Koulu alkaa ja mullon reppu ja fitnesspeppu!
21.8.2015
Introvertin ensimmäinen koulupäivä – fiilikset plus video
25.8.2015
Show all

Toimiva persoonallisuustesti

Tässä laihdutusurakkani aikana olen joutunut tekemään ihan älyttömän määrän itsetutkiskelua ja voin jo melkein sanoa, että tiedän ja tunnen itseni aika hyvin. Tiedän vahvuuteni ja tunnistan heikkouteni. Tiedän myös, miten noista kaikista piirteistä saan voimaa ja miten ja missä niitä pystyn hyödyntämään. Tottakai ihminen on muuttuvainen ja joka hetki tulee lisää opittavaa ja oivallettavaa.

Itse olen herkkä, kuten olen täällä varmasti monet kerrat asia tuonut esiin. Ja tässä yhteydessä herkällä en tarkoita välttämättä itkuherkkää loukkaantujaa, vaan herkästi asiat aistivaa, paljon tunteella elävää ja intuitiivista ihmistä. Toki, olen myös välillä sitä herkkää loukkaantujaakin, mitä sitä kieltämään. 😀 Mutta sekin on piirre, jotä yritän itsessäni parantaa. Vaikkakin olen huomannut, että joitain “huonojakaan” piirteitä ei kannata liiaksi yrittää kitkeä pois. Se olen minä. Minä tunnen vahvasti ja tiedän oikeuteni. Niin kauan kun niistä piirteistä ei ole liiaksi hallaa minulle tai muille, niin niitä kannattaa myös osata arvostaa. Ei kaikkien tarvitse olla kivikylmiä. On ihan oikein tuntea vahvasti. 🙂

Tein erittäin osuvan persoonallisuustestin. Testin löydät Tästä.

Itse sain itseasiassa kaksi tulosta. Tein testin uudestaan, että sain tulokset myös tänne blogiin ja jonkun kohdan varmaan nyt päätin paremmin (lue:keskityin paremmin), koska sain eri tuloksen kuin ensimmäisellä kerralla. Ensimmäisellä kerralla sain “sovittelijan” ja nyt sain “asianajajan”.  Perustelut kuulostavat silti hyvin samalta molemmissa. Sovittelijassa oli ehkä enemmän haaveilua kuin itse tekoja.

“ASIANAJAJA” (INFJ-T)

77% Introvertti (vs. ekstrovertti)

89% Intuitiivinen (vs. realisitinen)

74% Periaatekeskeinen (vs. logiikkakeskeinen)

17% Suunnitteleva (vs. etsivä)

77% Varovainen (vs. määrätietoinen)

“INFJ-persoonallisuustyyppi on hyvin harvinainen ja muodostaa vain alle prosentin väestöstä. Silti he jättävät varmasti jälkensä maailman. Koska he ovat Diplomaatteja (NF), heillä on sisäsyntyinen idealismin ja moraalin tuntuma, mikä erottaa heidät heitä seuraavasta Suunnittelevasta (J) piirteestä – INFJ:t eivät ole haaveilijoita vaan ihmisiä, jotka pystyvät ottamaan konkreettisia askeleita tavoitteidensa saavuttamiseksi ja pysyvien muutosten tekemiseksi.

INFJ:t pitävät usein elämäntarkoituksena muiden auttamista, mutta vaikka tämän persoonallisuustyypin ihmiset usein toimivat pelastajina ja hyväntekijöinä, heidän todellinen intohimonsa on löytää asioiden syvällinen olemus, jotta ihmisiä ei tarvitsisi pelastaa ollenkaan.

AUTA MINUA AUTTAMAAN SINUA

INFJ:illä on erittäin omalaatuinen piirteiden yhdistelmä: vaikka he ovat pehmeäpuheisia, heillä on hyvin vahvat mielipiteet ja he puolustavat ajatuksia, joihin uskovat. He ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta he harvoin käyttävät energiaa omaksi hyväkseen – INFJ:t käyttävät luovuutta, mielikuvitusta, vaikutuskykyä ja herkkyyttä tasapainon, ei etujen luomiseen. Egalitarismi ja karma ovat hyvin houkuttelevia käsitteitä INFJ:ille, ja he uskovat että paras keino tyrannien sydänten pehmittämiseen olisi rakkaus ja myötätunto.

“Jokaisen on päätettävä käveleekö luovan epäitsekkyyden valossa vai tuhoavan itsekkyyden pimeydessä.”

Martin Luther King

INFJ:iden on helppo luoda yhteys muihin ja he ovat lahjakkaita puhumaan lämpimästi ja herkästi ja ihmisiä puhuttelevasti ilman nojautumista puhtaaseen järkeen ja faktaan. Heidän ystävänsä ja kollegansa pitävät heitä hiljaisina Ekstrovertteinä tyyppeinä, mutta pitää muistaa, että INFJ:t tarvitsevat omaa aikaa latautumiseen, eikä ole syytä huolestua jos he vetäytyvät yhtäkkiä. INFJ:t pitävät huolta muiden tunteista ja odottavat samaa myös toisinpäin – joskus tämä tarkoittaa vain tilan antamista heille muutamaksi päiväksi.

ELÄ KAMPPAILLAKSESI SEURAAVASTA PÄIVÄSTÄ

INFJ:iden on kaikista tärkeintä muistaa huolehtia itsestään, vaikka se onkin vaikeaa. Intohimo omaan vakaumukseen kääntyy helposti heitä itseään vastaan, sillä jos he kulkevat liian pitkälle, he uupuvat ja stressaantuvat helposti. Tämä toteutuu etenkin silloin, kun INFJ:t joutuvat konfliktiin tai kritiikin kohteeksi – heidän herkkyytensä pakottaa heidät tekemään kaikkensa tällaisten henkilökohtaisten tilanteiden välttämiseksi, mutta kun välttely on mahdotonta, he saattavat päätyä puolustautumaan täysin järjettömillä ja avuttomilla keinoilla.

INFJ:iden näkökulmasta maailma on täynnä epätasa-arvoa – mutta näin ei ole pakko olla. Mikään muu persoonallisuustyyppi ei ole INFJ:tä parempi luomaan liikettä epäkohtien korjaamiseksi, oli kyse isosta tai pienestä asiasta. INFJ:iden täytyy vain muistaa, että huolehtiessaan maailmasta heidän pitää huolehtia myös itsestään.”

Kuulusia INFJ-henkilöitä:

Martin Luther King
Nelson Mandela
Madre Teresa
Nicole Kidman
Jimmy Carter
Mel Gibson
Goethe
“James Wilson” Housesta
Hmm, mielestäni moni kohta osui ja upposi. Tehkääpäs tekin testi ja kertokaa, että mitä tuloksia te saitte? 🙂

8 Comments

 1. Tuuli sanoo:

  PERSOONALLISUUSTYYPPISI ON:
  “VIIHDYTTÄJÄ”
  (ESFP-A)

  “Olen itsekäs, kärsimätön ja vähän epävarma. Teen virheitä, en hallitse itseäni ja olen joskus vaikea käsiteltävä. Mutta jos et osaa käsitellä minua silloin, kun olen huonoimmillani, sitten et varmasti ansaitse minua parhaimmillanikaan.”
  Marilyn Monroe
  Jos joku on spontaani heittäymään lauluun ja tanssiin, kyseessä on varmasti ESFP-persoonallisuustyyppi. ESFP:itä houkuttelee hetken jännitys, ja he haluavat kaikkien muidenkin tuntevan samoin. Mikään muu persoonallisuustyyppi ei ole yhtä antelias aikansa ja energiansa suhteen kuin ESFP:t, mikäli kyseessä on muiden rohkaiseminen, eikä mikään muu persoonallisuustyyppi tee sitä yhtä vastustamattomalla tyylillä.

  KAIKKI ME OLEMME TÄHTIÄ…
  ESFP:t ovat luontaisia viihdyttäjiä ja rakastavat olla valokeilassa, ja koko maailma on heille esiintymislava. Monet tunnetut ihmiset, jotka ovat ESFP-persoonallisuustyyppiä, ovat kyllä näyttelijöitä, mutta he rakastavat esiintymistä myös heidän ystävilleen, jutellen uniikilla ja maanläheisellä älyllä, imien huomiota ja tehden joka hetkestä kuin juhlan. ESFP:t ovat viimeisen päälle sosiaalisia ja he nauttivat yksinkertaisista asioista, eikä mikään tuota heille suurempaa iloa kuin hauskanpito hyvien ystävien seurassa.

  Eikä kyse ole vain puheesta – ESFP:llä on kaikista voimakkain esteettinen aistikyky kaikista persoonallisuustyypeistä. Oli kyse siivoamisesta, pukeutumisesta tai kodin varustelusta, ESFP-persoonallisuuksilla on silmää tyylille. He tietävät mikä on muodissa milloinkin, eikä heitä pelota muuttaa ympäristöään heijastamaan heidän omaa tyyliään. ESFP:t ovat luontaisen uteliaita ja he etsivät uutta designia ja tyyliä sujuvasti.

  Vaikka se ei aina siltä vaikutakaan, ESFP:t tietävät että he ovat myös paljon enemmän – he ovat tarkkaavaisia ja hyvin herkkiä muiden tunteille. Tämän persoonallisuustyypin ihmiset ovat usein ensimmäisinä auttamassa muita ulos hankalasta tilanteesta ja antamassa henkistä tukea sekä käytännön neuvoja. Mutta jos ongelma on heissä itsessään, he usein välttelevät konflikteja mieluummin kuin kohtaavat sen suoraan. ESFP:t rakastavat pientä draamaa ja intohimoa, mutta eivät niin paljon, jos he itse joutuvat sen tuottaman mahdollisen kritiikin kohteeksi.

  …JA SÄIHKYMME ON ANSAITTUA
  ESFP:iden suurin haaste on se, että he keskittyvät usein hetkellisiin nautintoihin niin paljon että he laiminlyövät velvollisuudet ja vastuut, jotka mahdollistavat nuo nautinnot. Monimutkaisten analyysien teko, rutiinitehtävät tai tilastojen syy- ja seuraussuhteiden miettiminen eivät ole helppoja ESFP:ille. He luottavat mieluummin onneen ja mahdollisuuksiin tai kysyvät apua laajalta ystäväverkostolta. ESFP:ille on tärkeää haastaa itsensä erilaisissa pidemmän tähtäimen asioissa, oli kyse sitten verensokerin pitämisestä ylhäällä tai eläkesuunnitelmista – ympärillä ei aina ole ihmistä, joka voisi muistuttaa asioista.

  ESFP:t tunnistavat arvon ja laadun, mikä jo itsessään on hyvä piirre. Yhdistettynä heidän huonoon suunnittelukykyyn tämä kuitenkin voi tarkoittaa sitä, että he voivat helposti elää yli varojensa. ESFP:t keskittyvät ennemmin mahdollisuuksien hyödyntämiseen kuin pitkän tähtäimen suunnitelmien tekemiseen, joten heidän tarkkaamattomuutensa voi johtaa siihen, ettei heillä yllättäen olekaan varaa tiettyihin asioihin.

  ESFP:t tekee kaikista onnettomimmiksi se, kun he tajuavat olevansa olosuhteiden rajoittamia, eivätkä he pysty olemaan ystäviensä kanssa.
  ESFP:t ovat tervetulleita minne tahansa missä on tarvetta naurulle, leikkimielisyydelle ja halulle kokeilla jotain uutta ja hauskaa – suurin ilo ESFP-persoonille on mahdollisuus ottaa myös muut mukaan tähän kyytiin. ESFP:t voivat keskustella tuntikausia, jopa ihan mistä tahansa muusta aiheesta kuin mitä he alun perin ajattelivat. He osaavat myös jakaa rakkaidensa tunteet sekä hyvinä että huonoina aikoina. Kunhan he pitävät asiansa järjestyksessä, he ovat aina valmiita hyppäämään uusien ja jännittävien asioiden pariin ystävät mukanaan.

  TUNNISTAN KYLLÄ ITSENI 😀

 2. Krista sanoo:

  toinen INFJ täällä ! 🙂 olem tehnyt tuon testin muutamia vuosia sitten ja edelleen allekirjoitan oman kuvaukseni.

 3. Sari sanoo:

  Wau! Kampanjoija osui kyllä ihmeen hyvin! Vaikkakin näin maanantai aamuna aivot kävi sen verran hitaalla, ette välillä oli vaikeuksia päättää, mihin kohtaan palkkia siirtelee..
  Lopputulos vaikutti tosiaan ihmeen hyvin omalta persoonallisuudelta. Tämä oli kiva!

 4. himpsis sanoo:

  Mielenkiinnosta tein testin, enkä oikeastaan ollut mitenkään yllättynyt lopputulosta lukiessani.

  “PERSOONALLISUUSTYYPPISI ON:
  “PUOLUSTAJA”
  (ISFJ-T)

  ISFJ-persoonallisuustyyppi on melko uniikki, koska monet heidät ominaisuuksistaan haastavat heidän yksittäiset piirteensä. Vaikka ISFJ:illä on Periaatekeskeinen (F) piirre, heillä on erinomaiset analyyttiset kyvyt. Vaikka he ovat Introverttejä (I), heillä on erittäin kehittyneet ihmistaidot ja vankat sosiaaliset suhteet. Ja vaikka ISFJ:t ovat Suunnittelevaa (J) tyyppiä, he ovat avoimia muutokselle ja uusille ideoille. Kuten monien muidenkin asioiden suhteen, ISFJ-persoonallisuustyypin ihmiset ovat enemmän kuin heidän yksittäisten osiensa summa, ja tämä on keino, jolla he käyttävät näitä itseään määrittäviä vahvuuksiaan.

  ISFJ:t ovat todella epäitsekkäitä, kulkevat kiltteyden ja liiallisen kiltteyden välimaastossa ja sitoutuvat intohimolla ja jalomielisyydellä ihmisiin ja työhön, joihin he uskovat.

  Juuri mikään muu tyyppiryhmä ei ole yhtä iso kuin ISFJ:t, jotka muodostavat 13 prosenttia väestöstä. ISFJ:t yhdistävät parhaat perinteet ja halun tehdä hyvää, joten heitä löytyy monilta aloilla, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan, kuten lääketieteessä, tutkimuksessa ja hyväntekeväisyystyössä.

  ISFJ-persoonallisuuksien (erityisesti Varovaisten) huolellisuus menee aina perfektionismiin asti, ja vaikka he vitkastelevatkin, heidän voi aina luottaa tekevän työnsä ajallaan valmiiksi. ISFJ:t ottavat vastuunsa henkilökohtaisesti, kokeillen jatkuvasti omia rajojaan ja tehden kaiken minkä voivat ylittääkseen odotukset ja riemastuttaakseen muita sekä töissä että kotona.

  MEIDÄT ON NÄHTÄVÄ, JOTTA MEIHIN VOI USKOA

  ISFJ:iden haaste on varmistaa, että se mitä he tekevät huomataan. Heillä on taipumus vähätellä saavutuksiaan, ja vaikka heidän kiltteytään kunnioitetaan, kyyniset ja itsekkäät ihmiset käyttävät helposti hyväkseen ISFJ:iden omistautumista ja nöyryyttä antamalla heidän tehdä työt ja ottamalla itse kunnian lopputuloksesta. ISFJ:iden täytyy tietää, koska sanoa ei, ja pitää omia puoliaan mikäli he haluavat säilyttää itsevarmuutensa ja intohimonsa.

  ISFJ:t ovat luonnostaan sosiaalisia – mikä on erikoinen ominaisuus Introverteille – ja he eivät käytä loistavaa muistiaan tiedon ja trivian vaan ihmisten ja heidän kuulumistensa yksityiskohtien muistamiseen. Kun kyse on lahjojen antamisesta, ISFJ:t käyttävät mielikuvitustaan ja luontaista herkkyyttään anteliaisuutensa ilmaisuun keinoilla, jotka varmasti koskettavat vastaanottaja. Tämä näkyy ISFJ:iden kollegoiden kanssa, koska ISFJ-persoonallisuustyypin ihmiset pitävät heitä usein henkilökohtaisina ystävinä, mutta tämä ominaisuus kukoistaa ennen kaikkea perhepiirissä.

  JOS VOIN SUOJELLA SINUA, TEEN SEN

  ISFJ-persoonallisuudet ovat loistava ryhmä, joka harvoin pysyy paikoillaan mikäli jokin tärkeä asia on tekemättä. ISFJ:iden kyky olla yhteydessä muiden ihmisten kanssa intiimillä tasolla on epätyypillistä Introverttien joukossa, ja ilo, jonka he hyödyntävät pitääkseen kasassa onnellisen ja tukea-antavan perheen, on todellinen lahja kaikille ympärillä oleville. ISFJ:t eivät ehkä koskaan ole täysin kotonaan parrasvaloissa ja he ehkä tuntevat syyllisyyttä ottaessaan asiaankuuluvaa kunniaa ryhmätöissä. Mutta jos he voivat olla varmoja että heidän panoksensa huomioidaan, he tuntevat niin suurta tyydytystä siitä, mitä he tekevät, että muiden persoonallisuustyyppien ihmiset voivat vain uneksia samasta.

  Kuuluisia ISFJ-henkilöitä:
  Kuningatar Elizabeth II
  Robert E. Lee
  Kuningatar Mary I
  Halle Berry
  “Samwiais Gamgi” Taru sormusten herrasta
  “Tohtori Watson”, Sherlock Holmesin apuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *