Miksi kesä on hyvää aikaa laihduttamiselle
17.5.2016
Kurvikkaan farkkupylly
20.5.2016
Show all

Uudenvuodenlupaus lunastettu! :D

Lupasin tälle vuodelle yhden asian: lupaan yrittää mennä hammaslääkäriin. Ja kappas kepposta, jopa suoritin lupaukseni kunnialla! Kun hammaslääkäriin ei pääse enää koulun kautta (kyllä, olen katkera ammattikorkeakoululainen), niin ei tarkastuksiin tule enää mentyä samalla tavalla kuin nuorena. En pelkää hammaslääkäreitä, vaikka vannon, että viisaudenhampaiden poisto sekä juurihoito ovat olleet tähän astisen elämäni kamalimmat kokemukset. Juurihoidossa yksi juuri on jäänyt huomaamatta ja siihen tehtiin viimeiset hoidot ilman puudutusta, voin kertoa, että sattui. Viisaudenhampaiden juuret olivat kiemurassa kiinni jossain syvällä. Ei jäänyt mukavia muistoja, mutta en voi silti sanoa, että pelkäisin hammaslääkäriä. Kyse on enemmänkin viitsimisestä. En ole viitsinyt varata aikaa ja en ole viitsinyt heittää rahaa hammaslääkäriin. Oma vika, kukaan ei käske olla sika.

Photo 2.5.2016 11.37.54

Muistelin, että ei edellisestä kerrasta ole kuin muutama hassu vuosi. Että viimeksi kävin 2009. Niin, 2009… hmm.. Siitähän on kohta 10 vuotta… shieeeeeet.

Varasin heti ajan yksityiselle. Jotenkin tuo tuskanhiki tuosta 10 vuoden tajuamisesti iski ja lujaa. Ajattelin, että parempi mennä nopesti (ihan niin kuin sillä ajalla enää olisi väliä :D). Onnekseni hampaani olivat hyvässä kunnossa vaikka edellisestä kerrasta oli niin kauan aikaa. Selvisin yhden reiän paikkauksella ja hammaskiven poistolla. Luojan kiitos olen pitänyt hampaistani huolta.

Photo 15.5.2016 13.07.49 (2)

Otin samaan syssyyn myös hammaslääkärissä ravatessani myös hampaidenvalkaisun. Olen jotenkin alkanut pelkäämään noiden kotivalkaisuiden mahdollista tuhoa, mitä ne hampaille voivat aiheuttaa. Ja haluan kuitenkin, että ensi vuonna hääkuvissa minulla kimmeltää kaunis ja valkoinen hymy. Valkaisu pitää tehdä niin, että hampaissa ei ole reikiä eikä hammaskiveä. Otin valkaisun jo siis nyt, vaikka häihin on vielä reilu vuosi. Sovimme hammaslääkärini kanssa, että menen ensi vuonna tasan vuoden päästä hammaskiven poistoon sekä valkaisun ylläpitoon. Näin hampaat pysyvät terveinä ja valkoisina.

Varsinkin kun syö säännöllisin väliajoin (3-4h välein) ja juo happamia treenijuomia, on erityisen tärkeää pitää hampaistaan huolta. Ovatko muut käyneet koska viimeksi tarkistuksessa? Eikai ole muita kaltaisiani ryökäleitä, joilla viime kerrasta on liian kauan aikaa?

Valkaisu tehtiin Tampereen Lielahden Plusterveys/Tempodentissä. Kyseessä ei ole blogiyhteistyö.

6 Comments

 1. Jenni sanoo:

  Kiinnitinkin huomiota tuohon hohtavan valkoiseen hymyyn. Kaunis.

 2. sipetsu sanoo:

  Hauskaa, mulla just sama proggis tässä keväällä – tais olla 6 vuotta kun viimeks käynyt (hammaskiveä kyllä kerran siinä välissä poistettu) ja sain saman tuomion kun sä: hammaskivet pois ja yhen reiän paikkaus 😀 minkä hintanen toi valkasu oli ja vihloko se yhtään tms tehtäessä? 🙂

  • Onneksi ei siis sen pahemmin!:D Pelkäsin ainakin itse, että saan paljon pahemman tuomion. Hammaskiveäkään ei ollut paljoa, kun yleensä se on joko tai: joko on reikiä tai hammaskiveä. Onneksi oli vain vähän molempia.. 😀

   Valkaisu oli 229, normisti 299 ja ei siinä kohtaa vihlonut mutta sen illan aikana vihloi ihan hemmetisti. Siis ihan saatanasti. Toihan on tosi yksilöllistä, mutta mulla se oli ihan tuskaa. Mutta kunhan pitää suun kiinni ja juo ja ottaa vaikka pari buranaa, niin kaikki on ok. Ittelle otti tosi pahasti auton ilmastointi ja ulkoilma myös pahensi vihlontaa.

 3. Sanna sanoo:

  Hei! Tää ei liity aiheeseen mitenkää mutta mikä se daddys little girl biisi on mitä popitat snäpissä?! Se kuulostaa iha huipulta että pakko saada tietää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *