Eri sykealueet ja niiden harjoitteet
15.6.2016
Laiheliini Tee – Skinny Tea
22.6.2016
Show all

Olen viime vuosien aikana tullut todella paljon ulos kuorestani. Alkanut elää elämääni itselleni. Olen ollut miellyttäjä, kauhistuin jos joku ei tykännyt minusta. En halunnut aiheuttaa ongelmia, olin kiltti ja en sanonut liikaa mielipiteitäni. En halunnut loukata tai hämmentää. Ujous teki myös oman osansa asiaan. En olisi kestänyt, jos joku olisikin alkanut kritisoimaan minua, koska teen jotain hassua tai koska sanoin mielipiteeni ääneen.

Sittemmin jotain on muuttunut ja paljon. Mitä enemmän minulle tulee ikää, sitä enemmän alan arvostamaan persoonallisuutta ja sitä, että ollaan aidosti sitä mitä ollaan. Arvostan edelleen ystävällisyyttä, kilteyttä ja hyviä tapoja. Mutta se ei tarkoita, etteikö välillä voisi hämmentää soppaa ja se ei todellakaan tarkoita, etteikö voisi sanoa omia mielipiteitään ääneen. Tilannetaju ja sosiaaliset taidot ovat tässä avain-asemassa. Aina ei ole pakko joka paikassa olla tunkemassa omia mielipiteitään toisten kurkkuun, mutta mikään ovimattokaan ei todellakaan tarvitse olla.

P1010055

Olen puhunut monesti siitä kuinka olen suhteellisen rankalla kädellä karsinut ystäväpiiriäni. Osa on vain kasvanut minusta erilleen, osa jäänyt pois vauhdista omasta tahdostaan ja osalle minä olen sanonut heipat. Ja kuulkaas,  se on ollut yksi parhaista asioista mitä minulle on tapahtunut. Saan olla minä. Saan varmaasti olla se minä, joka minä olen. Minä. En kukaan muu, vaan minä.

Mitä hyötyä on elää elämää toisten toiveiden mukaisesti? Vain minä elämän tämän elämän. Vain minä koen juuri nämä elämänkokemukset ja vain minulla on minun totuuteni. Meillä kaikilla on oma totuutemme. Se, miten katsomme maailmaa ja miten näemme asiat. Vain minulle on siitä juuri minun versioni. Miten ihmeessä joku pystyy sanomaan minulle, että en voi tehdä näin tai noin, kun hän ei ole mailiakaan kävellyt minun kengissäni.

En ole ikinät ymmärtänyt tuomitsemista. Miksi ihmeessä joku toinen kokee olevansa sananvaltainen jonkun toisen elämään. Miten ihmeessä joku toinen voi kokea olevansa oikeutettu sanomaan toiselle miten hänen tulisi elää oma elämänsä. Hän ei toisen puolesta sitä elämää kuitenkaan elä, joten siihen ei pitäisi olla mitään sananvaltaa. Niin kauan kun ihminen ei tee toisille pahaa ja elää vain rauhassa itsensä näköistä elämää, siihen ei toisilla pitäisi olla mitään sanottavaa.

P5070149

Olen hassuttelija, puhun mielipiteeni ja näytän tunteeni. Se on olen minä. Minulla on omat uskomukseni, omat ajatukseni ja tähän ikään mennessä ne ovat jo suhteellisen vakiintuneet. Sanotaankin, että ihmisen persoonallisuus on suhteellisen vakiintunut siihen mennessä kun hän täyttää 30 vuotta. OIkeastaan vai suuret elämänkokemukset voivat enää siitä varsinaisesti muokata ihmisen persoonallisuutta. En tiedä, onko väite tosi vai ei, mutta tietyssä määrin se pitää paikkansa. Onhan meille jo syntyessämme tiettyjä perittyjä piirteitä.

Ymmärrän, että nuorempana voi olla vaikeampaa olla oma itsensä. Ryhmäpaine ja kiusaaminen vaikuttavat paljon nuorten käytökseen. Mutta kun puhutaan aikuisista ihmisistä, toivoisin, että jokainen uskaltaisi olla oma itsensä. Kukaan muu ei voi vaatia sinua olemaan tietynlainen. Vanhempasi saattavat odottaa sinulta tiettyjä asioita, mutta pitää muistaa, että he eivät elä sinun elämääsi, sinä elät sinun elämääsi. Ystäväsi eivät ehkä halua, että muutut. Mutta ainoa varma asia elämässä on muutos. Muutos on ainoa asia, joka kasvattaa sinua. Et voi pysyä samassa paikassa, samana ihmisenä ja samalla kasvaa. Ihminen muuttuu ja ne ketkä pysyvät matkassa mukana, pysyvät. Ja ne, jotka eivät, pysyvät mielessäni hyvinä muistoina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elä itsellesi. Ole oma itsesi. Jos olet kiltti, hyvä ja ystävällinen ihminen, voi olla varma, että kannattaa olla oma itsensä. Sano mielipiteesi, älä vähättele ja pienennä itseäsi. Täällä on vain yksi sinä ja olet tasan yhtä tärkeä ja arvokas kuin kaikki muutkin. Tee itsesi näköinen elämä, äläkä mieti mitä muut siitä ajattelevat. Sinä olet sinä, ei kukaan muu. Kukaan muu ei ikinä tule kulkemaan juuri sinun polkuasi. Mitä sitten, jos joku ei pidä sinusta tai on kanssasi eri mieltä. Oikeasti, mitä sitten? Kaatuuko maailma? Aina löytyy joku joka ei pidä sinusta. Aina löytyy joku joka on täysi eri mieltä kuin sinä. Mikset samantien ole kertaheitolla täysin oma itsesi, eipä tarvitse katua sitten kiikkustuolissa mitään. En haluaisi nähdä, että enää yksikään ihminen pienentää itseään. Elämä on tässä ja nyt ja tartu sitä suoraan palleista!

Sincerely fucking yours,

Pauliina

5 Comments

 1. tammy sanoo:

  Oon monesti ajatellut, että lukisin ihan omia juttujani!
  Oon just vastottain käynyt ajattelemaan, mitkä on ne elämän elementit, jotka vie paljon, mutteivät anna juurikaan mitään positiivistä enää. No juuri esim. jotkut tietyt ihmissuhteet! Oon ehkä viime aikoina ollut muiden mielestä ihan hirveä, kun en oo vaan enää istunut siihen ainaisen mukautujan rooliin, vaan välillä kun itsestä tuntuu tosi ahtaalta, oon sanonutkin jotain! En näe järkeä ihmissuhteissa, joissa en saa olla esim. hiljaa hetkeäkään. Musta on välillä kiva hiljentyä asiakastyötä täynnä olleen päivän jälkeen.
  Joskus mulle sanottiin, että tuun varmasti “saamaan turpaan” joku päivä sen takia, että oon omaitteni, muttei se oo syy olla jotain muuta, silloin sitä vasta heliseekin.

  Halleluuja!

 2. lissu sanoo:

  Tosi hyvä kirjoitus!!! <3 Olen itse aina ollut ja kyllä vieläkin melko useasti olen sellainen kiltti ja tunnollinen nainen. Yleensä haluan miellyttää ja olla mukava ihminen – kaikille ihmisille ja harvoin uskalla tuoda omaa mielipidettä esille. Vuosien varrella olen kuitenkin alkanut kuuntelemaan ja "katselemaan" vierestä omaa meininkiä niin on se välillä vähän raskasta. Olisi niin paljon helpompi olla sellainen ihminen kun OIKEASTI olen, pelkäämättä sitä että mitä muut minusta ajattelevat. Olen huomannut, että esim. tietynlaiset naurukohtaukset tms.. asiat ovat jääneet elämässäni AIVAN liian vähäiselle…. koska en jotenkin osaa ja helposti tulee mietittyä, että mitä joku muu sitten minusta ajattelee kun olen vähän hassu/outo ihminen!! Mutta joo, tästä joka päivä kerrallaan… pyrin olemaan AIVAN OMA ITSENI!!! PS. Mie en kestä, kun katsoin sua vähän aikaa sitten snäpissä kun nauroit ihan täydestä 😀 Olit mahtava siinä! (kun se mies käveli teidän pihalle hakee palloa) Mieki nauroin ihan vedet silmillä täällä :'DDD

  • Kyllä minäkin olen vielä joskus todella varautunut jos olen ns vääränlaisessa seurassa. En vain pysty olemaan oma itseni. Esim. koulussa tai työpaikalla jossa en saa ns. itse valita, että kenen kanssa vietän aikani. Mutta jokaisella meillä on tottakai tietynlainen työrooli ja se voi olla hyväkin asia. Mutta tärkeintä olis tehdä omasta lähipiiristään sellainen, että ainakin siviilissä saisi olla oma itsestä ja niin hassu ja hömppä kuin ikinä haluaa. 😀

   Minäkin nauran sille edelleen. 😀 😀 😀 Kaikki kaverit sanoo, että se mies taisi pelätä enemmän minua kuin koiraa :’D :’D

 3. Alesya sanoo:

  Tosi hyvä kirjoitus!
  Se on kyllä totta että vielä joku aika sitten piti ollaa se joka mielyttää muita. Mutta ei se oikein ole, siinä menee se oma elämää iha sivulta ohi! Silloin ku ittelle alkoi tapahtumaa ne paremmat asiat, kyllä moni ihminen kääntyi selkänsä ja lähti menee. Silloin se sattui, mutta nyt oon vaa onnellinen siitä että vaik jäi se kourallinen ystäviä, mutta ne on just ne aidot ihmiset elämässä ❣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *