Miesten salimuoti – Patun valinnat!
5.4.2015
Dieetti & ketoosi
7.4.2015
Show all

Puolesta ja vastaan

Huomaa, että kisat lähestyvät ja keskustelu taas kiihtyy… Minun osaltani vielä yksi itkuvirsi sivuten aiheesta ja sitten annan taas olla (jonkin aikaa 😛).

Fitness on niin kovasti tapetilla – ainakin vielä toistaiseksi. On ääniä puolesta ja on ääniä vastaan. Olen itsekkin puolustanut, en nyt ehkä fitnesstä kokonaisuudessaan, mutta ainakin itseäni. Minusta on ehkä vähän tyhmää, että isoon ääneen haukutaan kaikki, jotka treenaavat tavoitteellisesti. On okei varoitella kisadieetin vaaroista ja vähän puhutella nuorempia tyttöjä siitä, että miksi on heidän ihan pakko päästä sinne kisalavalla puolen vuoden treenaamisen jälkeen. Jos motiivit tähän hommaan ovat väärät, voi fitneksen todellakin toteuttaa päin mämmiä.

Mutta sitten kun meitä, ketkä vain rehellisesti tykkäävät bodata. Olen ennenkin kirjoittanut aiheesta.. Mutta tuntuu jotenkin niin hassulta, että koska treenaan, niin minut niputetaan haluamattani johonkin tiettyyn kategoriaan. Okei, edesautan itse asiaa pitämällä treeniaiheista blogia ja tykittämällä belfieita instaan! 😀 Mutta silti, olen edelleen yksilö ja olen löytänyt elämässä itselleni sen oman jutun. Mitä sitten jos elän fitnesskuplassa. Elääkö ihminen joka harrastaa joogaa ja syö luomuruokaa, niin jossain hippikuplassa? Eiköhän meillä jokaiselle ole omat harrastukset, elämänkatsomukset ja arvot, mistä sitten syntyy suurempi kokonaisuus. Niistä syntyy se minä. Jokainen meistä asuu jossain kuplassa.

Mistä Patu on tehty?

Treenauksesta, puhtaasta ruoasta, rakkaudesta, sanavalmiudesta, intohimosta, eläinrakkaudesta… niin monesta asiasta. Mä rakastan treenausta, mutta niin mä rakastan elämässä myös montaa muuta asiaa.

2014-07-11 16.53.59

IMG_20150401_200634Kunto on vielä pehmeä. Kisakuntoa varten tästä pitäisi laihtua -20kg. Saa nähdä innostunko itse koskaan kisaamisesta. Ulkonäöllisesti pidän itselläni enemmän pehmeästä kunnosta ja kunnon kurveista.

IMG_20150402_103619

En ole mikään treenauksen ja kuntosalin puolestapuhuja. Jokainen treenaa ja syö just niin kuin haluaa. Mutta jos nämä aihealueet, joista blogissani puhun sattuvat kiinnostamaan, niin tervetuloa lukijaksi! Mutta sen olen päättänyt, että tätä omaa juttuani en tahallaan tyrkytä kenellekkään. Se olisi epämiellyttävää. Itse koin kuntosalin ihan mahtavaksi tavaksi laihduttaa ja mua ei hirveesti sytytä esimerkiksi jooga tai crossfitti. Mutta se ei missään nimessä tarkoita, että vihaisin niitä ja en sallisi muiden niitä harrastaa. Korostan aina blogissani nimenomaan sitä, että tee sitä mitä rakastat. Hitot muiden mielipiteistä. Kyllähän minustakin ajatellaan, että olen aivopeseytynyt fitnekseen ja elän vain fitnesskuplassa. So what!

Blogissani reagoin siihen, että mikä lukijoitani mahdollisesti kiinnostaa. Olen suomen suosituimmassa treeniblogiportaalissa, joten on vain luonnollista, että blogini aihealueet liittyvät usein treenaukseen. Jos haluaisin kirjoittaa joka päivä vaikka vauva- ja lapsijuttuja ja sitä kuinka vihaan fitnesstä ja kuinka kaikkien tulisi vihata fitnesstä, niin siirtäisin blogini johonkin muuhun portaaliin. Vaikka kaksplussaan.

2013-12-16 14.03.48 – kopio – kopio

2013 loppuvuosi. Ensimmäisen dieetin rimpulakunto. Tuosta jos olisi vielä loput rasvat tiristellyt (-10kg) ja mennyt suoraan lavalle, olisi se ollut aika onnettoman näköistä. Itse treenaan ensin ja katson vasta sitten, että olisiko minusta kisoihin. Enkä niin, että tein kisapäätöksen ja sitte aloin treenaamaan. Onneksi käytössäni on huippuhyvä valmentaja ja homma on koko ajan pysynyt terveellisenä ja realistisena. Ja tässä kun olen kroppaani ja kehitystäni seurannut, olen todennut, että en ehkä edes rakenteellisesti sovi bikiniin. Minulla on esimerkiksi liian leveä lantio sekä haluan, että minulla olisi tulevaisuudessa ihan kunnolla lihaserottuvuutta.

On jännä, että kuinka mulle tää on kuitenkin vaan mun arkea; syön treenaan jne. Niin silti linkittäydyn johonkin muotimassaan. Ehkä oon vaan just sen ikäinen, että en päivittäin näe tälläisiä wannabe fitnesstypyjä ja en tavallaan ymmärrä sitä fitnessvihaa. Ja en seuraa kisoja enkä suunnittele itse kisaamista ainakaan toistaiseksi. Olen kummallinen väliinputoaja. Minun arjessani on vain kovaa treenia ja samanhenkisiä ihmisiä. Totuus on, että en ole ollut edes yleisössä yksissäkään kisoissa ja en edes tunne montaa kisaajaa. Oonko mä sittenkään fitness?

Vai olisiko, että niin sanottua fitnesstä voi tehdä ja toteuttaa jokainen omalla tavallaan. Hiton fitness! 😀 Mulle se sana on bodaus. Mä teen mun treenit, kuvaan mun isoo pyllyä instaan ja kirjotan höpöjä tänne blogiin. Se on mun fitnesstotuus. Toisen fitnesstotuus on laittaa vaan treenipöksyt jalkaan ja olla oikeesti ees treenamatta. Pääasia, että vaatteet ja releet on fitness. Toisen fitnesstotuus on kisata 5 kertaa vuodessa ja pysyä kisakunnossa 24/7.

Miten joku voi vihata jotain, mikä on noin muuttuvaa. Valitse edes alakategoria, että mitä fitneksessä vihaat. En minkään esimerkiksi sanoisi, että vihaan joogaajia, koska ymmärrän, että laji pitää sisällään paljon erilaisia ihmisiä.

Media ja noh, me treeniblogit olemme luoneet fitnekselle tietyn imagon. Ja onhan tämä lajina outo. Kyllähän sen nyt erkkikin osaa myöntää. Ymmärrän, että laji voi tuntua lähes pelottavalta ja on inhottavaa, kun joka paikka on täynnä #bikinifitnesstä ja #belfieitä. Mutta nyt kun laji on ainakin jossain määrin tullut jäädäkseen, suosittelisin olemaan provosoitumatta. Osalle tää on henki ja elämä ja se, että harrastaa kuntosalia, ei tarkota, että olisi ultimate fitness 24/7. Tottakai kuntoilu ja ruoka pyörittää meidänkin taloudessa pitkälti koko arkea, mutta on meillä elämässä muutakin. On perhe, on koira, on koulu, työt ja ystävät. Olen myös hyvä tyttöystävä, hauska kaveri, kiitollinen lapsi vanhemmilleni, ahkera opiskelija ja tunnollinen työntekijä sekä rapsutuskone koiralleni.

Ikinä ei kannata ajatella asioita mustavalkoisesti ja kapeakatseisesti. Aina kannattaa jättää tilaa ihmisen omalle yksilöllisyydelle, eikä ikinä tuomita ketään tiettyjen seikkojen takia. Voisihan sitä vaikka sanoa ja yleistää, että naiset eivät osaa ajaa autoa. Mutta se, että onko se absoluuttinen totuus, niin siitä voidaan olla montaa mieltä. On niitä, ketkä nytkin isoon ääneen siellä totesivat, että no eivät kyllä osaa ja on niitä, kenelle asia on ihan se ja sama tai sitten niitä, ketkä tuntevat montakin loistavaa naiskuskia. Jokaisella on oma tapansa katsoa maailmaa. Omat totuutensa ja omat mielipiteensä. Olen ennen itse ollut hyvin kärkäs mielipiteissäni ja maailmankatsomuksessani suhteellisen mustavalkoinen. Kunnes huomasin, että ei se maailma vaan pyöri niin. Aina kannattaa jättää tilaa sille, että saattaa olla väärässä. Pysy nöyränä, koska absoluuttista totuutta ei ole olemassa ja voit joutua syömään sanasi.

Screenshot_2015-04-05-00-09-31-1

On minullakin tiettyjä mielipiteitä mistä en helpolla horju, mutta minulla ei ole mitään paloa tuoda niitä esille koko maailmalle. Miksi? Koska ne ovat minun mielipiteeni, minun totuuteni. En halua satuttaa ihmisiä tahallani ja en koe, että minun mielipiteilläni olisi mitään sen suurempaa vaikutusta heidän elämäänsä. Kaikki me inhoamme tai vihaamme jotain. Mutta on eri asia puhua suunsa puhtaaksi asiallisesti ja hyvän maun rajoissa, kuin päättömästi laukoa omia mielipiteitään kuin jumalan sanomaa. Jos sulle joku asia aiheuttaa inhotuksentunteita, niin jätä tilaa sille, että toiselle saattaa olla tärkeä juttu.

Mun mielestä on vain kaunis asia, jos joku ihminen on tosi intohimoinen jostain. Ja tähän esimerkkiin minun pitää käyttä inhokki-asiaani: hevoset. En pidä hevosista vaikka eläinrakas olenkin. Olen joskus tippunut hevosen selästä ja myös pelkään hevosia. Ne painaa miljoona kiloa, niillä on isot hampaat ja ne potkii. Ja tämä tuskin on sama totuus jollekkin heppatytölle.

Mutta sitten eräs tuttuni puhui intohimoisesti hevosharrastuksestaan ja seuraan nyt kiinnostuksella, kun hän facebookissa jakaa kaikkia hevosaiheisia juttua. Ihan pirun siistiä, että joku on löytänyt noin vahvasti sen oman juttunsa! Hevoset vievät varmasti ihan hirveästi aikaa ja rahaa ja tämä ihminen on silti tehnyt siitä harrastuksensa. Minusta se on hienoa.

Mitä tässä kohtaa olisi väliä jos hänelle paukuttaisin kovaan ääneen, että hevoset on perseestä ja ne potkii ja niillä on torahampaat. Minun mielipide ei muuta kuin ärsyttäisi kyseistä ihmistä, mutta ei hän harrastustaan varmasti minun mielipiteeni takia lopettaisi.

Solidaarisuus on hieno asia ja meidän kaikkien kannattaisi sitä edes kerran kokeilla.

Peace out.

 

Salisoitossa tänään:

 

14 Comments

 1. milla sanoo:

  Asiaa joka sana! 🙂 Ja ihana tuo lopun esimerkki: itse meinaan olen hevosharrastaja. Aikaa (tai jaksamusta, tuokin on pirun raskasta hommaa) ei löydy kuntosaleille, mutta tykkään seurailla useampia fitness-blogeja, ihan vaan että saa kivoja vinkkejä ja ajatuksia terveellisempään elämään. Ja huomaan että leimautumista on monessa lajissa. Monesti on kuullut juttua, että hevosharrastajat ovat eläinrääkkääjiä, rahantuhlaajia, tanttoja, höyrähtäneitä… Niin no. Onhan tässäkin lajissa niitä, jotka tekevät ammatikseen tätä ja kiertävät ympäri maailmaa hevostensa kanssa. Ja sitten on meitä, jotka pitävät tätä elämäntapana ja omistavat hevosia. Sitten on taas niitä harrastelijoita, jotka kerran-kaksi viikossa käyvät ratsastuskouluilla. Ja voin hyvin kuvitella, että fitneksessä on yhtälailla valtavia variaatioita harrastelijasta ammattilaiseen. Jokainen kun voi aika hyvin ottaa lajista kuin lajista ne itselleen parhaiten sopivat jutut ja toteuttaa niitä. Ja on hassua, että lajinharrastajia tuomitaan typerien ennakkoluulojen takia, että kaikki harrastajat ovat samanlaisia.

  Oikein hyvää kevään jatkoa sulle! 🙂

 2. Outi Karita sanoo:

  Hyvä ja asiallinen kirjoitus! 🙂
  Itsekin avasin taas sanojen salaisen arkun eilenillalla ja annoin näppiksen sauhuta blogiini aiheen tiimoilta tekstiä 😉
  Ollaan samoilla linjoilla!

  http://outikarita.fitfashion.fi

 3. Siiri sanoo:

  Jes juurikin näin! Meitä on niin moneksi ja kurjaahan se olisi jos kaikkien elämä pyörisi samojen asioiden ympärillä, samoja kaavoja noudattaen ja herranne aika mikä ruuhka joogasalissa tai hevostalleilla tai sitten siellä kuntosalilla olisikaan jos jokaisella olisi se sama intohimo ja harrastus,heh!:p

  Mulle on ainakin opetettu lapsesta lähtien että erilaisuus on rikkautta,eikä meidän kaikkien kuulukaan olla samanlaisia. On tosiaan kumma miten fitness on herättänyt kansassamme niin vahvoja tunteita ja etenkin tarvetta laukoa näitä tunteita sosiaalisessamediassa – kai se on sitä uutuuden kummastelua,mene ka tiedä? Tai eihän siinä salilla käymisessä ja kehonmuokkaamisessa mitään kovinkaan uutta ole,mutta jotenkin siitä on muodostunut monen silmään tosi kummallinen juttu nyt kun se on niin kovin esillä. Kuten totesitkin niin maailmassa on monen monta asiaa ja harrastusta joista en tajua tuon taivaallista, mutta en minä sitten kyllä uhraakkaan niiden kummastelulle saatikka lyttäämiselle aikaani – ei mulla yksinkertaisesti edes olisi moiseen aikaa, energiaa eikä kiinnostusta! Antaa kaikkien kukkien kukkia ja jokainen tehkööt juuri sitä mistä itse välittää, mikä tekee elämästä mielekästä, haastavaa ja antoisaa! Toiselle se voi olla koiranäyttelyt, yhdelle ratsastaminen, kolmannelle roolipelit ja jollekin vaikkapa sitten se fitness – tai bodaus tai kehonrakennus tai ihan vaan kuntosalilla treenaaminen, kukin määrittelee itse mitä se oma harrastus itselleen on 🙂

  Tykkään hirmuisesti sun tavasta kirjoittaa ja vaikka löysin blogili vasta ihan jokunen hetki sitten niin olen jo lyhyessä ajassa tullut siihen tulokseen että täällä tosiaan kannattaa käydä tekstejäsi lukemassa – kiitos siis mukavasta blogista ja mukavaa viikkoa!:-)

  Siiri xx

  • Sama homma ja olenkin itse myös kokeillut kaikenlaisia eri harrastuksia baletista vapaaotteluun, kunnes löysin tämän oman juttuni. 🙂 Ja kyllä, joku uutuuden kummastelu varmasti!

   Voi kiitos, todella kivasti sanottu! 🙂

 4. plaa sanoo:

  Mitä tässä kohtaa olisi väliä jos hänelle paukuttaisin kovaan ääneen, että hevoset on perseestä ja ne potkii ja niillä on torahampaat.

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 5. Outi Karita sanoo:

  En tiiä tuliko mun aiempi kommentti perille (?)
  Hyvin ja asiallisesti kirjoitettu mun mielstä ja hyvin samoilla linjoilla olen. 🙂
  Itsekin eilen kirjoitin aiheesta postauksen 😉

  http://outikarita.fitfashion.fi

 6. sede sanoo:

  Mun silmään olet parhaimmillasi juuri tuossa olemuksessasi, sopivasti naisellisuutta ja “volyymia”. Olet upea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *