Paradoksi, jonka nimi oli introvertti
2.7.2016
Täydellinen meikkiveska
12.7.2016
Show all

Vaaleanpunainen taivas ja stressinhallintaa

Sisältää affiliate-linkin

Tämä kesä on siitä ihana, että pystyn pitämään viikonloput pääsääntöisesti vapaana. Olen vuosikausia ennen personal trainerin hommia tehnyt vuorotyötä ja viikonloppuvapaat olivat vain harvinaista herkkua. Nyt kun saan itse pitkälti päättää aikatauluni, olen vielä toistaiseksi tehnyt niin, että pyrin pitämää viikonloput vapaina. Kun toimii yrittäjänä on vaikea tehdä selkeää rajaa työn ja vapaa-ajan välille. Arkisinkin saatan tehdä töitä läpi päivän, pitäen vain välillä vapaahetkiä. Kuitenkin tiedostan, että pitämällä myös vapaita, ylläpidän mielenkiintoani työtäni kohtaan. Olen myös levänneenä skarpimpi.

P7021843

P7021845

P7021847

P7021777_01

Viikonloput ovat hyvä hetki paeta kaupungin hulinaa ja mennä mökille rentoutumaan. Olen pienestä pitäen rakastanut maaseutua ja luontoa. Se on niin kaunista ja rauhoittavaa.

Olen snäpissä puhunut paljon tilanteestani stressin suhteen. Täälläkin olen monesti kertonut viime kouluvuodestani ja siitä kuinka rankka se oli. Kuvittelin, että kesällä stressi helpottaisi heti, mutta keho ei vaan tunnu palutuvan. Painoni on noussut suhteellisen nopeaa tahtia sitten kevään ja en ole niin pirteä kuin normaalisti. Syön toki herkkuja silloin tällöin, mutta en niin paljoa, että paino olisi voinut nousta kuutta kiloa hetkessä. Kehoni on selvästi hyvin nesteinen. Paino nousee helposti, mutta ei laske millään. Kyse on joko ylirasituksesta tai -kunnosta tai sitten kilpirauhaseni remppailee, joko väliaikaisesti tai lopullisesti. Tai sitten kyse on vain puhtaasti liian suuresti stressin määrästä, mikä on vain jatkunut liian pitkään. Menen huomenna verikokeisiin ja katsotaan sen jälkeen, että löytyykö kokeista vielä mitään. Olen snäpissä saanut mielettömän hyviä neuvoja koskien nimenomaan ylikuntoa  ja otan mielelläni lisää neuvoja vastaan jos teillä on sellaisia antaa. Ylikunto on terminä hyvin harhaanjohtava, sillä se ei siis vaadi rautaista kuntoa vaan voi iskeä jopa aloittelijaan. Itselläni suurin syy mahdolliseen ylikuntoon on suuri henkinen kuormitus. Suurin syy siihen on kouluni. Kouluni on ihana, mutta koen hyvin vahvasti, että en voi olla siellä itseni ja koen tiettyjen ihmisen käytöksen itseäni kohtaan äärettömän epäreiluksi. Onneksi ensi vuosi on varmasti paljon helpompi. Myös oma taloudellinen tilanne sekä ensi vuonna pidettävät häämme painavat mieltäni äärettömän paljon. Ei myöskään ole kiva, että paino nousee juuri nyt kun ensi vuonna pitäisi olla elämänsä kunnossa. Lisäksi olen helposti stressaantuvaa sorttia, kääntelen ja vääntelen asioita mielessäni ja en osaa höllätä helposti. Vasta kun kehoni näyttää äärimmäisiä stressin merkkejä, osaan vasta höllätä.

P7021852 P7021876

Tämän viikon aion olla kokonaan pois salilta, mennä verikokeisiin, olla menemättä vaa’alle ja syödä rennommin mutta kohtuudella. Ostin myös verkkokurssin stressinhallintaan. Ajattelin vain keskittyä töihin ja hyvään oloon. <3

P7021837

10487371_10203704837234279_7504434335325476073_n1 (2)

Olen huomannut, että viimeisen vuoden olen suorittanut elämää, enkä aidosti nauttinut siitä. Se saa nyt luvan loppua. Mieluummin vähemmän palikoita elämään ja keskityn muutamaan asiaan kerralla ja kunnolla. Nautin siitä mitä teen ja teen sen kunnolla. Ei elämää juostenkustua elämää.

Ihana vaaleanpunainen Filan swetari TÄÄLTÄ

4 Comments

  1. Jaana sanoo:

    Mulla tuli heti mieleen että jospa oisit raskaana? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *