Draivi päällä – motivaatio maanantai
20.4.2015
Ellos Home – aika hieman uusia kotia
22.4.2015
Show all

Ulkonäkö ja pinnallisuus

En ole ikinä aiemmin lueskellut blogeja kunnes vasta nyt hiljattain olen alkanut selailemaan, että mitä muut kirjoittavat. Kauhean paljon on ollut puhetta fitneksen ohella ulkonäöstä, pinnallisuudesta ja täten myös luonnollisuudesta. On hienoa, että sisäisen kauneuden puolesta puhutaan ja sitä pidetään tärkeänä. Itse olen aina pitänyt tärkeänä sitä, että olen hyvä ihminen. Tai niin hyvä kuin suinkin pystyn. Minullakin on tullut elämässä vastaan ihmisiä joiden kanssa sukset ovat menneet todella pahasti ristiin ja heidän mielipide tähän asiaan olisi varmasti hyvin erilainen kuin omani. Olen suorasanainen ja en voi sietää epäoikeudenmukaisuutta. Kynnysmatoksi en ala ja sanon liiankin helposti takaisin jos koen, että kimppuuni hyökätään. Perhettäni ja läheisiäni suojelen ja puolustan hamaan asti. Tosin, tuokin piirre minussa on tasoittunut vuosien aikana. Nyt jo osaan vetää henkeä ja valita taisteluni. Kaikesta ei jaksa enää provosoitua tai ottaa itseensä. Olen oppinut ehkä enemmän sietämään myös sitä, että ihmiset yrittävät horjuttaa minua. Tällä hetkellä seison niin vahvasti molemmilla jaloillani, että eipä minua pysty oikein horjuttamaan. Ja se on  helkkarin hieno tunne.

Mutta olen hyvä ihminen. Ja haluan olla hyvä ihminen. Maailma on outo ja karu paikka. Täällä saa helposti nenilleen ja ihmiset ovat epäreiluja. Liian usein olen aluksi turhan kiltti tai ystävällinen muille mutta itse ei saa samaa takaisin. Silti en anna tämän maailman lannistaa omaa mieltäni. Vaikka välillä olen väsynyt tai päiväni on huono, olen silti pohjimmiltani ja optimistinen vaaleanpunaisessa hötössä liitelevä romantikko. Olen huomannut, että kyyniset inhorealistit eivät ole mun suurimpia faneja. Mutta.. vice versa. Uskon aina huomiseen ja uskon ihmisen hyvyyteen. Kokemukset ja elämä muovaavat meistä sellaisia kuin olemme. Kulttuuri, arvot ja moraali ovat vahvat taustavaikuttajat.

Minulla on aina ollut mielestäni hyvät arvot. Perhe on minulle rakas ja haluan avomiehenikin kanssa vielä joku päivä perustaa perheen. Lapsiani tulen rakastamaan enemmän kuin mitään tässä maailmassa. Vaikka tiedän, että en vielä ole ihan vielä valmis, mutta silti tietyllä tasolla en malta odottaa sitä, että saan olla äiti ja vaimo.

Työ ja koulutus. Raha ei ole koskaan merkinnyt minulle muuta kuin sitä, että sillä saa normaaliin arkeen tarvittavat asiat. Vanhempani eivät ole koskaan pröystäilleet rahalla tai mitenkään määritelleet itseään maallisen tavaran kautta. Isäni rakastaa autoja, mutta ei statuksena tai niiden rahallisen arvon takia. Isäni takia itsekkin rakastan v8-moottorisia amerikanrautoja. Lava-autoja, isoja maastureita. Ne on siistejä ja ne ei ole liitoksissa mitenkään niiden rahalliseen arvoon. Okei, kyseessä on materia ja tavara, mutta en sanonutkaan että olisin mikään täysi minimalisti mitä tulee materiaan.

Olen aina halunnut itselleni sellaisen työn mistä nautin. En ole ikinä ajatellut asiaa rahan kautta. Haluan tehdä työtä jossa luovuuteni pääse valoilleen ja pääsen joka päivä toteuttamaan itseäni. Minusta ei ikinä tulisi konttorirottaa vaikka työstä saisi vaikka kymppitonnin kuussa. Tukehdun jos saa päästää luovuuttani valloilleen. Toki, jos siitä unelmatyöstäni saa hyvää liksaa, en todellakaan valita. Sehän olisi vain win-win.

Pyrin siihen, että kohtelen ihmisiä hyvin. Olen tulinen ja temperamenttinen ihminen ja pidän lujasti kiinni oikeuksistani, mutta silti olen kiltti. Mutta minua ei kyllä helpolla alisteta tai nujerreta, sen verran kovapäinen tapaus olen.

Mutta kaiken tämän ohella pidän myös ulkönäöstä ja ns. pinnallisista asiosta. Rakastan kaikkea kaunista ja nautin siitä, että rakennan itselleni unelmieni kroppaa. On jännä huomata se, että oli kaikkien mielestä hieno juttu kun laihduin yli 40kg, mutta osalle on outoa se, että senkin jälkeen treenaan kropastani vielä mieluista. Okei, laihduttaminen on ehdottomasti terveyden kannalta hyvä juttu, mutta myös parempaa kroppaa silläkin siinä samassa hain. Ja en edes yrittää esittää mitään muuta. Laihdutin, jotta näyttäisin paremmalta. Ja nyt treenaan jotta näyttäisin paremmalta. En silti ole vain pinnallisista asioista kiinnostunut ihminen vaan samalla myös panostan henkiseen hyvinvointiini ja pyrin olemaan hyvä ja kiltti ihminen.

Miten näin pinnallisessa maailmassa on kirosana pitää huolta itsestään ja sanoa ääneen tykkääväänsä esimerkiksi treenata tai laittautua. Vai onko se juuri sen takia kirosana koska maailma on nykyään niin pinnallinen?

Minulla on omanlaiseni kauneusihanne. Se ei ole luonnollisin tai elovenamaisin. Ripsenpidennykseni ovat melkeinpä pisintä mallia ja hiukseni olivat pitkään mustat, eli ei todellakaan luonnollinen värini. Ihoani tykkään ruskettaa ja kylpyhuoneessamme on kilokaupalla minun meikkejäni. En ehkä ole se tyttömäisin tyttö, mutta ulkonäöstään kiinnostunut nainen kyllä olen. Nautin siitä, että tiedän näyttäväni hyvältä. Hui, olenko nyt itsekeskeinen muovibimbo?

Kaunis mieli ja kaunis ulkomuoto eivät sulje toisiaan pois. Kaunis nainen voi olla älykäs, kiltti, herkkä, ystävällinen, mukava, ihana, syvällinen, seksikäs, ujo, sisäänpäinkääntynyt… mitä tahansa. Minulle muiden ulkonäkö ei ole iso juttu, mutta monelle minun ulkonäköni on. En tee muista oletuksia, mutta minusta tehdään oletuksia ulkomuotoni takia. Kuka tässä siis on se oikeasti pinnallinen ja ulkokuoren kautta asioita tuomitseva?

Vaikka seuraankin instagramissa tietyn näköisiä naisia, niin ihailen laajalla skaalalla monenlaisia naisia. Luonnollisia, punahiuksia, keski-ikäisiä, poliitikkoja, puutarhureita, koomikoita. Toinen on kaunis, koska hänella on jumalaiset poskipäät ja toinen hehkuu seksikästä itsevarmuutta vaikka ylimääräisiä kiloja löytyisi yksi jos toinenkin. Ulkokuori toki antaa meille osviittaa siitä, että millainen ihminen saattaa olla, mutta usein ihmiset yllättävät. Itse kiinnitän enemmän sellaisiin asioihin huomiota kuin kehonkieli, miten hän kohtelee muita, miten hän kuuntelee.. enkä vain jätä sitä lopullista tuomiotani siihen ulkoiseen muotoon.

Mun naisihanne mitä tulee pelkkään ulkonäköön on seksikäs, tumma ja tulinen nainen. Sofia Ruusila, Kim Kardashian, Amber Rose tai Martina Aitolehti. Huh. Siinä on kuumia naisia. Mutta ulkoinen on aina ulkoista. Sisäistä kauneutta näen mummissani, äidissäni… ja yksi ehkä lempparini on Arman Alizad. 😀 Ihana mies! Kaunis ihminen!

Mutta kaikista eniten ikinä kenestäkään fanitan Jim Carreytä koska se on hauska. Rakastan huumoria ja komediaa yli kaiken ja olisin ehdottomasti koomikko jos osaisin näytellä.

Hmm, kummallinen sillisalaatti teksti taas. Mutta tälläinen minä olen. En yhden asian ihminen. Rönsyilen, poukkoilen. Väittäisin, että minulla on monta eri persoonallisuutta. Hih. Tai ainakin avomies allekirjoittaisi tuon. Yksi päivä puunaan peilin edessä ja toisena menen ilman meikkiä homssuisena kauppaan. Mutta se mikä ei muutu, on se mikä on tuolla sisällä sydämessä. Tiedän, että kauneus on katoavaista ja siksi nautinkin siitä nyt kun olen vielä nuori. Mutta ei minulla ole mitään hätää jos elämä tuo mukanaan raskauskiloja tai harmaita hiuksia. Elämä on tarkoitettu elettäväksi. Minun tapani elää on nauttia kauneudesta. Nautin siitä, että pyrin haastamaan itseäni niin fyysisesti kuin älyllisesti. Rakennan itselleni unelmavartaloa mutta samalla olen aivan liian utelias ja tiedonjanoinen tyytymään pelkkään pintaan.

Ole sitä mitä olet ja nauti juuri siitä kauneudesta mitä itse näet. Itse luot kauneutta ympärillesi ja näe kauneutta siellä missä haluat. Pinnallinenki ihminen voi olla kaunis ihminen.

En pistänyt tähän yhtään kuvaa tarkoituksella, jotta keskityisitte siihen mitä sanon.

 

Psst… kauneudesta puuheenollen Make up Shopissa on nyt meikkejä -50% alennuksella..

Technic Sultry luomivaripaletti - Fawny

Tämä oli muun muassa vain 4,99€..

10 Comments

 1. Erina sanoo:

  Mun on vaikea ihailla edes ulkoisesti ihmisiä, joissa ei ole mitään sisäistä hehkua. Esim juuri nuo Sofia Ruusila, Kim Kardashian ja Martina Aitolehti edustavat sellaisia naisia. En ole koskaan kuullut mitään kaunista heidän suustaan tai muutenkaan saanut käsitystä, että heillä olisi kovinkaan paljon tunneälyä. Ja ei, esim Ruusilan kummalliset sekoilut Elixialla ja siellä sortseihinpukeutuneen miehen haukkuminen somessa ei tuonut pisteitä kotiin.

  • No tottahan tuokin. 🙂

  • Vanhuskin treenaa sanoo:

   Täytyy kuitenkin muistaa, ettei kukaan tunne näitä julkkiksia eivätkä he näytä itseään kokonaisena julkisuudessa, joten emme oikeasti voi tietää ovatko he hyviä ihmisiä, joilla on sisäinen hehku. Sen he varmasti näyttävät vain läheisimmilleen ja ystävilleen. Julkisuushan on vain kuori sellaiselle ihmiselle, joka on tullut julkisuuteen ulkonäkönsä ansiosta eli mielestäni ei voi arvostella samoin kriteerein äiti Teresaa ja Kim Kardashiania. Tottahan osa julkkiskaunottaristakin antaa sisimpänsä näkyä, mutta siinä on aina riski oman tai läheisten siipien palamisesta kun kuonaa tulee kateellisilta niskaan.

   • Samaa jäin miettimään. Kun miettii omaakin blogiani.. vaikka annan tänne aika paljon, niin loppupeleissä se on vai murto-osa minusta, pieni sipaisu. Miettii sitten ihan jotain kunnon julkkiksia. Ainoa mitä heistä saa irti on se mitä media heistä haluaa antaa ja se on aina tottakai vain jotain huonoa tai ulkonäköön liittyvää.

    Sori, välikommentti. 🙂

 2. Piipo sanoo:

  VOI minäkin haluaisin lenkille sun kanssa mutta ei, en voi kytätä edes puskassa koska kilometrejä on niin monia satoja. Mukava blogi, kiva lukea joka päivä reipasta tekstiä reippaalta ja riuskalta muorilta! 🙂 Aurinkoista päivää!

 3. Vanhuskin treenaa sanoo:

  Tuo ihmisten arvosteleminen rakennekynsien, rusketuksen, hiustenvärin tai ripsipidennysten luonnollisen tai luonnottoman pituuden perusteella on todella sääli. Liian usein vedetään automaattisesti johtopäätös, että ihminen on joko pinnallinen bimbo tai sitten pinnallinen ja itseään täynnä oleva tunnekylmä ilkiö, sen perusteella miltä näyttää.

  Itse olen kantapään kautta oppinut, että ihmistä ei yksinkertaisesti voi arvostella ihmisenä vain ulkonäön perusteella, koska silloin tehty johtopäätös kertoo enemmänkin minusta johtopäätöksen tekijänä kuin kohteesta. Tunnen ihmisiä, joiden ulkonäkö herättää monissa juuri noita yllä mainitsemiani stereotyyppisiä ajatuksia, vaikka totuus on niin kaukana niistä kuin vain voi olla. Suurin osa on akateemisia naisia, jotka ovat paitsi älykkäitä niin myös äärimmäisen hyviä ihmisiä. Siis ihmisiä, jotka jaksavat aina kohdata tutut ja vieraat avoimin sydämin ja ystävällisesti, mutta he ovat huoliteltuja, tyylikkäitä ja treenattuja (ja löytyy ripset, rusketus sekä kynnet). Toisaalta tunnen ikävä kyllä myös täysin räjähtäneen luomulapsen näköisiä ihmisiä, joista saa ulkonäön perusteella käsityksen, että he ovat ihmisiä, eläimiä, luontoa ja pehmeitä arvoja rakastavia, mutta heistä lähes kaikki ovat itsekkäitä, katkeria ja jopa ilkeitä ihmisiä.

  • Yksi teoria on naisviha. Kuulostaa aika rajulta, mutta valitettavan totta. Naisia yllytetään kilpailemaan ulkonäöllään ja kauniita naisia vähätellään mediassa. Miksi sitten asia on näin, en tiedä. Miksi nainen on vielä nyky-yhteiskunnassakin omanlaisensa uhka. Toisaalta, turhan moni nainen tekee tämän myös itse.. esimerkkinä #tissigate ja tuulitunneli-ohjelma.

 4. Mona sanoo:

  Hyvä teksti!
  Oon tosi paljon samoilla linjoilla sun kanssa. Ei saa tuomita ulkonäön perusteella, ei kaunis oo sama ku tyhmä/bimbo/helppo/tms.
  Joskus kyllä kans huomaa, että ensin joku kääntää pään kauneudellaan (Sofia Ruusila), mutta sitten se sanoo/tekee jotain ei niin kaunista (elixiagate :D) ja kappas, sinne katoaa se ulkoinenkin kauneus. Tai ainaki mulla on käyny näin 😀
  Mutta pointti; koskaa, ei koskaan tulis arvostella ketään ulkonäön perusteella.

  Sää oot kyllä molempia, kaunis niin ulkoa kun sisältäkin! 🙂

  • Toi on kyllä niin totta! Ehkä nuo julkkikset on niin kaukana jotenkin, että niitä osaan ihailla vaan kauneuden takia.. mutta kyllä sen huomaa lähipiirissä, että jotain ihmistä on saattanut pitää aluksi tosi kauniina, mutta jos sieltä pinnan alta on paljastunut kelju luonne, niin ei sitä ihmistä kyllä enää kauniina pidä. Ja sama toisinpäin, ihminen jonka ulkomuoto ei ole juuri herättänyt tunteita saattaakin muuttua ihan älyttömän kauniiksi mun silmissä jos se on kaunis ja ihana ihminen luonteeltaan. 🙂

   Voi kiitos, oli todella kivasti sanottu. <3 Ja todellakin samoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *