Muutoksia kuntosaliohjelmaan
11.1.2016
Muutto etenee
19.1.2016
Show all

Motivaatio on tuoretuote

Aloittaminen – tuo hiton vaikea juttu. Tai, toinen voi olla, että alussa innostusta on liikaakiin ja muutaman viikon jälkeen väsymys iskeekin jo lujaa vasten kasvoja. Motivaatio, siihen on suhtauduttava kuin liikuntaan ja terveyteen; se on tuoretuote. Se ei ole pysyvää, jos ei siitä pidä huolta ja ylläpidä. Motivaatiopiikki on monella varmasti nyt suurimmillaan, mutta jos homman vetää överiksi, motivaatio kärsii. Asiaa pitää siis miettiä pidemmällä tähtäimellä. Onko motivaatiota vaan kun vatsa on täynnä ja se “varmasti viimeinen” pala suklaata juuri syöty? Vai löytyykö sitä myös aamulla aikaisin, kun ei huvita ja väsyttää? Löytyykö sitä vielä, kun on kiire ja nälkä ja lähipitseriasta tulee mielettömän hyvä tuoksu? Kuten sanoin, motivaatio on tuoretuote ja sitä pitää ylläpitää ihan samanlailla kuin esimerkiksi fyysistä kuntoa. Motivaation pitää tulla sydämestä. Muutokseen ei riitä pintapuoliset toiveet, vaan syiden pitää kummuta jostain syvemmältä. Miksi haluat muutosta? Haluatko sitä tarpeeksi? Miten näet tämän fyysisen muutoksen muuttavan muuten elämääsi. Sinun tulee punnita, että oletko ihan oikeasti valmis tekemään muutoksia. Jos et, anna toistaiseksi vielä olla. Suuriin elämänmuutoksiin tarvitaan suuri palo, pieni hetkellinen tuikun liekki ei vaan riitä. Tähän tarvitaan sydäntä, sielua, hikeä, verta ja kyyneleitä.

File 12.1.2016 21.04.51

Et voi yrittää soveltaa, et voi yrittää tehdä joka kohdassa kompromisseja. Se on kaikki tai ei mitään. Toki, voi aloittaa pienemmillä muutoksilla kohti suurempaa kokonaisuutta, mutta muista, että onneen ei ole oikotietä. Jos jotain olen tässä elämässä oppinut, niin kovalla työllä voi saada aikaan hienoja juttuja. Ja jos elämänmuutokset ja kropparempat olisivat helppoja tai niihin olisi joku löytänyt jonkun hienon oikotien, niin eiköhän silloin kaikki ihmiset olisi fyysisesti hyvässä kunnossa. Tähän tarvitaan muutosta, niin mielen kuin tapojen muutosta. Ja omasta kokemustani, se suurin työ tapahtuu juurikin siellä pääkopassa.

Se, mikä erottaa jyvät akanoista on, että milloin sitä motivaatiota nimenomaan löytyy. Löytyykö sitä eniten ennen muutosta vai muutoksen keskellä, kun homma on rankkaa?

File 13.1.2016 15.30.44

Jos oman kroppansa saisi raahattua salille ilman aivojaan, olisi treenaaminen monelle varmasti helppoa. Eli, kyse on todellakin vaan niistä omista ajatuksista, omista itselleen luomista rajoitteista. Usko itseesi, kunnioita itseäsi ja tee sellainen elämä, jossa olet tyytyväinen ja onnellinen. Mitä vielä odotat? Aloita loppuelämäsi jo tänään.

 

Rautaa ja rakkautta <3

Patu

8 Comments

 1. Anna sanoo:

  Ihan sairaan hyvä teksti !!! Hyvin kirjoitettu ja niin totta!

 2. iiviz sanoo:

  Mä niiin ❤❤❤ sun kirjoituksia! Oot huikee mimmi,kaikkea hyvää!😘

 3. nina sanoo:

  Kiitos, juuri tätä nyt tarvitsin!

 4. Sanna R sanoo:

  Tsemppiä Pauliina 🙂 Musta on hauska, että laihduin itse aika samaan aikaan around -10 kg, kun lopettelit omaa ekaa dieettiäisi (2013 syksyllä) ja loput puristin pois kesällä 2014. Mun piti myös lihaskasvatuksen jälkeen aloittaa taas dieetti Turkissa asumisen jälkeen,, mutta kuten sullakin, viime vuoden henkilökohtaiset syyt ja elämän myllerrykset sekoitti päätä sen verran, ettei energiaa vain irronnut. Nyt aloin myös oman dieetin tänään uudella motivaatiolla ja tarkoitus olis puristaa joku 5-7 kiloa pois 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *