton saa varmasti superisti käyntiin.

2014-12-19_15.24.35Mieli on virkeä ja olo on hyvä. Dieettiä on turha pelätä. Kropan muutos maistuu paremmalta kuin yksikään herkku. Ne dieetin rankat ajat ovat vasta edessä. 😀

Mutta uskon, että tulevaisuudessa minunkin painoni tulee pyörimään siellä 60-70kg välillä ja se on minulle todellakin ok. Olen kuitenkin 170cm pitkä nainen ja en todellakaan koe itseäni lihavaksi jos painan vaikka sen 70kg ja sitä paitsi tykkään itsestäni myös “pehmeämmässä” kunnossa. Ja veikkaan, että niin tuo mieskin tykkää kun on enemmän mitä puristella. 😀

massakauden vaihe, missä painoin n. 70kg, eli viime keväänä:

20140305_115657Hyi mikä teini! 😀

Dieettiä on nyt takana n. 3 viikkoa ja painoa on lähtenyt jo jonkin verran.. vielä kalorit ovat siis korkealla, eli en usko, että laihtuminen on vielä tässä vaiheessa kovasti muuta kuin nesteitä. Mutta treenit kulkevat todella hyvin ja en ihmettelisi jos tässä vaiheessa vielä tapahtuisi ihan kunnon rehellista lihaskasvua.

Viikko 1. dieettiä

IMG_20141209_104327Nesteet lähtivät heti liikenteeseen vähentyneiden hiilareiden takia

Viikko 2.

IMG_20141213_115839Lihaksisto alkaa jo hieman ilmoittamaan olemassaolostaan. Vielä menee kuitenkin aikaa, että jonkinlaista lihaksen ääriviivaa tulisi esiin. 😀

IMG_20141216_135528

Viikko 3.

IMG_20141219_104416 IMG_20141219_104709Niin kuin sanotaan, niin menee noin kuukausi, että itse huomaat eron. 2 kuukautta, että läheisesi huomaavat eron ja puoli vuotta, että ihan kaikki huomaavat eron. 🙂

Alan pikkuhiljaa pääsemään siihen kivaan vaiheeseen, että kropassa alkaa edes jotenkin näkemään muutosta. Vaikkakin dieetin alku on muuten tosi leppoisaa, niin ottaahan se näin malttamattomana ihmisenä päähän, kun pitää kuukausitolkulla niitä tuloksia odotella! 😀 Mutta nythän jo ihan kohta melkein kuukausi dieettiä takana, vaikka tuntuu, että juurihan tämän aloitin. Eli, loppujen lopuksi aika menee nopeasti ja kyllä ne tulokset alkavat tekevälle tulla.

Muuutta, matka kisakireäksi on minulle vielä pitkä ja kivinen tie. Monen dieetin ja massan takana. Mutta ei se pelkästään se määränpää, vaan pitää myös oppia nauttimaan siitä itse matkasta. Ja kaikkea muuta sellaista sontaa. 😀

Jee, joulu on jo aika ovella! Minunkin joulufiilikset alkaa pikkuhiljaa nousemaan täältä. 😀 Kaikki lahjatkin on jo ostettuna.. ja paketoituna.. tässä meikäläisen taidonnäyte:

IMG_20141215_130221

Eikö ole upea? 😀

 

 

4 Comments

 1. Santra sanoo:

  Wow! Huomaa kyllä jo selvän eron ekan viikon ja kolmannen viikon välillä! 😮 🙂

 2. annnaa sanoo:

  Toi polkkatukka sopii sulle niiiin hyvin!! 🙂 Mulla alkaa tehokas dieetti heti joulun jälkeen (nyt yritän pysyä maltillisena ja kohtuullisena, mutta rakastan joulua ja haluan nauttia myös lemppariruuistani, joita saa kerran vuodessa), mutta sitten toivottavasti rytinällä läski liikkeelle. Toivottavasti lihaksia alkaa piirtymään esiin. Opiskelijana minulla ei ole varaa palkata omaa treineriä, vaikka se varmasti olis hyödyllinen, mutta toivon, että pääsen omin avuin vauhtiin. Kiitos motivoivasta blogista!

  Ps. Tuo paketti on kyl ihan kaamee. 😀 😀 t. paketointi-friikki, joka purkaa paketin ja aloittaa homman alusta, jos tulee yksikin kurttu. 😀

  • Pauliina sanoo:

   Kiitos! <3

   Joo, naut nyt joulusta ja kerää voimia dieettiä varten. Kyllä varmasti onnistut jos saan itse jaksat olla aktiivinen ja tutkia eri treenimetodeja ja ohjelmia ja sama ravinnon kanssa. Isot tsempit!

   Hahahahahahahhahahah! 😀 😀 eikä ookki 😀

 3. Saara sanoo:

  Hyvä kirjoitus, kiitos tästä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *