Juhannus nyt todella hyvään hetkeen. Kolmen päivän lomat ovat kyllä maistuneen, minulla kun ei tänä kesänä yhtään virallista kesälomaa ole. Kaikki menot ja jutut täytyy siis aina sijoittaa viikonlopuille.
Mulla on jo pari viimeistä vuotta nämä kaikki viralliset juhlat menneet todella rauhallisissa merkeissä. Monen monta juhannusta mennyt jo porukoiden kanssa mökillä ja tänäkään vuonna ei siis poikettu perinteistä.
Lähdettiin kuitenkin jo lauantaina takaisin, että saatiin vetää kaikki treenit. Perjantaina käytiin pumppailemassa ennen mökkiä ja lauantaina illalla, kun tulimme kotiin. Itse vielä menin nyt sunnuntaina treenaamaan. Mökilläkin tuli rehkittyä ihan mukavasti. Kävin pitkästä aikaa soutelemassa (en muistanut kuinka kivaa se on!!) ja pistettiin myös meidän pieni rannantilkku kuntoon.
Oli kuitenkin ihanaa, että sai viettää ihan kotosalla kokonaisen vapaapäivän. Ehdittiin käymään kaupassa ostamassa ensi viiko tarvikkeet.. ja mikä tärkeintä, siivoamaan! Meidän hoitokoira Daisy lähti omistajalleen alkuviikosta ja kämppä on kieltämättä ollut kahden koiran jäljiltä aika siivottomassa kunnossa. 😀
Tein myös ensi viikon ruoat pitkälle eteenpäin. Uudet perunat ja jauhelihapihvit ovat nopea ja herkullinen ruoka. Itse tein jauhelihapihvit vaan niin, että sekoitin jauhelihaan kanamunat, pilkotun sipulin sekä mausteet. Pihvit onnistuvat varsin hyvin ilman korppujauhoakin. Toki kaupassahan myydään myös gluteenitonta korppujauhoa, mutta tykkään pihveistä/lihapullista ihan näinkin. 🙂
Sain blogin kautta maisteltavaksi Urtekramin uusia eväsjuttuja! Toisen saa mies, koska siinä on pastaa eli gluteenia, mutta riisiversion aion pitää itse. Näistä saa helpon evään vaikkapä töihin tai mökille.
Toivotaan nyt, ettö kelit vähän paranisivat! Itse suunnittelen kavereilleni tyttöjeniltaa ensi kuulle (jotta ette pitäisi mua ihan kalkkiksena 😛 ) ja olisi kiva jos tästä kesästä ja lämmöstä pääsisi oikeasti silloin nauttimaankin! 🙂
Lämpimiä kelejä odottellessa! 😀
4 Comments
Hei!
Kuinka paljon käytit jauhelihaa pihveihin ja monta kananmunaa laitoit siihen määrään? Ja kuinka kypsensit pihvit? 😀 pitäs alkaa ens viikolle eväitä töihin väsäilemään ja noi näyttää helpoilta ja hyviltä!
Käytin kaks 700g pakkausta ja heitin sinne öö… neljä kanamunaa ja 225 asteessä noin 20 min. 🙂 Joo kunnon mausteet ja sipalaiset mukaan, ni nam!
Hei
Kiitos mukavasta Blogista! Samalla matkalla ollaan täällä joten kiva lukea sinun suoritusta ja matkaa, huikean työn olet tehnyt! 🙂
Itse teen jauhelihapihvit, pullat aina ilman korppujauhoa ja kananmunaa. pelkästään mausteet ja sipuli, kunnon Jauheliha pysyy kasassa ilman “turhia” lisäkkeitä 😉 Kalkkunan paistijauheliha pysyy myös loistavasti kasassa kun pyörittelen pikkupullia. Jatkahan samaan malliin, niin saan omalle matkalle tsemppiä sulta 😀 Mulla matkaa aikakin 20kg ja ehkäpä kun olen siinä 70kg saatan haluta lisääkin… oikeastaan teen matkaa uudestaan, koska viime vuonna otin monen vuoden jälkeen takaisin pudotetuista 10-12kg 🙁 se jos mikä masentaa, mutta nyt ollaan oikeassa suunnassa… toivottavasti!
Kiitos paljon! 🙂
Täytyyki muuten kokeilla pian taas tuolla kalkkunan jauhelihalla. 😀 Ja muista, että ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Pikkuhiljaa hyvä tulee. 🙂