Ihan tavallinen viikonloppu <3
9.1.2016
Motivaatio on tuoretuote
13.1.2016
Show all

Muutoksia kuntosaliohjelmaan

Kuten edellisessä postauksessani mainitsin, nyt lähtee kiloja tippumaan tästä muijasta. Painoa on hiipinyt viime syksyn ja talven aikana äärettömän stressin takia muutamia kiloja ja huomaan, että nyt rikottiin se raja, että ne häiritsevät minua nyt todella paljon. Nyt ohjelmani tähän asti on ollut suhteellisen tavoitteellinen lihaksien kehittymisen suhteen. Mikä ei ole ollenkaan huono juttu ja harmittaa luopua tuon tyylisestä ohjelmasta, mutta on vain raaka fakta, että jos haluaa pudottaa painoa useampia kiloja, ei samalla voi kasvattaa lihasta.

Photo 27.12.2015 11.42.46

Ohjelmat voi siis rajata kolmeen kategoriaa:

Pihvin kasvatus: Kalorit ovat plussalla, treeni on todella kovaa ja tavoitteellista. Sarjat ovat lyhyitä ja tässä ei juurikaan mässäillä aerobisilla tai sykettä nostavilla harjoituksilla. Päätehtävä on siis kasvattaa pihviä.

Kiinteytys: Kalorit siinä plusmiinusnollassa. Kehonkoostumus muuttu vaikka paino ei juurikaan muuttuisi. Rasvaa saa palamaan, mutta ei läheskään niin nopeasti kuin laihduttaessa. Tässä tilassa on ihan täysin mahdollista polttaa rasvaa ja kehittää lihasta, mutta kumpikin on hillittyä eikä kovin radikaaleja muutoksia tule odottaa. Toki aina kun treenataan kovaa, kroppa alkaa suhteellisen nopeasti tekemään muutosta parempaan. Kropasta tulee ryhdikkäämpi ja ylimääräiset nesteet häviävät. Tässä treenataan jo usein sykkeet korkealla ja aerobiset tulevat mukaan kuvioon.

Laihdutus: Kalorit miinuksella. Turha odottaa, että lihakset tekevät kasvutyötä. Pääjuttu on rasvan palaminen. Kroppa tottakai tiivistyy ja kroppa kiinteytyy, mutta radikaalia muutosta lihaksiin ei voi odottaa. Kun kalorit ovat miinuksella, ei voi olettaa, että samalla kasvaa iso KimK pyrstö. Kalorit voi sitten laihdutuksen jälkeen nostaa asteittain ja maltillisesti korkeammalle ja rasvan palamisen jälkeen voi keskittyä kehon muokkaamiseen ja lihaksien kasvattamiseen.

Eli, edellinen ohjelmani oli hyvin pitkälti kiinteytymistä varten suunniteltu. Kalorit olivat plusmiinusnolla ja treeni oli kovaa. Rasvaa paloi ja lihasta tuli, mutta hyvin rauhalliseen tahtiin. Halusin tähän muutosta ja pyysin valmentajaltani, että olisiko ok, jos tehtäisiin alkuun sellainen -10kg rykäisy. Ja sitten sen jälkeen voisi taas keskittyä tavoitteellisempaan treenaamiseen. Tiedän, että uusi valmentajani on pitkälti rankkoja dieettejä vastaan, mutta onneksi hän suostui tähän. Tai, ei kyseessä ole niinkään rankka dieetti. Mutta ehkä sanoisin näin, että valmentajani tykkää enemmän kasvattaa asiakkailleen lihasta kuin laihduttaa heitä. Mutta molemmat nyt onneksi oltiin samalla aaltopituudella siitä, että tässä kohtaa tuo kymppi pois painosta tekisi hyvää motivaatiolleni.

File 11.1.2016 12.28.50

Haluan kesällä olla edes suhteellisen hyvässä tikissä puoli vuotta maltillisella rasvanpolttelulla se aika on varsin lyhyt. Kun taas ihan laihduttamisella voi aikaan saada nopeastikkin tuloksia. Laihdumisen jälkeen voin taas rauhassa keskittyä lihasten kasvattamiseen ja kiinteytymiseen. Varmasti kaikilla naisilla on oma maaginen painolukunsa, minulla se on noin 65kg. Pidän sitä suuntaa antavana lukuna, mutta suurinpiirtein tuonne kun pääsen, voin taas aloittaa kiinteytymisvaiheen.

Nyt siis kuntosaliohelmaani muutetaan siten, että unohdetaan hetkeksi “tavoitteellisuus” ja keskitytään nostamaan syke ylös joka treenissä. Treenii kuuluu patteriharjoituksia ja supersarjoja. Varsinaisen ohjelman saan käsiini tämän viikon lopulla ja kerron sitten tarkemmin, että miten ohjelmaa ihan konkreettisesti muutettiin.

File 11.1.2016 12.29.33

On hieman haikeaa luopua tavoitteellisesta treenistä, mutta aina sitä voi onneksi jatkaa sen jälkeen kun on poltettu hieman rasvaa ensin päältä. Jos sitä vielä joskus tämän elämän aikana pääsisi ihan kunnolla sitä pihviä kasvattamaan, niin olisi ihan kiva! 😀 Monet ihmettelevat vaikka en ole mikään supervahva vaikka “fitness”-ihmiseksi itseni ehkä tituleeraankin.. mutta en tietenkään ole kun olen suurimman osan elämästäni ollut vain dieetillä eli laihduttanut, enkä juurikaan ole päässyt vielä voimatasoja oikeanlaisella treenillä kasvattamaan. Laihtuminen ja voima kun eivät kulje käsi kädessä. 🙂

Ihanaa viikkoa, muistakaa rokata!

RIP David Bowie <3

9 Comments

 1. Sanna sanoo:

  Heh, tulipas osuvasti tämä postaus. Syksyn voimailujen jälkeen itsekin aloitin laihdutuksen -10kg ja maaginen tavoiteluku sama 65kg 😀 Puntti vaihtui tässä samalla crossfitin ja pesiksen komboon. Pieni ikävä kaihertaa takaisin peruspuntin pariin, mutta liika on liikaa ja ei saa kaikkea yrittää tehdä yhtäaikaa 🙂 Mukava seurata jatkossa miten sinulla lähtee projekti etenemään, kun näin samanlaiset tavoitteet 😉

  -Sanna

 2. Jenni K sanoo:

  Voisitko tehdä jonkun meikkivideon? Sun iho näyttää aina niin hienosti meikatulta!

 3. Mari sanoo:

  Kymmenen kiloa tosta rungosta kuulostaa kyllä aika hurjalta, varsinkin kun olet punttaava mimmi. Itse oon lopettanut kokonaan vaa-an kyttäämiseen kun se ei kuitenkaan loppupeleissä kerro kehonkoostumuksesta mitään ja joka dietillä oon ällistynyt miten jo pelkästään esim -5kg läskiä painosta voi näyttää jo merkittävästi kireämmältä. Aiheuttaa vaan turhaa stressiä sen vaa-an kyttääminen vaikka peilikuva kiristyisi silmissä. Kuinkas pitkä muuten olet?

 4. Anna sanoo:

  Moi! Sun blogi on ihan supermotivoiva, kiitooos!! 🙂 Puhut tekstissä “pihvin” kasvattamisesta ja voiman havittelusta ja aloin miettiä näitä kahta. Itse haluan nimenomaan olla sporttinen ja voimakas. Tavoitteeni ei ole siis varsinaisesti _kasvattaa_ lihasten kokoa. Miellätkö sinä ne samaksi asiaksi, eli pihvin kasvattaminen tarkoittaa voiman saamista, vai erillisiksi tavoitteiksi, eli haluat olla sekä voimakas että omata isot lihakset? Kunhan pohdin. 😀 Koska eihän pulleat lihakset välttämättä tarkoita että ihminen on voimakas…

  • Miellän ne kahdeksi eri asiaksi, mutta ne kulkevat sinällään rinnakkain. Teen tavallaan kaksinjaon, että laihtuminen menee miinuskaloreilla ja pihvin ja voiman kasvattaminen pluskaloreilla. Tavallaan, että siksi en ole lihaksikas tai voimakas, koska olen ollut niin suuren osan elämästäni miinuskaloreilla.. selvensikö tuo yhtään vai sekoittiko vaan lisää? 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *