50 syytä harrastaa liikuntaa
8.9.2015
Tavoitteiden asettaminen
11.9.2015
Show all

“Muistosi ovat meille tärkeitä”

Tiedätte varmasti kaikki facebookin muisto-toiminnon? “Muistosi ovat meille tärkeitä”. Facebook spämmää aina välillä vanhoilla muistoilla. Tänään feediin tuli söpö muisto kolmen vuoden takaa. Aloin selaamaan sen päivämäärän muitakin muistoja ja löysinpä sieltä tälläisen.

File 9.9.2015 13.01.33

Kirjoitus on kehnoa ja tekstistä huokuu hieman pientä angstiakin. Mutta se ajatus, mikä siitä lähti, on tämä:

Me kaikki aloitamme jostain.

Joskus ruovimme kauan, ennen kuin pääsemme liikkelle. Turhaudumme, hajoamme, tuskastumme, menetämme toivon ennen kuin pääsemme liikkeelle. Mutta mistä kaikki muutos lähtee? No, sinusta itsestäsi. Sinun ja minun välillä ei ole mitään sen suurempaa eroa. Ei ole mitään geneettistä tai fyysistä synnynnäistä syytä sille, että miksi minä onnistuin laihtumaan ja muuttamaan elämäntapani. Minä en ole onnekas tai lähtökohtaisesti jotenkin erityisen sisukas. Minäkin lähdin jostain. Minäkin olen joskus aloittanut laihduttamisen, aloittanut kuntosalilla käymisen, aloittanut terveellisesti syömisen. Olen ollut itseeni tyytymätön ja turhautunut.

Kun on tarpeeksi kauan ollut tyytymätön itseensä ja elämäänsä, saattaa löytää sisäisen palon muutokseen. Muutos voi olla henkinen tai fyysinen. Tai esimerkiksi se, että haluat erilaisen parisuhteen tai työpaikan kuin mitä sinulla nyt on. Muutos pelottaa. Ihminen pyrkii pysymään tutussa ja turvallisessa, kaikessa uudessa piilee uhka. Mutta arvatkaa mitä, kaikessa uudessa piilee myös mahdollisuus.

Ikinä ei kannata tyytyä ja ikinä ei kannata tehdä itsestään uhria. Mieti jos huomenna heräisit aamulla niin, että et muistaisi elämästäsi mitään. Et ajattelutapojasi, traumojasi, kokemuksiasi tai mitään. Olisit tyhjä taulu, jota lähtisit maalaamaan uudelleen. Millaisen elämän tekisit itsellesi? Miltä näyttäisit? Millainen ihminen olisit? Mitä tekisit työksesi? Miltä ajatus tuntuu? Onko jotain, mitä kenties säilyttäisit nykyisestä elämästäsi vai rakentaisitko kaiken uudelleen.

Mitä jos kertoisin, että kaikki on kiinni vain sinusta. Se elämä, jonka olet nyt itsellesi rakentanut on sinun tekemääsi, sinun käsialaasi. Minun elämäni voisi edelleen olla sellaista kun 9. syyskuuta 2008. Mutta päätin rakentaa toisin, vaihtaa tyyliä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa tekemään positiivisia muutoksia elämäänsä. Heti, kun tajuamme, että me itse käsikirjoitamme ja ohjaamme oman elämämme, voimme tehdä siitä niin hienon tai huonon näytelmän kuin suinkin haluamme.

Syyskuun 9. päivä 2008 tuskastelen painoni kanssa. Miten tästä pääsee eteenpäin?

Syyskuun 9. päivä 2015 Kirjoitan treeniblogia Suomen suosituimmassa urheilulliseen elämäntyyliin keskittyvässä blogiyhteisössä ja sielläkin olen suosituimpien blogien listalla. Haaveilen ja suunnittelen uraa urheilun ja terveellisten elämäntapojen parissa.

Uskallan siis omien elämänkokemuksieni perusteella sanoa, että älä käytä energiaa itsesi tuhoamiseen ja itsesi epäilemiseen. Käytä energiasi itsesi kehittämiseen ja sellaisen elämän luomiseen, josta nautit ja jota voit vanhankodissa muistella lämmöllä.

Translation: Started from the bottom now we here. 

Comments are closed.