Lomalle lompsis!
10.8.2017
Kypros, Aiya Napa
4.9.2017
Show all

Kuinka usein tulisi venytellä?

Kehonhuoltoon tulisi suhtautua kuin treeniin, ja sille tulisi myös varata oma aikansa viikosta. Treenaavan ihmisen kannattaa pitää huolta kehonsa liikkuvuudesta, nivelistä ja lihaksista. Jos käy monta kertaa viikossa salilla treenaamassa, on kehonhuolto enemmän kuin paikallaan.

img_4868

Jos jotenkin pystyisin konkretisoimaan asian, esittäisin asian näin:

Verrataan lihasta ja kättäsi. Pystyt kättelemään, jos kätesi on rento. Sormesi ovat taipuisat ja liikkuvat normaalisti.

Jokainen treeni kiristää hieman lihaksiasi. Kuvittele taas kätesi ja kuvittele kätesi menevän joka treenistä hieman nyrkkiin. Jos venyttelet, kätesi palautuu nyrkistä. Mutta jos et venyttele, käsi menee aina enemmän ja enemmän nyrkkin. Jossain kohtaa nyrkki on niin tiukka, että se saa kättä enää auki ja et pysty kättelemään.

Sama pätee lihakseen, se kiristyy niin paljon, että et pysty enää treenaamaan. Jos yrität väkisin treenata liian kireää lihasta, enemmin tai myöhemmin satutat itsesi. 

Toivottavasti saitte kiinni tuosta esimerkistä! 😀

Venyttelylle ja kehonhuollolle on siis oikeasti oma paikkansa, eikä se ole turhaa puuhaa. Se estää myös erilaisilta vammoilta, kun lihas ei ole treenatessa liian kireä. Kireä lihas on myös heikompi ja venyttelyn avulla niin lihaksen kimmoisuus, nivelten liikkuvuus kuin palautuminen parantuu.

img_5506

Jokaisen treenin jälkeen voit nopeasti (20sec) venytellä treenatut lihakset, mutta kerran viikossa kaikki lihakset tulisi venytellä pitkillä 1-3min venytyksillä. Itse teen aina niin, että vaikkapa viikonloppuna kun ei ole treeniä, käyn palauttavalla lenkillä, jonka jälkeen venyttelen tai rullailen. Tämän avulla olen saanut myös niskani parempaan kuntoon ja huomannut, että kroppani ottaa treeniä paremmin vastaan seuraavalla viikolla. Venyttelyn tai rullailun ei tarvitse olla rakettitiedettä, pääasia on, että kehoaan muistaa huoltaa. Venyttelyn ja kehonhuollon lisäksi ei tule unohtaa levon ja ravinnon merkitystä.

Kuinka usein sinä venyttelet? Onko kehonhuolto sinulle tärkeää? 

2 Comments

 1. nimetön sanoo:

  Moi! Kysyisin sulta kulmien kestopigmentoinnista, ehkä osaisit vastata jotain pohdintoihini, kun löysin blogistasi aikaisemmin kirjoittamaasi juttua liittyen pigmentointiin.

  Eli, kun ensimmäisen käsittelykerran jälkeen kulmat vaalenevat ja väriä kuluu aika paljonkin pois ainakin joistain kohdista, niin miten sitten toisen käsittelykerran jälkeen kulmista ei enää samalla tavalla väri kulu pois? Vaikka toki ne vaalenevat.

  Mun kaverilla on pigmentoitu kulmat ja hänellä on jo viikossa kulunut väriä aika paljonkin pois. Ohjeiden mukaan on hoitanut kulmia ja tekijän pitäisi olla osaava.
  Mietin, että miten paljon niiden on normaalia kulua ensimmäisen käsittelykerran jälkeen ja pysyyköhän väri sitten toisen käsittelykerran jälkeen kulumattomana?
  Toki ne vaalenevat, mutta nyt tarkoitan kulumista, eli joistain kohdista väriä on selkeästi lähtenyt enemmän pois, jopa lähes kokonaan pois, kuin toisista.

  Kaverilla on ennen toista käsittelykertaa parikin tärkeää tapahtumaa, onkohan haitallista laittaa meikkiä kulmiin pigmentoinnin päälle? Lähinnä pientä ehostusta, meikkiä lähinnä kuluneisiin kohtiin?
  Toki meikki pitää poistaa kulmista, jolloin niitä joutuu vähän hankaamaan jollain puhdistusaineella…
  Onkohan kovin haitallista pigmentointien kannalta?

  Mietin itsekin siis kulmien kestopigmentointia, mutta on kuitenkin sen verran rahaa vievä toimenpide, että haluan huolellisesti selvittää onko se se rahan arvoista.

  • Patu sanoo:

   Moikka! 🙂

   On hyvin yksilöllistä, että miten sävy pysyy. Aineenvaihdunta vaikuttaa todella paljon. Itselläni on sen verran tummat kulmat, kuiva iho ja suhteellisen nopea aineenvaihdunta, että kestopigmentointi ei kovin pitkään pysynyt halutun näköisenä. Myös malli mietitytti, että oliko se sittenkään sitä mitä halusin.

   Toisille vaatii jopa 3-4 kertaa, että sävy pysyy ja on halutunlainen. Itse meikkasin kulmia, mutta sitten pyysin tuttuani tummentamaan niitä, koska luotin hänen ammattitaitoonta (tatuoija ja laadukasta jälkeä) ja päädyimmekin tatuoimaan kulmat. Jopa nämä ovat hieman vaalentuneet minulla mutta muuten nyt lopputulos on äärettömän hyvä. Edelleen jos meikkaan, piirrän kulmia. Mutta silloin haluankin hieman vahvemmat kulmat.

   Riippuu siis ihosta ja aineenvaihdunnasta, että kuinka hyvin kulmat pysyvät. Itselläni se on kuitenkin loppupeleissä ollut rahanarvoinen juttu, koska kulmani ns. loppuivat kesken ja näyttivat hassuilta. Treenaan kuitenkin useita kertoja viikossa ja on ihanaa, kun voi mennä treenaamaan ilman meikkiä. Kannattaa siis panostaa ammattitaitoiseen tekijään, ainakin mallin saa silloin laadukkaaksi. Mutta pysyvyydestä ei ole takuita. Jos tuntuu, että toinen kerta ei vielä riitä, kannattaa maksaa ylimääräistä ja mennä kolmannen tai jopa neljännen kerran uusimaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *