Joulun survival kit!
12.12.2014
Uusi minä odottaa?
17.12.2014
Show all

Täsmätuotteet talven kuivattamalle pintakuivalle iholle

Olenkin jo aikaisemmin puhut nyt tänä syksynä ilmenneistä iho-oireistani. Syy on toistaiseksi vielä epäselvä, mutta oireeni ovat hyvin hormoniaknen tapaisia. Pääepäiltyjäni ovat stressi ja tämän syksyn sekä talven ihoa kuivattava ilma. Asumme lisäksi aivan järven läheisyydessä ja tuuli täälläpäin on kova, joten kasvojeni iho joutuu ajoittain todella koville. Ensin hoidin ihoani ihan peruskaupoista saatavilla tuotteilla, kuten clearasililla, mutta niillä en saanut mitään muutosta aikaan vaan ihoni ärtyi jopa vaan entistä enemmän. Päätin mennä apteekkiin hakemaan ihan kunnon täsmätuotteita ja kysyä ihooni apua ammattilaisilta. Apteekin asiakaspalvelu ei tälläkään kertaa pettänyt, vaan sain heti asiantuntevan farmaseutin apuuni.

IMG_1625 IMG_1626

Meikinpuhdistukseen. Ei liian ihoa kuivattava, mutta pesee meikin hyvin pois. Pintakuivalle iholle. Normaalisti minulla on rasvoittuva/sekaiho ja oli todella hämmentävää ostaa tuotteita pinakuivalle iholle. Talvi- ja syksyaikaan kuitenkin rasvaisinkin  iho voi olla nimenomaan pintakuiva, mikä aiheuttaa helposti finnejä ja epäpuhtauksia.

IMG_1627

Alkoholiton kasvovesi, millä kasvoista saa viimeisetkin meikinrippeet pois.

IMG_1628

Nyt melkein koko ihonhoidon a ja o on hyvä kosteutusvoide. Tässä on nimenomaan pintakuivalle iholle tehty hyvin kosteuttava ihovoide.

IMG_1629

Paikallisesti käytettävä “finnivoide”, eli ei koko kasvoille, vaan pelkään ongelma-alueille.

IMG_1653Anteeksi huono kuva..

Kävin vielä myöhemmin hakemassa farmaseutin suositteleman silmänympärysvoiteen. En ole vielä ikinä käyttänyt silmänympärysvoidetta, mutta tajusin, että kyllä minun kannattaisi sellaista käyttää. Nyt kun  iho on kuiva, niin silmienypärysiho on punainen ja kirvelevä. Varsinkin salilla, kun silmät on hiessä, niin sen huomaa ja ihoa saattaa suorastaan poltella. Tämäkin oli erittäin hyvä hankinta.

Kaikenkaikkiaan kaikkiin näihin tuotteisiin meni yhteensä n. 100€, mutta minusta se on vielä ihan ok hinta ja pieni kärsimys verrattuna siihen, että joutuu kärsimään jatkuvasti erilaisista iho-oireista. Monta kertaa aknen kokeneena tiedän, kuinka sosiaalisesti invalidisoivaa akne voi olla.

Iso kiitos Tampereen Kalevan Haka-apteekin osaavalle henkilökunnalle. Ihoni on nyt valmiina sotaan kylmää ja kuivattavaa talvea vastaan.

Oireileeko muiden iho helposti syksylla tai talvella?

 

6 Comments

 1. Leena sanoo:

  Joo, samalla tavalla oireilee myös mun iho. Pintakuivan ihon huokoset menee tukkoon ja näppylöitä tulee. Pitääkin ottaa käyttöön kosteuttavampi voide, vaikka en tahtoisi jättää avattua (liian kevyttä) voidepurkkia käyttämättä… Oon huomannut saman, että usein ne aknetuotteet on liian voimakkaita, ne vain ärsyttävät ja kuivattavat ihoa ja pahentavat tilannetta entisestään.

 2. annaa sanoo:

  Itsellä atooppinen iho, joka tietenkin vain pahenee talvella ja kuivuu entisestään. Itse käytän Avenen kosteusvoidetta kasvoille ja ostin myös erikseen silmäluomille tarkoitetun voiteen, sekin Avenen. Olen välillä laittanut tavallista rasvaa kuiviin silmäluomiin, mutta normirasva esim. turvottaa luomia, eikä todellakaan ole niille hyväksi, niin sijoitin mielelläni parikymppiä voiteseen. En tiedä onko silmänympärysvoide vielä erikseen vai puhutaanko samasta voiteesta. Mulla on paketit jo hukassa, niin en voi tarkistaa. 😀 Mutta Avenea voin kyllä lämpimpästi suositella, nimim. atoopikko joka on testannut kaikki mahdolliset rasvat! 😀

 3. Mari sanoo:

  Moikka! Vaikka postauksesta onkin jo 2 vuotta, miten nää kyseiset tuotteet toimi loppujen lopuks sun iholla? Itse kamppailen just epäpuhtaan pintakuivan ihon kanssa, enkä oo vieläkään löytänyt hyviä tuotteita mun iholle 🙁 kiitti, jos vastaat!

 4. Janette sanoo:

  Hei! Mulla myös ongelmana pintakuiva sekaiho, johon en löydä sopivia tuotteita. Toimivatko tuotteet sinulla finneihin/epäpuhtauksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *