Massakautta parhaimmillaan
17.2.2014
Bataattia!
23.2.2014
Show all

Treenaa kuin mies

Eletäänpäs hetki stereotypioiden maailmassa.

Millainen on mies parhaimmillaan?

Lämmin, rauhallinen, viisas, vakaa kuin kallio, voimakas ja tasapainoinen.

Jotta tekstiäni ei ymmärrettäisi väärin, korostan, että ihailen naisia suuresti ja olen onnellinen siitä, että saan edustaa kauniimpaa sukupuolta. Naiset ovat ihania. Ja naisena oleminen on ihanaa. 

Uskon vakaasti tasa-arvoon ja molemminpuoliseen kunnioitukseen. Molemmilla on vahvuutensa ja heikkoutensa ja kummatkin sukupuolet voivat oppia toisiltaan jotain. Emme kuitenkaan pohjimmiltaan ole niin kovin erilaisia, yhteiskunta vain kasvattaa meidät ajattelemaan niin. Lapsesta asti on selkeästi poikien jutut ja on tyttöjen jutut. Mikä on ehkä hieman surullista. Mutta siitä minun ei nyt pitänyt kirjoittaa, joten..

Takaisin asiaan. 

Se, mitä henkilökohtaisesti ihailen miesten maailmassa on asioiden suoraviivaisuus ja ylianalysoimatta jättäminen. Kun mies päättää treenata, hän treenaa. Kun mies haluaa laihtua, hän päättää selkeästi, että nyt lähtee 20kg ja useimmiten se myös lähtee. Kilpailuhenki esiintyy myös kilpailuna itsensä kanssa. Päättäväisyys ja päämäärätietoisuus on hieno piirre, niin ihmisessä kuin ihmisessä.

Olen aina itse ollut jotakuinkin poikatyttö, vaikka pidän myös paljon kaikista tyttöjen ‘hömppä’ jutuista.  Isäni onneksi ja epäonneksi äitini pullautti ulos kaksi tyttöä eikä yhtään poikaa.. otin ehkä hieman tätä ‘pojanroolia’, päästäkseni lähemmäksi isääni, isintyttö aina kun olen ollut. Aloitin jalkapallon ja isä pääsi koutsaamaan meidän joukkuetta. Vihasin itse lajia ja olin siinä tosi huono, mutta oli kiva tehdä isä ylpeäksi. Ja isä oli siis ylpeä jo siitä, kun pukeuduin päästä varpaisiin ilveksen jalkapallo kamoihin. 😀

Pidän autoista ja varsinkin isoista amerikanraudoista, en voi sietää kirkuvia naisia ja en ikinä voisi hankkia lemmikiksi chiavauvvaa (???) tai pukeutua kokonaan pinkkiin. Tykkään yhdistää maskuliinisia ja feminiinisiä puolia asioissa. Parasta onkin kun löytää kummankin parhaat puolet ja yhdistää ne. 

Miten tämä kaikki siis liittyy treenaamiseen ja itse otsikkoon..

Treenaa kuin mies.

-Tee selkeä tavoite ja päätä, ettei luovuttaminen kuulu sanavarastoosi.

-Älä mieti treenin aikana liikaa sitä, että miltä näytät. Harva äijä miettii kyykätessään, että näyttääkö sen pylly hyvältä just niissä trikoissa.

-Älä ylianalysoi vaan tee

-Älä tee saman sukupuolen edustajasta kilpakumppaniasi, vaan joukkuekaverisi, spottaajasi

-Uskalla olla voimakas

-Uskalla näyttää kunnianhimoa ja luota itseesi. Uskalla olla paras.

-Unohda kuitenkin liika  hössötys itsestäsi, senkut teet ja ole hiljaa (hehee, sanoo fitnessmuija kuka kirjoittaa blogia 😀 :D)

-Uskalla likaantua, eli toisinsanoen älä pelkää, katkeaako treenatessa kynsi  tai että leviääkö ripsari. Treenatessa kuuluu hikoilla, eikä näyttä barbielta.

-Älä mene salille vain esittelemään itseäsi

-Uskalla irvistää ja murista jos siltä tuntuu, kun nostat sitä rautaa

– NOSTA sitä rautaa! Unohda jo nyt ne kahden kilot hilivitkuttimet. 😀 Muista, että ei ole erikseen miesten ja naisten treenejä. Naisten täytyy treenata ihan yhtä kovaa kuin miestenkin, jos haluaa saada tuloksia aikaan.

-Älä pelkää lihasta ja massaa. Kehonkoostumus ja peili kertoo enemmän kuin vaaka. Ja kun se pelkkä laihuus ei ole kaikki kaikessa.

 Naiset, tämä ei kuitenkaan saa sinua näyttämään mieheltä. Vaan timmiltä ja hyvältä, naiselliselta. Jos et ikinä tutustu jalkaprässiin tai isoihin painoihin, niin on myös turha haaveilla, että saisit sen J.Lo takamuksen. Hate to brake your bubble that shit aint gonna come from all that spinning.

 

 Se hössötys ja hypetys ittestään tehdään sit vasta kotona, kieh kieh….  😀 😀IMG_20140219_110328

IMG_20140219_110439

  Rautaa ja rakkautta kaikille <3

 

 

 

 

14 Comments

 1. Evetsu sanoo:

  Haaa, asiaa sanon minä! 😀 Juuri tuo miesten karultakin tuntuva suoraviivaasuus ja päättävääsyys on tärkeä asia reenaamises ja joskus jopa sielä tosielämäski, joista joidenkin naisten tulis ottaa mallia. Ei valiteta jokasesta asiasta ja mennään tultapäin 😀 Asenteen fiksaamisella saa aikaan jo ihmeitä,eikä anna mahdollisten tulevien vastoinkäymisten kaataa hyvää meininkiä.. Hyviä ajatuksia,tykkään! Hieman äijämäisellä otteella pääsee sinne minne haluaa 😀

 2. Tiina R sanoo:

  Menit suoraan asian ytimeen! Hitto ku tänäänki ärsytti kattoo ku jotkut tytsit veteli melkein nolla painoilla taljalaitteissa ja ihan miten sattuu. Huvitti mennä sanomaan, mut en sit kehannu. Ite oon joskus ottanu videokuvaa salilla treeneistä ja ei oo kyllä mitään kaunista katottavaa :D. Mut onneks ei tartteekaan, jos joku kattoo et ompas tyhmä ilme tolla treenatessa nii se on sille voi voi :D.

  • Pauliina sanoo:

   Haha 😀 Kaikki tosin tehkööt siellä mitä haluavat, mutta usein naisilla on hassu harhaluulo siitä, kuinka meidän tulis treenata ja sitten ihmetellään, että kun ei tuu tuloksia 😀 Mä kans välillä näytän siltä kun synnyttäisin siellä 😀

   • Evetsu sanoo:

    Heee 😀 joo no munki naama on punaane ku paloauto mut I don’t give a shit! 😀

    • Anonyymi sanoo:

     Pakko kyllä sanoa tähän väliin, että KESKITTYKÄÄ SIIHEN OMAAN TEKEMISEENNE älkääkä naureskelko, voi hyvä luoja puhumattakaan, kuvatko muita naisia. You don’t know their strory 🙂 Itselläkin joskus ollut se tilanne, että on ollut selkä paskana ja halunnut mennä salille tekemään kevyitä, kuntouttavia sarjoja tai on ollut flunssassa ja haluaa ottaa vähän rauhallisemmin paluun salille ja kyllä muuten vituttaa kun siellä on joku punttisika-akka pyörittelemässä silmiään viereisessä crosstrainerissa.
     Sitä paitsi ehkä joku siellä salilla käy vain liikunnan ilosta, eikä saavuttaakseen elämää suurempia tavoitteita.

     • Pauliina sanoo:

      Nimenomaan! Omaa treeni on se tärkein. Ihan sama mitä joku toinen tekee, kunhan ei nyt teloa itseään jossain laitteessa 😀

      Ei mustakaan ollut kiva aloittaa salia 106 kiloisena, mutta en voinut vaikuttaa siihen, mitä muut minusta ajattelivat, joten keskityin siihen, että en välittänyt siitä mitä he minusta olivat mieltä. Se on heidän epävarmuuttaan, ei minun. Ja tässä ollaan, kovassa kunnossa.

      Ja minä en ainakaan naureskele yhtään kenellekkään ja se ei ollut mun pointtinä tässä ollenkaan. Kyllä sen näkee ihmisestä, milloin hän treenaa tosissaan ja kyllä kevyet viikot ovat varmasti kaikille tuttuja. 🙂

 3. Tiina sanoo:

  Ensimmäistä kertaa lukemassa blogiasi ja vau! Aivan täydellinen kroppa sulla! En tiedä mitkä on sun tavoitteet, mutta nyt mulla se tavoite on ainaki löytynyt 😉 Mielestäni sulla on just sopivasti lihasta, itse en tykkää liian treenatuista vartaloista. Synnytin 2kk sitten, nyt 12kg tippunut, vielä ainakin kymmenen jäljellä. Voi kunpa pääsisin jo kesällä sinun mittoihin! Ehkä vähän turhan tiukka deadline, mutta aina kannattaa yrittää 🙂 Jään kyllä ehdottomasti lukijaksi 🙂

  • Pauliina sanoo:

   Voi kiitos! 🙂 Kyllä tässä aika tavoitteellisesti treenataan. Oho, aika huima painonpudotus jo. Ja onnea vaaavista! <3
   Kyllä sen kympin saa pois kesäksi, nyt vaan sisua! 🙂

 4. Hellu sanoo:

  Tässä postauksessa oli semmonen hyvä tekemisen maku! 😉 Itsellä tota elopainoa on 90kg, mutta jos kesäksi lähtisi vaikka se 10-15kg niin olisin tyytyväinen ja jos motivaatio meinaa kadota niin tuun kyylää sun kuvii 😉 😀 Mun puolesta jokainen saa treenata salilla kuten haluaa, mutta liikaa ei sais muiden tekemisiin puuttua. Itse tykkään että rauta painaa eikä se ainakaan lässyttämällä kevene 😉 Tässä yks päivä semmonen hyöhensarjalainen heilutti 1kg käsipainoja toisen höyhensarjalaisen kanssa, itse olin vieressä 15kg hauiskääntötangon kanssa ja tää typykkä totes mua vilkuillen ” mä en halua isoja lihaksia” – JEAP, heiluta vaan niitä liimatuubeja lisää, mutta älä arvostele mun treenaamista 😀 Mulla iskee JOKA päivä herkkuhimo vaikka olisinkin just syönyt niin se huhuilee siinä klo 15-17 välill. Oisko mitään hyviä kikkoja miten sen vois taltuttaa, muuta kuin rautaisella selkärangalla esim. lasillinen pepsimaxia …? 🙂

  • Pauliina sanoo:

   Hahahaha!!!! Nauroin ääneen sun kirjotuksille, ihan mahtavaa! 😀 liimatuubi.. 😀
   Ja niinpä, jokainen tekee mitä tekee siellä salilla. Turha sitten vaan itkeä niitten liimatuubien kanssa jos tuloksia ei tule. Se on aina se mitä korostan. Mutta toiset haluaa olla petite. Minä en! 😀

   Ja huh toi hauiskääntö!

   Väsymys. Eli sun kehos huutaa siinä vaiheessa polttoainetta, eli hiilareita. Syötkö tarpeeksi hiilaripitoisen ja ison aamupalan? Ja usein se on sitten vaan tosiaan tottuttelukysymys.. lasillinen pepsimaxia juu, tai vaikka rahkaa marjoilla. Ootko kokeillut esim. protskupatukoita tai Mannisen protskuvanukasta?

   • Hellu sanoo:

    Onkos noi Mannisen protskuvanukkaat hyviä, niin hyviä että niitä voi oikeasti kehua jollekin ? 😀 Itse oon Fastin suklaapuddingia maistanu ja en oo aivan varma, että missä kohtaa siinä se suklaa pitäis maistua….yäh mitä kuraa ovat! 😀 Mielelläni söisin siihen makeanhimoon esim. juuri puddingia kuin sen perkuleen suklaapatukan, ehkä tää läski lähtis sulamaan paremmin 🙂

    • Pauliina sanoo:

     Siis on!! 😀 Eihän toikaan nyt oikeeta vanukasta voita, mutta on tosi hyvää. Itse en kans tykkää yhtään noista fasteista, liian sellaisia jauhoihisa ja ns. teennäisenmakuisia.

 5. Wilhelm81 sanoo:

  “-Älä mieti treenin aikana liikaa sitä, että miltä näytät. Harva äijä miettii kyykätessään, että näyttääkö sen pylly hyvältä just niissä trikoissa.”

  En todella mieti, miltä pylly näyttää trikoissa. Sen tekevät muut. Tuntuu vain siltä kun muutamat naiset katsoisivat paheksuen, koska miehenä pidän trikoita jalassa. Yksi nainen sanoi mulle: “Hah, miehetkin näköjään käyttävät trikoita”. Naisystävä valitti miten bokserini ja kalsarini näkyvät trikoista kuulemma aivan selvästi läpi.. tilas mulle sitten mikrokuitustringejä tai mitä lie. Toivottavasti eivät ihan heti tule jenkeistä Suomeen. 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *