Hormonaalinen ehkäisy – miksi ei meille tarjota muita vaihtoehtoja?
31.8.2015
Vitamiinit kuntoon syksyn flunssakaudelle!
6.9.2015
Show all

Motivaation takaisin nousu

Hei! Ja iso kiitos kaikille ihanasta kommenttien määrästä edelliseen postaukseen! Varmaan vasta toinen postaukseni ikinä, missä en pystynyt vastaamaan ihan kaikkien kommentteihin. Mutta joka ikisen luin ja kiitän teitä jokaista ihan hirveästi, että jaoitte teidän mielipiteitä ja kokemuksia! Se helpotti myös omaa valintaani, eli aion nyt ainakin kokeilla lopettaa hormonaalisen ehkäisyn. Sain ajan kapselin poistoon vasta lokakuulle, joten vielä kuukausi pitäisi tässä kärvistellä. Puhumattakaan sitten, että kauanko menee, että kropassa sen jälkeen tilanne tasoittuu. Vähän ehkä “jossituttaa”, eli mietin, että mitä jos tämä ehkäisymuoto alkaisikin sopimaan ja mitä jos ja mitä jos.

Mutta nyt kuitenkin päätin, että edes kokeilen olla ilman ylimääräisiä hormoneita eli lopetan horkkaamisen! 😀 Kyllähän siinä tulee mukana myös niitä negatiivisiakin asioita, kuten mahdollisuus siihen, että iho menee huonoon kuntoon ja se, että kuukautisiin ei voi vaikuttaa millään tavalla. Mutta jotenkin nyt kun ikääkin on jo jonkun verran ja naimisiinmenokin häämöttää tulevaisuudessa, niin pakko myöntää, että tuo biologinen kello on ehkä alkanut raksuttamaan. Nykyään jopa pidän lapsista ja yleisesti ottaen tullut sellainen ihme hoivavietti päälle. 😀

Mutta että jotenkin se tuntuu luonnolliselta, että antaa nyt kropan toimia ihan luomuna. En tiedä, että onko sillä oikeastaan väliä, mutta sen ainakin olen kuullut, että joskus voi mennä tosikin kauan pillereiden lopettamisen jälkeen, että tulee raskaaksi. Niin ehkä sekin mielessä pitäen on ehkä ihan luonnollista lopettaa hormonaalinen ehkäisy jo nyt. Ja ei meillä siis mitään suunnitelmia ole ja jos tuon kuparikierukan otan ja sen kanssa kaikki menee hyvin, niin sehän kestää vaikka viisi vuotta, että ties vaikka vasta sen jälkeen lapsia edes mietitään. Mutta jotenkin nyt tuli niin vahvasti sellainen olo, että haluan kokeilla elämää “hormoni vapaasti”, että tätä fiilistä ei voi oikein ohittaa. Nyt kokeillaan näin, kokeillaan sitä kuparikierukkaa ja jos sen kanssa tulee ongelmia, niin sitten taas katsotaan seuraavaa keinoa. Mutta nyt ainakin tuntuu siltä, että enää en palaa hormoniehkäisyyn. Mutta sen näkee sitten, kun näkee, että miten kroppa ja mieli reagoi tähän kaikkeen yht’äkkiseen muutokseen.

Photo 1.8.2015 20.27.28

Horkkahirmu tässä hei 😀

Koulussa on alkanut NYT JO minulle aika vahva kotiutumisvaihe. Jos muistatte kun muutama postaus takaperin puhuin tuosta ujoudestani ja uusien tilanteiden alkukankeudesta. Jotenkin nyt olen pikkuhiljaa päässyt paremmin ja paremmin sisälle siihen, että mitä tuo koulu oikeasti on ja mitä ovia se minulle avaa. Mieleen on tullut ihan uskomattomia unelmia ja ideota! Minulla oli nuo ideat jo viime vuonna kun aloitin ns. normilinjalla, mutta jotenkin se ensimmäinen kouluvuosi vähän hautasi mun nuo ideat. Voin sanoa, että tämä yrittäjyyslinja on niiiiiiiiiiin kaikinpuolin enemmän mun juttu. Luovaa, innovatiivista, vapaampaa ja koulu, jossa oikeasti rohkaistaan kokeilemaan siipiään ja tavoittelemaan unelmiaan. Normilinjalla sitä vaan ehkä “tyytyi” ja kuoppasi kaikki unelmansa. Mulla jotenkin vaan askel askeleelta mun tulevaisuus ja tulevaisuuden suunnitelmat selkiytyy koko ajan ja se tuntuu ihan hemmetin hyvältä. Tänään oikeesti heräsin just sillä fiiliksellä, että jumalauta nyt tehdään unelmista totta! Tottakai se vaatii paljon ja mukaan tulee mahtumaan paljon epäonnistumisia ja haparointia, mutta toi koulu antaa mulle ihan hemmetin hyvän pohjan ja tuen yrittää tähdätä kohti niitä mun unelmia sekä työkalut, että miten mun kannattaa lähteä niitä unelmia ihan konkreettisesti tavoittelemaan. Mun elämässä on muutama ratkaisu mihin mä olen ihan sikanaamarin tyytyväinen ja ne on muuttaneet mun elämänsuuntaa ihan sittiksen oikeeseen suuntaan. Ja ne on:

 1. Että mä päätin laihduttaa ja muuttaa elämäntapani
 2. Pistin facebookissa aikoinaan viestiä tolle yhdelle söpölle pojalle, että sillä on kiva lippis
 3. Hain kouluun ja se, että hain Proakatemiaan

Mulla on nyt mahanpohjassa oikein sellanen kutkuttava fiilis (eikä se ole mahatauti). Tästä vuodesta tulee hyvä ja nyt tapahtuu tulevien vuosien aikana isoja asioita! 🙂

Onko muilla sellaisia selkeitä isoja päätöksiö tai tekoja, jotka ovat muuttaneet elämänsuunnan positiivisesti kohti parempaa? 🙂

11 Comments

 1. Jenna sanoo:

  Mulla ensimmäinen sellainen iso valinta joka vaikutti positiivisesti mun elämään oli lähtä Rovaniemelle opiskelemaan, vaikka ala sitten loppujen lopuksi ei ollutkaan mun oma. Mutta se yksi vuosi kasvatti mua ihmisenä ihan tosi paljon, opin itsestäni paljon ja mikä parasta tapasin yhden parhaimmista ystävistäni siellä.

  Nyt mulla vähän jännittää kun olisi vähän päälle vuosi aikaa taas ja pitäisi uusi isompi päätös tehdä. Musta tuntuu että se olisi mulle ihan oikea päätös ja ihan tarpeellinenkin mun elämän kannalta. Mielessä kuitenkin painaa se että perhe vastustaa sitä todella paljon ja ystävät taasen kannustaa. Ehkä annan taas vähän liikaa painoa perheen mielipiteille kun pitäisi vaan painaa villasella ja tehdä siten mistä itsestä tuntuu parhaalta. Se ei kuitenkaan olisi kuin korkeintaan vuosi mun elämästä. 😀

  • Sielläpäin Suomea on kyllä ihania ihmisiä. Fanitan Rollolaisia ja Oululaisia, ne on aina ihania! 😀 Eräs läheiseni aikoinaan lähti myös Rovaniemelle opiskelemaan ja se oli hänellekkin ihan paras ratkaisu ja toi mukanaan hyvää. Onko Rovaniemessa jotain magiaa! 😀

   • Jenna sanoo:

    Ha! 😀 Oon ite oulusta kotosin. Rollossa kyllä on jottain magiaa, tosi kiva kaupunki. Nykyisessä opiskelu kaupungissa en niin viihdy yhtään, vaikka on isompi ja tekemistä riittäisi. Vaikuttaa kyllä motivaatioon, mutta eipä tätä olisi enää kuin alle 2v jäljellä.

    • Noni! 😀 Tuo on kyllä varmasti motivaatioon. Mutta jos itse opiskelu ja ala kiinnostaa, niin sitten vaan täytyy keskittyä siihen kauankantoiseen hyötyyn ja yrittää keskittyä niihin positiivisiin puoliin. 🙂 Kaksi vuotta toisaalta menee aika äkkiä kuitenkin ja sitten on vain taivas rajana. 🙂

 2. Mari sanoo:

  Varmaan alkaa suhteeseen ton turkulaisen kans, jonka kämppään sit myöhemmin muutin tänne Turkkuseen 🙂 Siinä vaihtu maisemat ja työnkuva kunnolla kertarysäyksellä.

  Toinen aika tärkee iso päätös taisi olla kamerakaluston hankkiminen, vaikka ei ollut mitään hajua saisinko rahoja koskaan ns. takaisin valokuvaamalla jne. Näyttää siltä, että valokuvaus on nousemassa aika tärkeään rooliin tässä kaiken muun sivussa.

  Kolmas tärkeä päätös oli alkaa taas harrastaa liikuntaa, koska mikään vaan ei voita sitä hyvinvoinnin fiilistä, mikä siitä seuraa.

 3. Anna sanoo:

  Moi! olisi kiva kuulla enemmänkin että miten tapasitte miehesi kanssa ja miten matkanne eteni 🙂 siinä yksi postaus ehdotus jos niistä haluat kertoa!
  Ihanaa että oma juttu löytynyt! Mikäs sen parempaa!:)

 4. Karoliina sanoo:

  Mulla on loppuelämän suunnitelmissa elämäntaparemontti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *