Uusavuton Helsingissä
29.8.2016
Hakemassa vauhtia dieettiin
1.9.2016
Show all

Syksyn valmennukset ja uudet könttäsummat

Yhteistyössä Pauliina Olivia Training

Puhuin aikaisemmin, että en syksyyn ottaisi juurikaan asiakkaita. Kesä kuitenkin osoitti sen, että pystyn hyvin ottamaan asiakkaita jonkin verran edelleen myös syksylle. En tietenkään liikaa, ettei laatu pääse kärsimään, mutta muutamia paikkoja on edelleen vapaana. Ensi vuodella ja keväälle on toistaiseksi hyvin paljon paikkoja auki. Ensi vuonna aionkin panostaa nimenomaan kevääseen ja kesällä vähennän töitä häiden ajaksi.

Muutin summiani kuukausisummista könttäsummiksi. Yrittäjänä hinnoittelu on yksi pelottavimmista asioista. Itse käytin tuotteiden ja hinnoittelun miettimiseen äärettömän paljon aikaa. Tiedän, että hinnat vaikuttavat korkeilta, mutta huomioon pitää ottaa, että summa jakautuu hyvin pitkälle aikavälille, 3kk-12kk. Esimerkiksi tarjouksessa olevani 3kk etävalmennus (klik tarjoukseen) on nyt 350€. Siitä lähtee automaattisesti pois 24% eli alv sekä myöhemmin vieläv verot ja kaikki muu mukava. Käteen jäävä summa ei siis ainakaan minun päätäni huimaa. Ja kun sen summan jakaa vielä työtunneilla kolmen kuukauden ajalle, ei tuntiliksani ole mikään hulppea. Ja syy, miksi puhun näin avoimesta hinnoista ja niiden sisällöstä, on se, että haluan ihmisten ymmärtävän yrittäjyyttä. Olen kirjoittanut aiheesta enemmänkin, mutta koen, että se olisi hyvä nostaa uudelleen esille. Yrittäjä todennäköisesti on kuitenkin tehnyt tarkat laskelmat summista ja niissä on selkeä logiikka. Jos palkka, mitä yrittäjä saa on pientä, ei se motivoi tekemään työtä kunnolla. Ja kuitenkin ruokavalioiden ja treeniohjelmien tekemiseen aikaa menee tuntikausia. Asiakkaiden ongelmien ja tilanteiden selvittämiseen pitää tutkia asioita, lukea kirjoja ja olla jatkuvasti skarppina. Vielä tällä hetkellä en ole edes omillani siitä, mitä olen käyttänyt rahaa yritykseni aloittamiseen. Miehelläni ei mm. ole vielä edes kihlasormusta, koska käytin rahan nettisivuihini. You have to spend money to make money.

PauliinaLogo_800x183 (1)

Könttäsummat ovat riski vaihtoehto, koska ne saattavat pelotella ihmiset pois. Vaikka todellisuudella esim. tuon 3kk etävalmennuksen hinta on laskenut. Se oli aiemmin 119€/kk ja nyt se periaatteessa on 117€/kk. Halusin laittaa könttäsumman, sillä huomasin, että osa asiakkaista arvottaa kuukaudet keskenään. Että toisena kuukautena tulee enemmän juttuja kuin toisena. Ja kun summa pitäisi nimenomaan ajatella könttänä, koska toisena kuukautena minulle tulee enemmän töitä kun suunnittelen ohjelmat alusta loppuun ja teen tarkkoja laskelmia (myös laskutus jne mitä asiakkaalle ei näy kuuluvat totta kai työnkuvaani, olenhan kuitenkin yritykseni ainoa työntekijä). Ja jos esimerkiksi asiakkaan paino tippuu suunnittellusti, eikä keskellä valmennusta ole vielä tarvetta ruokaohjelman päivittämiselle, ei sitä kannata turhaan tehdä. Sen sijaan voi antaa erilaisia ruokavaihtoehtoja valittavaksi, tai vaikkapa päivittää treeniohjelmaa. Ei siis ole selkeää ohjetta, miten päivitykset tulee tehdä ja kuukaudet vaihtelevat keskenään. Kuitenkin avain-asemassa kokoajan on yhteydenpito valmentajaan, jonka haluan asiakkaideni hyödyntävän. Joka viikko kerrotaan opit ja kopit ja kysytään kaikki mikä on mielen päällä. Olen antanut asiakkailleni myös puhelinnumeroni akuutteja asioita varten. Ne voivat olla totta kai myös ei-niin-tärkeitä asioita, kuten, että saanko syödä omenan appelisiinin sijaan. Olen siis koko valmennuksen asiakkaan käytössä, tuli mieleen mitä tahansa. Siihen kuluvaa aikaa ei tietenkään voi laskea tai tietää ennakkoon, sillä toiset käyttävät sen todellakin hyväkseen, siinä missä toisista asiakkaista saa repimällä repiä infoa ja kuulumisia. Silloin minua harmittaa, että asiakas ei käytä maksamaansa rahaa kunnolla ja kysy minulta asioita silloin kun siihen on nyt vielä mahdollisuus. En kuitenkaan ilmaiseksi ala jakamaan henkilökohtaisia neuvoja treenin tai ravinnon suhteen. Sen linjan tein jo heti alussa. En tee kenellekkään mitään ilmaiseksi, en edes tutuilleni. En siis etenkään ohjelmia, sillä ihmisen motivaatio ei silloin todellakaan ole kohdallaan, jos on saanut ohjelmat ilmaiseksi.

P6070888

Könttäsumma antaa asiakkaalle mahdollisuuden myös valita itselleen paras osamaksu. Mielelläni teen niin, että esim. 3kk valmennus maksetaan max esim. 4 erässä. Mieluiten totta kai yhdessä erässä, mutta neljä on mahdollista. Näin summa jakautuu useammalle kuukaudelle ja helpottaa asiakkaan maksamista. En liikaa halua venyttää maksukertoja niin, että asiakas ei enää ole valmennuksessa, että asiakkaalle tulee sellainen olo, että hän maksaa tyhjästä. Tiedätte varmasti kaikki sen tunteen, kun maksat jotain jälkeenpäin, mitä olet ostanut ja käyttänyt jo aikoja sitten. Se fiilis ei välttämättä ole kovin kiva. Mutta esimerkiksi pidempiin valmennuksiin haluavat, voivat valita muutaman lisäkuukauden maksamiseen, jolloin kuukausittaiset summat pienevät. Ainoa reunaehtoni on se, että laskut kuitenkin maksetaan ajallaan. Kaikki laskut on maksettava, oli kyse minun tai kenen tahansa muun palvelusta. muutaman asiakkaan valmennuksen olen valittevasti joutunut lopettamaan kesken kesän aikana, kun he eivät suostuneet maksamaan. Ensin tuli pyyntö, että pystyykö eräpäivää siirtämään ja yhdelle tein sen virheen, että annoin siirtää eräpäivää, sillä hän ei siltikään maksanut ajoissa. Siitä siis viisastuneena pidän eräpäivistä tarkasti kiinni ja jo maksua ei kuulu, lopetan asiakkuuden heti saatuani asiakkaalta ensimmäisen maksun. Tehty työ pitää kuitenkin maksaa.

Olen muutenkin huomannut, että aluksi olin turhan lepsu. Tämä johti siihen, että hintoja yritettiin tinkiä, laskuja jättää maksamatta ja en edes jaksa muistaa, että monta kertaa valmennuksia pyydettiin röyhkeästi ilmaiseksi, usein jonkin nyyhkytarinan saattelemana. Vaikka olen lempeä ja empaattinen ihminen, tulee kuitenkin muistaa, että tämä on minun ansiotyöni. Olen opiskelija ja minun tulisi mieheni kanssa jotenkuten säästää tämän vuoden aikana n. 10 000 omista taskuistamme häitämme varten. Olen siis aivan yhtä persaukinen, kuin kuka tahansa muukin ihminen. Minulla on yhtälailla menoja, kuin kenellä tahansa muullakin ihmisellä. Sitten jos ei ole varaa palkata ammattilaista, ei palkkaa ammattilaista. Minulta kuitenkin saa räätälöidyt ja henkilökohtaiset ohjelmat ja samalla tukee suomaista pienyrittäjyyttä. Ja se ei mielestäni ole huonompi diili ollenkaan.

P6030742

En tiedä miksi Suomessa yrittäjyys, raha ja kaikki siihen liittyvä ovat aiheena hyvin hyshys. Ihmiset tuntuvat pitävän yrittäjyyttä joko huonona asiana tai harrastuksena. Hintoja kauhistellaan ja jokainen parturi, pt tms on kokenut miljoona kertaa sen, että palveluita pyydetään ilmaiseksi. Kaverit pyytävät kahville ja samalla vähän leikkaamaan lasten hiuksia. “Kerro miten mä pääsen eroon tästä vatsamakkarasta?”. No voi kuule, paljon sulla on aikaa, niin laitetaan sille ajalle hintalappu. Ja tarkoitus ei jälleen kerran ole olla nihilisti tai ilkeä. Mutta taas jos vertaa omaan tilanteeseensa, niin moni teistä tekisi omia palkkatöitään ilmaiseksi? Toki, aina ystäviä autetaan ja tiettyyn rajaan asti voi tehdä hommia ilman rahallista korvausta. Mutta sanoisin, että jos hommia tekee liikaa ja etenkin ilmaiseksi, voi se käydä pian vaarallisen tylsäksi. Tuskin kukaan kokkikaan tulee pitkän päivä jälkeen kotiin ja alkaa loihtimaan vaimolleen/miehelleen samalla innolla seitsemän ruokalajin illallista. Voisi aika pian käydä aika puuduttavaksi tehdä omia hommiaan niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Toinen pyyntöni on, että haluan työhöni liittyvät asiat työsähköpostiini. En haluaisi sunnuntai-iltana lukea työasioita omasta facebook messengeristäni. Muutenkaan en haluaisi henkilökohtaiseen facebookkiini ulkopuolisilta mitään. Ja muutenkin kaikki viestit instagramiin ja muualle hukkuvat hyvin helposti. Minut tavoittaa siis parhaiten nettisivujen yhteydenottolomakkeen tai sähköpostini pauliina@pauliinaolvia.fi kautta.

Tarkoitukseni ei ole tylyttää ketään, vaan avata ihmisten silmiä. Tiedän, että olen tiukkasanainen tämän asian kanssa ja varmasti läpi paistaa tietynlainen ärtymys. Rakastan kuitenkin työtäni ja on täysin oma valintani olla yrittäjä. Se ei silti tarkoita, enkö voisi yrittää vaikuttaa asioihin, etenkin kun tämän blogin kautta on mahdollisuus saada yrittäjien ääni kuuluviin. Haluaisin vaan niin kovasti, että yrittäjiä ja heidän työtään opittaisiin arvostamaan. Jos joku tinkaa hinnoista, se tuntuu henkilökohtaiselta hyökkäykseltä omaa ammattitaitoaan kohtaa. Tiedän, että asiakas ei niin ajattele, mutta yrittäjästä se tuntuu siltä. Että sä et ole tarpeeksi hyvä, että sinun palveluksista maksettaisiin juuri mitään. Massatuotanto-ohjelmat vääristävät ihmisten käsitystä summista ja huonot personal trainerit itse polkevat hintoja alas koska tietävät kilpailun olevan kovaa. Itse tiedän oman ammattitaitoni ja en todellakaan polje hintojani ihan pohjamutiin ja samalla vedä alas koko alan hintoja. Ihan yhtälailla kuitenkin teen työtä niin kuin kuka tahansa muu. Siinä missä joku valittaa, että ei pysty maksamaan minulle tässä kuussa erääntyvää laskuansa ihan yhtälailla samaan aikaan minun pöydälläni on iso kasa erääntyviä laskuja.

P6221428Verkkatakki *TÄÄLTÄ

Jos haluat ammattitaitoisen valmentajan ja olet AIDOSTI motivoitunut, ota minuun rohkeasti yhteyttä. Jos etsit pikaista ja halpaa palvelua, kannattaa etsiä sitä jostain muualta. Netistä löytää ilmaiseksi ohjelmia, joten mieluummin käyttää sitten niitä. Minä haluan tehdä asiat oikein ja panostaa asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Personal trainer & ravintovalmentaja

pauliinaolivia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *